Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه نیویورک تایمز جزئیاتی از اغتشاش در مدیریت اسناد محرمانه توسط دونالد ترامپ که حمله چند روز پیش ماموران اف.بی.آی به ملک مارالاگو نقطه اوج آن بود را به اشتراک گذاشت. این روزنامه همچنین فاش کرد که ترامپ برای بایدن نامه‌ای ارزشمند در کاخ سفید به جا گذاشته بود.

به گزارش ایران اکونومیست، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با استناد به یک سری منابع و یادداشت‌ها، جزئیات اقدامات ترامپ در چهار روز آخر ریاست جمهوری‌اش در دفترش در کاخ سفید را فاش ساخت و بر این اساس نوشت که جو بایدن هنگام ورودش به دفتر ریاست جمهوری در مقام رئیس جمهور منتخب جدید یک نامه از سلف خود پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته دیلی میلی،‌ظاهراً این نامه توسط خود ترامپ به صورت دست نویس در دو صفحه بزرگ نوشته شده بود و بایدن به یکی از دستیارانش گفت که از رئیس‌جمهور سابق آمریکا "نامه‌ای ارشمندتر از آنچه پیش‌بینی کرده بود" دریافت کرده است.

هر چند محتویات آن نامه فاش نشده است، اما این نامه جزو اولین اسنادی است که بایدن هنگام خروج از کاخ سفید باید به بایگانی ملی آمریکا تحویل دهد.

به نوشته واشنگتن پست، چند دستیار ریاست جمهوری گفتند همین فرآیند تحویل اسناد بوده که دردسر فعلی ترامپ با  اف.بی.آی را آن هم پس از تلاش‌های اداره بایگانی ملی آمریکا برای بازیابی یک یادداشت به جای مانده از سوی باراک اوباما برای ترامپ و همچنین مکاتبات ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی رقم زده و یک تحقیقات گسترده‌تر را در مورد موضوع حذف یک سری اسناد طبقه بندی شده در پی داشته است.

این فرآیندی است که ترامپ را به سبب بروز یک سری خطاهایی در مدیریت اسناد که منجر به عدم بازگردانی حدود ۲۴ جعبه سند به بایگانی ملی شد محور یک تحقیقات اف.بی.ای قرار داده و یورش چند روز پیش ماموران اف.بی.آی به خانه‌اش در مارالاگو را رقم زد.

ترامپ اتهامات مطرح شده علیه خود در رابطه با ارتکاب تخلف را رد کرده و می‌گوید، قصد دارد از اف .بی.آی شکایت کند.

منابعی که با نیویورک تایمز صحبت کردند، اظهار داشتند که ریشه حوادث اخیر بیشتر از آنکه  مربوط به تلاشی شرورانه برای سوء استفاده از اطلاعات سری باشد، ناشی از سازماندهی و مدیریت ضعیف در میان کارکنان ترامپ بوده است.

این منابع به نیویورک تایمز گفتند که مارک میدوز، رئیس دفتر دولت سابق، در عجله برای ترک کاخ سفید به دستیارانش اطمینان داد که پایبندی دولت به قوانین مربوط به رها کردن اسناد برای اداره بایگانی ملی آمریکا را تضمین می‌کند.

با این حال، آنها خاطرنشان کردند ظاهرا ترامپ چنان بر موضوع صدور "حکم عفوهای لحظه آخری" برای مقامات نزدیک به خودش در ضمن تکرار ادعاهای بی‌اساسش در مورد دزدیده شدن آرای خود در انتخابات ۲۰۲۰ متمرکز بوده روند و قواعد انتقال قدرت را نادیده گرفته است.

دفتر مشاور حقوقی کاخ سفید اعلام کرد که به میدوز هشدار داده بود که ۲۴ جعبه سند که شامل اسنادی با طبقه بندی "بسیار محرمانه" و نامه‌های کیم جونگ اون باید تحویل بایگانی ملی شود اما در عوض آنها سر از مارالاگو در آوردند.

بر اساس قانون سوابق ریاست جمهوری آمریکا، که قواعد مدیریت اسناد ایجاد شده در دفتر ریاست جمهوری آمریکا را مشخص می‌کند هر سند تولید شده در این نهاد اساساً متعلق به مالیات دهندگان است و باید تحویل بایگانی ملی شود.

مقامات سابق به نیویورک تایمز گفتند که دونالد مک گان، اولین مشاور حقوقی ترامپ در کاخ سفید، پروتکلی را برای مدیریت اسناد تنظیم کرده بود و در مورد این قانون به کارکنان توضیح داده بود.

به گزارش نیویورک تایمز، در روزهای پایانی دولت، پت سیپولون، مشاور کاخ سفید و پاتریک فیلبین، معاونش، "به شدت آگاه بودند که مدیریت [ترامپ] در قبال اسناد یک مشکل بالقوه است."

علی‌رغم نگرانی‌ها، مشخص نیست که سیپولون چقدر بر ترامپ تأثیر داشته است، زیرا مقامات سابق ادعا می‌کنند که این رئیس‌جمهور سابق اغلب این مشاور حقوقی و وکیل سابق کاخ سفید را به دلیل مخالفت‌هایش با ادعاهای تقلب در انتخابات مورد سرزنش قرار می‌داد.

در ضمن گزارش‌ها درباره رابطه نابسامان بین سیپولون و ترامپ، درک لیون، وزیر کارکنان کاخ سفید، که مدیریت اسناد در دفتر بیضی شکل را بر عهده داشت، در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰، درست یک ماه قبل از خروج بزرگ دولت ترامپ از سمت خود کناره‌گیری کرد.

این امر باعث شد تا میدوز هیچ مقام اجرایی یاری دهنده به خودش برای تسهیل انتقال قدرتی که ترامپ اصلا خواهانش نبود نداشته باشد.

علی‌رغم تلاش‌های میدوز برای مدیریت همه اسناد تا زمانی که ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱ قدرت را ترک کند، مقامات بایگانی ملی همان اول متوجه شدند که اسناد مهمی مفقود هستند.

کارمندان بایگانی به ویژه مشتاق به بازیابی نامه‌های ارسالی کیم جونگ اون به رئیس‌جمهور آمریکا و نامه‌ای که باراک اوباما برای ترامپ در آغاز دوره ریاست‌جمهوری او به جا گذاشته بود، بودند چون هر دو مورد دارای ارزش تاریخی قابل توجهی هستند.

اگرچه مقامات بایگانی ملی وکلای ترامپ را تحت فشار قرار دادند تا اسناد را پس بدهند، اما آنها به آنچه می خواستند نرسیدند تا اینکه مستقیماً برای دریافت ۱۵ جعبه سند در ژانویه ۲۰۲۲ به ملک مارالاگو رفتند.

به گزارش نیویورک تایمز، کارمندان بایگانی‌ ملی که این اسناد را جمع‌آوری کردند همچنین به تیم ترامپ گفتند که سوابق مربوط به رسانه‌های اجتماعی یا سوابق کار رسمی انجام شده از طریق حساب‌های پیام‌رسانهای الکترونیکی در زمان حضور رئیس جمهور در کاخ سفید را حفظ نکرده‌اند.

مقامات این موضوع را به وزارت دادگستری ارجاع دادند و این وزارتخانه، سیپولون، و فیلبین را به همراه اسکات گاست وکیل ترامپ بازخواست کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دونالد ترامپ

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دونالد ترامپ نیویورک تایمز ریاست جمهوری مدیریت اسناد بایگانی ملی کاخ سفید رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۴۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند

آفتاب‌‌نیوز :

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز یکشنبه تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن در این مکالمه تلفنی بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرده است.

بایدن همچنین بر ضرروت افزایش ورود کمک‌ها به غزه با هماهنگی نهاد‌های فعال در زمینه بشردوستانه تاکید کرده است.

کاخ سفید تاکید کرد که بایدن و نتانیاهو در مورد عملیات نظامی در رفح گفتگو کردند و بایدن بار دیگر بر موضع صریح خود در این زمینه تاکید کرده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن و نتانیاهو در مورد افزایش کمک‌ها به غزه و آمادگی برای بازگشایی گذرگاه‌های شمالی از این هفته گفتگو کردند.

مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا از درگیری محور‌های گفت و گوی بایدن و نتانیاهو بوده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در اقدامی عوام فریبانه با به تصویر کشیدن یکی از آزادشدگان از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی ادعا کرد: تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسیران) مانند «ابیگل» (Abigail) که توسط (مقاومت اسلامی فلسطین) حماس از خانواده‌های خود جدا و نگهداری شده‌اند، به آغوش خانواده‌های خود باز گردند، آرام نخواهم گرفت!

رئیس جمهور آمریکا با نادیده گرفتن شرایط طاقت فرسای هزاران اسیر مظلوم فلسطینی در بند اشغالگران قدس در این خصوص مدعی شد: به آن‌ها قول می‌دهم. به خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهم.

از سوی دیگر، «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اِی بی سی اعلام کرد که اشغالگران قدس پیش از آغاز حمله به رفح دیدگاه‌ها و نگرانی‌های واشنگتن را دریافت خواهد کرد.

هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این گفتگوی تلویزیونی ادامه داد: آن‌ها به ما اطمینان داده‌اند که تا وقتی درباره چشم انداز‌ها و نگرانی‌های خود گفتگو نکرده‌ایم، به رفح حمله نکنند.

«جان کربی» در این مصاحبه اضافه کرد که «در صدر برنامه سفر آتی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا)» به منطقه، «تلاش برای حصول آتش بس موقت ۶ هفته‌ای ادامه خواهد داشت».

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که در صورت موافقت حماس با توافق تبادل اسرا، ممکن است این آتش بس برقرار شده و طرح حمله نظامی به رفح منتفی اعلام شود.

رویترز پیشتر اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روز به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم