Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نیویورک تایمز نوشت: چهار روز قبل از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ، یکی از دستیاران کاخ سفید نگاهش به دفتر کار رئیس جمهور افتاد و از دیدن همه عکس های شخصی رئیس جمهور که هنوز در پشت میز روزولت (میز کار رئیس جمهوری آمریکا) چیده شده بودند، شگفت زده شد؛ گویا قرار نبود چیزی تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع متضمن آن بود که ساعات واپسین حضور ترامپ در کاخ سفید به اندازه چهار سال ریاست جمهوری او بازتاب یک اقدام دیوانه وار خواهد بود.

در جایی که محوطه بیرونی این دفتر است، جعبه هایی  برای بسته‌بندی میزهای مورد استفاده دستیار رئیس جمهور و دستیاران شخصی اش آورده شده بود. اما اسناد در اطراف پراکنده بودند و جعبه ها تقریباً خالی بودند. میز اتاق ناهار خوری خصوصی ترامپ در نزدیکی دفتر ، مانند تمام دوران ریاست جمهوری او، تا آخر پر از کاغذ بود.

با این حال، در طبقه بالای کاخ سفید، چند نشانه وجود داشت که نشان می‌داد ترامپ بالاخره متوجه شده که دوران ریاستش به پایان رسیده است. اوراقی را که او در چند ماه آخر ریاستش جمع آوری کرده بود، در جعبه هایی انداخته شده بود و به آرشیو ملی فرستاده نشدند. بر اساس یادداشت‌هایی ارسالی به نیویورک تایمز دستیاران ترامپ حتی نامه‌های کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را نیز بازیابی کردند و در هفته‌های آخر به ترامپ تحویل دادند.

مشخص نیست که این همه مطالب و اسناد در نهایت به کجا رفت. اما آنچه که واضح است این است که مدیریت نادرست ترامپ در رابطه با اسناد دولتی که یک مشکل مزمن در دوران ریاستش بوده، پس از مخالفت او با پذیرش نتایج انتخابات سال ۲۰۲۰ به بروز هرج و مرج، حمله به کنگره و استیضاح او منجر شد. همچنین عدم تمایل ترامپ در ارائه اسناد دولتی، به یک نبرد حقوقی بالقوه آسیب‌رسان و کاملاً قابل اجتناب منجر شد که رئیس‌جمهور سابق و برخی از دستیارانش را تهدید می‌کند.

نیویورک تایمز نوشت هر چند که دفتر حقوقی کاخ سفید به «مارک میدو» رئیس وقت ستاد کارکنان کاخ سفید در دولت ترامپ گفته بود که جعبه های حاوی اسناد محرمانه از جمله نامه های کیم جون اونگ و اسناد بسیار محرمانه باید به ارشیو ملی بازگردانده شود، آنها سر از فلوریدا در آوردند.

به گفته چندین نفر که در جریان این اتفاقات بودند، اسناد مربوطه در ۱۹ ماه گذشته در نقاط مختلف و  مکان‌های مختلف داخل «مارآلاگو»، باشگاه، محل اقامت و دفتر ترامپ نگهداری می شدند.

بسیاری از سوالات در مورد سوء استفاده از اسناد محرمانه به شخص ترامپ مربوط می شود که اغلب با ریاست جمهوری به عنوان یک تجارت خصوصی برخورد می‌کرد. اما افراد نزدیک به او همچنین بر نقش میدوز نیز که بر انتقال ریاست‌جمهوری نظارت داشت، تاکید می کنند.

 میدوز به دستیارانش اطمینان داده بود که از الزامات مربوط به حفظ اسناد ملی پیروی می کند و افرادی که در جریان این اظهارات او بوده اند به نقل از او بیان کردند که وی تلاش خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود  دولت از « قانون اسناد ریاست جمهوری» پیروی خواهد کرد.

اما درساعات پایانی حضور ترامپ او عمدتا مشغول دستور عفو های دقیقه نودی شد وعمدتا مسائل مربوط به انتقال قدرت را نادیده گرفت.

طبق قانون رسیدگی به اسناد ریاست جمهوری در آمریکا که به شدت به سوابق ایجاد شده در این دفتر شکل نظارت دارد، هر سند متعلق به مالیات دهندگان است. این اسناد می تواند مطالب مربوط به جلسات توجیهی امنیت ملی، اسناد طبقه بندی نشده ای که به طور خودکار در یک سرور امن در پنسیلوانیا بارگذاری می شوند و یا حتی یادداشت هایی باشد که رئیس جمهور پاره کرده، باشد. همه اینها جزو اموال دولتی هستند که باید ارزیابی شوند و در بیشتر موارد به آرشیو ملی منتقل شوند.

اسناد مربوط به تحقیقات روسیه

یکی از معدود بحث‌های قوی در مورد اسناد دولتی در پایان دولت بر تحقیق اف بی آی درباره تبانی کمپین ترامپ با مقامات روسی متمرکز بود.

در حالی که این تحقیق که در سال ۲۰۱۶ آغاز شد، در نهایت ترامپ را به رفتار مجرمانه متهم نکرد، اما او در طول دوره ریاست جمهوری اش همچنان به عنوان یک دغدغه باقی ماند.

در هفته‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ، میدوز، به کمک رئیس‌جمهور، سازمان‌های مجری قانون فدرال را برانگیخت تا  اطلاعات منتشر نشده درباره مراحل تحقیقاتی اف بی آی و پیام‌های متنی بین دو نفر از اعضای ارشد سابق این نهاد را  از حالت طبقه‌بندی شده و محرمانه خارج کنند. پیتر استرزوک و لیزا پیج در جریان انتخابات ۲۰۱۶ در ارتباطات خصوصی خود به شدت از ترامپ انتقاد کرده بودند.

به  گفته منبع مطلع از این جریانات، اف بی ای نگران این است که انتشار این اطلاعات ممکن است اف بی آی را بیشتر به خطر بیندازد. میدوز این استدلال‌ها را رد کرد و مدعی شده که خود ترامپ می‌خواست اطلاعات از طبقه‌بندی خارج و منتشر شود.

نیویورک تایمز به نقل از یک مقام آگاه نوشت: گمان نمی رود که هیچ یک از این اسناد یا سایر مواد مربوط به تحقیقات روسیه دراسناد بازیابی شده توسط اف بی آی در حمله به اقامتگاه ترامپ وجود داشته باشد.

در روزهای پایانی دولت ترامپ و وقتی که او مشغول صدور دستورهای عفو بود، بسیاری یا همه جعبه‌های اقامتگاه  ترامپ – بدون این که زمان و وسیله انتقال آن مشخص باشد،- به اقامتگاه او در فلوریدا  فرستاده شد.

نامه به بایدن

نیویورک تایمز روایت می کند که بعد از ورود بایدن به کاخ سفید او با نامه ترامپ مواجه می شود. این نامه در دو صفحه بزرگ و با دست خط ترامپ نوشته بود و یکی از دستیاران بایدن هنگامی که رئیس جمهور جدید در حال خواندن آن بود، نظاره گر آن بود.

بایدن بعد از خواندن این نامه خاطرنشان کرد که ترامپ در این نامه بیش از آنچه پیش بینی می کرده، مهربان بوده است.

این نامه یکی از اولین اسنادی است که بایدن باید بعد از پایان دوران ریاست جمهوری اش به آرشیو ملی تحویل دهد.

برچسب‌ها نیویورک تایمز دونالد ترامپ کاخ سفید اف بی آی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نیویورک تایمز دونالد ترامپ کاخ سفید نیویورک تایمز دونالد ترامپ کاخ سفید اف بی آی نیویورک تایمز ریاست جمهوری آرشیو ملی دوران ریاست رئیس جمهور کاخ سفید اف بی آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل

ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

 

به گزارش فارس، وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس را به میان کشید و گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی