Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان برزیلی چندین ترکیب را در یک اسفنج دریایی کشف کردند که این ترکیبات باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک را از بین می‌برند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از اس تی دی، محققان دانشگاه سائو پائولو(USP) برزیل در مطالعه اخیرشان انواع مختلفی از مواد زیست فعال را در یک اسفنج دریایی شناسایی کردند. این اسفنج‌ها در جزیره فرناندو دی نورونیا واقع در حدود ۴۰۰ کیلومتری سواحل شمال شرقی برزیل یافت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این مواد توانستند باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک‌های فعلی را از بین ببرند و راه را برای تولید داروهای جدید هموار کنند.

"ویتور فریر"(Vítor Freire) از محققان این مطالعه گفت: این اسفنج دریایی قبلا توسط گروه‌هایی خارج از برزیل و در دهه ۱۹۹۰ مورد مطالعه قرار گرفته بود. ما از تکنیک‌های پیشرفته برای تجزیه و تحلیل مواد حاصل از متابولیسم ثانویه آنها استفاده کردیم و به جستجوی مولکول‌های جدید و آزمایش فعالیت بیولوژیکی آنها پرداختیم. پس از آزمایشات ما توانستیم تعدادی از این ترکیبات جدید را توصیف کنیم.

سازمان جهانی بهداشت(WHO) مقاومت آنتی بیوتیکی را یک مسئله جدی در حوزه بهداشت عمومی در سراسر جهان اعلام کرده است. محققان در یک مطالعه که به سفارش دولت بریتانیا انجام و در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، پیش‌بینی کردند که در سال ۲۰۵۰، سالانه ۱۰ میلیون مرگ و میر ناشی از عفونت باکتریایی مقاوم به دارو وجود خواهد داشت. بنابراین، توسعه آنتی بیوتیک‌های جدید و قدرتمند بسیار مهم است.

"آگلاس دیسپار"(Agelas dispar) گونه‌ای اسفنج دریایی است که در دریای کارائیب و بخشی از سواحل برزیل یافت می‌شود. محققان در این مطالعه به بررسی این گونه پرداختند.

اسفنج‌های دریایی که تمام عمر خود را در حالت چسبیدن به صخره‌ها یا کف اقیانوس می‌گذرانند، از قدیمی‌ترین حیوانات روی زمین هستند. آنها متابولیسم پیچیده‌ای را در طول میلیون‌ها سال تکامل ایجاد کرده‌اند و مواد مورد نیاز زیادی برای رقابت با سایر بی مهرگان و دفاع در برابر باکتری‌های خطرناک را تولید می‌کنند.

مواد با بیشترین پتانسیل درمانی شناسایی شده در این مطالعه، سه نوع مختلف از آگلیفرین(ageliferin) بودند که نام آنها از اسفنج دریایی آگلاس گرفته شده است.

پروفسور "روبرتو برلینک"(Roberto Berlinck) محقق اصلی این مطالعه گفت: یکی دیگر از عوامل مهم توانایی اسفنج‌ها در انجام این کار، ذخیره میکروارگانیسم‌های همزیست است که به آنها در دفاع از خود نیز کمک می‌کند. وقتی ترکیبات موجود در اسفنج‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنیم، همیشه از اینکه چه چیزی توسط آنها تولید شده و یا اینکه چه چیزی از همزیست‌ها به دست می‌آید، مطلع نیستیم.

تومورها و باکتری‌ها

در این مطالعه سیزده ترکیب بر روی یک رده سلولی سرطان تخمدان به نام OVCAR۳ مورد آزمایش قرار گرفتند اما از نظر بیولوژیکی فعال نبودند. سایر گروه‌های تحقیقاتی که آگلیفرین‌ها را روی سلول‌های سرطان ریه، کولون و پستان آزمایش کردند، اثر ضد توموری را مشاهده نکردند و حتی یکی از آنها تاثیری بر سلول‌های لنفوم نیز نداشت. با این حال، سه گونه آگلیفرین باکتری‌های مقاوم به دارو مانند اشریشیا کلی و انتروکوک فکالیس که بسیار رایج هستند و در محیط‌های مختلف و همچنین بدن انسان یافت می‌شوند و باکتری‌های دیگر از جمله استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسیلا پنومونیه، اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا را از بین بردند.

محققان می‌خواستند بدانند که آیا استفاده از این آگلیفرین‌ها می‌تواند به تخریب گلبول‌های قرمز خون(همولیز) در روده منجر شود یا خیر. در سلول‌های موش، ترکیبات یاد شده این نوع آسیب را ایجاد نکردند که این امر نشان‌دهنده پتانسیل استفاده از آنها در توسعه دارو است.

گام بعدی بررسی سایر اسفنج‌های دریایی با استفاده از همین روش است. فریر گفت: پیدا کردن چگونگی تولید این مواد بسیار مهم است، زیرا آنها توسط چندین گروه از اسفنج‌ها توزیع می‌شوند و می‌توانند به درمان بیماری‌ها در آینده کمک کنند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Natural Products" منتشر شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: باکتری ، اسفنج دریایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: باکتری اسفنج دریایی باکتری های مقاوم اسفنج دریایی آنتی بیوتیک باکتری ها اسفنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   سرهنگ "حسن درستی" در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: در راستای مباره با مواد مخدر و در پی اخبار واصله مبنی بر اینکه افرادی به صورت باند، اقدام به انتقال مواد مخدر به شهرستان "ارومیه" می‌کنند، رسیدگی به موضوع در دستور کار اطلاعاتی ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر انتظامی استان قرار گرفت.

وی افزود: پس از بررسی‌های تخصصی و هماهنگی‌های قضائی و رصد مسیر‌های تردد، خودرو‌های مورد استفاده متهمان شناسایی شدند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر انتظامی استان ادامه داد: در نهایت با عملیات ضربتی پلیس، خودروی متهمان در مسیر "ارومیه-تبریز" توقیف و در بازرسی از آنها مقدار ۱۲ کیلو گرم مواد مخدر از نوع هروئین کشف شد.

سرهنگ درستی در پایان با اشاره به اینکه در این خصوص ۳ دستگاه خودرو توقیف و ۶ متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده مقدماتی برای سیر مراحل قانونی، تحویل مراجع قضائی شدند، خاطر نشان کرد: مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر با جدیت از سوی پلیس دنبال می‌شود و با توجه به نقش بی بدیل شهروندان در دستاورد‌های پلیس، ضروری است همکاری‌های آنان در این زمینه، بیش از گذشته با ماموران تداوم یابد و هر گونه مورد مشکوکی را از طریق تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه کشف شد
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه
  • دانشمندان ساعت اتمی جدید بسیار دقیق و مقاوم ساختند