Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: انتقال تخم‌های انگلی از مدفوع سگ به انسان، سبب بروز کیست‌های متعدد در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود. - اخبار استانها -

محمود رضا رسولی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه نگهداری سگ در خانه‌ها افزایش یافته است، اظهار داشت: اگر موارد بهداشتی و پیشگیرانه رعایت نشود احتمال انتقال هرگونه بیماری از سگ به انسان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه یک نوع انگل از سگ به انسان قابل انتقال است، تصریح کرد: این کرم بالغ در روده سگ زندگی می‌کند و تخم‌هایی که رها می‌کند از طریق مدفوع دفع و به انسان منتقل می‌شود. این انگل از طریق دهان و توسط دست آلوده به انسان منتقل شده و ایجاد بیماری می‌کند و در صورتی که تخم این انگل به دست انسان بچسبد و وارد روده شود، از طریق جریان خون وارد ارگان‌های مختلف بدن می‌شود‌.

رسولی تصریح کرد: وقتی تخم‌های انگلی وارد جریان خون شود سبب ایجاد کیست‌های متعدد در نقاط مختلف بدن مانند ریه، مغز، کبد و غیره می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ورود هر حیوان خانگی به زندگی انسان، باید همراه با پیوست فرهنگی و بهداشتی باشد، عنوان کرد: با توجه به اینکه در همدان نگهداری حیوانات خانگی به وفور دیده می‌شود باید موارد بهداشتی و ایمنی آن هم مورد توجه قرار گیرد‌‌.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه نگهداری حیواناتی مانند سگ، مخاطراتی به همراه دارد، اظهار داشت: بیماری هاری و گزش از مواردی است که در طول سال با آن مواجه هستیم.

رسولی با اشاره به اینکه گزش حیوانات صاحب‌دار بیشتر است، گفت: درباره حیوانات صاحب‌دار، مردم ایمنی خاطر بیشتری دارند و این نکته باعث نزدیکتر شدن آن‌ها به حیوانات و گزش می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون هاری برای سگ‌های گله و نگهبان به صورت رایگان انجام می‌شود، اظهار داشت: اما واکسیناسیون سگ‌های خانگی با دریافت هزینه انجام می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه واکسیناسیون‌هایی که در سیستم بهداشتی انجام می‌شود سبب صرفه‌جویی در بخش درمان است، عنوان کرد: هزینه درمان بیماران مبتلا به هاری بیش از 10 میلیون تومان است‌.

رسولی با تاکید بر اینکه هاری یک بیماری کشنده و خطرناک است، گفت: خطر ابتلا به این بیماری برای همه افراد وجود دارد اما شیوع آن در کودکان بیشتر است‌.

وی با بیان اینکه معمولا کودکان به علت کنجکاوی و بازی با حیوانات، به آنها نزدیک می‌شوند، افزود: میزان ابتلا به هاری در فصل تعطیلی مدارس بیشتر از ایام مدرسه است‌‌.

انتقاد امام‌جمعه سنندج از سگ‌گردانی توسط جوانانمدفوع سگ‌ها عامل ابتلا به بیماری خطرناک "کیست هیداتید"جدال نفسگیر اروپا با بحران گازی/ تلاش دولت‌ها برای کنترل تورم

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در توصیه به مردم برای کاهش مخاطرات ناشی از سگ و حیوانات خانگی، اظهار داشت: باید حتما حفاظت فردی رعایت شود، حیوانات زیر نظر دامپزشکی باشند و فاصله ایمنی بین حیوان و انسان رعایت شود‌.

انتهای پیام/743/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دامپزشکی استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • تهران ۱۰ هزار سگ بدون صاحب دارد | زنده گیری روزانه ۵۰ سگ از سطح شهر
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • (ویدئو) پذیرایی عجیب از مشتریان مانند حیوانات در یک رستوران لاکچری!
  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • (ویدئو) تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک