Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران کشت دوم برنج در شالیزارهای مازندران به دو شیوه انجام می شود؛ در حالت نخست که به کشت مجدد موسوم است، مانند کشت بهاره مزرعه غرقاب شده و مجدد نشاکاری انجام می شود اما حالت دوم شامل رویش مجدد و پرورش ساقه های شالی باقی مانده در اراضی شالیزاری است که به آن کشت رتون گفته می شود. کرم ساقه خوار، مهمترین آفت برنج محسوب می شود که در کشت دوم همزمان با طغیان نسل سوم و چهارم آفت، خسارت آن می تواند جبران ناپذیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شروع کشت دوم محصول برنج در استان، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در توصیه ای فنی، سموم مناسب برای کنترل کرم ساقه خوار برنج در مزارع کشت مجدد و رتون استان را اعلام کرد.

عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم مدیریت کرم ساقه خوار در مزارع کشت مجدد و پرورش رتون، توصیه های فنی و سموم مناسب برای کنترل کرم ساقه خوار برنج در مزارع کشت مجدد و پرورش رتون را اعلام و اظهار کرد: کرم ساقه خوار برنج یکی از آفات مهم مزارع برنج است که در صورت عدم مدیریت و کنترل آن، منجر به ایجاد خسارت کمی و کیفی محصول می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر زمان مناسب مبارزه شیمیایی با توجه به اقلیم و بیولوژی آفت در مناطق مختلف استان افزود: در صورت محرز شدن آلودگی ساقه ها و در محدوده زمانی تعیین شده از سوی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی، مبارزه شیمیایی با یکی از سموم گرانوله نظیر دیازینون ۱۰ درصد به مقدار ۲۰ کیلوگرم و یا ریجنت ۰.۲ درصد به میزان ۲۰ کیلوگرم و یا پادان ۴ درصد به میزان ۳۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می شود.

وی تصریح کرد: در صورت استفاده از سموم گرانوله، تنظیم ارتفاع آب مزرعه به میزان ۳ تا ۵ سانتیمتر و بسته بودن ورودی و خروجی آب برای عملکرد بهتر سموم مصرفی ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: در مزارعی که امکان حفظ آب در مزرعه وجود ندارد و یا با مشکل کم آبی روبرو هستند محلول‌پاشی با سموم مایع نظیر دیازینون ۶۰ درصد به میزان ۱.۵ لیتر در هکتار و یا حشره کش روی اگرو (ماترین) به میزان یک لیتر در هکتار با استفاده از سمپاش مناسب همراه با ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر آب توصیه می شود.

وی در پایان به کشاورزان توصیه کرد: از مصرف سموم توصیه نشده و یا مبارزه در خارج از محدوده زمانی تعیین شده خودداری و سموم را از فروشگاه های مجاز و در قبال اخذ فاکتور فروش تهیه و برای دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی های لازم به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی و یا کلینیک های گیاهپزشکی منطقه مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشت برنج در مازندران کرم ساقه خوار برنج کشت دوم برنج کرم ساقه خوار برنج جهاد کشاورزی حفظ نباتات کشت مجدد کشت دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| عملیات کمین حزب‌الله در رویسات العلم

فیلم| عملیات کمین حزب‌الله در رویسات العلم

دیگر خبرها

  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • فیلم| عملیات کمین حزب‌الله در رویسات العلم