Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین رویداد ملی فعالان اقتصاد مقاومتی، تجربه نهاد مردمی رسالت و الگوی تعالی اجتماعی رسالت در مورد شکل گیری کاروکسب‌های خردوخانگی به اشتراک گذاشته شد.

اخبار شرکتها؛ حسین عنبرستانی عضو دبیرخانه نهاد مردمی رسالت در این رویداد با اشاره به شکل گیری نهاد مردمی رسالت گفت: بعد از دوران  دفاع مقدس، جریانی با محوریت حاج قاسم شهید برای معیشت رزمندگان شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن سال­ها برای پشتیبانی از این فعالیت‌ها، صندوق قرض‌الحسنه رسالت تاسیس شد و حاج قاسم شهید اولین عضو حقیقی آن بود.از زمان تاسیس این صندوق تا کنون گام به گام این مسیر به جلو رفته است و اکنون نهاد مردمی رسالت شکل گرفته است.

وی افزود: در نهاد مردمی رسالت، "اعضای کانون همیاری اجتماعی، راهبران اجتماعی، حامیان و رهیاران" همگی به دنبال آن هستند تا سبک بهتر کاروزندگی بهتری برای خود و اطرافیانشان رقم بزنند.

عنبرستانی با تاکیدبراینکه دراین نهاد، هدف تکیه مردم برتوانایی و ظرفیت خود افراد است، اظهار داشت: جمعی از مردم که دغدغه و هدف مشترکی دارند در قالب تشکل‏هایی تحت عنوان «کانون‎های همیاری اجتماعی» گردهم می‌‎آیند.

وی تعداد کانون های همیاری اجتماعی در کشور را 25هزار کانون برشمرد و یادآور شد: حلقه کناری کانون های همیاری اجتماعی، حامیان هستند.

به گفته عنبرستانی، حامیان افراد یا سازمان‌های هستند که از فعالیت اعضای مورد نظرشان، حمایت می‌کنند. این حمایت‌ها می‌تواند به صورت‌های مختلف مانند اعتباری، فنی، فرهنگی و یا کارآفرینی اجتماعی باشد.

عنبرستانی سازمان های رهیاری را که" بسترساز، مشاور و همراه" فعالیت های اعضای کانون های همیاری اجتماعی در نهاد مردمی رسالت هستند را حلقه آخر این نهاد عنوان کرد وگفت: شش سازمان رهیاری "انجمن حامیان فرهنگ قرض‌الحسنه و کارآفرینی اجتماعی، بانک قرض­الحسنه رسالت، گروه توسعه کارآفرینی ثمین، شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت، دانشگاه توسعه اجتماعی رسالت، شرکت فرداپ" برای پیاده سازی الگوی تعالی اجتماعی رسالت، بسترسازی مشاوره و همراهی می‌کنند.

وی به نقش سازمان­های رهیاری اشاره کرد و افزود: انجمن حامیان فرهنگ قرض­‌الحسنه و کارآفرینی اجتماعی یک سَمن است که بُعد فرهنگی و اجتماعی فعالیت ها  را عهده­دار است. تامین مالی شرعی، آسان و ارزان  مربوط بانک قرض­‌الحسنه رسالت است و شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت نیز به عنوان یکی دیگر از سازمان­های رهیاری، توسعه و پیاده سامانه اعتبارسنجی مرآت را بر عهده داشته است.

عنبرستانی به نقش  شرکت دانش بنیان فرداپ و گروه توسعه کارآفرینی ثمین خصوصا در حوزه توسعه کارآفرینی اجتماعی اشاره کرد و گفت: فرداپ طراحی و پیاده سازی سامانه­‌های مورد نیاز اعضای کانون‌های همیاری اجتماعی، مانند بازار اعضاء، سامانه عضویت با عنوان ام رسالت و مواردی از این دست را بر عهده دارد و گروه توسعه کارآفرینی ثمین راهبری زنجیره ارزش هسته های کارآفرینی اجتماعی در رشته های شغلی مختلف که همگی به صورت خرد و خانگی هستند را بر عهده دارد.

وی همچنین اظهارداشت: دانشگاه توسعه اجتماعی رسالت نیز به عنوان یک موسسه آموزشی درون سازمانی متولی فرهنگ­سازی و مدیریت دانش در مجموعه است.

عنبرستانی این ساختار و همکاری مشترک را در قالب الگوی تعالی اجتماعی رسالت برشمرد و گفت: این الگو برای سبک بهتر کار و زندگی اعضا بر پایه سه اصل همیاری اجتماعی، قرض­الحسنه و کارآفرینی اجتماعی، تعریف شده است.

وی یادآور شد: "کار پول می­سازد، پول کار نمی­سازد" ، "هرخانه یک کارخانه "، "هر عضو یک مربی" و "ارتقای سواد اینترنتی"  رویکردها و اصول اصلی در بین اعضای کانون­های همیاری اجتماعی خصوصا برای توسعه کارآفرینی اجتماعی به شمار می­رود.

عنبرستانی با تاکید بر اینکه بیش از 80 درصد جامعه در سطح خرد هستند، افزود: تمرکز ما نیز بر روی همین بخش از جامعه است و عدم وابستگی به دولت و عدم ارتزاق از بیت­المال از جمله دیگر اصولی است که سازمان های رهیاری نهاد مردمی رسالت به آن پایبند هستند.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کانون های همیاری اجتماعی کارآفرینی اجتماعی نهاد مردمی رسالت توسعه کارآفرینی اجتماعی رسالت اعضای کانون قرض الحسنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!