Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@21:34:44 GMT

تاثير دماي هوا بر چرخه خواب و بيداري انسان

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۲۴۹۵

خبرگزاری آریا-در برخی از نقاط جهان، در روزهای گرم تابستان، خواب نیمروز و تعطیلی مشاغل در گرم‌ترین ساعات روز یک هنجار فرهنگی به‌شمار می‌رود. یافته‌های پژوهشگران حاکی از این است که به جز فرهنگ، زیست‌شناسی نیز در این موضوع نقش دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دما بر رفتارهای انسان، از غذاخوردن و سطح فعالیت‌ها گرفته تا چرخه خواب و بیداری، تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است در تابستان سخت‌تر به خواب برویم و در صبح‌های سرد، دیرتر از خواب بیدار شویم اما ارتباط بین نورون‌های حسی و نورون‌هایی که این چرخه را کنترل می‌کنند، به طور کامل درک نشده است.
 عصب‌زیست‌شناسان دانشگاه نورث‌وسترن در ایالات متحده آمریکا، مقاله‌ای در مجله زیست‌شناسی کنونی (Current Biology) منتشر کرده‌اند که حاکی از این است که تغییرات دما، تأثیر شدیدی بر رفتار انسان‌ها و حیوانات دارد و به حیوانات نشانه‌ای می‌دهد مبنی‌بر اینکه زمان سازگاری با فصول در حال تغییر است. تأثیر دما بر خواب ممکن است بسیار شدید باشد؛ به طوری که برخی از حیوانات تصمیم می‌گیرند یک فصل کامل بخوابند مانند خواب زمستانی خرس‌ها. اما مدارهای مغزی خاصی که واسطه تعامل میان دما و مراکز خواب هستند، ناشناخته اند.
پژوهشگران معتقدند: مگس‌های میوه الگوی ویژه‌ای برای مطالعه درباره برخی از سؤالات مهم مطرح کرده‌اند از جمله اینکه «چرا می‌خوابیم؟» و «خواب برای مغز چه می‌کند؟»؛ زیرا آن‌ها برخلاف انسان‌ها سعی نمی‌کنند با شب‌بیداری غریزه را مختل کنند. آن‌ها به پژوهشگران اجازه می‌دهند تا تأثیر نشانه‌های خارجی مانند نور و دما را بر مسیرهای سلولی مطالعه کنند.
این مقاله گیرنده‌های «حرارت مطلق» را در سر مگس‌میوه شناسایی می‌کند که به دمای بالاتر از حدود 77 درجه فارنهایت (دمای مورد علاقه مگس) پاسخ می‌دهند. مگس‌های میوه آزمایشگاهی معمولی (دروسوفیلا) با ایجاد ارتباط نزدیک با انسان، تقریباً کل زمین را مستعمره خود کرده‌اند و تعجبی ندارد که دمای مورد علاقه آن‌ها نیز با بسیاری از انسان‌ها مطابقت داشته باشد.
پژوهشگران دریافتند که نورون‌های مغزی که درباره گرما اطلاعات دریافت می‌کنند، بخشی از سیستم وسیع‌تری هستند که خواب را تنظیم می‌کنند. هنگامی که مدار گرم، به موازات مدار سرد اجرا می‌شود، فعال باشد، سلول‌های هدف که خواب ظهر را تقویت می‌کنند، مدت بیشتری روشن می‌مانند. این باعث افزایش خواب در هنگام ظهر می‌شود که مگس‌ها را از گرم‌ترین قسمت روز دور نگه می‌دارد.
به گفته پژوهشگران، دمای سرد و گرم تأثیرات کاملاً متفاوتی بر فیزیولوژی و رفتار دارند. این تفاوت ممکن است منعکس‌کننده فرایندهای تکاملی بر اساس چرخه‌های گرما و سرمای زمین باشد؛ مثلاً، این امکان وجود دارد که مراکز مغز برای خواب، به طور مستقیم توسط یک مدار حسی خاص در انسان هدف قرار گیرند.
پژوهشگران معتقدند: ممکن است مردم چرت بعدازظهر را در یک روز گرم انتخاب کنند ضمن اینکه در برخی از نقاط جهان، این یک هنجار فرهنگی است اما میان اینکه ما چه چیزی را انتخاب می‌کنیم و چه چیزی برایمان برنامه‌ریزی شده است، تفاوت وجود دارد و شایان توجه است که مگس‌های میوه از مسائل فرهنگی پیروی نمی‌کنند!
آن‌ها احتمال می‌دهند یک مکانیسم زیستی بسیار قوی وجود داشته باشد که در انسان نادیده گرفته می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیداری انسان مگس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟

با پیروی از رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، نوشیدن آب کافی، کاهش استرس، داشتن خواب کافی و رسیدن به وزن ایده‌آل سطح قند خون را کنترل کنید.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دیابت نوع دوم یک بیماری مزمن شایع است که خطر ابتلاء به آن را می‌توان با تغییر سبک زندگی، کنترل استرس و دیگر موارد کاهش داد، افزایش سطح قند خون به صورت کنترل نشده اثرات مضری بر همه اندام‌های بدن دارد و ممکن است عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب، قلب، کبد و رگ‌های خونی داشته باشد، در ادامه به بررسی روش‌های طبیعی برای کنترل سطح قند خون می‌پردازیم:

تغییر سبک زندگی

سبک زندگی بی‌تحرک مهمترین عامل ایجاد دیابت یا پیش دیابت است، افزایش فعالیت روزانه و فعال بودن در طول روز باعث کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلاء به دیابت می‌شود.

پیروی از رژیم غذایی سالم

مصرف کربوهیدرات اصلی‌ترین دلیل افزایش قند خون و همچنین نوسانات قندی است، توصیه شده است که به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت مصرف کربوهیدرات را محدود کنید و از کربوهیدرت‌های با شاخص گلیسمی کمتر استفاده کنید، نان، سیب‌زمینی و شرینی سرشار از کربوهیدرات است؛ بهتر است مصرف فیبر خود را افزایش دهید، زیرا به کاهش میزان گلوکز ناشی از مصرف کربوهیدرات کمک می‌کند؛ علاوه بر این، فیبر به کنترل وزن و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند، حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها منابع مناسبی از فیبر هستند.

داشتن فعالیت بدنی

ورزش نقش مهمی در بهبود سلامتی دارد، به استحکام عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کند، تعادل را حفظ می‌کند، استرس را کاهش می‌دهد، حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، باعث کاهش وزن می‏‌شود، همه این موارد به کنترل قند خون کمک می‌کند.

نوشیدن آب کافی

افراد باید به میزان کافی آب بنوشند، هیدراته شدن بدن به کنترل قند خون کمک می‌کند، البته میزان مصرف آب برای مبتلایان به بیماری‌های کلیوی یا قلبی باید با مشورت پزشک متخصص تعیین شود.

کاهش استرس

استرس خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و اختلالات روانی را افزایش می‌دهد، توصیه شده است با کاهش استرس از طریق یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی، گوش دادن به موسیقی، نقاشی کردن و کمک به دیگر سطح قند خون را کنترل کنید.

داشتن خواب کافی

کمبود خواب ریتم شبانه‌روزی را تغییر می‌دهد و منجر به استرس و همچنین بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی می‏‌شود، بنابراین توصیه شده است هفت تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید؛ به منظور داشتن خواب باکیفیت از نگاه کردن به نمایشگرها قبل از خواب دوری کنید، در یک محیط تاریک و آرام بخوابید و سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید.

رسیدن به وزن ایده‌آل

حفظ وزن ایده‌آل خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد؛ همچنین، می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند، حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و خطر بروز دیابت را کاهش دهد.

کد خبر 749919

دیگر خبرها

  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی