Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@00:01:02 GMT

تکذیب تخریب پایه‌های پل باستانی دزفول

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۸۸۵۴

تکذیب تخریب پایه‌های پل باستانی دزفول

به گزارش «تابناک»، عباس چراغ چشم روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پل باستانی مهم‌ترین اثر تاریخی دزفول و مربوط به دوره ساسانی است که ۲ منطقه شرق و غرب این شهر را به هم وصل می‌کند.

وی این پل را نماد دزفول و یکی از راه‌های ارتباطی شهر جندی شاپور و سرزمین بین‌النهرین دانست که به دستور شاپور اول ساسانی ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: باتوجه به اهمیت حفاظت و صیانت از این اثر تاریخی طرح‌های جامع مطالعاتی این اثر توسط مشاورین ذیصلاح اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و سازمان آب و برق خوزستان تهیه و به تصویب شورای فنی به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: بر پایه این مطالعات در سال‌های گذشته اقدامات مهمی در راستای حفظ و مرمت پل انجام شده است که از آن جمله می‌توان به پرکردن حفره‌های ناشی از آب شستگی در کنار پایه های پل و مرمت برخی طاقها و پایه ها اشاره کرد.

چراغ چشم اظهارداشت: برچیدن پیاده روی فلزی الحاق شده به جداره شمالی پل و اجرای جان‌پناه یکی از عمده فعالیت‌های صورت گرفته در فصول پیشین مرمت پل ساسانی دزفول است که در راستای حذف مداخلات و کاهش آسیب های ناشی از آن انجام شد.

وی با اشاره به آغاز طرح مرمت پل باستانی دزفول با جذب اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال پر سال جاری افرود: طبق برنامه ریزی انجام شده این مرحله از مرمت پل تاریخی با رویکرد رفع خطر، اقدامات حفاظتی و مرمت اضطراری اجرا و در چند جبهه کاری به مرمت طاق ها، پایه‌ها و بند میانی پرداخته خواهد شد.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: مرمت تعدادی از موج شکن‌های آسیب دیده در گذر زمان شامل برچیدن بقایای پایه‌های بتنی برجا مانده از پیاده روی فلزی الحاقی، پرکردن حفره‌های روی موج شکن‌ها با ملات و مصالح همخوان به منظور هدایت نزولات جوی و جلوگیری از نفوذ رطوبت به لایه‌های میانی پایه‌ها بخشی از اقدامات پیش بینی شده در سال جاری است.

وی افزود: همچنین به منظور فراهم شدن شرایط برای حذف مداخلات، مرمت و کف‌سازی عرشه، مرمت اصولی تعدادی از طاق‌ها و بخش‌هایی از جداره‌های پل در دستورکار قرار گرفته است.

چراغ چشم تصریح کرد: با توجه به اهمیت رعایت اصول و ضوابط مرمتی در حین اجرای عملیات با پیمانکار دارای تجربه و مهارت در انجام امور مرمتی پیمان منعقد شده و تمام عوامل اجرایی از جمله سرپرست پروژه از تخصص و تجربه لازم در این زمینه برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه تمام مراحل با نظارت تیم نظارتی اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان و اداره شهرستان انجام می‌شوند، گفت: این عملیات تخریب پایه پل نیست بلکه یک قطعه بتنی بزرگ است که به بالای این موج شکن الحاق شده در ضمن دریل مورد استفاده در عملیات مرمت، پیکور هفت کیلویی است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بیان کرد: فیلمبردار کلیپ از زاویه‌ای فیلم گرفته که مشخص نیست چه کاری در حال انجام است در ضمن عملیات مرمت با نظارت کارشناس فنی و ناظر پروژه از ساعت هفت صبح پنجشنبه که ساعت تعطیلی ادارات بوده انجام شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی سامانه سماح بازگشت آزادگان مذاکرات وین دزفول پل باستانی میراث فرهنگی تخریب تکذیب محرم هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی سامانه سماح بازگشت آزادگان مذاکرات وین گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی مرمت پل پایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر زمان بر پل زمانخان سامان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیماچهارمحال و بختیاری، تخریب‌های ناشی از عوامل طبیعی و غیر طبیعی بر سازه‌ی پل تاریخی زمانخان، موجب نگرانی‌های بسیاری شده است که در گذر زمان کمرنگ می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سال ۱۳۹۹ شرکت آب منطقه‌ای به دلایلی اقدام به ساخت و ساز در عرصه پل زمانخان کرد که همین موضوع موجب شکایت ما از این شرکت شد.
جیلان افزود: طبق نظر مشاوران و کارشناسان مرمت پل زمانخان، اقدام شرکت آب منطقه‌ای موجب حذف حوضچه آرامش ضلع غربی سازه شده که به همین دلیل، فشار آب ورودی بر پایه‌ها به ویژه پایه میانی افزایش یافته است.
وی گفت: در دوسال گذشته هم به دلیل عوامل طبیعی برف و سرما، بخشی از نواحی سطحی پایه‌ها آسیب دیده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: به همین منظور با تشکیل یک گروه از کارشناسان با تجربه از خارج استان و تخصیص ۱۵ میلیارد ریال اعتبار، کار مطالعات مرمت پل زمانخان در دست انجام است.
جیلان گفت: کار مرمت پل در دو بخش اظطراری برای سطوح سنگی و اساسی برای قسمت زیرین پل میانی انجام خواهد شد.
پایه‌های پل تاریخی زمانخان در زمان ساسانیان با تغییر مسیر رودخانه به محل فعلی، بر روی یال سنگی کوه مجاور به تعداد یک دهانه تراشیده شد.
در دوره صفوی با ایجاد دهانه دوم، سازه اصلی فوقانی به دست زمانخان، در دوره قاجار به دست خوانین ایلبگی و در دوره پهلوی دوم به دست عبدالحسین قزوینی حاکم روستای چم عالی مرمت اساسی شد و اکنون آنچه به سرعت بر پل زمانخان می‌گذرد، مساله زمان است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی