Web Analytics Made Easy - Statcounter

احداث راه‌آهن لرستان مطالبه ۳۰ ساله مردم است که در سفر آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور به این استان تصویب شد و حالا بعد از سال‌ها تعطیلی این اَبَرپروژه در آستانه ریل ‌گذاری و آغاز به‌کار است.

به گزارش ایران اکونومیست از خرم‌آباد، راه‌آهن یکی از مهم‌ترین سازوکارهای کارآمد در زمینه حمل‌ونقل دورن‌شهری و برون‌شهری محسوب می‌شود و هرکجا که شبکه‌های سراسری راه‌آهن ایجاد شده، رشد و توسعه اقتصادی را برای آن منطقه به‌دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بین کارآیی در بخش حمل‌ونقل و کارآیی عمومی در بخش اقتصاد و رشد آن ارتباط مستقیمی وجود دارد. صنعت ریلی کشور طی سالیان متمادی با فرازوفرودهای بسیاری همراه بوده و گرچه چشم‌انداز هدف اصلی آن همیشه رسیدن به جایگاهی مطلوب و فردایی بهتر بوده‌است، اما لرستان در میان سایر استان‌های دارای خطوط ریلی از توسعه کمتری برخوردار بوده است.

اتصال مرکز لرستان به خط ریلی جنوب کشور یکی از اهداف احداث راه‌آهن خرم‌آباد- دورود - اندیمشک بوده، پروژه‌ای که طی این سال‌ها به اما و اگرهای زیادی کشیده شده‌است.

این طرح که یکی از پروژه‌های عمرانی لرستان است در صورت تکمیل و بهره‌برداری می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت همه‌جانبه و توسعه پایدار این استان داشته باشد.

طرح راه‌آهن لرستان که سال 1390 کلنگ احداث آن با حضور مسئولان ارشد به زمین زده و سال 1393  نیز عملیات اجرایی‌ آن آغاز شد، بنا بود در شهریور سال 1398 به بهره‌برداری برسد اما هنوز خبری از ریل، راه‌آهن و سوت قطار نیست و همچنان قطار وعده‌های ردیف‌شده برای تکمیل این پروژه برای این استان راه‌آهن نشده‌است.

پروژه راهبردی لرستان علی‌رغم وعده‌های مکرر مسؤلان استانی و کشوری در دولت یازدهم و دوازدهم اما فقط 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و متوقف شد.

تکمیل پروژه راه‌آهن اولویت مهم استاندار لرستان

پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم و انتصاب فرهاد زیویار به‌عنوان استاندار لرستان، وی تکمیل پروژه راه‌آهن این استان را یکی از اولویت‌های مهم خود قرار داد.

استاندار لرستان بیستم آبان سال گذشته پیش از سفر رئیس‌جمهور به این استان در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار داشت: بنده معتقدم قطار توسعه لرستان در گرو آب و راه است و اگر این استان به‌عنوان کریدور شمال به جنوب نتواند زیرساخت‌های راه خود را درست کند از قطار توسعه عقب می‌ماند.

وی افزود: در دوره‌ای که بسیاری از استان‌ها درکی از راه‌آهن نداشتند در استان لرستان 80 سال پیش راه‌آهن راه‌اندازی شده‌است، ولی این راه‌آهن شرایط روز و زیرساخت‌های به‌روز را ندارد.

استاندار لرستان عنوان کرد: تنها 10 تا 15 هزار نفر از مردم هم‌اکنون از راه‌آهن فعلی این استان استفاده می‌کنند، این در حالی است که بخش عظیمی از جمعیت لرستان به این راه‌آهن دسترسی ندارند.

وی بیان کرد: تکمیل پروژه راه‌آهن دورود-خرم‌آباد- بروجرد از برنامه‌های بسیار مهم لرستان بوده که به‌صورت یک بسته کامل برای تمام نقاط این استان تعریف شده است.

خروج لرستان از بن‌بست با احداث راه‌آهن

زیویار گفت: در صورت تکمیل و راه‌اندازی پروژه راه‌آهن از طرف اندیمشک در خوزستان به‌سمت پلدختر به‌عنوان جنوبی‌ترین نقطه لرستان تا بروجرد به‌سمت استان مرکزی و تهران و الیگودرز به‌سمت استان اصفهان و شرق کشور از راه‌آهن استفاده خواهند کرد.

استاندار لرستان تصریح کرد: راه‌آهن مطالبه بسیار مهمی است که به مثابه شریان‌های ارتباطی عمل می‌کند و در نظر است از این موقعیت به نفع تمام مردم این استان بهره‌برداری شود.

زیویار اظهار داشت: احداث راه آهن خرم‌آباد ـ دورود سبب می‌شود استان لرستان از بن‌بست خارج شود ولی هم‌اکنون این راه آهن با حدود 34 درصد پیشرفت نیمه‌کاره مانده است.

وی افزود: وزارت راه نیز نظر مثبتی بر روی پروژه راه‌آهن لرستان و امیدواریم در چشم‌انداز چند ساله دوره اول ریاست‌جمهوری سوت قطار در این استان به صدا درآید.

پس از پیگری‌های استاندار لرستان راه‌آهن  دورود- خرم آباد- اندیمشک  به‌عنوان یک طرح ضروری توسعه‌ای در سفر 19 آذر ماه سال 1400 رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به لرستان به‌عنوان یکی از پروژه‌های راهبردی این استان مطرح شد تا بار دیگر امید به شنیدن سوت قطار توسعه و پیشرفت اقتصادی لرستان در بستر احداث راه‌آهن در قلب مردم زنده شده و آنان در سایه عدالت و خدمات دولت سیزدهم بتوانند از برکات حمل‌ونقلی پایدار و ایمن با احداث راه‌آهن بهره‌مند شوند.

شنیدن سوت قطار در خرم‌آباد ظرف 3 سال آینده

رستم قاسمی وزیر راه‌وشهرسازی نیز در سفر 19 آذرماه 1400 به لرستان، به خطوط ریلی اشاره کرده و گفته بود یکی از کارهای بزرگی که مورد انتظار است بحث راه‌آهن بوده که مطالبه‌ای مردمی و ملی است، این پروژه برای کشور بسیار مهم است و اعتباری برای آن پیش‌بینی شده تا سرعت بگیرد و هر چه سریع‌تر راه‌اندازی شود.

وی اظهارداشت: راه‌آهن یکی از مطالبه‌های مردم لرستان است که 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما سه سال است که این پروژه تعطیل بوده و قبل از سفر راه‌آهن خرم‌آباد -دورود- اندیمشک در جلسات بحث شد و 60 درصد باقی‌مانده پروژه سخت است و چندین مسیر کوهستانی سخت و پرهزینه دارد، ولی باید تمام شود.

وزیر راه‌وشهرسازی با بیان اینکه پیمانکار این طرح قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) است، افزود: در این سفر بنا شد یک برنامه زمان‌بندی از سوی پیمانکار و دستگاه اجرایی ظرف 10 روز ارائه و مشخص شود که اگر منابع تأمین شود، احداث این خط آهن چقدر طول می‌کشد.

وی عنوان کرد: پیش‌بینی من این است که پروژه راه‌آهن لرستان در یک برنامه زمانی سه ساله و تا پایان دولت به سامان برسد. منابع مورد نیازاحداث این خط ریلی نیز از محل‌هایی خارج از منابع سفر استانی تأمین می‌شود.

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور نیز در سفر 19 آذرماه 1400 به لرستان در دیدار با اقشار مختلف مردم با تأکید بر اینکه ما مسئله ریل و راه‌آهن این استان را جزو مصوبات سفر آورده‌ایم، اظهار داشت: قضیه ریل سال‌ها پیش باید حل می‌شد نه اینکه امروز موجب نگرانی مردم شود.

آیت‌الله رئیسی: راه‌آهن خرم‌آباد جزو مصوبات سفر است

 وی با بیان اینکه ما در دولت فعلی ضمن اینکه تلاش می‌کنیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم طرح‌های جدیدی هم داریم که بعداً از آن‌ها سخن خواهیم گفت، افزود: راه‌آهن خرم‌آباد جزو دستور است و در مصوبات هم ذکر شده و آن را جزو اولویت‌های لرستان می‌دانیم.

رئیس‌جمهور همچنین در جلسه شورای اداری لرستان تأکید کرد:  باید زمان‌بندی اجرای پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد تا 10 روز آینده مشخص شود، زیرا این پروژه جزو موارد حقه مردم لرستان و از عقب‌ماندگی‌هایی است که باید جبران شود.

رئیس‌جمهور گفت: خیلی زودتر از این‌ها باید صدای سوت قطار در  خرم‌آباد شنیده می‌شد، بنابراین این طرح با جدیت در دولت سیزدهم دنبال می‌شود تا تأمین اعتبار و بهره‌برداری شود.

سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به لرستان 179 مصوبه داشت که تکمیل راه‌آهن این استان جز مهم‌ترین و راهبردی‌ترین مصوبات این سفر بود. فرهاد زیویار استاندار لرستان پس از سفر رئیس‌جمهور به این استان پیگیری‌های متعددی برای برطرف‌کردن مشکلات اداری بازمانده از دولت قبل در پروژه راه‌آهن انجام داد تا این مطالبه مردم لرستان و مصوبه سفر رئیس‌جمهور عملیاتی شود.

استاندار لرستان نهم اردیبهشت ماه امسال  در بازدید از پروژه راه‌آهن اظهار داشت: این پروژه در ردیف پروژه‌های مصوب سفر 19 آذر ریاست‌جمهوری به لرستان است، از این رو با دیگر پروژه‌ها متفاوت بوده و هزینه و اعتبار آن بسیار بیشتر از دیگر مصوبات سفر است.

عزم دولت برای راه‌اندازی پروژه‌های راهبردی لرستان

استاندار لرستان با اشاره به پیگیری‌های وزیر راه‌وشهرسازی برای تکمیل پروژه راه‌آهن این استان بیان داشت: وزیر راه تأکید داشت که این مجموعه در قالب طرحی سه ساله پیش‌بینی شود که در همین راستا طرح تکمیل پروژه تهیه و به وزارت راه‌وشهرسازی ارائه شد.

وی راه‌آهن لرستان را از جمله ابرپروژه‌های کشور عنوان و تصریح کرد: اعتبارهای این پروژه چند هزار میلیاردی است و از این‌ رو باید تأمین اعتبارها و پشتوانه‌های مالی متفاوتی از جمله تهاتر نفت برای آن پیش‌بینی شود.

تلاش‌های استاندار در طی ماه‌های گذشته برای حل مشکلات قراردادی و اداری راه‌آهن لرستان که مربوط به سال‌های قبل است در پایتخت همچنان ادامه داشته و خبرهای خوبی از برطرف‌شدن این مشکلات شنیده می‌شود.

فرهاد زیویار استاندار لرستان شنبه هفته گذشته مورخه 22 مرداد ماه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی با بیان اینکه احداث راه‌آهن و سد معشوره یک تکلیف برای دولت شده است، عنوان کرد: دولت برای راه‌اندازی پروژه‌های راهبردی در این استان عزم جدی دارد.

وی بیان کرد: احداث راه‌آهن و سد معشوره بالغ بر 10هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد ولی برای شروع کار بین 300 تا 1000 میلیارد تومان به این پروژه‌ها اختصاص داده شد.

برطرف‌شدن مشکلات قراردادی راه‌آهن لرستان

زیویار گفت: وزارت راه‌‌وشهرسازی طی یک گزارش چند پروژه را در اختیار مقام معظم رهبری قرار داده است که راه‌آهن لرستان نیز جزء این پروژه‌ها به‌حساب می‌آید.

وی عنوان کرد: قرارداد پروژه راه‌آهن لرستان مربوط به سال 1392 بود و یک سری مشکلات اداری داشت که طی چند مرحله اصلاح و تصویب شد و در آینده نزدیک ابلاغ می‌شود.

بعد از خبر خوب اول هفته قبل استاندار لرستان مبنی بر اینکه مشکلات قراردادی و اداری راه‌آهن این استان رفع شده و وزیر راه‌وشهرسازی و معاون اجرایی رئیس‌جمهور هم از آغاز عملیات اجرایی این پروژه کلیدی که مصوبه سفر آیت‌الله رئیسی است حمایت می‌کنند، روزهای گذشته قبل شایعه‌ای عجیب در فضای مجازی مبنی بر توقف عملیات ساخت راه‌آهن لرستان مطرح که تعجب مردم و دلسوزان این استان را در پی داشت!

برای پیگیری این شایعه ابتدا به سراغ رئیس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه لرستان رفتیم تا از آخرین وضعیت اَبَرپروژه این استان مطلع شویم. سمانه حسن‌پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار در رابطه با آخرین وضعیت پروژه راه‌آهن لرستان اظهار داشت: پروژه راه‌آهن  دورود- خرم‌آباد- اندیمشک یکی از پروژه‌های مهم و کلیدی این استان است که مصوبه سفر رئیس‌جمهور را دارد و در این سفر جان تازه‌ای گرفت.

قرارگیری پروژه راه‌آهن لرستان روی ریل اجرا با مصوبه رئیس‌جمهور

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان عنوان کرد:  پس از سفر رئیس‌جمهور و مصوبه و دستور ویژه برای تکمیل راه‌آهن با پیگیری‌های استاندار امسال اعتبار این پروژه از محل تهاتر نفت در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: پیگیری‌های زیادی برای حل مشکلات قراردادی پروژه انجام شد و موضوع در شورای عالی فنی کشور طرح و مشکلات قراردادی این پروژه مرتفع شده‌است و به‌زودی روی ریل اجرا قرار می‌گیرد.

حسن‌پور در رابطه با میزان اعتبار پروژه راه‌آهن به خبرنگار گفت: خوشبختانه پروژه راه‌آهن در سال 1401 علاوه بر 960 میلیارد تومان اعتبار تهاتر نفت و 240 میلیارد تومان از پیوست شماره یک به پروژه راه‌آهن تخصیص داده شده است.

وی با بیان اینکه پروژه راه‌آهن لرستان بر اساس مصوبه و دستور رئیس‌جمهور طی سه سال باید به بهره‌برداری برسد تصریح کرد: پس از رفع مشکلات قراردادی پروژه با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده انجام می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان خاطرنشان کرد: بر اساس برآورد اولیه حدود 6 هزار میلیارد تومان جهت تکمیل قطعه دورود - خرم‌آباد و برای تکمیل کامل راه‌آهن از دورود تا اندیمشک حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر  اهمیت راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیمشک اظهار داشت: حمل‌ونقل ریلی زیرساختی است که سر ریز آن به کلیه حوزه‌های اقتصادی می‌رسد، حمل‌ونقل جهت جهش به‌سمت پیشرفت اقتصادی بسیار مهم است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان افزود: حمل‌ونقل ریلی و ایجاد راه‌آهن در حوزه‌ی اقتصادی با ورود مواد اولیه ارزان به استان لرستان بهای تمام‌شده کالا کاهش یافته و بازار رسانی‌ها را بهتر و بیشتر می‌کند.

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز صبح امروز شنبه 29 مردادماه 1401 در مورد آخرین وضعیت پروژه راه‌آهن این استان اظهار داشت: این پروژه که مصوبه سفر 19 آذرماه 1400 رئیس‌جمهور به لرستان بودهیک اَبَرپروژه ملی است که مورد حمایت و تأکید شخص رئیس‌جمهور، وزیر راه‌وشهرسازی و معاون اجرایی رئیس‌جمهور است.

وی افزود: 179 پروژه در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به لرستان با 6500 میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای توسعه این استان مصوب شد که جزو چهار استان برتر کشور در اعتبارات است.

خبرهای خوش از اَبَرپروژه راه‌آهن لرستان

استاندار لرستان با بیان اینکه بودجه پروژه راه‌آهن با دیگر مصوبات سفر رئیس‌جمهور متفاوت و جداست، عنوان کرد: حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این اَبَرپروژه نیاز است که جدای از 6500 میلیارد تومان اعتبارات مصوب‌شده عمرانی در سفر رئیس‌جمهور است.

زیویار با بیان اینکه تکمیل پروژه راه‌آهن لرستان یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم این استان در 30 سال اخیر بوده است، گفت: راه‌آهن جزو مهم‌ترین مصوبات سفر رئیس‌جمهور به لرستان است و باتوجه به اینکه اعتبارات ویژه برای تکمیل این اَبَرپروژه نیاز است،  باید تأمین اعتبارها و پشتوانه‌های مالی متفاوتی از جمله تهاتر نفت برای آن پیش‌بینی شود.

زیویار با اشاره به حمایت وزیر راه‌وشهرسازی و معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پروژه راه‌آهن لرستان بیان کرد:  قرارداد این پروژه در سال 1392 بسته شده بود و یک سری مشکلات اداری داشت که بعد از سفر رئیس‌جمهور و اعلام موافقت، تصویب و تأکید وی بر اجرای این پروژه، فرآیندهای پیچیده اداری آغاز شد.

استاندار لرستان تصریح کرد: پیگیری‌های فراوانی در چند ماه گذشته برای اصلاح قرارداد و رفع ایرادات پروژه راه‌آهن این استان انجام و حتی در شورای عالی فنی کشور هم کارهای کارشناسی انجام شد و بالأخره در طی چند مرحله، اصلاح و تصویب شد که در آینده نزدیک خبرهای خوشی در مورد این اَبَرپروژه راهبردی برای مردم داریم.

وی افزود: دولت سیزدهم توجه و برنامه ویژه‌ای برای راه‌اندازی پروژه‌های راهبردی و کلیدی لرستان دارد تا این استان در مسیر توسعه قرار بگیرد.

تکمیل و راه‌اندازی راه‌آهن خرم‌آباد ـ دورود-اندیمشک و اتصال لرستان به شبکه ریلی کشور یکی از مطالبات اساسی و بسیار مهم مردم در دهه گذشته بوده که در دولت‌های قبل محقق نشده‌است، ولی دولت سیزدهم و استاندار برنامه ویژه برای آغاز عملیات اجرایی و تکمیل این اَبَرپروژه لرستان دارند و به‌زودی خبرهای خوشی مبنی بر آغاز به‌کار راه‌آهن این استان شنیده می‌شود.

ی

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان پروژه راه آهن این استان میلیارد تومان اعتبار رئیس جمهور به لرستان پروژه راه آهن لرستان تکمیل پروژه راه آهن هزار میلیارد تومان وزیر راه وشهرسازی پروژه های راهبردی سفر رئیس جمهور سفر رئیس جمهور راه اندازی پروژه استاندار لرستان راه آهن خرم آباد مشکلات قراردادی آیت الله رئیسی ا ب رپروژه احداث راه آهن فرهاد زیویار رئیس جمهور دولت سیزدهم بهره برداری مصوبات سفر برای تکمیل مصوبه سفر تهاتر نفت بسیار مهم لرستان ا مهم ترین پروژه ها سوت قطار حمل ونقل پیش بینی برای آن سه سال سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۸۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در جریان سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد از پروژه خط انتقال آب از سد کوثر به شهرستان بهمئی بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، محسن منصوری در جریان این بازدید اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه مهم از ۱۲ سال پیش آغاز شد، اما تا سال ۱۴۰۰ تنها حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و متاسفانه چندین سال نیز کار معطل مانده بود.

وی ادامه داد: در سفر استانی رئیس جمهور به این استان، آیت‌الله رئیسی تاکید کردند که این پروژه با جدیت دنبال شود؛ الحمدلله با تزریق حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار، پس از ۱۲ سال امروز شاهد پیشرفت ۸۵ درصدی این طرح آبرسانی هستیم. امیدواریم این پروژه تا فصل پاییز به بهره‌برداری برسد تا مردم این شهرستان و منطقه از برکات این طرح آبرسانی بهره‌مند شوند.

منصوری خاطر نشان کرد: با تکمیل این پروژه علاوه بر تامین حدود پنج و نیم میلیون متر مکعب آب شرب مردم  منطقه، حدود ۳ میلیون متر مکعب آب نیز به صنعت اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر فعال شدن پروژه منوریل قم
  • از پروژه هواپیمای ۷۲ نفره چه خبر؟
  • از پروژه‌های ورزشی مصوب سفر رئیس جمهور به کرمانشاه چه خبر؟ 
  • عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود
  • بهره‌برداری ۱۰۰۰ پروژه مسوولیت اجتماعی در خوزستان
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی