Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@08:41:21 GMT

چطوری مصرف بنزین خودرو را کم کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۳۸۸۱

چطوری مصرف بنزین خودرو را کم کنیم؟

براساس گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، قیمت بنزین به‌طور متوسط ​​در سراسر این کشور در طول سال گذشته ۴۹ درصد افزایش یافته است. به گزارش اتوبلاگ، افزایش قیمت بنزین می‌تواند کاملاً تحریک‌کننده باشد، اما راه‌هایی برای کاهش مصرف سوخت در خودرو وجود دارد.

در کشور ما نیز احتمالاً در ماه‌ها یا سال‌های آینده با افزایش قیمت سوخت (بنزین و گازوئیل) روبه‌رو شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا چند نکته برای کمک به صرفه‌جویی در هزینه در مواجهه با افزایش هزینه‌های سوخت آورده شده و حتی زمانی که قیمت بنزین پایین است، روش‌های خوبی برای کمک به محیط زیست هستند.

۱. بار خودرو را سبک کنید

ما کاهش وزن خودرو را در صدر فهرست قرار می‌دهیم، زیرا بیشترین تأثیر را بر کاهش مصرف سوخت دارد. کالین چپمن، بنیانگذار لوتوس می‌گوید «وزن نه‌تن‌ها دشمن میزان مصرف سوخت، بلکه دشمن تمام عملکرد‌های خودرو است. خودروی سبک‌تر سریع‌تر شتاب می‌گیرد، به مسافت کمتری برای ترمز کردن تا توقف کامل نیاز دارد و مهم‌تر از همه، چابک‌تر است. این فقط استفاده از قوانین فیزیک است؛ هنگام حرکت جسمی از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر، هرچه خودرو سبک‌تر باشد، انرژی (بنزین) کمتری مصرف می‌کند».

بنابراین، خلاص شدن از شر چیز‌های غیر ضروری در ماشین مانند جعبه ابزار، توپ بولینگ، تجهیزات کمپینگ، ساب ووفر، وسایل جعبه‌ای و ... در نهایت باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود. وزارت انرژی ایالات متحده می‌گوید که به ازای هر ۴۵ کیلوگرم (۱۰۰ پوند) کاهش وزن، شما حدود ۱ درصد میزان مصرف سوخت را بهبود می‌بخشید. البته این چیز زیادی نیست، اما مزایای آن فراتر از مصرف سوخت است. هرچه خودرو بیشتر سبک شود، بیشتر در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌کنید و این کار آسانی است که هر کسی می‌تواند انجام دهد. اگر می‌خواهید واقعاً افراطی عمل کنید، حتی می‌توانید منتظر بمانید تا بنزین را فقط در مواقعی که نیاز دارید، داخل باک بریزید، زیرا وزن مخزن پر ۶۸ لیتری (۱۸ گالنی) بنزین بیش از ۴۵ کیلوگرم (۱۰۰ پوند) است.

۲. تجهیزات غیرضروری را روی سقف قرار ندهید

مشابه بحث صرفه‌جویی در وزن، اگر از تجهیزات غیرضروری استفاده نمی‌کنید، سعی کنید جعبه‌های بار نصب شده روی سقف یا تجهیزات فضای باز مانند دوچرخه یا چوب اسکی را از روی سقف ماشین بردارید. آن‌ها نه‌تن‌ها به وزن خودرو اضافه می‌کنند، بلکه باعث ایجاد مقاومت در حرکت و درگ می‌شوند.

طبق گفته وزارت انرژی ایالات متحده، جعبه بار بزرگ و صلب روی سقف خودرو می‌تواند مصرف سوخت را در حدود ۲ تا ۸ درصد در رانندگی شهری، ۶ تا ۱۷ درصد در بزرگراه و ۱۰ تا ۲۵ درصد در آزادراه‌ها کاهش دهد. وزارت انرژی ایالات متحده جعبه‌های بار نصب شده در عقب را توصیه می‌کند که تنها ۱ یا ۲ درصد سوخت را در رانندگی شهری و ۱ تا ۵ درصد در بزرگراه کاهش می‌دهند.

۳. سرعت نگیرید

کاهش سرعت با با کاهش درگ رابطه تنگاتنگی دارد. هر وسیله نقلیه محدوده سرعت بهینه‌ای برای بهترین مصرف سوخت دارد که عموماً بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت مهندسی شده است. متخصصان SAE می‌گویند که در سرعت‌های بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ضریب درگ خودرو به‌طور تصاعدی افزایش می‌یابد، که مسافت پیموده شده را کاهش می‌دهد. اگر به نشانگر مصرف سوخت لحظه‌ای خودرو در داشبورد نگاه کنید، نتیجه را خواهید دید.

در سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، یک ماشین چهار سیلندر معمولی ممکن است به‌طور متوسط ​​بیش از ۷/۸۴ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر مصرف کند. در سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت، مصرف سوخت همان خودرو می‌تواند تا ۱۱/۷۶ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر افزایش یابد. همچنین، بدیهی است که هر کندتر رانندگی کنید، سفر ایمن‌تر است.

۴. آرام‌تر رانندگی کنید

جای تعجب نیست که شتاب‌گیری تهاجمی و ترمزگیری باعث هدر رفتن سوخت زیادی می‌شود. غلبه بر اینرسی وسیله‌ای فلزی با وزن ۱،۸۰۰ کیلوگرم انرژی زیادی مصرف می‌کند و هرچه سریع‌تر بخواهید این کار را انجام دهید، انرژی بیشتری مورد نیاز است. به‌سادگی سرعت‌سنج خودرو را در نمایشگر جلو داشبورد تماشا کنید. هرچه دور بیشتر باشد، بنزین بیشتری مصرف می‌کنید.

از طرف دیگر، هر زمان که ترمز می‌کنید، سرعتی که برای تولید آن از بنزین استفاده کرده‌اید را کاهش می‌دهید. کارآمدترین روش برای رانندگی این است که تا توقف کامل خودرو، پای خود را از روی پدال گاز بردارید و از توقف کامل ناگهانی بپرهیزید. این همیشه در شرایط واقعی امکان‌پذیر نیست، اما در بسیاری از مواقع به‌طور شگفت‌انگیزی مفید خواهد بود.

۵. در مواقع غیرضروری، خودرو را خاموش کنید

هنگامی که ماشین شما روشن و در حالت خلاص است، با این‌که حرکت نمی‌کنید، ولی شما در حال سوختن بنزین هستید. در زمان استفاده از موتور‌های کاربراتوری، مردم می‌گفتند که اگر خودرو برای چند دقیقه در حالت خلاص کار کند، سوخت کمتری نسبت به خاموش کردن و راه‌اندازی مجدد موتور مصرف خواهد کرد. این درباره خودرو‌های مدرن و مجهز به سیستم تزریق سوخت انژکتوری صدق نمی‌کند، که مقدار دقیقی از سوخت را برای روشن کردن موتور مصرف می‌کنند و اغلب به سیستم‌های استاپ استارت مجهز هستند.

به‌عنوان نتیجه، استفاده از آن برای حالتی که خودرو بدون نیروی موتور (مثلا در سرازیری) حرکت می‌کند، مفید خواهد بود. این مورد درباره اکثر خودرو‌های ساخته شده در چند دهه گذشته صادق نیست. موتور‌ها و جعبه‌دنده‌ها در بسیاری از مدل‌ها به اندازه‌ای هوشمند هستند که بدانند چه زمانی شما در حال حرکت در سرازیری هستید، بنابراین اساساً هیچ سوختی به موتور نمی‌رسد. وقتی دنده را به حالت خلاص تغییر می‌دهید، موتور همچنان باید سوخت بسوزاند تا دور آرام را حفظ کند.

۶. باد لاستیک‌ها را همیشه تنظیم کنید

فشار مناسب در تایر‌های شما نه‌تن‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت، بلکه برای ایمنی نیز مفید است. فشار کم تایر باعث تغییر شکل لاستیک و بزرگ شدن سطح تماس و ایجاد اصطکاک بیشتر با سطح آسفالت می‌شود. در صورت تغییر شکل تایر، خودرو به قدرت بیشتری برای چرخاندن لاستیک‌ها نیاز دارد و در نهایت باعث خرابی زودرس لاستیک می‌شود (و لاستیک‌ها نیز می‌توانند گران‌قیمت باشند).

به یاد داشته باشید، لاستیک‌ها هنگام استفاده منظم باد خالی می‌کنند، اما فشار تایر نیز تحت تأثیر دما قرار می‌گیرد. دما بر تراکم هوا تأثیر می‌گذارد، بنابراین اغلب در طول فصل سرمای سال، متوجه می‌شوید که فشار تایر شما به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. سرد شدن هوا یادآور خوبی برای پر کردن باد لاستیک‌های خودرو است.

۷. از روغن مناسب در خودرو استفاده کنید

شاید متوجه شده باشید که روغن موتور چهارفصل ۱۰ W-۴۰، که ویسکوزیته پیش‌فرض روغن در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ بود، روغن‌های بسیار رقیق‌تری مانند ۵ W-۳۰ یا حتی ۰ W-۲۰ را کاهش داده است. موتور‌های مدرن با تلرانس بسیار کم در قطعات داخلی خود طراحی می‌شوند. بدین‌ترتیب، استفاده از ویسکوزیته یا غلظت صحیح روغن که توسط خودروساز توصیه شده، از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر از روغن بیش از حد غلیظ استفاده می‌کنید، سرعت قطعات متحرک موتور را کاهش می‌دهید و از سوخت بیشتری استفاده می‌کنید تا آن‌ها را به حرکت در آورد. از سوی دیگر، اگر از روغن بسیار رقیق استفاده می‌کنید، درمعرض خطر آسیب دیدن قسمت‌های حیاتی (و گران‌قیمت) موتور هستید. البته اگر توجه زیادی به روغن موتور مصرفی ندارید، بهتر است روغن با هر ویسکوزیته‌ای در موتور بریزید تا اینکه اصلاً روغنی داخل آن نباشد.

۸. در نگه‌داری مداوم از ماشین خود بکوشید

حفظ و نگه‌داری مناسب خودرو نه‌تن‌ها هزینه‌های تعمیر را کاهش می‌دهد، بلکه باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز می‌شود. روغن موتور را مرتباً تعویض کنید (به مرور زمان غلیظ شده و رسوبات در آن جمع می‌شود) و اگر چراغ چک موتور روشن شد، فوراً آن را بررسی کنید.

حسگر‌های خودرو (به‌خصوص حسگر اکسیژن)، شمع‌ها و سایر دستگاه‌های اندازه‌گیری که همگی می‌توانند بر مصرف سوخت تأثیر بگذارند، باید برای بهینه‌سازی عملکرد موتور و مصرف سوخت به‌طور هماهنگ کار کنند. برای دستیابی به بهترین نتایج، توصیه‌های دوره‌ای در دفترچه راهنمای مالک را که توسط شرکت سازنده توصیه شده است، انجام دهید.

۹. مراقب رانندگی خود باشید

وزارت انرژی ایالات متحده استفاده از کروز کنترل را برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت خودرو توصیه می‌کند، اما ما در این مورد کمی نظر متفاوتی داریم. بله، اگر در مسیر خلوت و طولانی بین ایالتی رانندگی می‌کنید، کروز کنترل بهترین انتخاب است. حفظ سرعت حرکت، سوخت زیادی مصرف نمی‌کند و اگر خودرو برای حفظ سرعت ثابت روی کروز کنترل قرار بگیرد، بهتر از این است که پای راست شما خسته شود.

بااین‌حال، اگر واقعاً پشت فرمان حواستان باشد، احتمالاً می‌توانید بهتر از کروز کنترل ماشین خود کار کنید. این امر به‌ویژه درباره خودرو‌های مدرن مجهز به کروز کنترل تطبیقی ​​ (ACC) صادق است. با استفاده از آن، خودرو سعی می‌کند فاصله تعیین شده را با هر چیزی که در جلو حرکت می‌کند، حفظ کند. اما اگر خودروی روبروی شما تغییر مسیر دهد، کروز کنترل تظبیقی به سرعت شتاب می‌گیرد، حتی اگر خودروی دیگری در چند قدمی جاده وجود داشته باشد. شتاب‌گیری با سرعتی آرام که کروز کنترل (چه تطبیقی ​​یا غیر تطبیقی) برای انجام آن طراحی نشده، بسیار کارآمدتر از اعتماد به کروز کنترل است.

از محیط اطراف خود آگاه باشید، به خودرو‌های جلوتر نگاه کرده و حرکات خود (و حرکت سایر ماشین‌ها) را پیش‌بینی کنید. اگر در ترافیک دقت کنید، احتمالاً می‌توانید بهتر از کروز کنترل خودرو در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنید.

۱۰. کمتر رانندگی کنید

این امر بدیهی به نظر می‌رسد، اما تعجب خواهید کرد که چگونه مردم بدون این‌که به آن فکر کنند، بی‌اهمیت رانندگی می‌کنند. سفر‌های کوتاه و غیرضروری به میزان زیادی مصرف سوخت شما را افزایش می‌دهند. کار‌های خود را براساس مکان دسته‌بندی کنید و در نهایت می‌توانید نه‌تن‌ها در مصرف سوخت، بلکه در زمان نیز صرفه‌جویی کنید. پس از آن، نه‌تن‌ها پول نقد بیشتری در جیب خود دارید، بلکه شاید بتوانید به تفریحات بیشتری بپردازید.

نتیجه‌گیری

هیچ کدام از چیز‌هایی که در این مقاله بحث کردیم، خیلی پیچیده نیستند. تنها چیزی که باید بدانید، درک اولیه از نحوه کار ماشین و آگاهی هنگام رانندگی است. داشتن آن‌ها به‌طور کلی خوب است و زمانی که قیمت سوخت افزایش می‌یابد، به دانش چگونگی پس‌انداز کردن مقداری پول در پمپ بنزین مجهز می‌شوید.

راه دیگری برای صرفه‌جویی در هزینه‌های سوخت وجود دارد و آن استفاده از نرم‌افزار‌های راهنمای نزدیک‌ترین پمپ بنزین با ارزان‌ترین قیمت است. با کمک این ابزارها، می‌توانید ارزان‌ترین قیمت بنزین را در نزدیکی محل سکونت خود پیدا کنید.

در نهایت، قیمت بنزین گاهی ارزان یا گران است؛ اما حتی در زمان‌های خوب، هنگام خرید وسیله نقلیه به بهره‌وری سوخت به‌عنوان معیار اصلی خرید خودرو دقت کنید. خصوصا اگر بتوان خودروی هیبریدی یا الکتریکی خرید.

منبع: خبرآنلاین

بیشتربخوانید

۸ راهکار اساسی برای حفظ خودکفایی در تولید بنزین؛ بوی واردات بنزین می‌آید؟

 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بنزین خودرو وزارت انرژی ایالات متحده صرفه جویی در مصرف سوخت کیلومتر بر ساعت ۱۰۰ کیلومتر قیمت بنزین کروز کنترل لاستیک ها اگر خودرو نه تن ها روی سقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۳۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم

ریشه ناترازی بین تولید و مصرف بنزین، بی‌توجهی به احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در دوران هشت‌ساله دولت قبل و وزارت بیژن نامدار زنگنه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، طبق اظهار نظر مسئولان، مصرف بنزین در حال حاضر از تولید آن در کشور پیشی گرفته، با این دست فرمان، کشوری که زمانی صادرکننده بنزین بوده در حال تبدیل شدن به واردکننده بنزین است. بررسی عوامل بروز این پدیده یکی از نکاتی است که سیاستگذاران باید به آن توجه داشته و در راستای حل مشکلات این پدیده برنامه‌ریزی کنند.

از طرفی تولید بنزین در کشور نیز با وجود رشد حدود ۲۰ درصدی در سه سال گذشته طبق آمار وزیر نفت، به ۱۱۴ میلیون لیتر در روز رسیده و حتی وزارت نفت توانسته در دوران پیک مصرف نیز تامین بنزین را به بهترین نحو انجام دهد و کشور دچار مشکل نشود.

برای حل مساله بنزین سه سناریوی ساخت پالایشگاه، واردات بنزین و مدیریت مصرف، پیش روی دولت قرار دارد.

اگر دولت بخواهد یک پالایشگاه در مقیاس پالایشگاه اصفهان بسازد، نیازمند به حداقل ۵ سال زمان و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بوده که باتوجه به میزان زمان و حجم سرمایه گذاری مورد نظر، رسیدن به این مطلوب راه درازی دارد اما برای کشور این موضوع امری حیاتی است. واردات نیز باعث ارز بری از کشور، کسری بودجه و در نهایت تورم خواهد شد. چنانچه اگر دولت بخواهد ناترازی بنزین را با واردات جبران کند، باید ارز زیادی برای فقط بنزین کنار بگذارد. مورد بعدی، توجه به مدیریت مصرف است که شامل موضوعاتی نظیر اسقاط خودروها، تولید و واردات سالانه یک میلیون خودروی باکیفیت، ارتقای پالایشگاه‌های موجود، توسعه سوخت‌های جایگزین CNG و جلوگیری از قاچاق بنزین می‌شود که در این پرونده به موارد مذکور خواهیم پرداخت.

چرا پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟

پالایشگاه سازی یکی از راه‌کارهای جلوگیری از ناترازی بنزین است اما این سناریو بلند مدت است. با این حل چه شد که پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟ قطعا یکی از اصلی‌ترین عوامل آن، وزیر سابق نفت بیژن زنگنه است. بیژن زنگنه اساسا پالایشگاه سازی را کثافت کاری می خواند حتی اخیرا نیز به این موضوع اشاره مجدد کرده و آن را غیر اقتصادی خوانده است.

در صورتی که چین با واردات ۱۱.۴ میلیون بشکه در روز نفت خام و پالایش بیش از ۱۷ میلیون بشکه، نمونه‌ای از کشورهای پیشرو در حوزه توسعه زنجیره ارزش نفت خام است. چین طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۸ میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه، حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز به ظرفیت پالایشی خود افزوده است و قصد دارد تا ۲۰۲۵ ظرفیت پالایشی خود را به ۲۰ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. پالایشگاه‌هایی همچون ژیجیانگ (فاز اول و دوم) و هنگلی با ظرفیت‌های ۲۰ و ۴۰ میلیون تن در سال و حجم سرمایه‌گذاری ۱۱.۴ و ۲۴ میلیارد دلار نمونه‌هایی از طرح‌های به بهره‌برداری رسیده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ هستند.

پالایشگاه سازی در دولت سیزدهم

دولت سیزدهم توجه به تکمیل پروژه‌های پالایشی را از اولویت‌های خود می‌داند به طوری که جواد اوجی وزیر نفت در این باره گفت: توسعه ظرفیت پالایش و پتروپالایش نفت خام و میعانات گازی کشور قریب به ۳.۲ میلیون بشکه در روز است و نفت و میعانات گازی تولیدی خود را اکنون به‌صورت نفت خام صادر می‌کنیم. این خام‌فروشی افزون بر اینکه ما را از ایجاد ارزش افزوده بی‌نصیب می‌کند، در سال‌های اخیر پاشنه آشیل کشور و سبب آسیب‌پذیری کشور در حوزه تحریم‌ها شده است. افزون بر اینها با توجه به شدت مصرف انرژی در کشور، به‌منظور تأمین امنیت انرژی کشور و پوشش کامل نیاز داخلی به فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌های جدید ضرورتی انکارناپذیر است که مکرر مورد تأکید رهبر انقلاب و ریاست جمهوری نیز بوده است.

۸ طرح پالایشی و پتروپالایشی در حال اجرا

به گفته وزیر نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به این امر شد و خوشبختانه ما اقدام‌های متعددی را در طول یک سال و نیم گذشته انجام دادیم. در چهارچوب قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی، ۸ طرح پالایش و پتروپالایش میعانات گازی و نفت خام با ظرفیت ۱۴۶۰ هزار بشکه در روز و سرمایه‌گذاری ۲۸.۶ میلیارد دلار در دست پیگیری و اجرا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم