Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در دانشگاه‌های کشور شاهد تنزل کیفیت تدریس هستیم. البته با شیوع کرونا و آموزش از طریق فضای مجازی و عدم آمادگی لازم برای آموزش‌ها به روش نوین و عدم تمایل اکثر دانشجویان به مطالعات دروس در تنزل کیفیت آموزش تاثیرگذار بوده است. حال با توجه به نگرانی مسئولان آموزش کشور از تنزل کیفیت آموزش در رشته‌های مختلف درسی در میان برخی از رشته‌های حساس همچون پزشکی این مساله غیرقابل اغماض است، چون دانشجوی امروز پزشک آینده محسوب شده و باید در زمینه ارائه با کیفیت دروس تئوری و عملی آنها بیش از پیش حساسیت‌های لازم اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند افزایش ظرفیت دانشگاه در پذیرش دانشجویان پزشکی مطرح است، اما همین امر در صورت عدم اختصاص امکانات و تجهیزات در عرصه پزشکی چندان راهگشا نیست. 

امکانات آموزشی برای دانشجویان پزشکی فراهم نیست

محمد علی گیلان، نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز تنزل کیفیت آموزش را از مشکلات موجود برای دانشجویان پزشکی دانست و افزود: سیاست دانشگاه مطابق با افزایش تعداد دانشجویان است. در حالی که امکانات موجود کفاف نیاز آموزشی دانشجویان  فعلی را نمی‌دهد. برای مثال به طور روزانه بسیاری از دانشجویان به همراه استاد در بخش‌های آی سی یو و سی سی یو حاضر می‌شوند. هرچند در این بخش‌ها سیستم ایمنی بیماران ضعیف است و حضور جمعیت انبوه در این بخش‌ها مناسب نیست. همچنین اتاق های  آی سی یو و سی سی یو گنجایش۲۰ نفر را ندارد. ظرفیت‌ها و فضاهای آموزشی موجود برای پذیرش و تربیت جمعیت عظیم دانشجو طراحی نشده است

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشجویان پزشکی، پرستاری و ... برای گذراندن دوره‌های علمی خود با کمبود مواجه هستند، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی قبل از راه اندازی بیمارستان فرهیختگان با بیمارستان‌های ارتش، بعثت، نفت و ... قرارداد داشتند و بعد از افتتاح بیمارستان فرهیختگان دانشجویان برای کارورزی به آنجا مراجعه می‌کنند. البته دانشجویان برای گذراندن دوره‌ها از ظرفیت‌های مراکز درمانی دولتی هم  استفاده می‌کنند. برای مثال  دانشجویان در بخش روانپزشکی بیمارستان لواسانی به فعالیت می‌پردازند و  بخش چشم در بیمارستان نفت هم ماهانه ۵ نفر را می‌پذیرد.

کیفیت آموزش پزشکان در اولویت نیست

گیلان با بیان اینکه کیفیت آموزش در بین دانشجویان رشته‌های پزشکی تنزل یافته است، تاکید کرد: وقتی سواد یک پزشک زیرسایه قبولی در آزمون‌ها رفته دیگر کیفیت آموزش در اولویت نخست نیست. در این شرایط دانشجوی پزشکی بجای استفاده از تجربیات اساتید خود به دنبال قبولی در آزمون هستند.

مسئولان به بازبینی در رشته پزشکی بپردازند

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی ادامه داد: دانشجویان پزشکی بجای تقویت مهارت‌های علمی خود به دروس تئوری بها می‌دهند. این نارسایی نیازمند تصمیم‌گیری  و بازبینی از سوی مسئولان و دستاندرکاران امر است.

کاهش پرداختی به اساتید تنزل کیفیت آموزش را به دنبال دارد

وی از دیگر عوامل تاثیرگذار در کاهش کیفیت را پرداخت حقوق حداقلی اساتید دانست و افزود: اساتید و افراد با تجربه در حوزه پزشکی به دلیل کاهش میزان دریافتی‌ها آنطور که باید نمی‌توانند انرژی صرف کنند. همچنین در کلاس‌های تئوری هم شاهد نبود انگیزه و آمادگی در حضور اساتید هستیم. در این وضعیت اغلب اساتید در کلاس‌های آموزشی به نمایش پاورپوینت پرداخته و تجربات موثر بالینی آنها منتقل نمی‌شود. 

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1150985 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان علوم پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان علوم پزشکی دانشجویان پزشکی آزاد اسلامی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

همچنین فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی