Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سیدجلال ساداتیان در پاسخ به این سوال که مذاکرات برجام به مرحله ای رسیده است که در داخل ایران و آمریکا عده ای نسبت به عاقبت این توافق خوش بین نیستند. در نهایت نتیجه این دور از مذاکرات چیست؟ اظهار داشت:مذاکرات، در حقیقت مذاکرات نبود و متن نهایی شده را به اروپاییان ارائه کردند و اروپاییان متن را به آمریکایی ها دادند و آنها متن را به اروپا برگرداندند و مجددا متن به ایران برگشت داده شد و در این مرحله اروپاییان حالتی از نامه بری را انجام دادند و نهایتا خودشان متنی را تهیه کردند و به ایران ارائه دادند و گفتند این متن را امضا کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران برای پاسخ تا دوشنبه مهلت داشت. کشورمان مواردی را مطرح کرده و خواستار پاسخ طرف مقابل شده است. مهلتی که گذاشته شده تا دوشنبه آینده است و آمریکایی ها هم باید پاسخ بدهند اما این نکته که دقیقا چه مواردی مورد توافق واقع شده است و چه مواردی هنوز مورد اختلاف است هنوز اطلاع رسانی نشده است.

وی افزود: اروپاییان از ماجرا خبر دارند و هر خبری منتشر شده از جانب اروپاییان بوده است. هیات ایرانی هیچ گزارشی از این مسائل نداده است و تنها کلیاتی را مطرح کرده است و گفته شده ما آماده ایم تا اگر طرف مقابل توافق کند به توافق برسیم.

ادعای خبرگزاری دولت درباره توافق برجام و تصمیم آمریکا
حال چرا وضعیت به این شکل درآمده است؟ برای اینکه طرف ایرانی ملاحظاتی دارد که اگر این ها به مواردی کمتر از آنچه که در سال ۲۰۱۵ توافق کردند و یا به کمتر از آنچه که دکتر عراقچی در شش دور مذاکرات خود به آن رسیده بود، برسند یقینا سر و صدای داخلی ها در می آید و انتقادات به حقی خواهند داشت. ضمن اینکه گروه های رقیبی در بین اصولگراها پیدا شده که انتقاداتشان از امروز شروع شده است و گفته می شود شما کمتر از آن حد در چنته دارید و خطوط قرمز را رد کرده اید. دبیر شورای امنیت ملی گفته است ما از خطوط قرمز رد نشده ایم و صدای نمایندگان مجلس درآمده است که هیچ اطلاعی به ما داده نشده است، این وضعیت داخل ایران است.

طرف اصلی ماجرا آمریکایی ها هستند و اروپاییان و روسیه و چین به نوعی کنار نشسته اند
وی تصریح کرد: در داخل آمریکا هم این گمان می رود که با ناکامی در برجام انتخابات میان دوره ای کنگره را از دست بدهند و لابی صهیونیست کاملا به سمت جمهوری خواهان‌ میل کند و آنها اکثریت کنگره را از دست بدهند. از این رو آمریکاییان نیز با ملاحظاتی جلو می روند تا امتیاز خاصی به ایران ندهند. امتیازات نیز در وهله اول خواسته ایران در مورد ضمانت های لازم است ولی آمریکایی‌ها گفتند ما نمی توانیم و نه در مورد خودمان و نه در مورد دولت بعدی نمی توانیم ضمانتی بدهیم. چون به دو سوم آرا نیاز دارند ولی این امکان وجود ندارد و با یکی دو رای ، اکثریتی شکننده دارند.

نکته دوم اینکه تحریم ها کاملا برداشته شود که در این مورد هم مساله به فروش نفت ایران محدود شده تا بتواند نفت بفروشد و به پول آن دسترسی پیدا کند. نکته سوم خروج سپاه از لیست تروریستی بود تا تحریم های مربوط برداشته شود که این مورد هم به بعد از توافق موکول شد تا در فرصتی بعد سنگ های خود را با هم وا بکنند.

در موارد مربوط به نظارت های پادمانی و مسائل مربوط به قبل از جمله تعداد سانتریفیوژهای فعال و تولیدات غنی شده اورانیوم و… نیز فرض می کنیم همه را حل و فصل کرده باشند و وارد جزئیات نمی شویم. طرف اصلی ماجرا آمریکایی ها هستند و اروپاییان و روسیه و چین به نوعی کنار نشسته اند و همه می دانند که عمده اختلاف بین ایران و آمریکا است و باید اجازه داد آنها مسائل خود را با هم حل کنند. حتی اگر بریتانیا و آلمان و روسیه و چین هم تک تک مسائل خود را در این کار دخیل نکنند مساله باز بین ایران و آمریکا است و ما چاره ای نداریم تا دوشنبه صبر کنیم و ببینیم از میان این همه حرف و حدیث حاشیه ای که از میان شنیده ها منتشر می شود، چه خبری منتشر می شود و متن منتشر شده چه تفاوت و فاصله ای با متن قبلی و صحبت های انجام شده دارد و یا چقدر انطباق خواهد داشت.


اروپا در تلاش است ایران را وارد چرخه تامین انرژی خود کند
ساداتیان در خصوص اینکه پیش بینی خود شما چیست؟ گفت: ایران مجبور است توافق را امضا کند چون وضعیت اقتصادی ایران نامطلوب است. طرف های مقابل نیز نیاز دارند تا ایران وارد بازار انرژی شود چون می خواهند جلوی روسیه را بگیرند، روسیه امروز گاز و نفت اروپا را تامین می کند. اروپا در آستانه سرمای پاییز و زمستان قرار دارد و اگر با این روند پیش بروند هزینه های افزایش یافته اروپا را کلافه خواهد کرد. همانطور که تا امروز هم بر زندگی مردم اتحادیه اروپا تاثیر زیادی داشته است. اگر از این وضعیت جلوگیری نشود مشکلات در این منطقه بیشتر خواهد شد. آمریکایی ها گفتند با آل آن جی اروپا را تامین می کنند ولی واقعیت نشان داد اینطور نیست.

گفته شده بود نیازمندی های اتحادیه به انرژی از خاورمیانه و عربستان و بحرین و عراق و ایران در غرب آسیا تامین می شود بخصوص که در مورد مساله گاز تنها ایران است که خط لوله دارد و می تواند گاز اروپا را تامین کند. در حال حاضر تنها این خط می تواند جوابگو باشد و بقیه باید خط بکشند و هزینه کنند و از تکنولوژی های دیگری استفاده کنند و در نهایت با آل آن جی تامین کنند که آمریکایی ها همین کار را می کنند اما نتوانسته اند انرژی مورد نیاز اروپا را تامین کنند. از این رو اروپا در تلاش است ایران را وارد چرخه تامین انرژی خود کند در غیر این صورت روسیه دست بالا را خواهد داشت.

منبع: شفقنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق هسته ای برجام آمریکا اروپا را تامین آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود

ایسنا/ایلام استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور ایلام گفت: قابلیت‌های فرماندهی و موشکی ایران در عملیات «وعده صادق» درسطحی بسیار وسیع و از نظر نظم بی‌نظیر بود.

دکتر علیرضا شیخ‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تحولاتی که اخیرا اتفاق افتاد عملیات نظامی و موشکی ایران تحت عنوان وعده صادق بود و این عملیات یکسری اثرگذاری هایی داشته است.

استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه این عملیات از ابعاد مختلفی مهم محسوب می‌شود، گفت: این عملیات در سطح بسیار وسیع و مختلفی انجام شد و باعث شد که قابلیت‌های فرماندهی و توان عملیاتی ایران را به خوبی نشان دهد و در نوع خود در دنیا کم نظیر است.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه این عملیات از چند حیث مهم و قابل بررسی است، تصریح کرد: در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد گفته شده است که هر کشوری که خاک آن مورد تجاوز قرار بگیرد، حق دفاع مشروع از سرزمین خود را دارد. طبق اصول سرزمینی و اصول دیپلماتیک، اماکن دیپلماتیک و کنسولی جزء خاک یک کشور محسوب می‌شوند و این در چهارچوب اصلی است به نام اصل سرزمینی کشورها است.

شیخ‌محمدی ادامه داد: رژیم غاصب بدون توجه به چهارچوب‌ها و مقررات اصول بین‌الملل، مکان دیپلماتیک ما را موشک باران کرد و چندین نفر از عزیزان ما را به شهادت رساند، این باعث شد معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی در این قضیه نقض شوند. این قضیه باعث شد که ایران در چهارچوب مشروع دفاع بین المللی، از کیان خود حفاظت کند. عملیات وعده صادق در چهارچوب دفاع بود نه در چارچوب تهاجم.

وی افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است، هیچ وقت ما قصد تهاجم نداشته‌ایم، ولی اگر مورد هجمه قرار بگیریم طبق مقررات مشروع می‌توانیم از سرزمین خود دفاع کنیم. در دوران دفاع مقدس هم این اتفاق رخ داد و ما تنها از خود دفاع کردیم.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: دومین عاملی که در بحث وعده صادق بسیار مهم بود این بود که باید یک جایی جلوی حرکات رژیم صهیونیستی گرفته شود و این رژیم نیاز داشت یک گوشمالی ببیند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین موضوع در این عملیات اصل بازدارندگی بوده است، گفت: نیاز بود ما یک بار توان خودمان را به دنیا ثابت کنیم و بگوییم که ما به لحاظ نظامی کشور اول منطقه هستیم. عملیات وعده صادق نشان داد که اگر یک وقتی چهارچوب سرزمینی ما مورد هجمه قرار بگیرد، با یک ضربه سخت به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. این عملیات یک اعلان موضع جدی به تمام دنیا خصوصاً کشورهای همسایه و آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: اثر عملیات وعده صادق هم در بعد جهانی و هم در بعد منطقه‌ای بسیار مهم بود. تا قبل از این عملیات آمریکایی‌ها هر زمانی بحث ایران که می‌شد می‌گفتند تمام گزینه‌ها روی میز است یعنی علیه ایران اقدام نظامی می‌کنیم ولی این عملیات نشان داد که توان نظامی ایران چقدر است و از تنها چیزی که صحبت نشد عملیات نظامی و گزینه روی میز بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات باعث شد جبهه مقاومت و مردم مظلوم فلسطین انرژی مضاعفی بگیرند، در واقع این عملیات باعث دلخوشی آن‌ها شد.

وی افزود: عملیات وعده صادق باعث شد که همبستگی و همگرایی ملی نیز به نحو احسن نمود پیدا کند و دیدیم که اقشار مختلف مردم از این عملیات حمایت کردند. این عملیات، مقابله‌ای بود با تمام فضاسازی‌هایی که در عرصه بین المللی ایجاد شده بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات یک ویژگی دیگر نیز داشت و آن این بود که پوچی توان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و آمریکا مشخص شد، شاید دیده باشید که اسرائیل تا قبل از این ماجرا همیشه عنوان می‌کرد که از قدرت بالایی برخوردار است و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را از لحاظ اطلاعاتی و نظامی به چالش بکشد. سیستم اطلاعاتی، عملیاتی و گنبد آهنین آن‌ها در حملات موشکی ایران به درستی جواب نداد. این عملیات یک ضربه جبران‌ناپذیر هم از لحاظ نظامی و حیثیتی به آمریکا وارد کرد و اثرات آن را در حال حاضر شاهد هستیم که در حمایت از این قضیه دانشگاه‌های آمریکا پای کار آمدند و انزجار خود را از ژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا اعلام کردند.

وی افزود: مطمئناً افکار عمومی دنیا بیش از پیش پای کار خواهد آمد و وعده راستین قرآن هست که باطل رفتنی است و هیچ جایی  نخواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه