Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، سیدعباس حسینی، معاون امور بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز در نشست خبری در محل این وزارتخانه اظهار کرد: سه سیاست شفافیت، عدالت و حمایت از تولید در مورد بانک‌ها دنبال می‌شود.   آخرین وضعیت حجم نقدینگی

وی افزود: رقم کل نقدینگی کشور در پایان خرداد از ۵ هزار و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت که الان این رقم از ۵ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم عبور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی، کل سپرده شبکه بانکی در پایان خردادماه امسال ۵ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بود که از این رقم ۵ هزار هزار میلیارد تومان سپرده ریالی و بقیه سپرده ارزی بوده است.

وی ادامه داد: همچنین ۴۴۰۰ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات جاری و غیرجاری تا پایان خردادماه داشتیم که اگر سپرده قانونی را از آن کم کنیم، ۸۳.۲ درصد از مانده سپرده بانکی در قالب تسهیلات به مردم پرداخت شده است.

وی در مورد مانده تسهیلات غیرجاری (تسهیلات معوق) گفت: از ۴۴۰۰ هزار میلیارد تومان ۳۶۱ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات غیرجاری است؛ یعنی نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات بانکی حدود ۸.۱ درصد است.

معاون وزیر اقتصاد همچنین گفت: از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی ۵ درصد برای بخش کشاورزی، ۳۳ درصد بخش صنعت، ۵ درصد برای مسکن و ساختمان، ۱۰ درصد برای بازرگانی و ۳۷ درصد برای خدمات پرداخت شده است، البته سال گذشته در اسفند تا ۵۳ درصد تسهیلات به بخش خدمات اختصاص یافته است. همچنین ۱۱ درصد تسهیلات به خانوار‌های کشور پرداخت شده است.

حسینی این را هم گفت: در دو ماه اول امسال ۳۷۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که در مدت مشابه سال قبل این رقم ۲۷۴ هزار میلیارد تومان بوده که امسال با ۳۸ درصد رشد همراه شده است.  

حسینی در مورد مانده تسهیلات قرض‌الحسنه بانک‌ها گفت: در پایان اردیبهشت ماه ۳۱۸ هزار میلیارد تومان مانده سپرده قرض‌الحسنه بوده که ۱۰۵ درصد آن که در بانک‌ها سپرده‌گذاری شده است به صورت قرض‌الحسنه پرداخت شده است.

انتشار صورت‌های مالی ۱۶۵ شرکت دولتی در هفته دولت

حسینی افزود: برای صورت‌های مالی سال ۹۸ تعداد ۲۹۸ شرکت دولتی و برای سال مالی ۹۹ تعداد ۳۲۱ شرکت دولتی صورت‌های مالی خود را از طریق سامانه کدال به صورت عمومی اطلاع‌رسانی کردند و امسال در هفته دولت صورت‌های مالی ۱۶۵ شرکت از طریق کدال اطلاع‌رسانی عمومی می‌شود.

وی همچنین گفت: بانک‌ها در هفته دولت میز خدمت به مدت دو هفته برگزار می‌کنند و پاسخگوی سوالات و خواسته‌های مردم خواهند بود.

حسینی این را هم گفت: مجموع حق بیمه دریافتی شرکت‌های ۳۴ گانه بیمه در ایران سال گذشته به ۱۱۵ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به تولید ناخالص داخلی کشور ۱.۸۷ درصد است البته ضریب نفوذ نسبت به سال قبل کاهش یافته، اما رتبه منطقه‌ای ایران در ضریب نفوذ رشد پیدا کرده است.

وی گفت: ضریب نفوذ بیمه باید به ۷ درصد برسد و ضریب نفوذ در سال قبل ۲.۱۷ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱.۸۶ درصد کاهش یافته است.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموع خسارت‌های پرداختی توسط شرکت‌های بیمه در سال گذشته ۶۵ همت بوده که نسبت به سال قبل از ۵۰ درصد افزایش برخوردار شده نسبت خسارت و حق بیمه دریافتی ۵۶.۴ درصد بوده است.

حسینی در مورد بیمه زندگی به عنوان یک شاخص مهم در صنعت بیمه گفت: مجموع پرتفوی بیمه زندگی ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان بود در حالی که سال قبل این رقم ۱۲.۵ همت بوده یعنی ۴۵ درصد رشد کرده، سهم بیمه زندگی از پرتفوی بیمه ۱۶ درصد و سهم کل بیمه از تولید ناخالص داخلی ۱.۸۷ درصد شده است که باید این رقم به ۷ درصد برسد.

نرخ حق بیمه دریافتی از زائران اربعین

وی همچنین در مورد پوشش بیمه‌ای سفر اربعین گفت: نرخ حق بیمه دریافتی از زائران اربعین مانند سال‌های قبل ۱۸۵۰۰ تومان است در حالی که پوشش خدمات بیمه‌ای دو برابر شده و اگر بخواهیم نرخ واقعی دریافت شود بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: برای افزایش سرمایه بانک‌های دولتی بر اساس بند «د» تبصره ۱۸ قانون بودجه از محل واگذاری سهام و سهم‌الشرکه دولت که از طریق خصوصی‌سازی انجام می‌شود امسال ۳۵ همت برای کفایت سرمایه بانک‌های دولتی اختصاص می‌یابد.

وی همچنین گفت: از سود کسر شده از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ۱۰۰ درصد صرف افزایش سرمایه شده و سرمایه این بانک از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

حسینی در مورد واگذاری اموال مازاد بانک‌ها گفت: برنامه تحولی جدی در پیش است قرار است پالایشگاه شازند اراک از سوی بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی واگذار شود.

۱۲ پیشنهاد برای رفع ناترازی بانک‌ها ارائه شد

وی همچنین گفت: ۱۲ پیشنهاد برای رفع ناترازی بانک‌ها ارائه شده است همچنین برای وصول مطالبات بانک‌ها از دولت برنامه مفصلی تدوین شده است.

وی در مورد اینکه کل مطالبات بانک‌ها از دولت چقدر است، گفت: طبق صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و مورد تأیید سازمان حسابرسی کل کشور تا پایان سال ۹۸، ۱۵۰ همت مطالبات بانک‌ها از شبکه بانکی بوده که برنامه داریم به تدریج این مطالبات از دولت وصول شود.

وی گفت: سقف تسهیلات پرداختی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای افراد حقیقی و حقوقی از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان و برای حقوقی از ۱۰۰ میلیون به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

حسینی همچنین گفت: به مناسبت هفته دولت تمام کسانی که متقاضی وام ازدواج بوده‌اند و پرونده آن‌ها تا ۲۹ مرداد ماه تکمیل شده باشد در هفته دولت وام ازدواج آن‌ها پرداخت می‌شود.

وی همچنین با اشاره به جلسه مدیران شبکه بانکی با رئیس‌جمهور در اواخر دی ماه سال گذشته گفت: طی دستور رئیس‌جمهور مبنی بر آسان شدن پرداخت تسهیلات خرد تا ۱۵ مرداد امسال ۵۹۴ هزار و ۸۷۷ نفر تسهیلات خرد به میزان مجموع ۲۱ همت از شبکه بانکی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای هر نفر دریافت کرده‌اند.

تسهیلات بدون ضامن پرداخت می‌شود

وی گفت: مطابق سخنان رئیس‌جمهور قرار شد پرداخت تسهیلات خرد کم کم از روش تسهیلات در قبال ضامن به تسهیلات در قبال اعتبارسنجی تبدیل شود و تسهیلات بدون ضامن در این راستا پرداخت می‌شود. در دو ماه پایانی سال گذشته ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد با میانگین مبلغ ۳۵ میلیون تومان به افراد پرداخت شده است.

معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: از ابتدای تصویب وام ازدواج در سال ۸۷ تا کنون ۱۳ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر وام ازدواج به مبلغ کل ۲۵۸ هزار میلیارد تومان دریافت کرده‌اند در سال گذشته ۹۲۴ هزار نفر وام ازدواج جمعا به مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان گرفته و امسال تا کنون ۳۷۳ هزار و ۹۱۷ نفر مجموعا به مبلغ ۵۱ همت وام ازدواج از شبکه بانکی دریافت کرده‌اند.

وی در مورد وام قرض‌الحسنه فرزندآوری گفت: ۲۷۳ هزار و ۴۱۸ نفر وام فرزندآوری جمعا به مبلغ ۱۱ هزار میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

بر اساس گزارش فارس؛ حسینی در مورد فروش اموال مازاد بانک‌ها گفت: بر اساس تکلیف قانون در نیمه دوم سال گذشته ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سهام و ۳۴۰۰ میلیارد تومان اموال دولت واگذار شد جمعا  ۶۷۰۰ میلیارد تومان واگذاری صورت گرفته همچنین در کل سال گذشته با احتساب اقدامات دولت قبل ۷۳۰۰ میلیارد تومان واگذاری صورت گرفته و در یکسال عملکرد دولت کنونی تا امروز ۸۲۰۰ میلیارد تومان واگذاری‌های دولتی انجام شده است.

وی همچنین با بیان اینکه صندوق بیمه حوادث ساختمان و حوادث طبیعی در اواخر دولت قبل مصوب شد گفت: این صندوق تا کنون با سرپرست اداره می‌شد و هنوز عملیاتی نشده بود در دولت کنونی این امکان فراهم شد و مدیریی برای این صندوق محسوب شده و ساختار این صندوق در هفته دولت ابلاغ می‌شود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال اموال مازاد وام ازدواج وام فرزندآوری نقدینگی محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال وزارت امور اقتصادی هزار میلیارد تومان میلیارد تومان دریافت کرده اند حق بیمه دریافتی پرداخت شده مانده تسهیلات حسینی در مورد صورت های مالی میلیون تومان هفته دولت تسهیلات خرد بیمه و بانک همچنین گفت شرکت دولتی وام ازدواج قرض الحسنه شبکه بانکی پرداخت شد سال گذشته ضریب نفوذ ۵ هزار بانک ها سال قبل ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است

با توجه به انتشار شایعات اخیر در خصوص ابطال معامله فروش بلوکی سهام پتروشیمی شازند از سوی هلدینگ گروه توسعه ملی، خبرگزاری تسنیم گفت و گویی را با محمد ابراهیم بربطی مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی انجام داده است. - اخبار اقتصادی -

 بربطی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم راجع به فرآیند این واگذاری گفت: همانگونه که پیش از این اطلاع‌رسانی شده، شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی پس از انتشار 5 نوبت آگهی عرضه بلوکی سهام پتروشیمی شازند از طریق قیمت گذاری با روش خالص ارزش داراییها(NAV) و سایر روش¬های مرسوم ارزشگذاری، فروش با شرایط نقد و اقساطی و عدم مراجعه خریدار، به منظور اجرای سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی و تأکید رئیس محترم جمهور مبنی بر خروج بانک ها از بنگاهداری، نهایتاً در تاریخ 22/12/1402 از طریق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران نسبت به واگذاری بلوک 51.32 درصدی سهام شرکت پتروشیمی شازند به صورت یکجا و تماماً نقد به خریدار دارای اهلیت و مورد تأیید سازمان بورس اقدام کرده است. مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ادامه داد: فروش سهام مذکور با عنایت به تأکید هیأت محترم وزیران در تصویب‌نامه مورخ 04/11/1402 در خصوص تأکید بر تسریع در فروش و با قیمت پایه معادل "قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه به اضافه 25% پریمیوم به ازای هر کرسی هیأت مدیره (جمعاً 75% پرمیوم بابت 3 کرسی هیأت مدیره)" صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: در همین ارتباط برخی از رسانه های کشور به نامه رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در تاریخ 22/12/1402 اشاره کردند که مصوبه هیأت محترم وزیران را از حیث تعیین قیمت و نوع سهام قابل معامله در بورس خارج از صلاحیت قانونی هیأت وزیران و در اختیار هیأت واگذاری دانسته و بخش‌های مورد ایراد مصوبه را پس از انقضای مهلت یک هفته‌ای مقرر در قانون، ملغی‌الاثر اعلام نموده است، در حالی که فرآیند عرضه عمده سهام شرکت پتروشیمی شازند و قطعیت معامله مذکور تا پیش از انقضای مهلت یک هفته‌ای یاد شده، محقق گردیده است. 

محمد ابراهیم بربطی در ادامه این گفت و گو با اشاره به تبصره (2) بند (1) صورتجلسه مورخ 22/02/1399 مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک‌ها خاطرنشان کرد: در این صورتجلسه آمده است که "در مورد سهام شرکت‌های دارای بازار فعال که به شکل بلوکی و به صورت مزایده از طریق بورس اوراق بهادار عرضه می‌شوند، حداقل قیمت پایه معادل قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر بود، می‌باشد که هیأت مدیره بانک به پیشنهاد کمیته واگذاری دارایی‌های مازاد بانک و بر مبنای ویژگی‌های سهام مورد عرضه به ازای هر کرسی مدیریتی حداقل 15 و حداکثر 25 درصد را به قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر باشد، افزوده و بدین ترتیب قیمت پایه برای عرضه مشخص می‌شود."

وی در پایان گفت: هیأت مدیره بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی دارای اختیارات قانونی لازم جهت فروش بلوکی سهام شرکت پتروشیمی شازند با قیمت معاملاتی فوق‎الذکر بوده و مصوبه هیات محترم وزیران تاکیدی بر استفاده از چنین اختیاری بوده است. بدیهی است در صورت ابلاغ مصوبه جدید از سوی مراجع ذی صلاح در این خصوص، اطلاع رسانی عمومی صورت خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم پرداخت شده است
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • تسهیلات و نبود نقدینگی عمده مشکلات واحد‌های صنعتی در قوچان است
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سالجاری
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • بانک‌ها بیش از ۵.۶ همت وام ازدواج و فرزند پرداخت کردند