Web Analytics Made Easy - Statcounter

ازآنجایی که ذهن کودک مثل یک اسفنج می‌تواند همه چیز را جذب کند؛ مطالعه‌ی یک کتاب با آموزه‌های نادرست، یا حتی بیان یک ارزش صحیح به شکل نامطلوب می‌تواند روی ذهن کودک تاثیر بگذارد. پس شاید بهتر باشد برای خرید کتاب داستان کودک وقت بیشتری صرف کنیم.

اما، در خرید آنلاین کتاب که دسترسی فیزیکی به کتاب‌ها نداریم، چطور حواسمان به این حساسیت‌ها باشد؟ برای یک خرید مطمئن از فروشگاه آنلاین کتاب و یافتن رموز یک خرید موفق همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا باید به سراغ مطالعه کتاب داستان کودک برویم؟

داستان‌ها دریچه‌ی ورود بچه‌ها به دنیاهای جدید هستند. حتی در همان نوزادی نیز آواها و شعرها می‌توانند تاثیر مستقیمی روی درک کودکان از محیط اطرافشان بگذارند و ساختارهای ذهنی‌شان را فعال کنند؛ به طوری‌که بعدها بتوانند مفاهیم مختلف رابهتر کنار هم بگذراند.

بهبود هوش هیجانی در کنار تقویت مهارت حل مسئله هم یکی دیگر از هزاران فایده‌ی مطالعه کتاب کودک است. بچه‌ها در داستان‌ها با یک خطر ناشناخته یا یک چالش جدید مواجه می‌شوند. این چالش می‌تواند گم شدن راه خانه‌ی خاله کبوتر باشد یا کثیف شدن اسباب‌بازی‌های قهرمان کتاب و...

تمام این‌ها به کودک کمک می‌کند در یک محیط راحت؛ فکرکند، استدلال داشته باشد و در نهایت راه حل را پیدا کند.

در کنار این موضوع کتاب خواندن یک فرصت خوب برای گفت و گوی سالم میان اعضای خانواده است. کودک بعد از مطالعه کتاب می‌تواند از خیالاتش بگوید. والدین نیز می‌توانند ضمن مطالعه کتاب، با کمک قهرمان داستان، از مزایای خوابیدن دراتاق به تنهایی، یا بهتر غذا خوردن یا حتی نترسیدن از تاریکی بگویند. چالش‌های ریزودرشتی که مطمئنم به عنوان پدر و مادر با آن‌ها مواجه شده‌اید.

کتاب داستان کودک خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

شاید اگر بخواهیم تنها یک ویژگی مهم برای کتاب داستان کودک ذکر کنیم؛ می توانیم بگوییم یک کتاب داستان خوب، باید متناسب با سن کودک، نیازها و خواسته‌هایش و درعین حال جذاب باشد.

زبان کتاب نیز باید متناسب با ادبیات کودک و گروه سنی‌اش باشد.

دغدغه‌ها و چالش‌های مطرح شده در کتاب نباید از سن کودک عقب‌تر باشد؛ چراکه او را دل‌زده می‌کند. از طرفی مطالب کتاب نباید از کودک جلوتر باشد؛ چراکه او را با موضوعاتی مواجه می‌کند که شاید در مواقع عادی اصلا به آن‌ها فکر نمی‌کرد.

نکته‌ی آخر اینکه نوع جلد کتاب، رنگ و لعاب نقاشی‌ها، طراحی شخصیت‌ها و داستان و روایت کتاب باید آن‌قدر جذاب باشد که بتواند کودک را برای دقایقی سرگرم کند و عطش مطالعه را در او زنده نگهدارد.

خرید آنلاین کتاب چه مزایایی دارد؟

وقت طلاست؛ این ضرب‌المثلی است که همه ما شنیده‌ایم. خرید از فروشگاه اینترنتی کتاب کمک می‌کند تا با خیال راحت در وقت‌مان صرفه‌جویی کنیم. دوری از ترافیک و دردسرهای مختلف سفرهای درون شهری هم از آن فایده‌های وسوسه‌انگیزی هستند که نمی‌توانیم رد کنیم.

تنوع زیاد کتاب‌ها در خرید آنلاین کتاب مزیت دیگری است. شما به راحتی می‌توانید نام کتاب مورد علاقه‌تان را درنوار جستجو بنویسید و آن را پیدا کنید. اگر از کارهای قبلی یک نویسنده خوشتان آمده، می‌توانید کتاب‌های دیگرش را هم به سبد خریدتان اضافه کنید. ضمن اینکه در این نوع خرید دیگر کودکان همراهتان نیست و می‎توانید بدون دغدغه راجع به کتاب در موتورهای جستجو تحقیق کرده و خرید مناسبی داشته باشید.

فروشگاه اینترنتی کتاب معمولا کدهای تخفیف را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند، این موضوع در کنار عدم استفاده از خودرو و صرفه‌جویی درهزینه‌ی رفت و آمد باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. این موارد درکنار همان ماجرای خرید بهتر می‎تواند برگ‌های برنده‌ی خرید آنلاین کتاب باشد.

چطور از فروشگاه اینترنتی کتاب خرید مطمئن داشته باشیم؟

قبل از خرید با توجه به نیازهای کودک، مطالب مورد علاقه‌اش و سقف هزینه‌ای که در نظر دارید، یک لیست پروپیمان برای خرید آماده کنید. این لیست را می‌توانید با کمک کتاب‌های معرفی شده در شبکه‌های اجتماعی، تحقیق در موتورهای جستجو، پیشنهادهای دیگر ناشران یا نویسنده‌ی مورد علاقه‌تان برای گروه سنی کودک بنویسید.

تصاویر کتاب را با امکانات سایت بررسی کنید تا مطمئن شوید کودکتان از کتاب استقبال می‌کند. نماد الکترونیکی سایت را بررسی کنید، یا حتی از همه‌ی اینها مطمئن‌تر به سراغ سایت خود ناشران بروید تا بتوانید تمام کتاب‌ها را از منبع اصلی‌شان تهیه کنید.

فروشگاه اینترنتی کتاب پیدایش و دنیای کتاب‌های رنگارنگ

خرید کتاب داستان کودک پر از جزییات و حساسیت است. ما در انتشارات پیدایش سعی کرده‌ایم با توجه به همین حساسیت‌ها کتاب‌های به روز، متناسب با فرهنگ و سلیقه‌ی کودکان تهیه کنیم و در اختیار کودکان و والدین قرار بدهیم. همچنین با ایجاد امکان خرید آنلاین کتاب نیز تلاش کرده‌ایم تا تجربه‌ی خرید کتاب را به خاطراه‌ای شیرین تبدیل کنیم.

برای شروع تجربه دلچسب خرید کتاب‌های خردسال و کودک از اینجا شروع کنید.

کد خبر 1664012

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فروشگاه اینترنتی کتاب کتاب داستان کودک خرید آنلاین کتاب مطالعه کتاب خرید کتاب کتاب ها ی خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی «شعر نوجوان از منظر مخاطب و جایگاه امروزی آن» به دبیری انسیه موسویان و با سخنرانی افسون امینی شاعر، نویسنده و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع «شعر نوجوان، سرگردانی میان متن و مخاطب» و حسین تولایی با موضوع «واکاوی جهان در تجربه-سروده‌های نوجوانان» برگزار شد.

امینی گفت: حرف زدن در مورد شعر نوجوان، بی‌نیاز از صحبت کردن درباره‌ی شعر کودک نیست؛ به ویژه که منابع ما در حوزه‌ی شعر نوجوان بسیار اندک است.

وی با اشاره به سیر تاریخی شکل‌گیری شعر نوجوان افزود: شعر کودک برخلاف داستان کودک که به شکل خودجوش مسیر خود را طی کرد؛ به صورت خودجوش شکل نگرفت. پس از انقلاب مشروطه، نیاز متولیان مدارس و کودکستان‌ها به تولید شعر برای دانش‌آموزان، باعث شکل‌گیری شعر کودک و تولید محتوا در این دوره شد. در این میان، رواج ترانه‌های عامیانه‌ی دوره‌ی مشروطه و گسترش کار ترجمه تأثیر بسزایی داشتند.

این نویسنده گفت: در این دوره شعر نوجوان وجود نداشت، چرا که اصولاً مفهوم نوجوانی در این دوره هنوز شکل نگرفته بود و مخاطبان به دو گروه بزرگسالان و کودکان تقسیم می‌شدند. گاه شعر برخی از شاعران بزرگسال که از نظر زبانی و محتوایی اشعارشان برای نوجوانان قابل فهم بود، مثل پروین اعتصامی در حوزه‌ی شعر نوجوان مورد توجه قرار می‌گرفتند.

وی افزود: پیشرفت علم روان‌شناسی و آشنایی با دیدگاه‌های کسانی چون ژان پیاژه و نیز دومین سمینار ملی ادبیات کودک شورای کتاب کودک در سال ۱۳۴۶ که بخش مهمی از آن مختص شعر کودک با سخنرانی عباس یمینی شریف بود، زمینه‌ی توجه به شعر نوجوان را فراهم کرد. در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ افرادی مثل محمود کیانوش به صورت جدی وارد حوزه‌ی شعر کودک و نوجوان شوند. کیانوش تحت تأثیر نظریه‌ی رشد پیاژه و ادبیات ترجمه، نخستین شاعری است که به طور جدی سراغ شعر نوجوان رفت و اولین کتاب شعر نوجوان را با عنوان «آفتاب خانه‌ی ما» منتشر کرد. نکته‌ی قابل توجه در مورد شعر کودک در ایران، پشتوانه‌ی پژوهشی آن، قبل از رواج و گسترش آن در بین شاعران کودک است. دو کتاب «نیم قرن در باغ شعر کودکان» از عباس یمینی شریف و «شعر کودک ایران» از محمود کیانوش در زمانی منتشر شدند که شاعران کودک بسیار انگشت‌شمار بودند.

امینی گفت: در دهه‌ی ۶۰ به دلیل تحولات سیاسی و اجتماعی‌ای که در جامعه رخ داد، نیاز بود تا آموزش و پرورش و نهادهایی مثل وزارت ارشاد و غیره توجه ویژه‌ای به جمعیت نوجوان داشته باشند. نسلی که در آن زمان به لحاظ کمیت، طیف وسیعی از جمعیت کشور را شامل می‌شد. بنابراین به شعر نوجوان توجه بیشتری شد و شاعرانی چون جعفر ابراهیمی، محمدکاظم مزینانی، وحید نیکخواه آزاد، جواد محقق، قیصر امین‌پور، افشین علاء و دیگر شعرا پای کار آمدند. این شاعران متناسب با نیاز نوجوان آن روز شعر می‌سرودند؛ اگرچه هنوز اشعار آنان بین شعر نوجوان و شعر کودک یا بزرگسال معلق بود.

این مدرس دانشگاه گفت: از دهه‌ی ۷۰ شعر نوجوان رشد و جایگاه خود را پیدا می‌کند. در این دوره کتاب‌های شعر نوجوان از نظر ظاهری هم به ثبات می‌رسند و فونت و قطع آن‌ها برای مخاطب تعریف مشخصی می‌یابد، اگرچه هنوز نوسان‌هایی هست و گاه شعر نوجوانان، با تصاویر و قطع کتاب کودک منتشر می‌شود. از شاعران شاخص شعر نوجوان در این دهه، می‌توان از بیوک ملکی، افسانه شعبان‌نژاد، افشین علاء، عرفان نظرآهاری، شاهین رهنما، آتوسا صالحی و محمدکاظم مزینانی نام برد.

وی افزود: در دهه‌ی ۸۰ تعداد شاعران نوجوان بیشتر و آثار آنان متنوع‌تر شد. ظهور شاعران توانمند در این دهه، کتاب‌های شعر نوجوان را از نظر مضمون، قطع و زبان با تنوع قابل توجهی همراه کرد. در این دوره بسیاری از شاعران شعر کودک نیز، برای محک زدن خود وارد حوزه‌ی شعر نوجوان می‌شوند. بیشتر شاعران این دهه موفق هستند و تا سال‌های بعد هم می‌مانند. از چهره‌های شاخص این دوره علاوه بر شاعران دهه‌ی ۷۰، می‌توان از مهدیه نظری، عباس تربن، حسین تولایی، مهدی مردانی، انسیه موسویان، غلامرضا بکتاش، علی باباجانی، کمال شفیعی و.... را نام برد.

این شاعر با تاکید بر اینکه این روند در دهه‌ی ۹۰ هم ادامه یافت، گفت: با این تفاوت که از اواخر این دهه، این رشد کمرنگ می‌شود و ما با کتاب شعر نوجوان کمتری روبه‌رو هستیم و توجه ناشران به چاپ و کیفیت این نوع ادبی کمتر می‌شود.

امینی گفت: از نظر من مخاطب شعر کودک عام است، اما مخاطب شعر نوجوان خاص. کتاب‌های شعر کودک از سوی والدین در هر سطح و طبقه‌ای برای سرگرمی و آموزش کودکان خریداری می‌شوند؛ اما شعر نوجوان باید توسط نوجوان علاقه‌مند به شعر خریداری شود. نوجوانی کتاب شعر می‌خرد که خودش اهل شعر و ادبیات باشد. بنابراین شعر نوجوان از سوی ناشران با اقبال مواجه نیست. از سوی دیگر، آشنایی ما با شعر نوجوان در سطح جهانی کمرنگ است. تنها تعداد کمی از مترجمان مثل رضی هیرمندی و مهدی مرادی به سراغ ترجمه‌ی شعر نوجوان رفته‌اند. در سطح جهانی نیز جوایز ادبیات کودک و نوجوان بیشتر معطوف به آثار کودکانه است تا آثار نوجوان.

یکی از دلایل اوج‌گیری شعر نوجوان در دهه‌ی ۸۰ حضور نشریات حرفه‌ای بود

در ادامه‌ی این نشست، حسین تولایی با تاکید بر اینکه در دهه‌ی ۸۰ شعر نوجوان در اوج خود بود و چهره‌های تازه و جوان در این دوران درخشیدند، گفت: این روند رو به رشد از نیمه‌ی دوم دهه‌ی ۹۰ سیر نزولی به خود گرفت. به گونه‌ای که در سال‌های اخیر، چهره‌های جوان و موفق در این زمینه کمتر دیده می‌شود و شعر نوجوان هنوز به نام‌های شاعران پیشکسوت و شاعران اواخر دهه‌ی هفتاد و هشتاد به راه خود ادامه می‌دهد. از دلایل مهم این مشکل، کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان، تعطیل‌شدن جشنواره‌ی مطبوعات کودک و نوجوان و البته افزایش جشنواره‌های مناسبتی است.

وی افزود: قطعاً یکی از دلایل اوج‌گیری شعر نوجوان در دهه‌ی ۸۰ حضور نشریات حرفه‌ای و موفقی مثل سروش نوجوان، آفتابگردان و نشریه‌ی دوچرخه بوده است. این نشریات در آن زمان جریان‌ساز بودند و توانستند حرکتی را در جامعه ایجاد کنند و افرادی مثل آتوسا صالحی، عرفان نظرآهاری، مهدیه نظری، عباسعلی سپاهی یونسی، انسیه موسویان، مهدی مردانی، عباس تربن، مهدی مرادی، فاصل ترکمن، کبری بابایی و … را به جامعه‌ی ادبی تحویل دهند. با تعطیل‌شدن این نشریات، شعر نوجوان هم جایگاه ویژه‌ی خودش را کم‌کم در بین ناشران از دست داد و چاپ کتاب شعر نوجوان هم با چالش جدی مواجه شد. در حالی که نشریات کودک و نوجوان بیش از کتاب‌های این رده‌ی سنی می‌تواند در علاقه‌مندی این گروه سنی به حوزه‌های فرهنگی مؤثر باشد.

وی با طرح این سوال که چرا شعر نوجوان امروز با مخاطب مواجه نیست؟ گفت: شعر نوجوان در میان نوجوانانی مخاطب دارد که دغدغه‌ی شعری داشته باشند؛ یعنی مخاطبان تخصصی. تعداد این افراد به گواه تعداد نوجوانان شاعر عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور، دانش آموزان شرکت کننده در مسابقات سراسری فرهنگی و هنری در رشته‌ی شعر وزارتخانه آموزش و پرورش، شاعران نوجوان مرتبط با نشریاتی مثل دوچرخه، آفتابگردان و.... کم نیست. مضاف بر اینکه حتی اگر هم این تعداد کم باشد، جامعه موظف است برای آن‌ها خوراک لازم را تهیه کند.

این شاعر سپس به تشریح پژوهش خود در نشریه‌ی دوچرخه در فاصله زمانی ۱۳۹۵ تا پایان ۱۳۹۹ پرداخت و گفت: بر اساس این پژوهش، در ۲۲۶ شماره‌ی منتشر شده‌ی نشریه‌ی دوچرخه، در بازه زمانی یاد شده، ۷۱۵ شعر از ۱۶۸ نوجوان شاعر و علاقه‌مند به شعر بر اساس نظریه‌ی ارتباطی ربکا نای مورد بررسی قرار گرفت و اشعار نوجوانان در حوزه ارتباطی به چهار دسته‌ی تعامل با خود، تعامل با خدا، تعامل با دیگری و تعامل با محیط تقسیم شدند.

وی افزود: بر اساس یافته‌های این پژوهش در فاصله زمانی مذکور بر اساس هسته مرکزی شعر نوجوانان، تعامل با دیگری با ۶۰ درصد فراوانی، بیشترین مضمون شعری نوجوانان را به خود اختصاص می‌داد و پس از آن تعامل با محیط با ۲۳ درصد، تعامل با خود با ۱۴ درصد و تعامل با خدا با ۳ درصد به ترتیب، بیشترین فراوانی‌ها را دربرمی‌گرفتند.

تولایی گفت: در زمینه‌ی تعامل با دیگری، عاشقانه‌ها با فراوانی مطلق ۳۹۸ شعر، بیشترین درصد تعامل با دیگری را شامل می‌شدند؛ یعنی چیزی حدود ۵۵ درصد. این در حالی است که پروژه شعر عاشقانه نوجوان که در یکی از مؤسسات انتشاراتی دنبال می‌شد و بنا بود با همت گروهی از شاعران حوزه نوجوانان منتشر شود، با تغییر مدیریت آن انتشارات متوقف شد و ناشران دیگر هم از چاپ آن استقبال نکردند. این پژوهش با عنوان "نشریات کودک و نوجوان به مثابه راهنمایی برای مخاطب شناسی؛ مورد مطالعه نشریه دوچرخه" در سال گذشته در گاهنامه‌ی نقد کتاب کودک و نوجوان منتشر شده است.

همچنین افسون امینی که ۱۶۰ شعر از ۱۶ شاعر نوجوانان را گردآوری کرده و به چاپ سپرده است، در آغاز سخنرانی خود از محمد هادی محمدی و زهره قائینی به خاطر تألیف مجموعه‌ی تاریخ ادبیات کودکان ایران که از منابع ارزشمند مرجع در این حوزه است، سپاسگزاری کرد.

کد خبر 6089743 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟