Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد اشرفی یکی از خادمین نخل‌های منطقه قصبه شهر گناباد می‌گوید: سال‌ها قبل در حالی که مرگ را جلوی چشم می‌دیدم حضرت علی اصغر(ع) وارد شدند و از امام حسین (ع) شفاعت کردند تا مرگ بر من حادث نشود و ایشان می‌گویند او خادم ماست و باید زنده بماند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، نخل و نخل گردانی از موضوعاتی بوده که در منطقه جنوب خراسان رضوی دارای اهمیت فراوان برای مردم است و برای آن احترام خاصی قائل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم اعتقاد زیادی به نخل دارند و در ایام محرم با گره زدن پارچه‌های نخل از آن حاجت می‌گیرند زیرا نخل را تابوت امام حسین (ع) می‌دانند.

نخل گردانی نوقاب گناباد یکی از مراسماتی بوده که ثبت ملی شده و از چندین سال است که در صبح عاشورا همراه با حضور هیئت تعزیه خوانی و دسته‌های زنجیر زنی برگزار می‌شود.

رسول صنوبری، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری گناباد در همین رابطه به خبرنگار تسنیم می‌گوید: در نخل گردانی که همه ساله در روز عاشورا برگزار می‌شود در بیشتر نقاط این شهرستان مانند منطقه قصبه شهر و نوقاب با شکوه خاصی برگزار می‌شود.

شبیه شمر محبوب گنابادی ها؛ شمرخوانی «حسین مالک» یادآور مظلومیت امام حسین(ع) است + فیلممراسم نخل‌گردانی در "نوقاب" گناباد برگزار شد + تصویرکلنگی که پس از 6 ماه در گناباد همچنان به ثمر ننشسته است

وی ادامه داد: یکی از اجزا تشکیل دهند اصلی نخل پارچه‌هایی است که به آن بسته می‌شود که پارچه مشکی به‌کار رفته در نخل‌ها به مثابه سوگواری و غم است و چوب نخل نماد پیکر امام حسین(ع) است و در برخی از نخل‌ها نیز آینه‌ای وجود دارد که نماد نور ابا عبدالله الحسین(ع) می‌باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گناباد خاطرنشان کرد: منطقه قصبه شهر گناباد دارای سه نخل بزرگ است که یک نخل از سادات بوده و جلوتر از بقیه حرکت می‌کند که از دیرباز این نخل‌ها خادمانی داشته که در طول سال از آنها مراقبت می‌کنند.

وی ادامه داد: مردم در این شهرستان نگاه ویژه‌ای به نخل و نخل‌گردانی دارند و بطور مثال افرادی که در زیر نخل برای بلند کردن آن قرار می‌گیرند این محل را از اجداد خود به ارث برده و اجازه نمی‌دهند شخص دیگری در آنجا قرار گیرد.

حضرت علی اصغر(ع) شفاعت من را کردند

سید محمد اشرفی یکی از خادمین همین نخل‌های منطقه قصبه شهر با 82 سال سن در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار‌داشت: از زمان 12 سالگی پارچه و آینه از مردم جمع می‌کردیم و این نخل‌ها را درست و در این مدت چندین بار چوب های نخل ها عوض شده است.

وی ادامه داد: چرخش نخل و بلند کردن آن توسط مردم یکی از مواردی است که در روز عاشورا توسط مردم انجام می‌شود.

 خادم نخل‌های گناباد با ذکر خاطره ای از شفاعت امام حسین (ع) برای پدرش بیان داشت: مردم از نخل‌ها چیزهایی زیادی دیده اند و امروز پیر و جوان در محرم به محل نخل می‌آیند و حاجت می‌طلبند.

وی ادامه داد: در هنگام بلند کردن نخل‌ها مداح‌ها شروع به مداحی می‌کنند و مردم در جلوی نخل‌ها به سر و سینه می زنند و عزاداری می‌کنند.

اشرفی با بیان اینکه طی حادثه ای مرگ را به چشم دیده است گفت: سال‌ها قبل در حالی که مرگ را جلوی چشم می‌دیدم حضرت علی اصغر(ع) وارد شدند و از امام حسین (ع) شفاعت کردند تا مرگ بر من حادث نشود و ایشان می‌گویند او خادم ماست و باید زنده بماند.

 

 

انتهای پیام/282/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نخل گردانی امام حسین نخل ها حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۲۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما فرهاد قائمیان امروز در دیدار مدیران و دبیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کارهای بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند، برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.

قائمیان گفت: در جشنواره هنرهای نمایشی به دبیری اتابک نادری، او نه فقط برای این جشنواره همراهی خوبی داشت بلکه تلاش زیادی کرد تا نمایش‌ها در استان‌های مختلف کشور به صورت عمومی اجرا شود و مردم آشنایی بیشتری با فرهنگ رضوی پیدا کنند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.

وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • رفع مشکلات زیرساخت‌های مشهد نیازمند نگاه ملی و حمایت دولت است
  • برپایی جشن «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد
  • برگزاری محفل شعر ارادت رضوی در هویزه
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • بزرگترین سایت طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در گناباد است
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد