Web Analytics Made Easy - Statcounter

آموزش حریم خصوصی به کودکان و اهمیت احترام به آن آموزش خودمراقبتی به کودکان توسط بزرگ‌ترها اهمیت نقش مدارس آگاه‌سازی کافی نیست؛ باید راه‌حل نشان داد آموزش خودمراقبتی به کودکان به‌کمک کتاب‌های کودک علائم هشداردهنده به والدین عوامل استرس‌زای دیگر آموزش حریم خصوصی به کودکان و اهمیت احترام به آن

به گزارش اقتصاد آنلاین، کودکان به‌دلیل سن کم‌شان جهت حفظ حریم شخصی شان به کمک بزرگ‌ترها نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مسئله تجاوز به حریم شخصی کودکان می‌تواند در همه فرهنگ‌ها و کشورها اتفاق بیفتد؛ اما خوشبختانه این مسئله‌ امروزه با کمک رسانه‌ها دیگر پنهان نمانده و با فعالیت انجمن‌های فعال درزمینه حقوق کودکان مانند «یونیسف» و «انجمن حمایت از حقوق کودکان»، مردم و قانون از چنین اتفاقاتی به‌سادگی نمی‌گذرند. اگر شما نیز به حریم شخصی کودک خود اهمیت می‌دهید و به‌دنبال راهکارهایی برای حفاظت از آن هستید، با ما در ادامۀ این مطلب همراه باشید.

آموزش خودمراقبتی به کودکان توسط بزرگ‌ترها

به‌طور معمول، مراقبت از کودکان مطمئن‌ترین راه برای حفاظت از آنهاست؛ اما مواقعی هم هست که کودکان در کنار والدین نیستند و در مهد کودک، مدرسه یا خانه دوست خود حضور دارند. در چنین مواقعی است که آگاه‌بودن کودکان اهمیت پیدا می‌کند. آگاه‌سازی در راستای خود مراقبتی کودکان باعث جلوگیری از وقوع اتفاقات ناخوشایند می‌شود و نتایج بهتری در پی دارد.

هر روزه کودکان با افراد زیادی در ارتباط‌اند که بعضی از آنها خوب و بعضی دیگر بد هستند. شما، به‌عنوان بزرگ‌تر، ازطریق صحبت‌کردن با کودکان و آگاه‌سازی‌شان می‌توانید قدمی بزرگ درجهت محافظت از آنها بردارید. موارد زیر ازجمله اقداماتی است که می‌توان در این زمینه انجام داد:

هرگز کودک خود را در خانه تنها نگذارید. نام مناسب هر عضو بدن کودک را به او آموزش بدهید. قسمت‌های خصوصی بدن کودک را به او یاد بدهید. می‌توانید به او این‌طور بگویید: «معمولا قسمت‌هایی را که می‌پوشانی، قسمت‌های خصوصی تو هستند و کسی حق ندارد بدون اجازه به آنها دست بزند.» مفهوم حریم شخصی کودکان را برای او توضیح بدهید. فرق بین «لمس خوب» و «لمس بد» را به او یاد بدهید: می‌توانید این‌گونه توضیح دهید که لمس خوب هنگامی است که کسی می‌خواهد از دیگری مراقبت ‌کند یا به او علاقه نشان بدهد (مانند درآغوش‌گرفتن، دست‌دادن و تعویض پوشک)؛ اما لمس بد آن است که تو دوست نداری و می‌خواهی سریع متوقف شود (مانند ضربه‌زدن و لمس قسمت‌های خصوصی بدن). اگر کودکتان از شما سؤالی درباره مسائل جنسی پرسید، هرگز با خنده، خشم یا تعجب به او پاسخ ندهید؛ درعوض به‌طور واضح و مختصر جواب او را بدهید. برنامه‌هایی را که کودک ازطریق اینترنت یا تلویزیون می‌بیند، کنترل کنید. بهترین دوست کودک خود باشید و به حرف‌های او گوش بدهید. هنگامی که کودک شما علاقه‌ای به بغل‌کردن و بوسیده‌شدن ازطرف دیگران ندارد، او را مجبور نکنید و به او توضیح دهید حق اوست که اگر نمی‌خواهد، به بغل و بوسه دیگران (حتی پدربزرگ و مادربزرگ) نه بگوید (این مورد از این جهت مهم است که لمس‌شدن نامناسب ازطرف بزرگ‌سالان مورداعتماد، کودک را بسیار گیج می‌کند). اهمیت نقش مدارس

درزمینه‌ آگاه‌‌سازی، مدارس نیز نقش مهمی می‌توانند ایفا کنند. مدارس با برگزاری کارگاه‌های آموزشی درجهت آگاه‌سازی کودکان از چنین مسائلی کمک شایانی به محافظت و سلامت آنها می‌کنند. همچنین مدارس می‌توانند کارگاه‌هایی برای والدین و معلمان نیز برگزار کنند تا نحوه آگاه‌کردن کودکان را به آنها نیز یاد بدهند. همچنین حضور یک مشاور یا روان‌شناس در مدارس بسیار تأثیرگذار است.

آگاه‌سازی کافی نیست؛ باید راه‌حل نشان داد

اما آگاه‌سازی به‌تنهایی کافی نیست. باید به کودکان یاد بدهیم که اگر درمعرض چنین اتفاقاتی قرار گرفتند، چگونه رفتار کنند. در ادامه، برخی از راهکارهای آموزش این مسئله را توضیح می‌دهیم:

به کودک خود، «نه گفتن» دربرابر چیزهایی را که اذیتش می‌کند، یاد بدهید. می‌توانید برای آموزش این موارد به کودک، به‌همراه او کتاب‌های مناسبی را مطالعه کنید که برای این موضوع نوشته شده‌اند. یکی از این کتاب‌ها کتاب «باید بگی نه» است.

به او بگویید که اگر فردی قصد ورود به حریم شخصی او را داشت، به‌سرعت از آنجا دور بشود و سعی کند دیگر هیچ‌وقت با آن شخص تنها نماند.

به او بگویید که اگر اتفاق ناخوشایندی برای او افتاد، باید به‌سرعت به شما یا بزرگ‌تر مورد اعتماد، اطلاع بدهد. کتاب «آیا تو هم رازی داری؟» می‌تواند موضوع صحبت والدین با کودکان در این زمینه باشد. همچنین کتاب «بعضی از رازها را نباید نگه داشت» از کتاب‌های بسیار خوب برای آگاه‌سازی کودکان است.

به او بگویید که دربرابر چنین اتفاقاتی نترسد و هرگز خود را مقصر نداند.

آموزش خودمراقبتی به کودکان به‌کمک کتاب‌های کودک

گرچه بسیار مؤثر است که بزرگ‌ترها مسئله حریم شخصی را به کودکان بیاموزند، اما ممکن است برای بعضی از والدین صحبت درباره این مسائل با کودکان سخت باشد؛ در این صورت، کمک‌گرفتن از کتاب‌های مفید کودکان در این زمینه پیشنهاد می‌شود.

با همت نویسندگان و شاعران کتاب‌های کودک، به‌ویژه در سال‌های اخیر، کتاب‌های زیادی منتشر شده ‌است که با زبانی ساده، کودکان را با حقوق خود آشنا می‌کند و به آنها یاد می‌دهد که در موقعیتی که فردی قصد ورود به حریم شخصی آنها را داشت، چه واکنشی نشان بدهند.

ازجمله کتاب‌های موجود در این زمینه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

«بدن تو مال خودته!» نوشتۀ کرنلیا اسپلمن؛

«به من دست نزن» نوشتۀ ورونیکا فرس؛

«جلو نیا! جیغ می‌زنم» نوشتۀ مریم اسلامی.

علائم هشداردهنده به والدین

موارد پیشین درجهت آموزش مسائل خودمراقبتی به کودکان و پیشگیری از رخ‌دادن اتفاقاتی ناگوار برای آنهاست؛ اما علاوه بر این موارد، بزرگ‌ترها باید به رفتار کودکان نیز توجه کنند؛ زیرا اغلب مواقعی که چنین اتفاقات ناخوشایندی برای کودکان می‌افتد، آنها از روی ترس و خجالت، سکوت می‌کنند. وجود برخی رفتارهای غیرطبیعی در کودکان، نشان‌دهندۀ این موضوع است که ممکن است وی مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشد. در ادامه، چند نمونه از این رفتارهای غیرطبیعی ذکر شده است:

بازی‌های نامناسب یا جنسی با اسباب‌بازی‌ها؛ کابوس دیدن و اختلالات خواب؛ رازداری بیش از حد و غیرمعمول؛ تغییر ناگهانی و غیرقابل‌توضیح در خلق‌وخو یا شخصیت؛ ترس غیرعادی از بعضی مکان‌ها یا بعضی افراد؛ صحبت از یک دوست بزرگ‌سال جدید و دریافت هدیه یا پول بدون اینکه مشخص باشد آن را از چه کسی گرفته است؛ استفاده از یک کلمۀ بزرگ‌سالانه برای اعضای بدن، بدون اینکه مشخص باشد این کلمه از کجا آمده است؛ وجود برخی نشانه‌های فیزیکی مانند کبودی، درد یا خون‌ریزی در اطراف قسمت‌های خصوصی یا دهان. عوامل استرس‌زای دیگر

البته باید دقت داشت که بسیاری از موارد بالا، در مواقع استرس‌زای دیگر نیز ممکن است بروز کنند، مانند:

طلاق والدین؛ مرگ یکی از اعضای خانواده یا حیوان خانگی؛ مشکلات موجود در مدرسه یا با دوستان؛

موقعیت‌ها و اتفاقات دیگری که باعث اضطراب و آسیب روانی می‌شوند.

درنهایت، باید دانست که هرچند مراقبت از کودک و آگاه‌سازی او از این مسائل در حفاظت از او بسیار مؤثر است، اما نباید در آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا باعث ترس کودک از هر رفتار و هر شخص می‌شود.

اگر شما نیز راهکاری در این زمینه دارید، با ما در میان بگذارید تا آن را به مقاله اضافه کنیم.

درصورتی‌که این مطلب برای شما مفید بود، با به‌اشتراک‌گذاری آن برای دیگران، به دیده‌شدنش کمک کنید.

 

منبع: چطور لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر حریم خصوصی کودک آزاری آزار جنسی آزار جنسی کودکان اخبار مرتبط «مهارت» نه گفتن در کودکان ۱۳۹۹/۶/۱۱ قربانیان مجرم می‌شوند! ۱۳۹۹/۴/۲ قربانی سکوت نشوید ۱۳۹۸/۱۰/۲ آزار جنسی دختر ۴ساله؛ متهم بازداشت شد ۱۳۹۸/۶/۱۳ ۲۵ سال حبس برای آزارگر کودکان ۱۳۹۸/۶/۲ رونمایی از کتاب شیلا خداداد +تصاویر ۱۳۹۸/۵/۲۴ آخرین ویدیو ها علی شادمان تهدید شد / مواجهه بازیگر یاغی با بچه + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۷ ۲۳:۲۰ خشم و عصبانیت شدید ساپینتو پس از گل اول ملوان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۷ ۲۱:۰۰ چین بعد از سیل ویرانگر + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۷ ۲۰:۳۵ گل اول ملوان به استقلال + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۷ ۱۹:۵۲ خواستگاری پدر بازیگر معروف از گوهر خیراندیش! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۷ ۱۶:۱۵ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۳:۴۰ کاهش زمان پرداخت وام ازدواج به ۱۵ روز ۲۳:۲۲ مصرف تخم مرغ برای کودکان مفید است یا مضرر؟ + مقدار و بهترین روش طبخ ۲۳:۰۸ چگونه باغچه ای با «رز»های شاداب داشته باشیم؟ ۲۳:۰۵ ضارب سلمان رشدی: ارتباطی با ایران نداشتم ۲۲:۴۸ ۸ توصیه طلایی برای کسانی که تازه می خوان ورزش کردن شروع کنن ۲۲:۴۵ آبشاری بکر در فاصله ۲۰ کیلومتری از تهران + عکس ۲۲:۲۹ چطوری میشه با افراد کینه توز و انتقام جو کنار اومد؟ ۲۲:۲۳ زنان «سمی» که ازدواج با آنها پشیمانتان می کند ۲۲:۱۴ بانکی ها به قالیباف نامه نوشتند؛ طرح بانکداری را متوقف کنید ۲۲:۰۶ عاقبت خانم هایی که آرایش می کنند ۲۱:۵۴ یک گام دیگر تا رصد کامل حساب های بانکی ۲۱:۵۴ بهترین روش پخت گوشت + چند نکته طلایی ۲۱:۴۱ بورل: با لحظه خطرناکی مواجه هستیم ۲۱:۳۰ برتری استقلال در هفته دوم لیگ برتر با درخشش قائدی ۲۱:۲۲ رییسی: جوانان انتظار دارند دولت به مسائل آن‌ها توجه ویژه داشته باشد ۲۱:۱۹ چند ترفند جادویی از زبان بدن در محیط کار و قرارهای عاشقانه ۲۱:۰۰ خشم و عصبانیت شدید ساپینتو پس از گل اول ملوان + فیلم ۲۰:۵۲ وسواس کمک به دیگران چیست؟ + علائم سندروم شوالیه سفید ۲۰:۴۲ بعد از خودرو نوبت به کامیون رسید؛ فورس در راه بورس کالا ۲۰:۲۷ باتری خودرو چه زمانی باید تعویض شود؟ ۲۰:۱۱ راز ژاپنی ها برای آموزش مهارت زندگی به نوجوانان ۱۹:۵۴ بورس با طعم برجامی / شاخص کل دلاری بود، شاخص هم وزن ریالی ۱۹:۵۳ زبان بدن افراد خود شیفته اینجوریه ۱۹:۵۲ گل اول ملوان به استقلال + فیلم ۱۹:۵۰ نتایج نهایی کنکور دکتری سال ۱۴۰۱ اعلام شد ۱۹:۴۰ طرز تهیه تارت آلبالو خوشمزه و راحت بدون فر ۱۹:۳۰ اگر به دنبال پوستی شاداب هستید این ویتامین ها را بخورید ۱۹:۲۳ تیک تاک آگهی های سیاسی اینفلوئنسرها را حذف می کند ۱۹:۱۸ چرا مردان رفیق باز هستند؟! ۱۹:۱۰ پیشی بینی وزش باد شدید و غبار در ۴ استان ۱۹:۰۶ راهکار بیرون آوردن جسم خارجی از گوش ۱۸:۵۶ پایان بلاتکلیفی کارآموزان پروانه وکالت / متقاضیان در انتظار اعلام رسمی قوه قضاییه ۱۸:۵۰ قهرمانی آزادکاران جوان کشورمان در رقابت‌های جهانی با حمایت همراه اول ۱۸:۴۳ علی کریمی برای همیشه از ایران رفت؟ ۱۸:۴۲ بچه رو چجوری تشویق کنیم که پررو نشه؟ ۱۸:۳۶ معاون وزیر راه: بلیت اتوبوس بین جاده ای در ایام اربعین پیش‌فروش نمی‌شود ۱۸:۲۹ تفاهم نامۀ ایرانسل و اتحادیه تاکسیرانی های شهری کشور با تمرکز بر سیستم ارتباطی بی‌سیم تاکسی ۱۸:۲۰ زنان سیاستمدار جهان چطور آشپزی می کنند؟ / از سوپ آنگلا مرکل تا خوراک بوقلمون کاملا هریس + عکس ۱۸:۱۱ آی کیو نرمال چنده؟ ۱۷:۵۸ مراحل پذیرفتن شکست عشقی / چرا بعضیا دوباره به رابطه قبلی بر می گردن؟ ۱۷:۴۵ اعلام ترکیب استقلال؛ بمب آبی ها فیکس شد ۱۷:۳۴ دولت برای سایر اقشار و بهبود وضعیت معیشت این افراد نیز برنامه دارد ۱۷:۲۵ روستاییان برای دریافت وام ۲۰۰ میلیونی بازهم کمی صبر کنند ۱۷:۱۷ ارسال فهرست خبرنگاران به اپراتورها جهت دریافت هدیه بسته اینترنتی ۱۷:۱۵ مهلت متقاضیان نهضت ملی مسکن برای آورده چقدر است؟ ۱۷:۱۳ درست است که همسرانی شبیه پدر یا مادرمان انتخاب کنیم؟ ۱۷:۰۶ سیاست ‌های عجیب ترکیه ادامه دارد؛ کاهش نرخ بهره با وجود تورم ۸۰ درصدی ۱۷:۰۴ تکلیف خانه ابتهاج روشن شد ۱۷:۰۰ نقاط مبهم توافق هسته ای با ایران چیست؟ ۱۶:۵۵ برجام و واردات یخ بازار خودرو را آب می کند؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حریم خصوصی کودک آزاری آزار جنسی آزار جنسی کودکان آموزش خودمراقبتی به کودکان قسمت های خصوصی گل اول ملوان حریم شخصی بزرگ ترها آگاه سازی کودک خود کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۸۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد

رامین نارویی مدیرعامل انجمن سرای امید و همدلی حامی کودکان سیستان و بلوچستان گفت: شخصیت دوران کودکی همانند پی یک ساختمان بوده، بنابراین زمانی می‌توانیم روی یک پی ساختمانی بنا کنیم که مستحکم باشد، در واقع تربیت یک فرآیند است که باید حتما از دوران کودکی شکل بگیرد.

وی اظهارداشت: نقش پدر و مادر در شکل گیری شخصیت، رفتار و احساسات کودکان بسیار موثری و تعیین کننده است.

لیلا سایگانی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: انجام کار‌های فرهنگی و آموزشی، سبب ارتقای شاخص‌های آگاه سازی، شناسایی و پرورش استعداد‌ها و در نتیجه کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

در پایان ضمن تجلیل از کودکان نمونه خاش، از مسوولان و حامیان حقوق کودکان و خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این شهرستان تقدیر به عمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد