Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@19:51:54 GMT

آیت‌الله نوری همدانی: کارکرد تاریخی مساجد احیا شود

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۶۱۰۵

آیت‌الله نوری همدانی: کارکرد تاریخی مساجد احیا شود

به گزارش عصر یکشنبه مرکز خبر حوزه، وی در پیامی به اجلاسیه روز جهانی مسجد آورده است: وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ،از اینکه در ارتباط با مجمع محترم علماء صحبت می‌کنیم خداوند را شاکریم و این موضوع را برای خود یک توفیقی از سوی خداوند منّان تلقی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزوده است: دین مقدس اسلام کادرهایی معین کرده است، این دین اجتماعی کادرهایی برای کارهای مهم لازم دارد و برای این منظور جایگاه‌هایی در نظر گرفته است که آن جایگاه‌ها دارای عظمت خاصی هستند و هم یک افرادی را برای این کادرها معین کرده است.

آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرده است: یکی از جایگاه‌های بسیار مهم مسجد است، مسجد در اسلام موقعیت مهمی دارد، از زمان پیغمبر معظم اسلام (ص) مسجد یک مرکز اجتماعی بوده است، قضاوت‌ها در مسجد صورت می‌گرفته، اجتماعات در مسجد تشکیل می‌شده، رزمندگان برای اعزام به جبهه و میدان جهاد از مسجد می‌رفتند و در برمی‌گشت به مسجد می‌آمدند، خلاصه مسجد جایگاه بسیار بزرگی در اسلام دارد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داده است: آیه مربوط به این موضوع است که باید در هر امتی، هر جامعه‌ای، یک افرادی باشند «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»؛ از میان شما مسلمان‌ها باید امتی بوجود بیاید که مردم را به خیر و صلاح دعوت کنند و به معروف امر کنند و از منکر نهی کنند و این قبیل افراد دارای فلاح و رستگاری خاصی می‌باشند.

وی اضافه کرده است: از این جهت شما عزیزان که این موضوع را به عهده گرفته‌اید یک مجموعه‌ای هستید که این کار شما تداوم کار پیغمبران و اولیاء خداست و این راه باید ادامه داشته باشد.

آیت الله نوری همدانی ادامه داده است: حدیثی که می‌خواهم بخوانم بسیار مهم است، این حدیث در جلد ۱۱ وسائل در باب امر به معروف و نهی از منکر از حضرت باقر (ع) است که حضرت می‌فرماید: « إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ سَبِیلُ الْأَنْبِیَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِیضَةٌ عَظِیمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَکَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ یُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ یَسْتَقِیمُ الْأَمْرُ الْحَدِیثَ».

وی تصریح کرده است: حضرت برای امر به معروف و نهی از منکر هفت موضوع معین می‌کند، نخست اینکه فرائض و واجبات قوامش به این موضوع است و این که امنیت و کسب‌ها و تجارت‌ها حلال می‌شود، به این ترتیب، همه افراد به حقوقشان می‌رسند و عدالت در جامعه برقرار می‌شود و دشمن هم کنار زده می‌شود و کارها رو به راه و منظم می‌شود.

این مرجع تقلید عنوان کرده است: بنابراین امر به معروف و نهی از منکر به این ترتیب که گفته شد یک وظیفه‌ای است که باید افرادی آن را بر عهده بگیرند که آن هم علماء هستند به این ترتیبی که این کار ادامه راه پیغمبران خداست و به این ترتیب بوجود آمده منتهی چند نکته‌ای را ائمه جماعت و روحانیون معزّ باید در نظر داشته باشند؛ اول این که ما باید در هر کاری بسیار بسیار منظم باشیم، تا نظم نباشد توفیق حاصل نمی‌شود و نتیجه گرفته نمی‌شود نخستین گام مسئله نظم است.

وی افزوده است: دوم اینکه بایستی برنامه‌ای داشته باشد، امام جماعت نه اینکه فقط نماز بخواند و برود، خیر باید برنامه منظمی داشته باشد، از قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اما نباید خسته کننده باشد، بلکه باید جذاب باشد، با ذوق و سلیقه خودش با یک برنامه‌ای که تأثیر گذار باشد، جذاب باشد و این هم یک موضوعی است که برای بالا بردن سطح افکار مردم و اشاعه معنویاتی که اسلام هست لازم می‌باشد.

آیت الله نوری همدانی اظهار کرده است: موضوع سوم خیلی مهم است این است که باید ما توجه داشته باشیم هر امام جمعه در اطراف و حومه خودش باید توجه به افراد داشته باشد، در میان افراد بعضی فقیر هستند، مشکلات دارند، محروم هستند، باید امام جماعت با کمال تواضع و با توجه به اینکه مردم ایشان را یار و یاور خودشان می‌دانند، او هم به مشکلات مردم توجه کند، در مراسم مردم شرکت کردند، با مردم مهربان بودن، متواضع بودن، در کنار مردم بودن، یار و یاور مردم بودن، این یکی از مزایایی است که باید علماء اسلام در لحاظ اخلاق در نظر بگیرند. سعی کند که مشکلات مردم را حل کند، با مردم در ارتباط باشد و مشکلات آنها را بداند و از مردم کنارگیری نکند تا مردم هم ائمه جماعت مساجد را به عظمت بشناسند، این هم از کارهایی است که لازم است.

وی اضافه کرده است: چهارم سعی کنید که نماز جماعت فقط نماز مغرب و عشاء نباشد، هم نماز صبح، هم نماز ظهر و عصر در مساجد برگزار شود. شما بدانید که امام در ده جای صحیفه نور فرمودند: «کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ »؛همه شماها عهده دار یک وظیفه هستید و زیر چتر شما افرادی قرار دارند، شما در مورد افرادی که زیر چتر شما هستند مسئولیت دارید، این موضوع خیلی مهم است، بنابراین امام جماعت یک مسئولیت سنگین و وظیفه مهمی بر عهده دارد، البته صواب بسیار زیادی هم دارد.

آیت الله نوری همدانی ادامه داده است: پنجاه نفر از علماء بزرگ دنیا بعد از انقلاب کتابی به نام «صورة الفقیه و دولته» یعنی یک فقیهی چطور قیام کرده و چه حکومتی بوجود آورده است. هر یک از این پنجاه نفر از یک زاویه این انقلاب را مطالعه کردند و کار امام را بیان کردند که بسیار برجسته است، از جمله همین موضوع توجه به مردم، امر به معروف، نهی از منکر و توجه به مردم.

وی خاطرنشان کرده است: امام رضوان الله علیه به تمام مستضعفان جهان، به تمام مردم از هر شأنی از شئون که داشتند توجه می‌کرد و این خیلی مهم است، و البته رهبر معظم انقلاب هم مانند امام به این موضوع خیلی توجه و عنایت دارند.

این مرجع تقلید یادور شده است: حضرت امیرالمؤمنین در آن نامه‌ای که به مالک اشتر داد در موضع اعظام برای اداره کشور مصر نوشتند:« و إنّما عِمادُ الدِّینِ و جِماعُ المسلمینَ و العُدَّةُ للأعداءِ العامَّةُ مِنَ الاُمَّةِ ، فلیَکُن صَغْوُکَ لَهُم، و مَیلُکَ مَعَهُم»؛ مالک بداند ستون دین اجتماع مسلمان‌ها و سپر در برابر دشمن این مردم هستند.

وی تصریح کرده است: بنابراین توجه به مردم چنانکه در جنگ تحمیلی دید شده، خیلی لازم است، و این ویژگی ممتاز نظام اسلامی است که هر کس به اندازه وظیفه و مسئولیت خودش باید به مردم خدمت کند.

آیت الله نوری همدانی در پایان آورده است: از مسئولین محترم که زحمت کشیدند و این مجمع را برقرار نموده‌اند تشکر می‌کنم و از خداوند متعال مزید توفیقاتشان را خواستارم و باید توجه داشته باشیم، مسئولین محترم باید احترام امام جماعت را حفظ کنند، چرا که در مسجد کسی که مدیریت اسلامی را بر عهده دارد، امام جماعت است و ما باید احترام امام جماعت و تعظیم در برابر امام جماعت را در نظر بگیریم.

مراسم هچدهمین اجلاس روز جهانی مسجد امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران برگزار شد.

برچسب‌ها مسجد نهج البلاغه قم آیت الله العظمی نوری همدانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسجد نهج البلاغه قم مسجد نهج البلاغه قم آیت الله العظمی نوری همدانی آیت الله نوری همدانی امر به معروف نهی از منکر امام جماعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛ نماینده ولی فقیه ئر استان لرستان گفت:مسجد پایگاه دین، اخلاق ،معنویت و بزرگترین مرکز  کسب آگاهی و والاترین کانون احیا و تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی است .
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی با تاکید بر اینکه مسجد باید محور و کانون همه فعالیتهای فرهنکی ،سیاسی و اجتماعی در حامعه باشند، فزود:بهره گیری از همه ی ظرفیتهای استانی را برای رونق مساجد و جذب جوانان مومن، نخبه و انقلابی خواستار شد .
فرمانده سپاه حضرت ابالفضل(ع) لرستان هم به هجمه ی گستره فرهنگی دشمن علیه ملت ایران و ارزشهای اسلام و انقلاب اسشاره کرد و گفت: مساجد باید محل رجوع مردم و مرکر حل مشکلات آنان باشد .
 سردار باقری افزود: یک هزار و ۸۰۰ پایگاه بسیج در استان وجود دارد و برنامه ریزی شده همه آنان را به مساجد منتقل کنیم .
مدیر کل صداوسیمای استان لرستان هم گفت: هویت بخشی به مساجد و تولید برنامه های مختلف فرهنگی، سیاسی ،اجتماعی واقتصادی با محور مساجد و استودیو گریزی را از سیاست های رسانه ملی برای محور قرار گرفتن مساجد عنوان کرد و افزود: آماده ایم تا پایان سال هر هفته بخشی از برنامه های تولید محتوا در صداوسیمای لرستان را در یکی از مساجد برگزار کنیم .  

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



 

دیگر خبرها

  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مشارکت مردم در اقتصاد باید به خوبی تبیین و هدایت شود
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان