Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@04:21:38 GMT

«خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است»

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۲۷۰۳

«خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است»

باستان‌شناس ساکن همدان درباره خبر منتشرشده مبنی بر نصب کتیبه‌ای تاریخی که در یک توالت عمومی در این استان نصب شده است توضیح داد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، خبر‌های منتشر شده از قرار دادن کتیبه باستانی در یک توالت عمومی در مرکز شهر همدان توزرد از آب درآمد و مشاهدات خبرنگار همشهری مشخص کرد این کتیبه نه‌تن‌ها یک سنگ‌نبشته باستانی نیست که یک کتیبه معمولی بر تاج یک پل تخریب شده در مرکز شهر همدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی ۲ روز گذشته رسانه‌های فارسی‌زبان و برخی شبکه‌های مجازی داخلی تصاویر وجود یک سنگ‌نبشته با عنوان یک کتیبه باستانی را در یک توالت عمومی در شهر همدان منتشر کردند که پیگیری‌های همشهری مشخص کرد این کتیبه، یک کتیبه معمولی متعلق به سال ۱۳۲۹ است که بر تاج یک پل تخریب شده در شهر همدان قرار داشته و پیمانکار ساخت توالت عمومی شهر به سلیقه خود اقدام به نصب شیشه مقابل آن کرده تا این نوشته حفظ شود.

درست در میدان مرکزی شهر همدان جایی که در دهه‌های گذشته یک پل بر بستر رودخانه‌ای که دیگر وجود ندارد بنا شده بود، یک کتیبه بر تاج پل نصب شده بود که تاریخ‌گذاری آن به سال ۱۳۲۹ و زمان افتتاح پل بازمی‌گردد. در این کتیبه گفته شده است که این «کتیبه توسط نصرت‌الله خواجه‌نوری، فرماندار همدان روی پل آلوسگرد نصب شده است.» تاریخ‌گذاری آن نیز به سال ۱۳۲۹ بازمی‌گردد.

پس از تخریب پل یک انبار در محل آن احداث می‌شود که اتفاقا کتیبه پل را نیز در بخشی از دیوار خود حفظ کرده بود، اما با تصمیم شهرداری وقت همدان برای احداث یک توالت عمومی در مرکز شهر همدان، پیمانکار ساخت بنا، کتیبه پل را که در دیوار بنا قرار داشت در همان محل حفظ می‌کند و حتی بدون اطلاع شهرداری وقت و به سلیقه شخصی خود یک شیشه در مقابل آن قرار می‌دهد تا نوشته دستخوش تخریب قرار نگیرد و این نوشته حفظ شود.

حالا، اما شبکه‌های مجازی و پس از آن رسانه‌های فارسی‌زبان بدون اطلاع از تاریخچه این کتیبه اقدام به نشر یک خبر جعلی با عنوان قرار دادن کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان کرده‌اند. روزنامه همشهری نیز پیگیر ماجرای این کتیبه از اداره کل میراث فرهنگی استان همدان شد که در این پیگیری‌ها مشخص شد خبر منتشر شده جعلی بوده و هیچ کتیبه باستانی در شهر همدان در توالت عمومی قرار داده نشده است.

میلاد وندایی، باستان‌شناس ساکن همدان نیز بلافاصله تصاویر واضحی را از کتیبه نویافته و اعلام کرد که این کتیبه مربوط به ساخت بنای پل بوده که فرماندار وقت همدان در سال ۱۳۲۹ آن را بر تاج پل نصب کرده بود و ارزش باستانی ندارد.

او گفت: تا سال‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسم بود که سازندگان بنا‌ها حتی کتیبه‌هایی با مضمون مختلف بر سر در خانه‌ها یا بنا‌های احداث شده نصب کنند. این کتیبه نیز به رسم همان زمان بر تاج پل نصب شد تا مشخص شود این پل عبوری که دیگر وجود خارجی ندارد در چه دوره‌ای احداث شده است.

او گفت: وجود کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان یک دروغ بزرگ است و هدف از انتشار آن صرفا شایعه‌پراکنی و خبرسازی است.

پل آلوسگرد پیش از آغاز توسعه شهری درهمدان به همراه چند پل عبوری دیگر احداث شد. اکنون میدان مرکزی شهر همدان و خیابان تختی این شهر به جای این پل قرار دارد.

سال‌ها پس از تخریب پل، یک انبار در محل پل آلوسگرد احداث می‌شود و کتیبه معمولی آن دوره نیز در یکی از دیوار‌های انبار تازه تاسیس قرار می‌گیرد. شهرداری همدان هم سال گذشته انبار را به یک دستشویی عمومی تبدیل می‌کند. هنگام ساخت دستشویی نیز ازکتیبه‌ای که از آن در خبر‌ها با عنوان کتیبه باستانی یادشده است اطلاعی نداشته است.

میلاد وندایی، باستان‌شناس ساکن همدان می‌گوید: همان سال قبل هم وقتی پیمانکار این کتیبه را دید اطلاعی به اداره میراث فرهنگی استان همدان نداد و به سلیقه شخصی خود اقدام به قرار دادن شیشه روی این سنگ کرد تا آسیب نبیند.

تمام ماجرا همین است و وجود کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان یک جعل خبر و کذب محض است که به‌نظر می‌رسد هدف آن بیشتر زیر سؤال بردن اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان یا تلاش برای تغییر مدیرکل میراث فرهنگی این استان است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کتیبه تاریخی یک توالت عمومی توالت عمومی شهر توالت عمومی میراث فرهنگی شهر همدان یک کتیبه سال ۱۳۲۹ نصب شد بر تاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساختار بدنی غیرمعمول خفاش سر چکشی، مزایای مختلفی را برای آن فراهم می کند که به آن اجازه می دهد در محیط خود رشد کند. طول بال‌های پهن و شکل ساده آن به آن امکان می‌دهد با سرعت‌های بالا پرواز کند و به راحتی مانور دهد و آن را به یک شکارچی مهیب تبدیل می‌کند.

علاوه بر این، پوزه بلند آن برای شناسایی و گرفتن طعمه با استفاده از بو مناسب است، در حالی که گوش های بسیار حساس آن می توانند حتی ضعیف ترین صداها را تشخیص دهند. خفاش سر چکشی همراه با الگوی خز خود که به آن کمک می کند با محیط خود ترکیب شود و از شکارچیان فرار کند، گواهی قابل توجهی از قدرت سازگاری طبیعت است.

آناتومی منحصر به فرد خفاش سر چکشی همچنین به آن اجازه می‌دهد تا در محدوده‌ای از زیستگاه‌ها زندگی کند که سایر گونه‌ها نمی‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند. پهنای بال‌های وسیع آن به آن امکان می‌دهد در فضاهای تنگ مانند غارها و شکاف‌ها حرکت کند، در حالی که پاهای قوی آن به این معنی است که در صورت لزوم می‌تواند به سطوح عمودی مانند درختان یا صخره‌ها بچسبد. علاوه بر این، چشم‌های خفاش سر چکشی در دو طرف سر آن قرار دارد و دید محیطی بسیار خوبی برای شکار طعمه یا اجتناب از شکارچیان در تاریکی برای آن‌ها فراهم می‌کند.

متن کامل این خبر را اینجا بخوانید.

227323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903649

دیگر خبرها

  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)
  • می‌ترسم جنگ تمام شود و این زندگی ادامه داشته باشد!
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد
  • مدیر پایگاه تخت جمشید: آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • سیاهپوشی حرم امام رضا (ع) به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع)