Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از مدیکال اکسپرس، هنگامی که چربی در کبد انباشته می‌شود، سیستم ایمنی ممکن است به اندام حمله کند.  محققان Weill Cornell Medicine، در مطالعات جدید خود مولکولی را شناسایی کرده‌اند که این دفاع‌ها را تحریک می‌کند، کشفی که به توضیح پویایی آسیب‌های کبدی که می‌تواند همراه با دیابت نوع ۲ و چاقی باشد، کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مطالعه‌ای که در ۱۹ آگوست در Science Immunology منتشر شد، محققان این بیماری‌های متابولیک انسان را با تغییر ژنتیکی موش‌ها یا تغذیه آن‌ها با رژیم غذایی پرچرب و قند بالا مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها سپس تغییرات درون بازوی سیستم ایمنی جوندگان را بررسی کردند که دفاعی متناسب با تهدیدات خاص را ایجاد می‌کند. این پاسخ ایمنی که شامل سلول‌های B و T می‌شود، هنگامی که به اشتباه به بدن برمی‌گردد، به اندام‌ها و بافت‌هایی که قرار است از آن محافظت کند، آسیب می‌زند.

دکتر لورا سانتامبروجیو، سرپرست تیم تحقیق می‌گوید: این برای افراد عجیب بود که چگونه سلول‌های T و B می‌آموزند که به سلول‌های کبدی که تحت فشار متابولیک فزاینده‌ای به دلیل رژیم غذایی سرشار از قند هستند، حمله کنند؛ ما پروتئینی را شناسایی کرده‌ایم که احتمالا اولین پروتئینی است که توسط سلول‌های کبدی تحت فشار تولید و سپس توسط سلول‌های B و T به عنوان هدف شناسایی می‌شود.

او گفت فعال شدن سیستم ایمنی، آسیب را در این اندام در افراد دارای این شرایط متابولیک، تشدید می‌کند. در دیابت نوع ۲ یا چاقی، کبد مقدار زیادی چربی ذخیره می‌کند که می‌تواند به سلول‌ها استرس وارد کرده و منجر به وضعیتی به نام استئاتوهپاتیت غیرالکلی شود که معمولا بیماری کبد چرب نامیده می‌شود. استرس منجر به التهاب می‌شود، یک پاسخ ایمنی غیراختصاصی که در عین حال که به منظور محافظت است، می‌تواند به مرور زمان به بافت آسیب برساند؛ محققان همچنین شواهدی دارند که نشان می‌دهد فعالیت سلول‌های B و T نیز در این امر نقش دارد.

بیشتر بخوانید 

کشف هورمونی برای درمان بیماری کبد چرب

سلول‌های B پروتئین‌هایی به نام آنتی بادی تولید می‌کنند که مهاجم را با چسباندن به قسمت خاصی از آن خنثی می‌کند. به همین ترتیب، سلول‌های T پس از شناسایی توالی‌های جزئی از پروتئین هدف، سلول‌های آلوده را از بین می‌برند. گاهی اوقات همانطور که در بیماری‌های خودایمنی اتفاق می‌افتد، این سلول‌ها با شناسایی پروتئین‌های «خود» به بدن وارد می‌شوند.

بررسی فعالیت نوع دیگری از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های دندریتیک، محققان را به سمت پروتئینی به نام PDIA۳ سوق داد، آن‌ها دریافتند این پروتئین سلول‌های B و T را فعال می‌کند. زمانی که سلول‌ها تحت استرس هستند، PDIA۳ بیشتری تولید می‌کنند که به سطوح آن‌ها می‌رود، جایی که حمله برای سیستم ایمنی آسان‌تر می‌شود.

در حالی که این آزمایش‌ها روی موش‌ها انجام شد، به نظر می‌رسد پویایی مشابهی در انسان نیز وجود دارد. محققان سطوح بالایی از آنتی بادی‌ها برای آنتی‌بادی‌های PDIA۳ را در نمونه‌های خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین در شرایط خودایمنی که بر کبد و مجاری صفراوی آن تاثیر می‌گذارند، یافتند. 

با این حال، به گفته محققان برخلاف شرایط خودایمنی، بهبود رژیم غذایی و کاهش وزن می‌تواند این وضعیت کبد را معکوس کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کبد چرب سیستم ایمنی سلول های B و T سیستم ایمنی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند

به گزارش پارس نیوز، سیتروئن C5 Aircross توسط سایپا به شکل مونتاژی به بازار ایران عرضه می‌شود. در حال حاضر مشخصات این خودرو برای عرضه در بازار ایران از سوی سایپا اعلام نشده است، اما پیش‌بینی می‌شود این خودرو با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ به بازار ایران راه پیدا کند که می‌تواند قدرتی برابر با ۱۷۳ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن‌متر را به تولید برساند.

امکانات رفاهی Citroen C5 Aircross 

از امکانات رفاهی این خودرو نیز می‌توان به سامانه استارت/ استاپ، ترمز پارک برقی و اتوهولد، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، کلاستر دیجیتالی، جک برقی صندوق عقب به‌همراه سنسور پایی،، باز و بسته کردن و تنظیم آینه‌های جانبی به‌شکل برقی و متصل به گرم‌کن، تنظیم برقی صندلی‌های ردیف اول همراه با سردکن و گرم‌کن صندلی‌ها و دوربین 360 درجه با حالت نمایش 3D اشاره کرد.

​امکانات ایمنی سیتروئن ایرکراس سی ۵

این خودرو از امکانات ایمنی متعددی نظیر سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، هشت ایربگ ایمنی، سامانه کنترل خودرو در سراشیبی، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش (ESP)، ترمز اضطراری خودکار (AEB)، رادار هشدار تصادف از جلو (FCW)، سیستم نور بالای اتوماتیک (IHC)، کروز کنترل هوشمند تطبیقی (ACC)، رادار نقطه کور (BSD)، سیستم هشدار خروج از خط (LDW) و سیستم هشدار و پیش‌بینی برخورد در اثر تغییر لاین (LCA) بهره می‌برد.

 

منبع: گجت‌نیوز

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن