Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ مرکز آمار، اطلاعات مربوط به بودجه خانوارهای کشور در سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد. یکی از اطلاعاتی که در این گزارش به چشم می خورد،‌ تعداد خانوارهای دارای خودروی شخص است. بر اساس آمارهای منتشر شده، حدود ۵۳ درصد از خانوارهای شهری کشور در سال گذشته دارای خودروی شخصی بوده اند؛ این رقم در سال ۱۳۹۲ برابر با ۴۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ درصد گزارش شده بود. همچنین سال گذشته حدود ۳۴ درصد خانوارهای روستایی دارای خودروی شخصی بودند که البته این عدد در سال ۱۳۹۲ برابر با۲۳.۶ درصد بود.

هر چند افزایش تعداد خانوارهای دارای خودروی شخصی از منظر توسعه اقتصادی جای بحث دارد اما نگاهی به روند تغییرات تعداد خانوارهای دارای خودروی شخصی طی ۹ سال گذشته نشان می دهد که هرچند طی این مدت، تعداد خانوارهای دارای خودروی شخصی افزایش یافته است اما در چهار سال گذشته و به طور مشخص از سال ۱۳۹۷ این روند به شدت کاهش یافته و می توان گفت که عملاً به صفر رسیده است.

بر اساس آمارهای موجود در سال ۱۳۹۷،‌ ۵۳.۲۱ درصد خانوارهای شهری کشور دارای خودروی شخص بودند و از سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ این روند افزایشی بوده است. اما از سال ۱۳۹۷ تا سال گذشته عملاً درصد خانوارهای دارای خودروی شخصی بدون تغییر باقی مانده است.

این روند تقریبا برای خانوارهای روستایی نیز قابل مشاهده است اما کمی شرایط نسبت به خانوارهای شهری بهتر است. درصد خانوارهای روستایی دارای خودروی شخصی از ۲۳.۶ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۳۲.۲۹ درصد در سال ۱۳۹۷ رسید. اما از سال ۱۳۹۷ این روند افزایشی به شدت کاهش پیدا کرده و در سال گذشته ۳۴.۱ درصد خانوارهای روستایی دارای خودروی شخصی بودند.

البته باید توجه داشت که کاهش تعداد خانوارهای روستایی نیز در افزایش تعداد خانوارهای دارای خودرو بدون تاثیر نبوده است و شاید با در نظر گرفتن مهاجرت از روستای و کاهش تعداد خانوارهای روستایی نسبت به خانوارهای شهری،‌ شرایط مشابه خانوارهای شهری بدست آید.

به طور کلی مرور این آمار نشان از کاهش شدید قدرت خرید خانوارها در بازار خودرو طی چهار سال گذشته دارد؛ به بیان دیگر، با افزایش شدید نرخ ارز و قیمت خودرو و همچنین سایر هزینه‌ها، تقاضا برای خرید خودرو به شدت کاهش یافته است که این موضوع را می توان در اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار مشاهده کرد.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر دلار قیمت خودرو قیمت روز خودرو اخبار مرتبط قیمت خودرو با احیای برجام سقوط می کند؟ / سناریوهای احتمالی قیمت خودرو پس از توافق هسته ای ۱۴۰۱/۵/۲۰ قیمت پژو ۲۰۶ به زیر ۳۰۰ میلیون بازگشت/ ریزش قیمت محصولات ایران خودرو + جدول قیمت ۱۴۰۱/۵/۱۸ دلار چقدر روی قیمت خودرو تاثیر می گذارد؟/ ۲۰ درصد قیمت خودرو، سود وام خودروسازان است ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ خودرو امروز چند؟ ۱۴۰۰/۱۱/۲۹ قیمت پژو ۲۰۷ سقف شیشه ‌ای (بهمن ۱۴۰۰) ۱۴۰۰/۱۱/۱۷ محبوب ترین هاچ بک ایران چند؟ + جدول ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ آخرین ویدیو ها آب ۲-۳ روز دیگر به شهرکرد می رسد ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۱۱:۰۵ روایت عجیب متین ستوده از تجربه کردن مرگ! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۱۰:۳۳ آیا خودرو در بورس کالا ارزان تر از بازار است؟ ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۰۹:۲۵ همایش فضای مجازی با مهمانانی که اینترنت را نمی شناسند + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۰۸:۴۴ تغییر گریم پارسا پیروزفر برای کمتر شدن زیبابی! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۰۸:۲۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۱:۲۰ با این راهکارها تصمیم درست بگیرید ۱۱:۱۷ خانوارهای ایرانی دیگر‌ خودرو نمی خرند! / کاهش محسوس قدرت خرید با افزایش قیمت‌ خودرو ۱۱:۱۵ روزنامه جوان: باید سواد سلبریتی ها را بالا ببریم ۱۱:۱۱ نماینده ولی فقیه در سپاه: همه بلا‌ها را از دست اصلاح طلبان می کشیم ۱۱:۰۸ افزایش ۷۰۳ درصدی حجم نقدینگی در ۸ سال گذشته ۱۱:۰۵ آب ۲-۳ روز دیگر به شهرکرد می رسد ۱۱:۰۱ هزینه سنگین استقلال برای بازگشت قایدی + عکس ۱۰:۵۸ فرمانده کل سپاه: کرانه باختری در حال مسلح شدن علیه اسراییل است ۱۰:۵۲ ورود اتوبوس های جدید به تهران؟ ۱۰:۴۶ ونزوئلا تمایلی به قرارداد نفت در ازای بدهی با اروپا ندارد ۱۰:۴۲ نباید بگوییم قیمت‌ها به شهریور بازگردد، ملاک اسفند ماه است / لایحه اصلاح یارانه را به مجلس نفرستاده‌ایم تا ... ۱۰:۳۹ در مورد حق آبه ها به نقاط خوبی دست یافته ایم ۱۰:۳۹ شنبه بورس به رنگ قرمز / برجامی ها باز می گردند؟ ۱۰:۳۴ اولین پرنده سمی جهان + عکس ۱۰:۲۷ نرخ رسمی ۱۰ ارز افزایش یافت ۱۰:۱۹ کوپن الکترونیکی چه شد؟ ۱۰:۱۶ امسال قطعه دوم تهران-شمال تکمیل می شود ۱۰:۰۸ معوقات بازنشستگان کی پرداخت می شود؟ ۱۰:۰۲ یارانه ها به چه صورت ادامه پیدا می‌کند؛ نقدی یا کالابرگ؟ / چرا قیمت ها به شهریور ۱۴۰۰ بازنگشت؟ ۱۰:۰۲ افزایش اتو‌سرویس های تحت پوشش توزیع مویرگی ایرانول ۰۹:۵۹ آپارتمان های ۸۰ متری مرکز تهران چند؟ ۰۹:۵۵ پرسپولیس-فولاد؛ سه هیچ به نفع فولاد؟ ۰۹:۴۹ گاز در محدوده هایی از منطقه ۱۴ تهران قطع می شود ۰۹:۴۷ علایم مهم فشار خون ۰۹:۴۱ ریزش قیمت بیت کوین به کانال ۲۱ هزار دلاری/ افت ۱۰ درصدی قیمت اتریوم ۰۹:۳۰ گران ترین تیم های لیگ ایران + عکس ۰۹:۲۵ آیا خودرو در بورس کالا ارزان تر از بازار است؟ ۰۹:۱۶ توضیح رییس سازمان پزشکی قانونی درباره پرونده‌های عبدالباقی و قاضی منصوری ۰۹:۰۶ نفت در سودای ۱۰۰ دلاری شدن ۰۹:۰۲ در آخرین موج کرونا هستیم؟ ۰۸:۵۶ دلار قیمت طلا را کاهش داد ۰۸:۵۱ احتمال وقوع سیل در ۹ استان ۰۸:۴۴ همایش فضای مجازی با مهمانانی که اینترنت را نمی شناسند + فیلم ۰۸:۳۲ چالوس و آزادراه تهران-شمال بازگشایی شدند ۰۸:۲۱ اشتباه عجیب دروازه بان پیکان! + فیلم ۰۷:۰۰ ۵ شب سفر به جزیره رویایی مالدیو چقدر خرج دارد؟ + جدول قیمت ۰۱:۴۶ هاچ‌ بک پرقدرت و جذاب آئودی + عکس ۰۱:۲۳ بهترین روش پخت مرغ / روش های طلایی برای پخت یک مرغ خوشمزه و اصیل ۰۱:۱۵ فال هفته؛ فال هفتگی عشق از ۲۹ مرداد تا ۴ شهریور ۰۱:۰۴ عدد اکتان بنزین چیست؟ + نکات مهم هنگام بنزین زدن به خودرو ۰۰:۵۱ فال ابجد روزانه شنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۰:۳۸ زعفران رو چطوری نگهداری کنیم تا همیشه خوش عطر و رنگ بمونه؟ ۰۰:۳۷ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۳۲ از شکست درسش را بگیرید، ترسش را نگیرید! ۰۰:۲۹ فال حافظ امروز شنبه ۲۹ مرداد + تفسیر دقیق ۰۰:۲۵ یک قانون مهم که باید کودکان یاد بگیرند ۰۰:۲۲ فال امروز؛ فال روزانه شخصی ۲۹ مرداد ۲۳:۵۳ نقشه کرونایی قرمزتر شد ۲۳:۵۳ بازیگرانی که نقش مشاهیر ایرانی را بازی کرده اند + عکس ۲۳:۲۷ احداث ۱۴ هزار واحد مسکونی برای خبرنگاران اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار قیمت خودرو قیمت روز خودرو خانوارهای روستایی درصد خانوارهای خانوارهای شهری قیمت خودرو سال گذشته سال ۱۳۹۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ ۱۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم

در برنامه میز اقتصادی امروز به موضوع قیمت گذاری دستوری لاستیک خودرو با حضور میرزایی و محمدی دو کارشناس اقتصادی به این موضوع پرداخته شد.

جمال میرزایی کارشناس اقتصادی گفت: قیمت گذاری دستوری معضلات بی‌شماری دارد، به طوری که این موضوع به نفع کشور و مصرف کننده نیست به نظر من باید قیمت گذاری دستوری حذف شود.

او ادامه داد: نرخ تایر که تنها با مجوز وزارت صمت می‌تواند افزایش یابد در یکسال اخیر نسبت به دوده صنعتی که ۳۳درصد هزینه تولید تایر را شامل می‌شود، بسیار کمتر رشد داشته که این مسئله در کنار افزایش دیگر مواد اولیه ساخت تایر عمده دلیل زیان شرکت های بزرگ این صنعت همچون شرکت بارز شده است که این زیان را نیز می‌توان به موضوع مهم قیمت‌گذاری این محصول ربط داد که سبب شده است قیمت نهایی این محصول نامتناسب با میزان رشد بهای‌تمام شده این محصول تعیین شود.

میرزایی افزود: دوده به عنوان یکی از مهمترین مواد مصرفی لاستیک در یک سال اخیر ۸۲ درصد رشد داشته و تایر بایاس شرکت بارز در این مدت تنها ۳۳درصد مجوز افزایش قیمت گرفته است و همین دلیل سبب شده است تا این شرکت با حاشیه سود منفی در فصل بهار روبرو شود. ۳۰ درصد از مواد اولیه تولید لاستیک وارداتی و ۷۰ درصد داخلی است. عمده مواد مصرفی در تولید تایر نیز مربوط به دوده صنعتی است که قیمت آن به نفت و مشتقات آن وابسته است.

میرزایی بیان کرد: موضوع قیمت‌گذاری دستوری از انتظارات این صنعت برای جلوگیری از ادامه روند کنونی است و خروج لاستیک از شمول قیمت‌گذاری و اینکه قیمت‌گذاری توسط واحدهای صنفی براساس رقابت و عرضه و تقاضا تعیین شود، کمک بانک‌ها به پروژه‌های روی زمین مانده و اعطای تسهیلات و حمایت مالی از حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در صنعت تایرسازی که بلاتکلیف مانده است و ‌ حذف بروکراسی از صادرات و افزایش سهمیه صادرات لاستیک، جزو خواسته‌های ما از دولت است که می‌تواند جان تازه ای به فعالان این صنعت بدهد.

او افزود: متاسفانه مواد مصرفی لاستیک با قیمت آزاد محاسبه و خریداری می شود، قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک خواهد شد،سازمان حمایت ۱۷ درصد سود صنعت تایر را مشخص کرده ولی نظر ما این است که سازمان فقط نظارت داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ما در حوزه لاستیک خودرو سواری در کشور هیچگونه کمبودی نداریم،صنعت تایر در سال جاری به ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد، ولی تاکنون سیاست های ارزی وزارت صمت مشخص نشده است.

میرزایی گفت: مواداولیه پتروشیمی ها ۲۰ درصد رشد نرخ داشته که به تبع این موضوع سایر مواداولیه نیز دچار افزایش قیمت خواهد شد. بنابراین قیمت تایر در سال جاری باید تغییر داشته باشد تا هزینه های تولید آن منجربه زیان برای تایرسازان نشود.

او گفت: سال گذشته باید قیمت تایر افزایش می یافت، باتوجه به اینکه در سال جاری دستمزد، نهاده های تولید، تعمیر و نگهداری و حتی هزنیه های رستوران تایرسازان افزایش قیمت داشته، نرخ لاستیک خودرو باید رشد داشته باشد. گفتنی است که سایر مواداولیه مانند شتاب دهنده ها و اکسید روی بیشتر از ۲۰ درصد گران شده است. تولیدکنندگان لاستیک خودرو در سال جاری انتظار آزادسازی قیمت را دارند، امیداوریم وزارت صمت به وعده های خود عمل و در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد آزادسازی قیمت تایر باشیم.

وی افزود: برنامه تولید تایر در سال جاری ۲۳ میلیون حلقه یا معادل ۱۵۰ هزار تن است، به دنبال توسعه برنامه های صادراتی هستیم و تلاش داریم تا مجوزهای لازم را به موازت تامین لاستیک بازار داخل دریافت کنیم.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر تصریح کرد: یک اتفاق بد دیگر در صنعت تایر رخ داده و آن این است که دولت برای واردات یارانه می‌دهد که این مغایر با سیاست‌های حمایت از تولید است و خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم. برخی از گروه‌های محصولی تایر با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شود و قدرت رقابت را از تولیدکننده‌ای که با ارز نیمایی و آزاد تولید می‌کند گرفته است.

میرزایی گفت: برای تولیدات داخل قیمت مصوب داریم، اما برای وارداتی‌ها این نرخگذاری وجود ندارد، ضمن اینکه نظارت بر واردات دقت لازم را ندارد و برخی کالاها وارد می‌شود که اصلا تولیدکننده‌اش مشخص نیست این درحالی است که تایر موضوع حساسی است و می‌تواند برای مصرف کننده خطرات جانی به دنبال داشته باشد.

محمدی حسنلویی کارشناس اقتصادی گفت: برای واردات هر کیلو تایر، باید ۴ هزار دلار هزینه کرد، اما اگر این محصول در داخل تولید شود یک دلار ارزبری دارد‎. 

او افزود: طبق توافقی که اواخر سال ۱۳۹۹ با وزارت صمت داشتیم‏، قرار شد شرکت‌های تولیدی همه آمار فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و همه محصولات این صنعت از شمول قیمت گذاری خارج شود که با این روش تولید صنعت تایر در همان سال، ۲۰ درصد رشد داشت‏, متاسفانه در سال ۱۴۰۰ این روند دوباره بر عکس شد و وزارت صمت بدون مشورت با انجمن صنفی صنعت تایر، تایر خودرو را مشمول قیمت گذاری دستوری کرد.

محمدی ادامه داد: هم اکنون اختلاف قیمت محصول تولید شده با قیمت بازار ۱۵ تا ۶۰ درصد است و این اختلاف قیمت از جیب تولید کننده به سمت بازار می‌رود و اگر وضع به همین روال ادامه یابد فعالیت شرکت‌های تایرسازی با چالش روبرو خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد:صنعت تایر مرتبط با صنعت حمل و نقل است و در اصل‏،۸۴ درصد جابجایی انسان و کالا را انجام می‌دهد، اما متاسفانه تاکنون توجه‌ها به این صنعت بسیار کم بوده برای نمونه در زمینه نرخ گذاری این صنعت ناعادلانه برخورد شده است، در یک سال و نیم گذشته، سهم انواع مواد در قیمت محصول ۶۵ درصد بوده که اکنون به ۸۲ تا ۸۵ درصد رسیده، یعنی مواد به طور مداوم در حال گران شدن است، اما قیمت تایر ثابت مانده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • پلیس راه سمنان ۳۶۴ خودروی حادثه‌ساز را توقیف کرد