Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان دیده بان حقوق بشر و سازمان ملل متحده صدور حکم ۳۴ سال حبس علیه فعال زن شیعه در عربستان را محکوم کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که عربستان از کاهش انزوای بین‌المللی استفاده کرده و سرکوب شهروندان سعودی را افزایش داده است.

این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که مقامات سعودی در 9 آگوست 2022 حکم 34 حبس و ممنوعیت از سفر علیه «سلمی الشهاب» فعال زن شیعه سعودی صادر کردند و این حکم ، طولانی‌ترین مجازاتی است که برای فعالان و مدافعان حقوق بشری زن صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان دیده بان حقوق بشری در ادامه تاکید کرد که دادگاه کیفری تخصصی عربستان در اواخر سال 2021 حکم اولیه علیه سلمی الشهاب صادر و وی را به 6 سال حبس محکوم کرد ؛ اما دادگاه تجدید نظر این حکم را به 34 سال افزایش داد. مقامات سعودی وی را به « تلاش برای برهم زدن ثبات جامعه» متهم کردند.

«سارا یاگر» مدیر واشنگتن در دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: حتی برای عربستان سعودی، صدور حکم 34 سال علیه سلمی الشهاب به دلیل ابراز عقیده خود، غیرمنطقی است. واضح است که مقامات سعودی برای سرکوب هر مخالف، به ویژه زنان سعودی، احساس قدرت می‌کنند. ایالات متحده و فرانسه و سایر دولت‌هایی که به صورت دیپلماتیک، عربستان سعودی را پذیرفته‌اند، بلافاصله و علناً باید این حکم را محکوم کنند.

اسناد دادگاه بررسی شده توسط سازمان دیده بان حقوق بشر نشان می‌دهد که دادستانی عمومی سلمی الشهاب را به چندین اتهام از جمله «تضعیف امنیت جامعه و ثبات کشور»، «ایجاد فتنه»، «انتشار شایعات نادرست و مخرب» در توییتر متهم کرد. دادگاه علاوه بر صدور حکم 34 سال زندان، 34 سال ممنوعیت سفر را برای سلمی صادر کرد و همچنین دستور مصادره تجهیزات و بسته شدن حساب توییتر وی نیز صادر شد.

سلمی الشهاب درحال تحصیل در دانشگاه لیدز بود. مقامات سعودی در 15 ژانویه 2021، سلمی را بازداشت کردند و پس از 9 ماه و نیم، محاکمه وی آغاز شد و طی آن مورد بازجویی قرار گرفت.

سازمان دیده بان حقوق بشر تاکید کرد که بررسی‌های انجام شده از توئیت‌های سلمی الشهاب نشان می‌دهد که بیشتر توییت‌ها در چهار سال گذشته مربوط به مسائل خانوادگی و مسائل حقوق زنان در عربستان سعودی بوده و هیچ یک از آنها خشونت را ترویج نکرده است.

هشدار سازمان‌های حقوق بشری درباره رکوردشکنی عربستان در آمار اعدامبازداشت یک سعودی به اتهام قرائت قرآن!ولیعهد سعودی 24 میلیون دلار برای حذف مخالفان در خارج اختصاص داد

این سازمان حقوق بشری تاکید کرد که رژیم آل سعود به سرکوب مخالفان و منتقدان خود ادامه می‌دهد و کارنامه سیاهی در زمینه جاسوسی از منتقدان با استفاده از فناوری‌ها و نرم‌افزارهای پیشرفته دارد.

بر اساس گزارش این سازمان، مدت‌هاست که رژیم آل سعود از قانون مبهم «مبارزه با تروریسم» برای ساکت کردن مخالفان و منتقدان خود استفاده می‌کند.این قانون مبهم همچنین اختیاری به دادستان‌ها و ریاست امنیت دولتی برای بازداشت افراد، نظارت بر ارتباطات و داده‌های مالی آنها، جستجوی اموال آنها و مصادره دارایی‌ها بدون نظارت قضایی اعطا می‌کند که این امر روند قانونی و حقوق محاکمه عادلانه را تضعیف می‌کند.

سازمان ملل متحد نیز روز جمعه خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط سلمی الشهاب شد.

«لیز تروسل» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که ما از محکومیت الشهاب به دلیل توئیت‌هایش در خصوص مسائل حقوق بشری ناراحت هستیم. نباید او را به دلیل ابراز عقیده‌اش محکوم کرد.

این درحالی است که سلمی الشهاب مقامات سعودی را به تعرض علیه وی در زندان‌های سعودی متهم کرد.

الشهاب 34 ساله اعلام کرد که حداقل 5 مرد به دلیل شیعه بودن وی ، مکرر به او حمله کردند.

این فعال سعودی بدون ارائه جزئیات بیشتر، اعلام کرد که شرایط بازداشت و رفتار مقامات سعودی با او یک توهین آشکار و نقض کرامت انسانی است. وی به مدت 13 روز در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و از ملاقات و تماس تلفنی با خانواده‌اش خودداری شده است.

پیش از این نیز سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر حکم صادر شده علیه سلمی الشهاب را بی سابقه و خطرناک دانست؛ چراکه این طولانی‌ترین حکم زندانی است که برای فعالان و مدافعان حقوق بشری زن صادر شده است.

این سازمان تاکید کرد: در سال‌های اخیر، بسیاری از فعالان زن مورد محاکمه‌های ناعادلانه قرار گرفته‌اند که منجر به احکام خودسرانه شده است، علاوه بر این، برخی از آنها مورد شکنجه شدید از جمله آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند.

سازمان حقوق بشری «قسط» نیز صدور حکم 34 سال زندان برای فعال زن شیعه این کشور را محکوم کرد و از مقامات ریاض خواست تا وی را آزاد کنند.

سازمان قسط همچنین ابراز نگرانی کرد که این اقدام به رویه جدید تبدیل شود که مقامات عربستان سعودی در دوره آتی از آن به عنوان ابزاری برای ساکت کردن منتقدان سیاست داخلی این کشور استفاده کنند.

چند روز گذشته سازمان حقوق بشری «ابتکار آزادی» اعلام کرد که دادگاه سعودی « سلمی الشهاب» را به 34 سال حبس محکوم کرد.

سلمی الشهاب از اقلیت شیعه است که شیعیان در نواحی استان‌های شرقی عربستان سعودی مستقر هستند.

بر اساس گزارش سازمان‌های حقوق بشری حکم سلمی الشهاب طولانی‌ترین حکم در لیست مدافعان حقوق زنان در عربستان است.

تاکنون ده‌ها شیعه عربستان توسط دستگاه امنیتی آل سعود دستگیر شده‌اند؛ بازداشت فعالان شیعه و مخالفان دولت سعودی هرچند همواره در عربستان وجود داشته، اما از زمان ولیعهد شدن «محمد بن سلمان» از ژوئن 2017 به این سو روند بازداشت‌ها و سرکوب‌ شیعیان و مخالفان سعودی افزایش چشمگیری داشته است به گونه‌ای که در ماه می 2019 دولت سعودی دست به اعدام 37 نفر زد و با خونسردی سر آنها را از تنشان جدا کرد.همچنین در 12 مارس 2022 41 نفر از معترضان شیعه عربستانی و از اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان اعدام شدند.

مقامات سعودی به بازداشت فعالان و مدافعان حقوق بشری و افراد مختلف ادامه می دهند. در میان افرادی که در عربستان سعودی بازداشت می‌شوند مبلغان دینی، مخالفان سیاسی، فعالان حقوقی و نمایندگان جنبش‌های زنان دیده می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان ملل اخبار عربستان سعودی سازمان ملل اخبار عربستان سعودی سازمان دیده بان حقوق بشر سازمان حقوق بشری عربستان سعودی مقامات سعودی مدافعان حقوق سلمی الشهاب سازمان ملل صدور حکم فعال زن سال حبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری دیده نشده از حال و هوای شهر مکه در ۷۰ سال قبل

هر روز تعداد بیشتری از زائران خانه خدا وارد سرزمین عربستان می‌شوند و سعودی‌ها از تکنولوژی‌ها و امکاناتی که برای مسافران خود فراهم کرده‌اند گزارش می‌دهند؛ با این حال تا همین ۷۰ سال قبل، مراسم حج شکل دیگری داشت.

به گزارش همشهری‌آنلاین، در آن روزها سفر هوایی تجاری هنوز در مراحل اولیه خود بود و به اندازه امروز در دسترس نبود، بنابراین، بسیاری از زائران از طریق قایق یا کشتی به مکه سفر می‌کردند. کسانی که توانایی مالی داشتند، سفر خود را با هواپیماهای کوچک از کشورهای مجاور آغاز می‌کردند.

با این حال، مناظر داخلی عربستان با آنچه امروز از خود نمایش می‌دهد بسیار متفاوت بود، این‌ها تصاویری از حج شهریور ماه ۱۳۳۲ هجری شمسی است که در مجله قدیمی نشنال جئوگرافیک منتشر شده است:

حاجیان متمول با هواپیما وارد عربستان می‌شدند

کشتی وسیله‌ای رایج برای سفر به مکه بود

اکثر مردم اما از اتوبوس استفاده می‌کردند

شهر مکه در سال ۱۳۳۲ شمسی هم رونق خاص خود را داشته است

خیابان‌های شهر در طول مراسم حج همیشه شلوغ بودند

ورودی حرم مقدس متاثر از معماری عثمانی بود

محوطه حرم در آن ایام تنها از کعبه و منطقه مطاف تشکیل شده بود

در آن ایام حاجیان می‌توانستند وارد کعبه شوند

مطاف آنقدر شلوغ نبود که زائران به دشواری بیفتند

بازارهای اطراف حرم هم بسیار ساده بودند

فروشنده‌ها برای در امان ماندن از آفتاب چتر داشتند

جمرات ستون‌های کوچکی بودند که به عنوان نماد شیطان سنگسار می‌شدند

حاجیان برای انتخاب قربانیان روز عید خود به صحرا می‌رفتند

در صحرای عرفات چادرهایی ساده و در کنار کوه عرفه برپا می‌شد.

نماز در میان کاروان‌های مقیم صحرا برگزار می‌شد.

دیگر خبرها

  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • تصاویری دیده نشده از حال و هوای شهر مکه در ۷۰ سال قبل
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد