Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@12:28:32 GMT

رکود بی سابقه و تعطیلی هزاران واحد اقتصادی ترکیه

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۰۰۷۶

رکود بی سابقه و تعطیلی هزاران واحد اقتصادی ترکیه

بحران اقتصادی در ترکیه ادامه دارد و علاوه بر بیکار شدن ۵۴۲ هزار نفر دیگر، هزاران واحد صنفی و تولیدی نیز تعطیل شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تورم، بیکاری و رکود، اقتصاد ترکیه را دچار یک بحران بی سابقه کرده و میلیون ها شهروند این کشور حتی برای تامین نیازهای اولیه، با مشکلات بزرگی روبرو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارهای رسمی نشان می دهد که علاوه بر بیکار شدن 542 هزار نفر دیگر، هزاران واحد صنفی و تولیدی نیز در یک ماه اخیر تعطیل شده اند. با این حال، دولت معتقد است که مشکل خاصی وجود ندارد و سیاست تنظیم بازار، همه مشکلات را حل می کند. غافل از این که به محض اعلام فروش برخی کالاها با قیمت پایین دولتی، صدها نفر در برابر فروشگاه ها صف کشیدند و  در مراکز اغلب استان ها ازدحام عجیبی برای خرید کالای ارزان به وجود آمد.

این روزها در فضای مجازی و بسیاری از رسانه های ترکیه، تصاویری از نورالدین نباتی وزیر اقتصاد این کشور دست  به دست می شود که نشان می دهد او در چند نشست اقتصادی، فضای جلسه را با شوخی و خنده گرم کرده است. تحلیل گران می گویند، نباتی برنامه ای برای گذار از بحران ندارد و به همین خاطر، اصرار دارد که همه چیز را با خنده و شوخی برگزار کند.

تعطیلی 1662 شرکت در یک ماه

سال 2021 میلادی برای اقتصاد ترکیه، سال شومی بود بطوریکه 11 هزار شرکت در مدت 10 ماه تعطیل شدند. اما امسال هم اوضاع بدتر شد و نرخ افزایش تعداد شرکت های تعطیل شده در سال جاری نیز قابل توجه بود و نرخ افزایش شرکت های تعطیل شده در سال جاری افزایش یافت و تعداد شرکت های تعطیل شده در هفتمین ماه سال از مرز 12 هزار شرکت گذشت.

بسیاری از پایگاه های خبری اینترنتی و روزنامه های ترکیه، اخباری را با عکس کرکره های پایین کشیده، منتشر می کنند. در شرح این گونه خبرهای اقتصادی، آمار و اطلاعات رسمی مربوط به تعطیلی واحدهایی ارائه می شود که به خاطر بدهی و ناتوانی در تامین هزینه ها، یا ورشکست شده اند و یا قبل از رسیدن به دره سقوط، کرکره را پایین کشیده و کارگران بیکار خود را به سازمان تامین اجتماعی ترکیه حواله داده اند.

در حالی که بحران اقتصادی در ترکیه روز به روز عمیق تر می شود، شرکت هایی که نمی توانند در بازار ترم زده این کشور دوام بیاورند، یکی یکی کرکره را پایین می کشند. بر اساس داده های رسمی منتشر شده توسط «اتحادیه اتاق های بازرگانی و بورس ترکیه» TOBB، تنها در بازه زمانی در تیرماه سال جاری، 1662 شرکت و واحد صنفی، تولیدی و خدماتی تعطیل شدند.

در 7 ماهه نخست سال 2022 میلادی، تعداد واحدها و شرکت های تعطیل شده در ترکیه از 12 هزار واحد فراتر رفت. در جولای 2022، تعداد شرکت‌های تعطیل شده نسبت به ماه مشابه سال 2021 میلادی با 53.7 درصد افزایش روبرو شده و تعداد بنگاه‌های تجاری تعطیل شده نیز 4.8 درصد افزایش داشته است.

در 7 ماهه اول سال 2022 نسبت به 7 ماهه سال 2021 تعداد شرکت های تعطیل شده 78.6 درصد، تعداد تعاونی های تعطیل شده 71.1 درصد و تعداد بنگاه های تجاری تعطیل شده 5.5 درصد افزایش داشته است.

اقتصاد ترکیه و بحران بیکاری

بر اساس داده های مرکز آمار کارگری ترکیه موسوم به İŞKUR، بیکاری در ترکیه افزایش یافته و در سال جاری، شمار بیکارها در این کشور 542 هزار نفر افزایش یافته است. تعداد بیکاران ثبت شده نسبت به مدت مشابه سال قبل 18.1 درصد افزایش داشته است.

در ماه جولای تعداد بیکاران ثبت نام شده در İŞKUR به 3 میلیون و 538 هزار و 276 نفر رسید که 51 درصد از بیکاران ثبت شده مرد و 49 درصد زن بودند.

36 درصد از بیکاران بین 15 تا 24 سال سن داشتند. تعداد بیکاران ثبت شده در İŞKUR سالانه 3 میلیون و 538 هزار و 276 نفر بود.

بحران اقتصادی و انتخابات پیش رو

برخی از سیاستمداران ترکیه همچون علی باباجان که دستی هم بر مطالعات اقتصادی دارند، معتقدند که اردوغان، به جای آن که به فکر راهکار علمی و اقتصادی باشد، تمایل دارد که از مُسکن های قوی ولی موقتی استفاده کند. باباجان گفته است که اردوغان، تصور می کند با جذب مجموعاً 50 میلیارد دلار از سرمایه های سیال عربستان سعودی و روسیه، می تواند از بحران فعلی گذر کند.

یکی از انتقادات مدام تحلیل گران اقتصادی از اردوغان و حزب عدالت و توسعه، این است که با مسائل اقتصادی، مواجهه سیاسی دارند و نه علمی. آنان بر این باورند که بخش اعظم تورم موجود در بازار ترکیه، به خاطر تحمیل سیاست های غیرعلمی شخص رئیس جمهور بر بانک مرکزی است.

اسلام ممیش تحلیل گر مشهور اقتصاد ترکیه گفته است:«در همه جای جهان، در مواقع بحرانی، سود سپرده های بانکی را بالا می برند. اما اردوغان تمایل دارد نزد محافظه کاران خود شیرینی کند و به همین خاطر، دوباره سود سپرده ها را پایین آورد. به همین دلیل، هیچ سرمایه داری برای پول های خود احساس امنیت نمی کند و همه چیز به هم می ریزد.»

اسلام ممیش در ادامه گفته است: «اقدام جدید اردوغان برای پایین آوردن سود سپرده ها، اقدامی مقدماتی به منظور ایجاد آمادگی انتخابات زودهنگام است. با ورود بازار ترکیه به  اقتصاد انتخابات محور، افزایش ناگهانی نرخ دلار در برابر لیره، اجتناب ناپذیر است.»

از 10 اقتصاد جهان تا انتهای لیست

دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه در 12 سال اخیر، همواره بر این موضوع پافشاری کرده که بر اساس اهداف «سند چشم انداز ترکیه 2023»، در سال 2023 میلادی، ترکیه را صاحب یکی از 10 اقتصاد بزرگ جهان خواهد کرد. اما حالا فقط سه ماه و نیم به پایان سال 2022 میلادی باقی مانده و ترکیه نه تنها به هدف مزبور نزدیک نشده، بلکه لیره این کشور از حیث کاهش ارزش در برابر دلار، رکوردهای سرسام آوری را شکسته و با پول آرژانتین و برخی کشورهای آفریقایی، در یک رده و گروه قرار گرفته است.

تحلیل گران بر این باورند که هدف بلندپروازانه سند 2023 در سال آینده نیز محقق نمی شود و لذا بعید نیست که اردوغان، به منظور فرار از یک شکست بزرگ، انتخابات سال آتی را نیز با بهانه های امنیتی به زمانی دیگر موکول کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه شرکت های تعطیل شده اقتصاد ترکیه درصد افزایش بیکاران ثبت سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟

اخیرا کمیسیون اجتماعی مجلس طرحی پیشنهادی را مصوب کرد که طی آن روزهای تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روزهای کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود اما برخی فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع انتقاد داشتند.

به گزارش ایسنا، آن‌ها معتقدند ایران در حال حاضر هم چهار روز کاری مشترک با دنیا دارد و اگر یک روز دیگر هم کم شود، ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم که عدد کمی در محاسبات اقتصادی نیست. البته این موضوع هنوز قطعی نیست و باید منتظر بررسی نهایی این قانون در صحن علنی مجلس باشیم.

در این رابطه شهاب جوانمردی، اظهار کرد: در اصل فقط بحث ارتباط دو سازمان مطرح نیست، بلکه با توجه تفاوت‌های زمانی و برنامه‌های کاری، در موارد زیادی حتی تنظیم زمان جلسات مشترک هم دشوار است؛ به ویژه به این دلیل که معمولا کارمندان در سایر کشورها در روزهای تعطیل خود کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه اثرگذاری منفی تعطیل شدن روز پنجشنبه بر بحث تجارت بدیهی است، تصریح کرد: این اثرگذاری حتی در ارتباط با کشورهای همسایه هم وجود دارد.

به گفته این عضو حتی اگر بانک‌ها در روز دوم تعطیلات فعال باشند باز هم بر تجارت خارجی اثر منفی دارد، گفت: در آن صورت یک روز به تعطیلات کشور اضافه شده، اما بانک‌ها و شرکت‌هایی که باید به آنها خدمات دهند باید فعالیت کنند و به کارمندان اضافه کاری پرداخت کنند که این خود یک هزینه اضافه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت