Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - علیرضا تهامی، کارشناس محیط‌زیست: منطقه ١٧در مسیر بزرگراه‌های آیت‌الله سعیدی، شهید نواب صفوی و اتوبان شهید چراغی قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های هوای منطقه، حجم بالای خودروهایی است که در این بزرگراه‌ها تردد دارند و به دلیل کیفیت پایین سوختشان تولید آلودگی می‌کنند. عبور خط راه‌آهن از منطقه هم برای سلامت هوا پیامدهایی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید آلودگی سوخت‌های فسیلی قطار را هم به این آلاینده‌ها بیفزاییم.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

البته قطارهای دیزلی در ایجاد آلودگی سهم بیشتری دارند. تعداد زیادی از قطارهای خط تهران-اهواز دیزلی هستند. در تونل‌های زیرزمینی برای تهویه هوا جت فن‌های بزرگی نصب شده است. این فن‌ها دودی را که بر اثر رفت‌وآمد قطارهای دیزلی در تونل جمع می‌شود، در منطقه تخلیه می‌کنند.

افزایش ساخت‌وسازهای منطقه هم در تراکم آلودگی هوا بی‌تاثیر نیست. ساخت‌وسازهای بی‌رویه وعملیات و خدمات عمرانی گسترده، ذرات معلق در هوا را افزایش می‌دهد. با توجه به جریان نوسازی بافت فرسوده، ساخت‌وسازهای محله‌ها افزایش قابل توجهی داشته و شدت آلودگی هوا را بیشتر کرده است.

در معیارهای سنجش آلودگی هوا، میزان جمعیت محل یک معیار مهم شمرده می‌شود. منطقه ١٧مساحت کم‌ و جمعیت زیادی دارد. تراکم بالای بافت شهری و جمعیتی منطقه، بر حجم خودروها و تردد معابر می‌افزاید. در نتایج سنجش آلودگی هوا، بسیاری از مواقع انباشت آلاینده‌ها در محله‌های تجاری منطقه بیشتر دیده می‌-شود. وجود راسته‌های تجاری با افزایش جمعیت شناور محیط و زیاد شدن خودروها می‌تواند بر پاکی هوا تاثیر بگذارد. در این نقاط رفت‌وآمد مسافران شهری و تردد خودروهای حمل محصولات بازارها زیاد است. راسته تجاری کاشی و سرامیک زمزم وصنایع وابسته به راسته تجاری بازار مبل در آلودگی هوای منطقه سهم دارند. صنف خدمات خودرویی حاشیه بزرگراه آیت‌الله سعیدی و خیابان زمزم هم آلاینده هوا هستند.

مکان‌های صنعتی مانند کارخانه پی بتون در حاشیه بزرگراه آیت‌الله سعیدی، کارخانه پلاستیک‌سازی جاده ساوه و واحدهای صنعتی پاسگاه نعمت آباد در مجاورت محله‌ها قرار گرفته‌اند. کارخانه پلاستیک‌سازی که در جاده ساوه قرار دارد، به‌اندازه‌ای هوا را آلوده می‌کند که اهالی محله‌های زمزم و جلیلی در ساعات اولیه صبح، دود و بوی نامطبوع آن را احساس می‌کنند.

بزرگراه آیت‌الله سعیدی مسیر انتقال شبانه خودروهای سنگین حمل زباله به مقصد مرکز دفن پسماند و زباله کهریزک است. عبور و مرور مداوم کامیون‌های حمل زباله هم بوی زباله‌ها را در هوا منتشر می‌کنند و هم حجم تردد معابر را افزایش می‌دهند. عملیات جمع‌آوری و حمل پسماند خشک در سطح منطقه مکانیزه شده، اما باز هم تبعات زیست محیطی آن وجود دارد.

متاسفانه با وجود این شرایط، تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه که در اداره بازیافت قرار دارد اغلب اوقات غیرفعال است و آلودگی هوای محله‌ها را در ایستگاه‌های مجاور منطقه می‌سنجند.
برای کاهش آلاینده‌های هوای منطقه باید تصمیم‌گیری‌ها در سطح کلان و فرامنطقه‌ای و حتی ملی باشد. اما به‌طورکلی افزایش کیفیت سوخت مصرفی خودروها و ارتقای کیفیت خودروها از مهم‌ترین راهکارهای پاک شدن هوای پایتخت به شمار می‌آید.

این منطقه از سرانه فضای سبز پایینی برخوردار است وافزایش سطح پوشش گیاهی منطقه، به‌ویژه در حاشیه بزرگراه‌ها آثار آلاینده‌ها را کاهش می‌دهد. ساماندهی بافت صنعتی و تجاری منطقه در برنامه‌های مدیریت شهری دنبال می‌شود، اما باید شتاب ویژه‌ای داشته باشد و جزء اولویت‌های مدیریت شهری قرار گیرد.

کد خبر 698874 برچسب‌ها آلودگی هوا بزرگراه منطقه ۱۷ خودرو جمعیت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا بزرگراه منطقه ۱۷ خودرو جمعیت آیت الله سعیدی هوای منطقه آلاینده ها بزرگراه ها آلودگی هوا محله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی هم اکنون طبق سنجش‌های مرکز پایش کیفی هوا، شاخص هوای تبریز بر اساس ذرات ۲.۵ میکرون برابر با عدد ۱۰۸ است که ناسالم برای گروه‌های حساس است.
همچنین شاخص کیفی هوای تبریز در میانگین ۲۴ ساعته گذشته و از ساعت ۱۱ روز گذشته تا ساعت ۱۱ امروز بر اساس ذرات ۲.۵ میکرون برابر ۹۹ و قابل قبول بود.

طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست در فروردین ماه امسال شهروندان کلانشهر تبریز بدون آلودگی هوا روز‌های خود را سپری کردند، به گونه‌ای که تبریز در این ماه پس از شیراز با مجموع ۱۸ روز هوای سالم، پاک‌ترین و با کیفیت‌ترین هوا را در میان کلانشهر‌های صنعتی کشور به خود اختصاص داد.

با توجه به وضع کنونی آلودگی هوا توصیه می‌شود افراد مبتلا و دارای سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی و ریوی، زنان باردار و شیرده، سالمندان و کودکان از تردد در معابر و مرکز شهر و فعالیت طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری کنند.

شاخص آلودگی از صفر تا ۵۰ خوب و هوای پاک، از ۵۰ تا ۱۰۰ سالم، از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۰ تا ۲۰۰ نیز ناسالم برای تمام گروه‌ها، ۲۰۰ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.

دیگر خبرها

  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق