Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آبله میمونی مانند کرونا همه‌گیر نمی‌شود و با توجه به اینکه تاکنون یک مورد ابتلاء به آبله میمون در ایران بیشتر شناسایی نشده است این بیماری تاکنون در کشور ما چندان حاد نشده است.

پژمان عقدک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به وضعیت ابتلای بیماری آبله میمون در کشور، اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون یک مورد ابتلاء به آبله میمون در ایران بیشتر شناسایی نشده است وضعیت این بیماری تاکنون در کشور ما چندان حاد نشده اما آبله میمون نیز مانند سایر بیماری‌های واگیردار یک بیماری ویروسی است که راه انتقال آن از طریق ترشحات دهان و بینی و بثورات پوستی مانند آبله مرغان، سرخک و سرخچه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تماس مستقیم با این ترشحات و بثورات پوستی و لباس فرد آلوده می‌تواند عامل انتقال باشد.

وی با بیان اینکه تشخیص این بیماری به صورت کلینیکی و به صورت آزمایش است، تصریح کرد: تست پی سی آر که برای کرونا استفاده می‌شود برای آبله میمونی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. برای آبله میمون نیازی به واکسیناسیون نیست اما برای کشورهایی مانند اوکراین که کشوری جنگ زده است امکان تزریق واکسن آبله وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه امکان همه‌گیری این ویروس مانند کرونا به هیچ عنوان وجود ندارد، افزود: نه قدرت سرایت پذیری و نه مرگ و میر در حد کرونا برای آبله میمون وجود ندارد و بسیار بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد.

وی اضافه کرد: در موارد ابتلاء به آبله میمون غدد لنفاوی برجسته‌تر و برای پزشک قابل تشخیص است. هرگونه بثورات پوستی که افراد پیدا کنند باید مورد بررسی قرار بگیرد که در کنار مجموعه عوامل می‌تواند احتمال ابتلاء فرد به آبله میمون وجود داشته باشد و تیم بهداشتی این افراد را از لحاظ انواع و اقسام بیماری‌ها از جمله آبله میمونی بررسی و رصد می‌کنند و در صورتی که مشکوک شوند به عنوان مورد مشکوک نمونه‌گیری را ارسال می‌کنند تا پاسخ آن را دریافت کنند.

وبا به اصفهان نرسید

عقدک با اشاره به وضعیت بیماری وبا در کشور، تاکید کرد: وبا از یکی دو ماه قبل در کردستان عراق شیوع پیدا کرد که به دلیل رفت و آمد ایرانیان در این منطقه اندکی در شهرهای کردستان ایران و کرمانشاه انتشار پیدا کرد که خوشبختانه به شهرهای مرکزی کشور مانند اصفهان نرسید، وبا یک بیماری گوارشی روده‌ای است که با علائم اسهال، بدن را با کم آبی مواجه کرده و می‌تواند خطرناک باشد.

وی ادامه داد: مردم باید برای خورد و خوراک و شستشوی مواد غذایی به طور حتم از آب بهداشتی سالم استفاده کرده تا جلوی بسیاری از این مخاطرات گرفته شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه همان مراقبت‌های مربوط به کرونا باید در آبله میمونی نیز رعایت شود، گفت: رعایت فاصله، زدن ماسک، شستن دست‌ها و موارد اینچنینی از جمله مواردی است که در زمان شیوع آبله میمونی باید مورد توجه قرار بگیرد.

تنها حدود ۴ درصد مردم استان دز چهارم واکسن کرونا را تزریق کردند

وی درخصوص امکان همه‌گیری مجدد کرونا، اضافه کرد: تا زمانی که ویروس کرونا وجود دارد احتمال جهش‌های مختلف این ویروس و در نتیجه همه‌گیری مجدد آن وجود دارد. بنابراین لازم است افرادی که همچنان واکسن تزریق نکردند هر چه زودتر به این موضوع مبادرت ورزند تا این ویروس کمرنگ شده و در نهایت مانند ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا شود.

عقدک با اشاره به میزان واکسیناسیون در استان، ادامه داد: ۸۶ درصد دز اول، ۷۷ درصد دز دوم، ۳۹ درصد دز سوم و حدود چهار درصد از مردم استان دزهای مختلف واکسن را تزریق کردند که نشان می‌دهد از دز سوم و چهارم استقبال خوبی نشده و لازم است افراد برای حفظ سلامتی خود، خانواده و جامعه در قدم اول برای تکمیل واکسیناسیون اقدام و در گام بعدی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

از ۴ شهرستان قرمز هفته گذشته به ۱۱ شهرستان رسیده‌ایم

وی با بیان اینکه لازم است در تجمعات فاصله‌گذاری‌ها رعایت شود، تهویه مناسب وجود داشته باشد و ماسک به صورت صحیح مورد استفاده قرار گیرد، گفت: هم اکنون رنگ بندی کرونایی استان نسبت به هفته گذشته وضعیت بدتری دارد؛ در هفته گذشته چهار شهرستان قرمز وجود داشت که در حال حاضر به ۱۱ شهرستان قرمز و هفت شهرستان نارنجی رسیده و هر چه به زمان اربعین نزدیک می‌شویم درصورتی که کنترل‌های لازم صورت نگیرد وضعیت بدتر می‌شود.

کد خبر 598148

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آبله میمونی تشخیص آبله میمونی شیوع آبله میمونی در ایران واکسن آبله میمونی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آبله میمون آبله میمونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم

به گزارش همشهری آنلاین، صابر جباری مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟ سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شد | واکسیناسیون سرطان دهانه رحم انجام می‌شود | برنامه کنترل سقط جنین در کشور

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان‌دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 848597 منبع: مهر برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم فرزندآوری طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویری دیدنی از قلدربازی میمون برای ۲ مار کبری
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام