Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال اظهارات اخیر "رجب طیب اردوغان" و لحن آشتی‌جویانه وی در قبال سوریه، یک رسانه ترکیه‌ای از شروط متقابل دمشق و آنکارا برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان سوریه و ترکیه پرده برداشت.

به گزارش امروز (یکشنبه) ایران اکونومیست، روزنامه ترکیه‌ای "Türkiye Gazetesi" در این باره گزارش داد؛ در گفت‌ وگوهایی که میان دمشق و آنکارا انجام شده است، دولت سوریه پنج خواسته را برای برقراری روابط دیپلماتیک با آنکارا مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه نوشت: شرط نخست سوریه تسلط دوباره دمشق بر استان ادلب است و شرط دوم نیز بر این نکته تاکید دارد که گذرگاه «باب الهوی» و  گمرک‌های گذرگاه مرزی «کِسِب»  به کنترل دولت سوریه دربیایند و همچنین دمشق بر مسیر تجاری موسوم به «ام۴» به عنوان کمربند ارتباطی دیرالزور- حسکه و حلب-لاذقیه کنترل کامل یابد.

طبق این گزارش، دولت سوریه همچنین خواستار حمایت ترکیه از لغو تحریم‌های اروپا و آمریکا علیه افراد و شرکت‌های مرتبط با دولت سوریه است.

این روزنامه همچنین اعلام کرد که سوریه خواهان همکاری با ترکیه در زمینه مبارزه با تروریسم و تسلط دوباره دولت مرکزی دمشق بر چاه های نفت سوریه و همچنین حمایت در زمینه ساخت سدها، بزرگراه‌ها، برق، مؤسسات آموزشی، آب و کشاورزی است.

به نوشته این روزنامه، از جمله موضوعات بررسی شده میان دوطرف، حمایت ترکیه برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی مشابه دیگر بوده است.

"Türkiye Gazetesi" در ادامه آورده است که ترکیه نیز خواسته‌هایی در این باره دارد. هیئت ترکیه خواستار پاکسازی کامل مناطق تحت کنترل یگان‌های کُرد، شاخه سوری حزب کارگران کردستان (پ ک ک)، رفع کامل تهدیدات تروریستی در مرزها، تکمیل اقدامات سیاسی و روند ادغام نظامی میان معارضان و دمشق و همچنین بازگشت امن و اسکان مجدد آوارگان سوری در کشورشان شده است.

طبق نوشته این رسانه، آنکارا همچنین خواستار آن است که حمص، دمشق و حلب مناطق آزمایشی برای بازگشت امن آوارگان سوری در مرحله اول باشند و پس از آن مناطق دیگری به این اقدام اختصاص داده شود.

این روزنامه ترکیه‌ای در ادامه اعلام کرد که "اجرای روند مذاکرات ژنو، تدوین قانون اساسی دموکراتیک و برگزاری انتخابات آزاد از دیگر خواسته‌های مطرح شده توسط طرف ترکیه‌ای" است.

با آغاز بحران سوریه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگی بین المللی، ترکیه، آمریکا، عربستان، فرانسه و انگلیس، عملا در کنار تروریست ها قرار گرفتند و پشتیبانی و لجستیک آنها در طول این سال ها مستقیما به عهده آنکارا بود، اما با گذشت بیش از ۱۱ سال از بحران سوریه و شکست اثر گروه های تروریستی و تغییر معادلات این جنگ به نفع دمشق، تمامی حامیان تروریست ها متوجه شدند که حکومت دمشق به این راحتی ها شکست نمی خورد و آنها باید روش و فکر خود را تغییر دهند.    

«اوزگور بورسالی» دبیرکل حزب وطن ترکیه که در سال‌های اخیر به دولت "رجب طیب اردوغان"، رئیس‌جمهور ترکیه نزدیک شده، دیروز در خبری مهم اعلام کرد که با موافقت آنکارا به زودی هیئتی از این حزب برای دیدار با "بشار اسد"، رئیس جمهوری سوریه به دمشق سفر می‌کند.

وی گفت که این سفر در پاسخ به درخواست نظام سوریه انجام می‌شود و چند وقتی است که در دستور کار حزب وطن قرار دارد. این سفر طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده توسط حزب وطن به عنوان یک حزب مستقل ترکیه انجام خواهد شد.

بورسالی در ادامه درباره موضع دولت ترکیه درباره این سفر نیز گفت: دولت آنکارا در جریان این مسئله قرار دارد.

  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بشار اسد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بشار اسد دولت سوریه ترکیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: نام نتانیاهو به عنوان قصاب غزه در تاریخ ثبت شده است | کسی که می‌خواهد فرعون امروز را ببیند، راه دور نرود ...

به گزارش همشهری آنلاین، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: هرکس از اسرائیل انتقاد کند متهم به یهودی ستیزی است، اما ما تسلیم این نوع تهدید نمی‌شویم. ما باید تلاش کنیم تا فجایع علیه برادران خود در غزه را نادیده نگیریم و اسرائیل را در برابر قانون پاسخگو کنیم.

به نقل از الجزیره، اردوغان امروز سه شنبه در سخنرانی خود در کنفرانس انجمن «پارلمان‌ها برای قدس» در استانبول تصریح کرد فلسطین و قدس قلب تپنده جهان اسلام هستند.

وی با بیان اینکه آزار و اذیت‌ها علیه مسجدالاقصی در حال افزایش است و هویت مسجد توسط رژیم صهیونیستی از بین می‌رود، تاکید کرد: حفاظت از قدس وظیفه ماست و ما تلاش می‌کنیم تا قدس را به خانه صلح برای همه بشریت تبدیل کنیم.

اردوغان در ادامه با بیان اینکه آنچه در ۷ اکتبر رخ داد توجیهی برای جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها نیست، اعلام کرد: ما برادران خود در جنبش حماس را که از سرزمین خود در برابر اشغالگران دفاع می‌کنند به عنوان یک جنبش آزادیبخش ملی تلقی می‌کنیم و هرگز در برابر نسل‌کشی علیه مردم غزه سکوت نمی‌کنیم که بیش از ۲۰۰ روز است به تنهایی مقاومت می‌کنند.

رئیس جمهور ترکیه درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی تحت رهبری «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در غزه تصریح کرد نتانیاهو مانند جنایت‌کاران قبل از خود است و نامش به عنوان قصاب غزه در تاریخ ثبت شده است.

وی با اشاره به نتانیاهو افزود: کسی که می‌خواهد فرعون امروز را ببیند، راه دور نرود و به کسانی که در ۲۰۳ روز گذشته ۳۵۰۰۰ فلسطینی را کشته، نگاه کند.

اردوغان در سخنرانی خود با اشاره به قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی گفت ترکیه تنها کشوری است که بار دیگر محدودیت‌های تجاری شامل ۵۴ محصول را بر رژیم صهیونیستی اعمال کرد. آنکارا به قطع روابط تجاری با این رژیم ادامه خواهد داد و ممکن است بقیه روابط را قطع کند.

وی با اشاره به حمایت و همدستی آمریکا با رژیم صهیونیستی گفت آمریکا با حمایت بی‌قید و شرط نظامی و دیپلماتیک خود از رژیم صهیونیستی به تشدید مشکل غزه کمک می‌کند نه حل آن.

اردوغان همچنین خاطرنشان کرد ارزش‌های غربی مانند دموکراسی، قانون و آزادی بیان، اندیشه و مطبوعات به محض اینکه موضوع به رژیم صهیونیستی رسید، نادیده گرفته شد.

کد خبر 847282 منبع: ایسنا برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو خبر ویژه ترکیه - رجب طیب اردوغان فلسطین

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • اردوغان: نام نتانیاهو به عنوان قصاب غزه در تاریخ ثبت شده است | کسی که می‌خواهد فرعون امروز را ببیند، راه دور نرود ...
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند