Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@05:28:00 GMT

تقویت همکاری‌های ایران و قرقیزستان در زمینه کوهنوردی

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۲۵۰۰

تقویت همکاری‌های ایران و قرقیزستان در زمینه کوهنوردی

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «سعید خرازی» سفیر ایران در بیشکک در ملاقات با «ادوارد قوباتف» رئیس فدراسیون کوهنوردی قرقیزستان موضوع همکاری‌های ایران و قرقیزستان در عرصه ورزشی به ویژه کوهنوردی و همچنین برخی حوادث پیش آمده برای کوهنوردان ایرانی در یک سال گذشته و راه‌های پیشگیری از بروز این‌گونه حوادث و نحوه کمک به حادثه دیدگان را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خرازی ضمن اشاره به عزیمت تیم‌های ورزشی ایران در رشته‌های فوتسال، هاکی روی یخ و کشتی به قرقیزستان طی 6 ماه گذشته به کوهستانی بودن طبیعت قرقیزستان و وجود سه قله مشهور لنین، خان تنگیری و پوبدا اشاره و با بیان افزایش گرایش کوهنوردان ایرانی برای سفر به قرقیزستان و فتح قله‌های مذکور از حوادث رخ داده برای کوهنوردان ایرانی در یک سال گذشته ابراز تاسف کرد و خواهان اتخاذ تدابیر لازم از سوی فدراسیون کوهنوردی و سایر مراجع ذیربط قرقیزستان برای پیشگیری و کمک به حادثه دیدگان در اسرع وقت شد.

قوباتف نیز در این ملاقات ضمن ابراز خرسندی از توسعه مناسبات ورزشی میان دو کشور و اعلام آمادگی برای همکاری و تعامل با فدراسیون کوهنوردی ایران افزایش گرایش ایرانیان برای سفر به قرقیزستان جهت فتح قله‌های واقع در این کشور را مورد تایید قرار داد و با ابراز تاسف از حوادث رخ داده اخیر برای کوهنوردان ایرانی گفت: طبق مشاهدات من یکی از مشکلات کوهنوردان ایرانی برای فتح قله‌های مذکور کیفیت آماده سازی کوهنوردان ایرانی است.

وی افزود: بر اساس مشاهدات تقریبا بیش از 85 درصد از کوهنوردان ایرانی آمادگی بدنی لازم برای صعود به قله های 7 هزار متری را ندارند و از این رو هنگام صعود دچار مشکل و حادثه می‌شوند. از آنجا که موضوع کوهنوردی در قرقیزستان هم اکنون تجاری سازی شده و شرکت‌های در این رابطه تاسیس شده‌اند که خدمات به کوهنوردان ارائه می‌دهند.

رئیس فدراسیون کوهنوردی قرقیزستان ادامه داد: قانونی در کشور ما وجود ندارد که مانع صعود کوهنوردان کم تجربه شود. توصیه من به همه کوهنوردان این است که قبل از صعود همه پیش بینی‌های لازم را انجام دهند و در انتخاب بسته‌هایی که از سوی شرکت‌های اعزام کننده با قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود، دقت لازم را به خرج دهند و بهترین بسته با بیشترین خدمات را خریداری کنند.

وی با اشاره به اینکه سه قله موجود در قرقیزستان از جمله قله‌های بسیار سخت و بزرگ در جهان بشمار می‌روند و از نظر دشواری صعود قابل مقایسه با قله دماوند در ایران نیستند، گفت: کوهنوردان قرقیزی از تجربه خوبی در این زمینه برخوردار هستند. ما آمادگی داریم به عنوان یک راهکار مربیان خود را قبل از ایام صعود به ایران اعزام کنیم و به کسانی که می‌خواهند به این قله ها صعود کنند، آموزش‌ها و توصیه‌های لازم را انجام دهیم. علاوه بر این کوهنوردان ایرانی این نکته را هم باید مد نظر داشته باشند که هنگام صعود حتما از راهنمایان بومی که آشنا با دشواری های مسیر هستند، استفاده کنند.

شایان ذکر است سال گذشته دو کوهنورد ایرانی در قله پوبدا دچار حادثه سقوط شدند و جان خود را از دست دادند و جنازه آنان پیدا نشد. یک کوهنورد ایرانی نیز در اول مردادماه سال جاری هنگام صعود به قله لنین به دلیل حادثه سقوط جان خود را از دست داد. دو کوهنورد ایرانی نیز در مردادماه سال جاری هنگام صعود به قله خان تنگیری به دلیل وقوع حادثه مجروح و به بیمارستان انتقال داده شدند و سریعا برای مداوای بیشتر به ایران اعزام گردیدند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشکک به منظور حفظ سلامت کوهنوردان ایرانی ، به همه افرادی که مایل به صعود به قله‌های واقع در خاک قرقیزستان هستند، توصیه می‌کند ضمن اطمینان کافی از شرایط بدنی و جسمانی خود حتما تمرین و تجربه لازم برای صعود به قله‌های سخت را کسب کرده و هنگام صعود از راهنماهای مجرب در این کار کمک گرفته و به توصیه‌های ایمنی نیز توجه کنند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: قرقیزستان جمهوری اسلامی ایران کوهنوردی فدراسیون کوهنوردی کوهنوردان ایرانی صعود به قله هنگام صعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر، انگاته روباد وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی در حاشیه نمایشگاه معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو)، در گفت و گو با صدا و سیما از آمادگی و تمایل کشورش برای همکاری‌های معدنی در زمینه‌های ساخت کارخانه‌های فراوری مواد معدنی، انتقال دانش فنی و مهندسی و آموزش خبر داد و گفت: آفریقای مرکزی ۴۰۰ معدن شناخته شده از آهک تا فلزات مختلف با مواد معدنی گوناگون دارد و خواستار همکاری با ایران است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی تاکید کرد: ایران روی منابع معدنی اش کار کرده، ما هم به دنبال شرکای تجاری هستیم. ما به دنبال دانش ایرانی هستیم.

کد خبر 6093620 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • شرایط جسمی و روانی زنان باید مورد توجه ویژه باشد
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • واکنش AFC به صعود افغانستان به جام جهانی فوتسال