Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@12:00:45 GMT

آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۱۹۶۷

آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟

کبد چرب غیر الکلی (NALFD) اصطلاحی است که برای طیفی از عوارض سوخت‌وساز که به تجمع چربی در کبد می‌انجامند و ربطی به مصرف زیاد الکل ندارند، به کار می‌رود.

به گزارش همشهری، کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) شایع‌ترین بیماری کبدی در جهان است و حدود یک چهارم مردم جهان را گرفتار می‌کند.

کبد چرب غیر الکلی در مراحل اولیه به کبد آسیبی نمی‌رساند، اما در ۱۴ درصد موارد بیماری ممکن است پیشرفت کند و در کبد التهاب ایجاد کند که به آن «استئاتوهپاتیت غیرالکلی» (NASH) می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به علت آسیب کبدی بافت جوشگاهی در کبد ایجاد می‌شود و به اصطلاح فیبروز بافت کبدی رخ می‌دهد و در نهایت با پیشرفت بیشتر کبد به مرحله سیروز و نارسایی می‌رسد.

معمولا تجمع بیش از حد چربی در کبد با سایر بیماری‌های جدی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری کلیوی همراهی دارد. اگر از قبل دیابت داشته باشید، دچار بودن به کبد چرب غیر الکلی احتمال بروز بیماری قلبی را در شما افزایش می‌دهد.

اگر کبد چرب غیر الکلی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، این امکان وجود دارد که با کاهش وزن از طریق ترکیبی از رژیم غذایی سالم و ورزش آن را درمان کرد. در شرایط ایدئال کم کردن ۱۰ درصد وزن بدن می‌تواند مطلوب باشد، اما حتی کاهش ۳ تا ۵ درصدی وزن بدن هم می‌تواند با تاثیر بر روی عوامل خطرساز برای این عارضه به بهبود آن کمک کند.

درمان اصلی برای کبد چرب غیر الکلی کاهش وزن با یک رژیم کم‌کالری، کاهش دریافت چربی‌های اشباع‌شده، نشاسته و قند، بهبود الگو‌های مصرف غذا (برای مثال روی آوردن به رژیم غذایی مدیترانه‌ای و مصرف غذا‌های کامل فراوری‌نشده) و ورزش است. اگر فرد دیابتی یا چاق است ممکن است برخی از دارو‌های دیابت یا ضد چاقی هم به بهبود کبد هم کمک کنند.

در مواردی برای کاهش وزن به مقدار زیاد در افراد بسیار چاق ممکن است نیاز به انجام جراحی‌های کاهش وزن وجود داشته باشد. اگر فرد به علت این بیمار به سیروز و نارسایی کبد دچار شده باشد، پیوند کبد ممکن است یک گزینه باشد.

اما در حال حاضر هیچ داروی تاییدشده‌ای به طور خاص برای بیماری کبد چرب غیر الکلی وجود ندارد، البته چند دارو در بررسی‌های مقدماتی نتایج امیدوارکننده‌ای نشان داده‌اند و باید منتظر تحقیقات بیشتر درباره آن‌ها بود.

توجه داشته باشید که اغلب موارد کبد چرب هیچ علامتی ندارند و تنها هنگامی که بیمار به مرحله پیشرفته نارسایی کبدی و سیروز می‌رسد، علائمی مانند درد شکمی، تهوع، کاهش اشتها، زردی ضعف و گیجی ظاهر می‌شوند؛ بنابراین ممکن است پزشک شما برای نخستین بار پس از تجویز آزمایش خون شامل سنجش آنزیم‌های کبدی و سونوگرافی آن را تشخیص دهد.

نکته دیگر اینکه نباید فریب تبلیغات و تیتر‌های غلوآمیز درباره رژیم‌ها یا مکمل‌های غذایی به اصطلاح سم‌زدایی کننده یا پاک‌سازی کننده کبد برای پیشگیری یا درمان کبد چرب برای خورید. درباره تاثیربخشی هیچکدام از این مکمل‌ها و رژیم اطلاعات علمی کافی وجود ندارد، به علاوه برخی از آن‌ها ممکن است به کبد شما آسیب بیشتری بزنند.

بهترین راه پیشگیری از کبد چرب غیر الکلی حفظ وزن طبیعی (شاخص توده بدنی ۱۸ تا ۲۵) با مصرف غذا‌های سالم و ورزش کردن مرتب است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه کبد چرب کبد چرب غیر الکلی کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۱۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند