Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدیدی دریافته‌اند که یک مولکول خاص می‌تواند خستگی سلول‌های ایمنی را برطرف کند تا برای مقابله با بیماری‌ها مقاو م شوند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نیو اطلس، سیستم ایمنی بدن، نخستین و قوی‌ترین خط دفاعی ما است اما سلول‌های T ممکن است طی نبردهای طولانی‌مدت خسته شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران "موسسه دوهرتی" (Doherty Institute) استرالیا، یک مولکول خاص را شناسایی کرده‌اند که به سلول‌های T کمک می‌کند تا خود را احیا کنند. این کار می‌تواند راه را برای ایمنی‌درمانی مؤثرتر هموار کند.

هنگامی که سیستم ایمنی با یک تهدید مداوم مانند سرطان یا عفونت‌های مزمن مانند هپاتیت یا HIV روبه‌رو می‌شود، این خطر وجود دارد که سلول‌های T خسته شوند و توانایی آنها در تشخیص و مقابله با عوامل بیماری‌زا کاهش یابد. این پدیده ناامید کننده، یکی از دلایلی است که موجب می‌شود ایمنی‌درمانی در بسیاری از بیماران شکست بخورد.

پژوهش جدید موسسه دوهرتی ممکن است راه‌های جدیدی را برای جلوگیری یا معکوس کردن خستگی سیستم ایمنی ارائه دهد. پژوهشگران پیشتر زیرمجموعه‌ای از سلول‌های T به نام سلول‌های "Tpex" را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند مدت‌ها پس از نابودی سایر سلول‌های T، به مبارزه ادامه دهند. اکنون پژوهشگران موسسه دوهرتی، زیرمجموعه‌ای از این سلول‌ها و همچنین مولکول خاصی را که به آنها قدرت می‌دهد، شناسایی کرده‌اند.

این پژوهش نشان می‌دهد که سلول‌های Tpex می‌توانند خود را با روشی مشابه روش مورد استفاده سلول‌های بنیادی تجدید کنند. بدین ترتیب، پژوهشگران ترجیح داده‌اند آنها را "سلول‌های T خسته مشابه سلول‌های بنیادی" نام‌گذاری کنند.

دکتر "لورنز کرچمر" (Lorenz Kretschmer)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این سلول‌ها مانند چشمه جوانی برای ایمنی سلول‌های T هستند و به سلول‌های T خسته‌شده امکان می‌دهند تا احیا شوند و کار خود را از سر بگیرند.

پژوهشگران با بررسی دقیق‌تر، یک فاکتور رونویسی ویژه به نام "Myb" را شناسایی کردند که رشد و عملکرد سلول‌های T خسته‌شده مشابه سلول‌های بنیادی را کنترل می‌کند.

پروفسور "اکسل کالیس" (Axel Kallies)، سرپرست این پژوهش گفت: بدون این فاکتور، جمعیت سلولی تشکیل نمی‌شود و سلول‌های T که به عفونت مزمن واکنش نشان می‌دهند، نمی‌توانند خود را حفظ کنند. اساسا بدون این فاکتور رونویسی، ایمنی‌درمانی با شکست مواجه می‌شود.

تحقیقات اساسی در این مرحله، شامل کشف مکانیسم‌های موثر در بیماری و درمان است اما مراحل بعدی، شامل بررسی این موضوع است که آیا می‌توان Myb را برای کاهش خستگی سیستم ایمنی و افزایش اثربخشی ایمنی‌درمانی تنظیم کرد یا خیر. سایر پژوهش‌ها در حال بررسی سلول‌های بنیادی و ژن‌هایی هستند که می‌توانند نقشی در این فرآیند داشته باشند.

کالیس گفت: در حال حاضر، ایمنی‌درمانی فقط در برخی از سرطان‌ها موفقیت‌آمیز عمل می‌کند و فقط برای برخی از بیماران موثر است. ما امیدواریم که اطلاعات به دست آمده در مورد مکانیسم‌های تقویت سلول‌های T، به توسعه روش‌های ایمنی‌درمانی‌ هدفمند و بهبود نتایج در زمینه عفونت‌های ویروسی و سرطان بیانجامد.

این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سیستم ایمنی ، سلول‌های T ، مولکول ، سرطان ، HIV

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیستم ایمنی سلول های T مولکول سرطان سلول های بنیادی ایمنی درمانی سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۸۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند