Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@10:40:36 GMT

همه چیز درباره «لانگیا»، ویروس جدید در چین

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۵۰۹۲

همه چیز درباره «لانگیا»، ویروس جدید در چین

به گزارش «تابناک»، دکتر حمید سوری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ویروس جدیدی که به عنوان لانگیا مطرح شده است، گفت: ویروسی که اخیرا با نام لانگیا مطرح شده، از جمله ویروس‌هایی است که در شرایط تغییرات ژنتیکی و بیولوژیکی که رخ می‌دهد، اتفاق افتاده است. البته این ویروس هنوز یک الگوی جهانی پیدا نکرده است، اما از آنجایی که مقداری حساسیت نسبت به این ویروس‌ها و بیماری‌ها افزایش یافته، طبیعتا جامعه مقداری نسبت به موضوع حساس‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین لانگیا خیلی مساله حاد جهانی نیست که جای نگرانی داشته باشد.

وی افزود: آنچه که به عنوان لانگیا در چین دیده شده، ویروسی است که احتمال می‌رود که در آینده به یک عامل بیماری‌زایی تبدیل شود که منجر به یک پاندمی شود. عملا لانگیا ویروس جدیدی محسوب می‌شود و الگوی آن را به خوبی نمی‌شناسیم. تاکنون طبق گزارشاتی که انجام شده، این ویروس ده‌ها نفر را مبتلا کرده و ۳۰ تا ۴۰ نفر هم ابتلای شدید داشته‌اند. البته تاکنون فوتی نداشته است.

منشأ لانگیا

سوری با بیان اینکه به نظر می‌رسد سرعت پخش آن بالاست و می‌تواند به اندازه کووید کشنده باشد، گفت: منشأ این ویروس از نوعی موش خاص است که نوعی حشره‌خوار بوده و به آن Shrew گفته می‌شود. البته در سایر حیوانات هم مانند بز، سگ و گربه و ... هم ممکن است با میزان کمتری دیده شود. به نوعی بیماری مشترک بین حیوان و انسان است و از حیوان به انسان منتقل می‌شود.

هنوز انتقال انسان به انسان از لانگیا گزارش نشده است

وی با بیان اینکه هنوز انتقال انسان به انسان این ویروس گزارش نشده است، گفت: البته این هشدار وجود دارد که با گسترش بیماری در بین انسان‌ها انتقال انسان به انسان آن هم ایجاد شود. افرادی که تاکنون این بیماری در آن‌ها گزارش شده است، هیچ ارتباط مشترکی باهم نداشتند و اعضای خانواده‌شان هم مبتلا نشدند.

سوری ادامه داد: چین کشوری است که سرایت این بیماری‌ها در آن بالاست. یکی از دلایلش این است که در آنجا مصرف مواد مختلف و انواع حیوانات متداول است و بر همین اساس طبیعتا احتمال شکل‌گیری بیماری‌های خاصی در آنجا زیاد است. از طرفی هم گفته می‌شود که از برخی آزمایشگاه‌ها در چین که روی این ویروس‌ها کار می‌کنند، گاهی اوقات خواسته یا ناخواسته این ویروس‌ها به بیرون سرایت کرده و دردسر ایجاد می‌کنند.

علائم لانگیا

وی با بیان اینکه لانگیا از خانواده ویروس‌های RNA است و ویژگی‌های خاصی دارد، گفت: خستگی، بی‌حالی، بی‌رمقی مهمترین ویژگی این بیماری است. در عین حال تب، سرفه، سردرد، دردهای عضلانی و ... نیز در مبتلایان دیده شده است. البته برخی از مبتلایان هم بدون علامت بودند. ویروس هم عملا درمان اختصاصی ندارد و عمدتا درمان علامتی خواهد بود.

عمده موارد لانگیا در چین و تایوان

سوری تاکید کرد: اکنون خیلی درباره این ویروس اطلاعات مبسوطی نداریم. عمدتا مواردی که دیده شده در چین و تایوان بوده است. تحقیقات هم به ویژه در تایوان و چین در حال انجام است. در کشور ما خوشبختانه تاکنون موردی نبوده، اما در این شرایط سیستم بهداشتی باید هوشیاری خودش را افزایش دهد. فعلا این ویروس در مرحله‌ای نیست که بخواهد در جامعه نگرانی ایجاد کند.

وی گفت: بعید به نظر می‌رسد که این بیماری ویژگی پاندمی مانند کووید ۱۹ را داشته باشد. بالاخره کرونا از طریق قطرات تنفسی و از انسان به انسان منتقل می‌شود، اما در این ویروس هنوز انسان به عنوان منبع انتقال شناخته نشده است و بیشتر از حیوان به انسان منتقل می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین بیمه ناباروری لانگیا ویروس چینی ویروس جدید محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین بیمه ناباروری انسان به انسان ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد