Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@12:52:15 GMT

این پیام تلەای برای بە دام انداختن شماست!

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۷۴۰۳

این پیام تلەای برای بە دام انداختن شماست!

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ امروزە واریز یارانە‌های معیشتی و اطلاع‌رسانی دربارە آن از طریق سامانە‌های مجازی، بستری را برای سودجویی و کلاهبرداری مجرمان سایبری فراهم کردە است.

 هرچند پلیس فتا همیشە نسبت بە جرایم سایبری در جامعە هشدار دادە است، اما اکثر مردم از روی ناآگاهی هموارە مورد سودجویی این افراد واقع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروزە کە بازار جرایم سایبری در جامعە داغ شدە است و کلاهبرداران با ارسال پیامک‌های جعلی سعی در اخاذی و هک گوشی‌های هوشمند را دارند، مراقبت از اطلاعات تلفن همراە خود یکی از ضروریات این روز‌ها است.

ارسال پیامک با شمارە‌های شخصی و ناشناس و حتی استفادە از شمارە تلفن افرادی کە مورد اخاذی و تعرض قرار گرفتەاند، از شگرد‌های جدید این روز‌های مجرمان سایبری است.

کشف ٨٦ درصد جرایم سایبری در کردستان
رئیس پلیس فتای کردستان از افزایش ۲۰ درصدی وقوع جرم در چهار ماهە نخست سال در کردستان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ٨٦ درصد جرایم سایبری در استان کشف شدە است.

سرهنگ دانش‌پور در گفتگو با ایسنا در خصوص درصد فراوانی جرایم اظهار کرد: در حوزە جرایم مالی ٥٤ درصد، جرایم اخلاقی ۲٦ درصد و سایر جرایم از جمله اخاذی و هتک حیثیت و سامانە‌های غیرمجاز ۲۰ درصد فراوانی جرم را در استان کردستان شاهد بودەایم.

مراقب پیامک‌های جعلی باشید

وی یکی از مشکلات گریبانگیر جامعە امروز را بحث دریافت پیامک‌های جعلی خواند و عنوان کرد: این پیامک‌ها اغلب در بحث یارانە‌های معیشتی و سامانە قضایی "ثنا" است کە بە محض ورود به سامانە‌ها و لینک‌های جعلی اطلاعات گوشی هوشمند در اختیار کلاهبردان قرار می‌گیرد.

سرهنگ دانش‌پور ادامە داد: از همشهریان درخواست می‌شود بە محض دریافت پیامک‌های جعلی کە با شمارە شخصی ارسال شدەاند، آن‌ها را پاک کردە و از باز کردن سامانە‌ها و لینک‌های جعلی خودداری کنند.

وی افزود: هیچگونە خدمات الکترونیکی با شمارە شخصی بە افراد ارسال نمی‌شود و در صورت دریافت اینگونە پیام‌ها حتما آن را پاک کردە و یا در صورت قربانی شدن و برداشت از حساب بانکی در اسرع وقت شکایت کنند.

دانش‌پور افزود: در صورت هرگونە ورود افراد بە سامانە جعلی، بلافاصلە گوشی خود را فلاش و یا بە حالت تنظیمات کارخانە بازگردانند تا سطح دسترسی کلاهبردار بە اطلاعات گوشی هوشمند افراد محدود شود.

دستگیری ۲ مجرم سایبری در کردستان

وی خاطرنشان کرد: اخیرا ۲ نفر از عاملین و مرتکبین جنایت پیامک‌های جعلی دستگیر شدند کە بیش از ۳۰۰ میلیون ریال کلاهبرداری و ۱۰ نفر مالباختە داشتە است.

سرهنگ دانش‌پور در ادامە از راەاندازی مرکز فوریت‌های سایبری خبر داد و گفت: تماس با مرکز فوریت‌های سایبری۰۹٦۳٨۰ همچون ۱۱۰ راهنمای مردم در اینگونە مواقع خواهد بود.

وی یادآور شد: شهروندان هرگونە پست و یا لینک ناشناسی کە با شمارە‌های شخصی دریافت می‌کنند، بە هیچ وجە ورود نکنند و حتما از مبادی و مراجع قانونی جویای صحت و راستی آن باشند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال مجرم سایبری کردستان جرایم سایبری محرم سلمان رشدی سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال جرایم سایبری پیامک های جعلی سامانە ها پیامک ها دانش پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۷۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید

در روز‌های اخیر همزمان با برنامه‌های تازه دولت در خصوص طرح کالابرگ الکترونیک و یارانه نقدی شاهد ارسال گسترده پیامک‌های جعلی در خصوص یارانه از سرشماره‌های ناشناس هستیم.

به گزارش تسنیم، به‌عنوان مثال یکی از این پیامک‌ها در ادامه قابل مشاهده است.

در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده است برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، این درحالی است که به‌وضوح یک لینک مشکوک با آدرسی نامعتبر در این پیامک‌ها قرار داده شده است که احتمالاً هدف ارسال‌کنندگان آن سودجویی از مردم است.

از سوی دیگر باید به این نکته نیز باید توجه داشت که بعد از اردیبهشت ۱۴۰۱ و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، یارانه معیشتی که از سال ۱۳۹۸ برقرار شده بود حذف گردید و به‌صورت یکجا یارانه‌های نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب یارانه‌بگیران واریز می‌شود.

پیش‌تر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینک‌های آلوده و مشکوک که در قالب پیامک ارسال می‌شود هشدار داده شده بود.

دیگر خبرها

  • مراقب ترفند مجرمان سایبری در ایام تعطیلات پیش رو باشید
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید
  • هشدار درباره کلاهبرداری پیامکی