Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@20:22:03 GMT

لرزه بر تن جنگل های هیرکانی/ حاشیه سازی جاده دلسم - نوشهر

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۴۲۲۱

لرزه بر تن جنگل های هیرکانی/ حاشیه سازی جاده دلسم - نوشهر

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها– علیرضا نوری کجوریان: حدود یک ماهی است دوباره طرح به آرشیو رفته احداث جاده دلسم – ویسر به ماشلک نوشهر که از دل جنگل‌های هیرکانی می‌گذرد روی میز قرار گرفته و بلوایی در فضای مجازی و حقیقی ایجاد کرده است.

دوستداران حیات وحش و محیط زیست همانند دیگر جاها، فاجعه مرگ و انقراض حیات وحش و گونه‌های طبیعی و جانوری را برهانی بر مخالفت بیان می‌کنند و طرفداران احداث پروژه‌های عمرانی نیز همواره بر موضوع انسان – توسعه و محیط زیست تکیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدال موافقان و مخالفان این بار به دل مناطق ییلاقی و جنگلی کجور کشیده شد، جایی که کلنگ آن بیش از ۲۰ و اندی سال پیش و همزمان با آزادراه تهران – شمال به زمین زده شد و هنوز به نتیجه نرسیده است.

بخش کجور از دو شهر و ۶۵ پارچه آبادی تشکیل شده است و در حال حاضر مسیر دسترسی آن به شهرستان نوشهر از دل شهرستان چالوس می‌گذرد و راه دسترسی مستقیمی به مرکز شهرستان ندارد.

جاده‌ای بر آفرودها

محمد شریفی از اهالی روستای ویسر با بیان اینکه حدود نیم قرن از مسیر جنگلی مورد نظر عبور می‌کنم، افزود: در گذشته نیز دو مسیر برای رفت آمد ییلاق به قشلاق اهالی و دامدار وجود داشت و این مسیر همچنان موجود است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از زمانی که جاده برای بهره برداری چوب احداث شد به دلیل رفت و آمدها و مرمت جاده‌های خاکی و ورود خودروهای آفرود و گردشگران و قاچاقچیان چوب، تغییرات عمده و مخربی در جنگل شکل گرفته است.

وی با اظهار اینکه باید از جاده‌های جنگلی عباس آباد و رویان درس بگیرم، تصریح کرد: احداث این جاده منجر به از بین رفتن و تخریب راشستان ها را درپی دارد و منجر به خشک شدن چشمه‌های حاشیه می‌شود.

شریفی با اظهار اینکه جاده دلسم – ویسر کمکی به اهالی پنجک رستاق و توابع کجور نخواهد کرد، افزود: این اهالی امکان ندارد از این جاده برای تردد استفاده کنند و از سوی دیگر مسیر ماشلک با اولین برف بسته می‌شود و طرفداران احداث جاده از برف ۱.۵ تا دومتری جنگل ویسر خبر ندارند.

فعالان محیط زیستی نیز نسبت به احداث جاده ماشلک – ویسر واکنش نشان دادند و توقف اجرای این طرح را از متولیان امر خواستار شدند. محمد احمدی از فعالان زیست محیطی با تاکید بر لزوم حراست و صیانت از حیات وحش ومحیط زیست اظهار داشت: باید از جاذبه‌های طبیعی به درستی بهره برداری کرد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه درختان نادر و بومی جنگلی به نابودی کشیده شده است، تصریح کرد: چرا همیشه باید نگران تخریب باشیم و باید جلوی غارت درختان کهنسال و نادر جنگلی را گرفت چرا همیشه باید نگران تخریب باشیم و باید جلوی غارت درختان کهنسال و نادر جنگلی را گرفت.

احمدی با عنوان اینکه چرا مسئولان دست از سر جنگل‌های هیرکانی برنمی دارند، گفت: هر روز دود و سم ناشی از نیروگاه زباله سوز به کام جنگل هیرکانی می‌رود و نباید جنگل و حیاتت وحش را قربانی سیاسی کاری کرد.

موافقان ساخت جاده ماشلک نیز نداشتن راه دسترسی مستقیم بخش کجور به نوشهر را دلیل عمده‌ای در محرومیت منطقه عنوان می‌کنند. فرماندار نوشهر نیز با اشاره به اینکه محور ۳۵ کیلومتری ویسر به نوشهر طرح جدیدی نیست، افزود: این جاده قدمت بیش از ۵۰ سال دارد و برای احداث آن نه درختی قطع می‌شود و به به محیط زیست آسیب می‌زند و طی دهه‌های گذشته چند مرحله برای آسفالت آن اعتبار درنظر گرفته شده بود.

رستم زرودی با عنوان اینکه به دلیل سیاست البرز مرکزی این قانون بهانه‌ای برای جلوگیری از ساخت جاده شده است، به طول مسیر ۶۰ کیلومتری نوشهر اشاره و اضافه کرد: از هلستان تا سیاهرود ۶۰ کیلومتر طول دارد و یک محور از داخل شهرستان به بخش کجور نداریم در حالی که احداث جاده دسترسی حق مردم محروم منطقه است.

وی با بیان اینکه مردم حق دارند از داخل راه‌های شهرستان به امکانات دست یابند، به واقعه فوت کشاورز کجوری به دلیل نرسیدن به موقع به مرکز درمانی و خون ریزی اظهار داشت: اگر جاده دسترسی داشتیم می‌توانستیم از مرگ این کشاورز جلوگیری کنیم.

اگر جاده دسترسی داشتیم می‌توانستیم از مرگ این کشاورز جلوگیری کنیم

زرودی از دلایل محرومیت بخش کجور را نداشتن راه دسترسی یاد کرد و گفت: به عنوان نمونه روستای کوهستانی و صعب العبور کجور هفت کیلومتر مسیر کوهستانی مخروبه دارد و برای رفتن به این محل باید اهالی ۲۰۰ هزار تومان کرایه ماشین بپردازد.

فرماندار نوشهر با تاکید بر این که برای جاده ویسر- نوشهر هیچ درختی بریده و قطع نمی‌شود و هیچکس طبیعت را تخریب می‌کند، افزود: جاده جنگلی در حال حاضر وجود دارد و در گذشته نیز دو کامیون کنار هم در این مسیر تردد تردد می‌کردند و نیاز به شن ریزی نیست.

وی بابیان اینکه مخالفان جاده ماشلک باید برای روستاییان و کشاورز کجوری که به دلیل نبود امکانات جانش را از دست داده است و یا برای روستایی که دارای مشکل آب آشامیدنی است، دلسوزی نمی‌کنند، گفت: من خود مدافع محیط زیست هستم و تمام توان این است که کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.

زرودی با عنوان اینکه دولت سیزدهم ۸۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی کجور اعتبار اختصاص داده است، گفت: زمان مفید برای اجرای طرح در این منطقه شش ماه است و با بارش برف نمی‌توان کار کرد و برای جذب اعتبار با وضعیت کنونی زمان زیادی داریم.

ساخت جاده ماشلک – ویسر در کش و قوس بین دوستداران و مخالفان معطل مانده است و این وضعیت در حالی است که روستاهای بخش کجور با مشکلات و کمبودهای زیادی از جمله نداشتن راه مناسب دسترسی روبرو هستند و اجرای طرح با حفظ ملاحظات زیست محیطی می‌تواند گره کور توسعه نیافتگی بخش را باز کند.

کد خبر 5560971

منبع: مهر

کلیدواژه: جاده جنگل فرمانداری نوشهر بوشهر ویروس کرونا اربعین حسینی گرگان خطبه های نماز جمعه کرمانشاه هفته دولت آزادگان جنگ تحمیلی روز خبرنگار آمار کرونا اربعین 1401 اردبیل شیوع کرونا قزوین احداث جاده محیط زیست بخش کجور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه که در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند گفت:  ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در سال آبی جاری رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالاب‌ها بوده است.

سعید شهند با بیان اینکه امسال پس از ۲۰ سال تالاب‌های طالقان، قوپی باباعلی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب‌ها هستیم، افزود: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالاب‌ها در زمره زنده‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالاب‌ها هستیم.

این مقام زیست محیطی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی سه تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی‌برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.

وی اظهار کرد: با رهاسازی حقابه تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه هم اکنون این تالاب‌ها از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند، به عنوان نمونه بسیار موفقی در سطح کشور به شمار می‌آیند.

جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه آذربایجان غربی در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند.

شهریستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، تالاب‌های درگه‌سنگی یا سیران گولی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین‌المللی (کنوانسیون رامسر) است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست‌محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار می‌رود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج