Web Analytics Made Easy - Statcounter

درباره دزدگیر ماشین درباره انواع دزدگیر ماشین دزدگیر معمولی درباره دزدگیر تصویری درباره دزدگیر سیمکارتی نکات مهم درباره تامین امنیت خودرو جمع بندی درباره انواع دزدگیر ماشین سوالات متداول

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ چرا که امروزه قیمت خودرو ها بسیار بالا بوده و نمی توان در حفظ و نگهداری آن کوتاهی کرد. به همین علت شما می توانید برای افزایش امنیت خودروی خود نسبت به نصب یک سری وسایل امنیتی اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما برای نصب این تجهیزات احتیاج به دانش برق خودرو داشته که بهتر است خود با شرکت در دوره آموزشی برق خودرو آن را بدست آورید. در غیر اینصورت باید هزینه های بسیار بالایی را برای نصب دزدگیر ماشین متحمل می شوید. اما به صورت کلی پیش از خرید دزدگیر باید به یک سری نکات بسیار مهم توجه داشته باشید تا یک سیستم امنیتی بسیار موثر برای خودروی خود فراهم کنید.

در این زمینه بخوانید؛

فوت و فن فروش خودرو + معنی اصطلاحات مرسوم در آگهی های فروش خودرو

عدد اکتان بنزین چیست؟ + نکات مهم هنگام بنزین زدن به خودرو

باتری خودرو چه زمانی باید تعویض شود؟

درباره دزدگیر ماشین

از گذشته تا به امروز یکی از مهمترین اقداماتی که تمامی افراد سعی در برقراری آن هستند، ایجاد امنیت برای دورنگه داشتن سارقین از اموال و دارایی ها می باشد. امروزه خودرو یکی از مهم ترین وسایل زندگی برای خانواده می باشد که خانواده با استفاده از آن می توان به مسافرت رفته، به خرید و یا گاها بسیاری از افراد از خودروی خود به عنوان نوعی سرمایه گذاری استفاده می کنند.

به همین علت بهترین برای ایجاد امنیت برای ماشین، نصب دزدگیر ماشین می باشد. شاید بر این باور باشید که تنها بلند بودن صدای آژیر دزدگیر می تواند مانع از سرقت آن توسط سارقین شود، اما لزوما این علت موجب دزدیده نشدن خودروی شما نمی شود. پس بهتر است با انواع دزدگیر ماشین آشنا شده تا امنیت خودروی خود را به بهترین نحو ممکن برقرار کنید.

درباره انواع دزدگیر ماشین

اگر قصد خرید یک دزدگیر مناسب برای خودروی خود را دارید شما می توانید 3 نوع دزدگیر را برای خودروی خود انتخاب نمایید که عبارت اند از:

دزدگیر معمولی

این نوع از دزدگیر ها بسیار رایج بوده و بسیاری از افراد از آن برای افزایش امنیت خودروی خود استفاده می کنند. این نوع از دزدگیر ها با داشتن قیمتی مقرون به صرفه می تواند گزینه بسیار مناسب برای افرادی باشد که نمی خواهند هزینه های زیادی برای دزدگیر خود بپردازند. نوع و ساختار این دزدگیر ها بسیار ساده بوده و هیچ پیچیدگی خاصی ندارند.

طرز عملکرد دزدگیر های معمولی به نوعی است که با برخورد ضربه به بدنه خودرو و یا وارد شدن یک فشار ناگهانی به خودرو، آژیر آن فعال شده و اگر خودرو نزدیک شما باشد متوجه صدای ماشین خود می شوید. باید توجه داشته باشید که این نوع از دزدگیر ها عموما در زمان هایی کاربرد دارند که خودرو نزدیک شما باشد، پس شاید قیمتی ارزان داشته باشند، اما نمی توانند به خوبی امنیت خودروی شما را تامین نمایند.

درباره دزدگیر تصویری

امروزه یکی از بهترین دزدگیر هایی که با استفاده از آن می توانید به خوبی امنیت خودروی خود را تضمین نمایید، بهره مندی از دزدگیر های تصویری می باشد. این یکی دیگر از انواع دزدگیر ماشین بوده که با استفاده از آن می توانید علاوه بر متوجه شدن از فعال شدن دزدگیر خودروی خود، علت فعال شدن آن را هم دریابید. چرا که به روی ریموت کنترل این دزدگیر ها یک مانیتور بسیار کوچک وجود داشته تا شما بتوانید همواره در هر زمان وضعیت خودروی خود را بررسی کنید.

سنسور هایی که به وسیله این نوع دزدگیر خودرو به ماشین متصل می شوند بسیار حساس بوده که می توانند به خوبی مانع از به سرقت رفتن خودروی شما شوند. ممکن است قیمت این دزدگیر ها به نسبت دیگر دزدگیر های خودرو کمی گران تر باشند، اما اگر برایتان امنیت خودرویتان ارزشمند است، استفاده از این نوع دزدگیر ها، خالی از لطف نیست.

درباره دزدگیر سیمکارتی

دزدگیر های سیم کارتی از جدیدترین تکنولوژی ها برای برقرای امنیت خودرو می باشند که مزایای بسیار زیادی برای شما دارند. از جمله این مزیت ها می توان به بررسی آنلاین خودرو توسط اینترنت و اپلیکیشن مربوطه اشاره کرد. به روی این نوع از دزدگیر ها شیار سیم کارتی وجود داشته که شما با استفاده از آن می توانید سیمکارت خود را به روی آن نصب نموده و سپس دزدگیر خود را به اینترنت متصل کنید. سپس با استفاده از یک اپلیکیشن در هر مکان وضعیت خودروی خود را مشاهده کرده و در صورت بروز مشکل، فردی و یا پلیس را که در نزدیک خودروی شما هست را باخبر کنید.

و اما این نوع از انواع دزدگیر ماشین یک مزیت بسیار جالب دیگر هم دارد، از جمله ارسال وضعیت خودروی شما به صورت پیامکی به شما می باشد. که در صورتی که اینترنت گوشی همراه شما متصل نباشد، این قابلیت بسیار کاربردی است. همچنین بهتر است توجه داشته باشید که ممکن است قیمت این دزدگیر ماشین به نسبت دیگر دزدگیر های خودرو گران تر باشند، اما با استفاده از این دزدگیر قابلیت های بسیار زیادی در اختیار شما خواهد بود که می تواند به خوبی مانع از دزدیده شدن خودروی شما توسط سارقین شود.

نکات مهم درباره تامین امنیت خودرو

علاوه بر تهیه یکی از انواع دزدگیر ماشین شما می توانید اقدامات دیگری را برای به حداکثر رساندن امنیت خودروی خود انجام دهید. از جمله یکی از مهم ترین این اقدامات، نصب قفل فرمان و همچنین قفل پدال برای خودرو می باشد که می تواند تا حد بسیار زیادی عملکرد سارقین را کند کرده و فرصت کافی برای رسیدن شما به خودرو را بخرد. و یا همچنین شما می توانید با قفل نمودن لاستیک ها، ECU، لاستیک زاپاس و… خودرو، مانع از دزدیده شدن قطعات خودروی خود شوید.

همچنین بهتر است حتما پنل خودروی خود را از روی ماشین برداشته تا سارقین وسوسه برای شکاندن شیشه خودروی شما نشوند. ناگفته نماند که نصب جی پی اس هم می تواند بسیار برای شما مفید بوده و در صورت دزدیده شدن خودرو توسط سارقین، موقعیت مکانی خودروی خود را به پلیس بدهید. همچنین یک راه بسیار ساده وجود دارد که شما می توانید با پارک کردن خودروی خود کنار منزلتان و همچنین خرید لامپ و نصب نمودن آن بالای خودرو، موجب دور شدن سارقین از خودرویتان شوید.

جمع بندی درباره انواع دزدگیر ماشین

شما در این مقاله از اهمیت هرچه بیشتر نصب انواع دزدگیر ماشین آشنا شدید و فهمیدید بهترین راه برای تامین امنیت خودرو در جهت به سرقت نرفتن، نصب دزدگیر می باشد. شما می توانید به جای مراجعه به یک فرد متخصص برای نصب دزدگیر خودروی خود، خود در دوره آموزشی برق خودرو شرکت کرده و تمامی دانش مربوط به تعمیرات خودرو را فراگیرید. همچنین شما برای خرید دزدگیر می توانید دزدگیر خودروی خود را در 3 نوع عادی، تصویری و سیمکارتی انتخاب نمایید، اما باید توجه داشته باشید که هر کدام مزایای خاص خود را دارند و اگر به خودروی خود اهمیت می دهید پیشنهاد می کنیم تا در خرید یک دزدگیر با کیفیت کم کاری نکنید.

سوالات متداول

مهم ترین معایب دزدگیر های ساده چه مباشد؟

برای باخبر شدن از به آژیر درآمدن این دزدگیر ها حتما باید خودرویتان نزدیک شما بوده و همچنین با صدای آن آشنا باشید.

آیا در دزدگیر های سیم کارتی، در صورت قطع اینترنت، اطلاعاتی به صاحب خودرو مخابره نمی شود؟

خیر، در صورت متصل نبودن گوشی همراهتان به اینترنت، دزدگیر وضعیت خودروی شما را به گوشی همراهتان پیامک می زند.

بهترین راه افزایش امنیت خودرو چه می باشد؟

بهترین راه ایجاد امنیت خودرو، نصب دزدگیر به روی خودرو و همچنین دیگر قفل ها به روی اجزاء خودرو می باشد.

منبع: carworks لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر نگهداری خودرو اخبار خودرو دزدگیر خودرو اخبار مرتبط کدام مدل سمند ارزان شد؟ ۱۴۰۱/۵/۳۰ سقوط آزاد قیمت پژو پارس ادامه دارد / کاهش ۵ میلیونی قیمت کوییک + جدول قیمت ۱۴۰۱/۵/۳۰ ۲۰ درصد خودروهای تولیدی در بورس کالا عرضه می شوند؟ ۱۴۰۱/۵/۳۰ صادرکنندگان فرش،‌ واردکننده خودرو می شوند ۱۴۰۱/۵/۳۰ فوت و فن فروش خودرو + معنی اصطلاحات مرسوم در آگهی های فروش خودرو ۱۴۰۱/۵/۳۰ خرید خودرو آرزو شد؟! ۱۴۰۱/۵/۲۹ آخرین ویدیو ها قاب های عجیب از سیل اخیر در عمان؛ غافلگیری مردم در حین شنا + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۰۰:۰۰ بارش فوق شدید باران در نیکشهر سیستان و بلوچستان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۳:۵۸ روش متفاوت پخت کیک اسفنجی با قوطی رب + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۳:۵۵ با این ترفند از شر حشره زدن برنج و حبوبات خلاص شوید + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۳:۴۰ روش کنسرو کردن رب گوجه خانگی / نگهداری تا یک سال بیرون از یخچال ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۲:۴۰ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۰۱:۴۶ برای هر ماشین چه نوع دزدگیری باید نصب کنیم؟ / بررسی انواع دزدگیر ماشین ۰۱:۲۲ ۵ واقعیت تلخ درباره زندگی زیبا رویان ۰۱:۱۲ فال ابجد روزانه دوشنبه ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۱:۰۱ زن زیبا بهتر است یا زن باهوش! ۰۰:۵۴ فال حافظ امروز دوشنبه ۳۱ مرداد + تفسیر دقیق ۰۰:۳۲ مقایسه اندروید و آی او اس در باز کردن قفل با چهره / کدام ایمن تر است؟ ۰۰:۱۷ عوامل اصلی ابتلا به سرطان چیست؟ ۰۰:۱۴ شغل های پردرآمد در ایران را بشناسید ۰۰:۱۱ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۰۹ دلایلی که نباید بر روی گوشی هوشمند برنامه های ناشناس نصب کرد ۰۰:۰۶ تمام کسانی که تخلف آنها در فولاد مبارکه محرز شده برکنار شوند ۰۰:۰۱ فال امروز؛ فال روزانه شخصی ۳۱ مرداد ۲۳:۵۸ بارش فوق شدید باران در نیکشهر سیستان و بلوچستان + فیلم ۲۳:۵۵ روش متفاوت پخت کیک اسفنجی با قوطی رب + فیلم ۲۳:۴۰ با این ترفند از شر حشره زدن برنج و حبوبات خلاص شوید + فیلم ۲۳:۳۸ اطلاعیه سازمان لیگ در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها ۲۳:۳۴ قبل از آن که خودمان را ببینیم، باید مردم را ببینیم ۲۳:۲۹ ترفند تازه نگه داشتن آبلیموی خانگی و طبیعی ۲۳:۲۸ گسترش چتر خدمات بیمه ای سرمد برای هتل ها ۲۳:۱۶ حسودترین افراد متولد چه ماهی هستند؟ ۲۳:۱۰ اگر نقاشی کودک شما این نشانه ها را دارد از یک روانشناس کمک بگیرید ۲۳:۰۹ راز خانم هایی که سالاد الویه شون معروفه + ترفند خوشمزه شده الویه خانگی ۲۲:۵۱ ارزان ترین روش ها برای جوانسازی پوست در خانه ۲۲:۵۱ آسیبی که آلزایمر به بینایی می زند ۲۲:۴۰ روش کنسرو کردن رب گوجه خانگی / نگهداری تا یک سال بیرون از یخچال ۲۲:۳۳ سوالاتی که مادرها باید از بچه بپرسند ۲۲:۲۱ سیستم عامل چه زمانی به سامسونگ می آید؟ ۲۲:۱۹ طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه با بافت پنبه ای + فیلم ۲۲:۱۸ چند ترفند ساده که می توانید در واتس‌ اپ استفاده کنید ۲۲:۰۵ برای هر اتاق، چه لوستری انتخاب کنیم بهتره؟ ۲۲:۰۲ فوت و فن ترد شدن خیارشور خانگی + فیلم ۲۱:۵۳ گفت و گوی تلفنی مشترک سران تروئیکای اروپا با بایدن درباره توافق با ایران ۲۱:۴۹ چرا زود ناراحت میشم؟ + راه حل رفع زودرنجی ۲۱:۴۶ کشف لاشه نهنگ ۱۵ متری در هندیجان + فیلم ۲۱:۴۰ رشد هزار درصدی درآمد سالانه صرافی FTX! ۲۱:۳۶ چطور بوی بد فرش رو از بین ببریم + چند ترفند ساده ۲۱:۳۶ برنج را با این روش بیش از ۲۰ سال نگه دارید ۲۱:۲۸ عادت های روزانه که کبد را نابود می کند ۲۱:۱۶ قابلیت جدید واتساپ چیست؟ ۲۰:۵۷ محلول جادویی و ارزان برای سفید شدن پرده حریر و تور ۲۰:۵۳ پنج ماده غذایی برای داشتن پوستی سالم + عکس ۲۰:۴۵ اگر اتفاق خاصی رخ ندهد بازی استقلال و مس کرمان با حضور زنان برگزار می شود ۲۰:۴۳ عشق سالم و واقعی چه نشانه هایی دارد؟ + ۸ ویژگی رابطه سالم عاشقانه ۲۰:۴۱ بلاگرهای میلیاردی اینستاگرام ۲۰:۳۸ کریمی قدوسی: احتیاجی به تصویب توافق احتمالی در مجلس نیست ۲۰:۲۸ از کجا بفهمم دهنم بو می ده؟ + تست ساده ۲۰:۲۷ شام فوری و خوشمزه / طرز تهیه کوکوی شکم پر ۲۰:۲۳ فردی برای انتصاب در فولاد مبارکه توصیه نشده / فرد یاد شده اساساً نسبتی با معاون اول سابق ندارد ۲۰:۲۰ درد کلیه چیست و چه درمانی برای آن وجود دارد؟ ۲۰:۰۷ بهترین روش مراقبت از موهای بلند اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نگهداری خودرو اخبار خودرو دزدگیر خودرو نوع از دزدگیر ها استفاده از آن توجه داشته باشید دزدگیر ها شما می توانید خودروی خود وضعیت خودروی دزدگیر خودرو امنیت خودرو برای خودرو خودروی شما دزدگیر خود نوع دزدگیر فروش خودرو نصب دزدگیر ۱۴۰۱ ۵ ۳۰ ۳۱ مرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۷۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین

کشور در حال از دست دادن میلیارد‌ها دلار ثروت ملی به نام مصرف بنزین و به واسطه بی‌کیفیتی خودرو‌های داخلی است و حالا حرکت به سمت خودرو‌های برقی از یک مزیت تبدیل به یک ضرورت شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، موضوع خودرو‌های برقی مدتی است به یکی از اخبار مهم حوزه خودرویی کشور تبدیل شده است. در شرایطی که برخی، مافیای خودرو‌های بنزینی و برقی را آتش‌بیار این معرکه در رسانه‌ها اعلام می‌کنند، ولی واقعیات موجود در حوزه مصرف بنزین در کشور نشان می‌دهد باید زودتر برای آن راه‌حلی اندیشیده شود، هر چند مدت‌هاست این راه‌حل از طرف وزارت صمت، خودرو‌های برقی اعلام شده ولی موضوعاتی نیز در مورد تأمین برق این خودرو‌ها مطرح است. 

از ابتدای وزارت عباس علی‌آبادی در وزارت صمت یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وی موضوع توسعه خودرو‌های برقی بوده است؛ برنامه‌ای که البته در مسئولیت قبلی وی در «پمپنا» نیز پیگیری می‌شد. همزمان با اهتمامی که وزارت صمت بعد از آغاز به کار علی‌آبادی در خصوص برقی‌کردن خودرو‌ها و اتوبوس‌ها از خود نشان داد، شهرداری هم از این فرصت استفاده کرد و در شرایطی که بیش از 10 سال بود از نوسازی اتوبوس‌ها و ون‌های خطوط مختلف شهری می‌گذشت، شهرداری اعلام کرد قصد دارد از خودرو تا اتوبوس‌های خود را برقی کند؛ اتفاقی که از ماه‌های پایانی سال پیش با رونمایی برخی از مدل‌های خودرو‌های برقی وارداتی و تولید داخل به نوعی جدی‌تر شد و چند هفته‌ای هم است که شهرداری در حال واگذاری قسطی برخی از خودرو‌های برقی به رانندگان تاکسی‌هایی است که وسایل نقلیه آن‌ها فرسوده شده است. 

انتقادات مطرح‌شده درخصوص برقی‌کردن خودرو‌ها

در شرایطی که هر روز بحث برقی‌کردن خودرو‌ها جدی‌تر می‌شود و مسائل مربوط به آن از نحوه پلاک‌گذاری تا شرایط شارژ آن‌ها در حال بررسی است، ابتدای هفته جاری سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای با انتقاد از این طرح اظهار کرده است: در مورد بحث خودرو‌های برقی و سازوکاری که درباره آن در حال انجام است، نیازمند کمک هستیم. از این نظر که ما سیاست یکسان را باهم جلو ببریم، زیرا تمام تمرکز‌ها روی برقی‌کردن خودرو‌ها بوده است، بعد ما کسری برق را نمی‌بینیم و اینکه بعد از این همه سال با این حجم از هزینه‌هایی که در بحث تولید داخلی در خودرو انجام داده‌ایم، باز هم داریم مکانیسم‌هایی را طراحی می‌کنیم که بعد از 45 سال با همه تصادفات و نارضایتی‌هایی که داشته‌ایم، خودمان را وابسته به واردات می‌کنیم. 

رفیعی بحث برقی‌کردن خودرو‌ها را جالب و البته سیاست پنهان می‌خواند و با اشاره به اینکه ایستگاه‌های شارژ و تأمین برق هم مطرح است، می‌گوید: شما تهران را در نظر بگیرید، تهران همین طور به شکل معمول از جهت شرایط اکولوژیکی و سرزمینی در حال فروپاشی است و اصلاً امکان بارگذاری‌های بیشتر ندارد، بعد ایستگاه‌های شارژ را چطور می‌خواهیم تعبیه کنیم. وی با یادآوری اینکه من با اصل موضوع برقی‌سازی مشکلی ندارم، می‌گوید: با اینکه این موضوع یک شعار شود و دو مرتبه چهارسال یا هشت‌سال مجلس، دولت و بخش خصوصی سر کار یک شعار برقی‌سازی برود، مسئله دارم، اتفاقاً جزو اولین برنامه‌های من در مجلس آینده همین مسئله است و آقای علی‌آبادی هم کاملاً نظرات ما را می‌داند. 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس خاطرنشان می‌کند: در جلسه شورای عالی محیط زیست با حضور رئیس‌جمهور محترم که آقای وزیر نیرو و صمت هم بودند، برخی می‌گفتند حجم عمده آلودگی‌ها و تصادفات با برقی‌کردن خودرو‌ها رفع خواهد شد و همه چیز را مربوط به بحث واردات خودرو‌های برقی می‌کردند، نتوانستم طاقت بیاورم و وارد بحث شدم، چون دیدم که این‌ها دارند خودشان می‌برند و می‌دوزند، گفتم: آقای محرابیان، من از شما توقع دارم صحبت کنید، شما این همه می‌گویید تابستان گذشته چقدر صنعت تعطیل شد یا زمان کاری آن‌ها کاهش پیدا کرد، فقط به دلیل اینکه ما نتوانستیم برق برسانیم، حالا شما چطور می‌خواهید برق این خودرو‌های برقی را تأمین کنید، در حالی که هیچ سازوکار مشخصی برای آن نداریم. 

وی با بیان اینکه در مورد نیروگاه‌های کوچک زودبازده خیلی گفته شده، ولی قدم مؤثری در این مسیر برداشته نشده است، تأکید می‌کند: به آقای محرابیان گفتم شما به آقای رئیس‌جمهور توضیحات درست را بدهید، البته نگذاشتیم مصوبه‌ای در شورای محیط زیست در این خصوص اتفاق بیفتد. 

پای مافیای خودرو در میان است!

در حالی که این نوع انتقادات در مورد بحث برقی‌کردن خودرو‌ها مطرح و به صحن شورای شهر تهران نیز کشیده شده است و حتی برخی سعی کرده‌اند شایعاتی در مورد حضور جریان‌های مافیایی در پشت قرارداد برقی‌سازی ناوگان عمومی پایتخت مطرح کنند، علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به این حاشیه‌ها اظهار داشت: پس از آنکه دلال‌ها و مافیای خودرو نتوانستند نقشه‌ها و منافع کلان و نجومی خود را در موضوع خرید خودرو‌های برقی تأمین کنند و قرارداد‌های خرید خودرو‌های برقی شهرداری تهران امید آن‌ها را نامید کرد، اکنون بازوی رسانه‌ای این باند با پولپاشی میان برخی افراد و رسانه‌ها تلاش می‌کند مانع اجرایی‌شدن ورود تکنولوژی خودرو‌های برقی از طرف دولت سیزدهم و مدیریت شهری شود. 

نادعلی درباره این موضوع تأکید کرد: چندی پیش برخی وزرا، نمایندگان مجلس و شهردار تهران اعلام کرده بودند مافیای خودرو در مسیر واردات خودروی باکیفیت و ارزان به کشور سنگ‌اندازی می‌کند. 

واقعیت وضعیت فعلی خودرو‌های برقی در جهان

مدتی است اخبار مختلفی در رسانه‌های داخلی درباره توقف شتاب جهانی تولید خودرو‌های برقی منتشر می‌شود و مطرح شده که روند کند تقاضای جهانی باعث دردسر‌هایی از جمله ورشکستگی، لغو عرضه‌های اولیه عمومی و کاهش تولید خودرو‌های برقی شده است؛ اتفاقاتی که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در ظرفیت و توسعه فناوری از تقاضای واقعی خودرو‌های برقی پیشی گرفته و فشار بر شرکت‌ها را برای کاهش هزینه‌ها افزایش داده است، با توجه به این اتفاقات که به فاصله‌گرفتن کشور‌های پیشرفته صنعتی از خودرو‌های برقی منجر شده است، رفتن کشور به سمت استفاده از این نوع خودرو‌ها به صرفه نخواهد بود. 

در همین خصوص اخبار مختلفی منتشر شده است، مانند اینکه مالک سهام جنرال‌موتورز گفته است، شکی نیست محدودیت‌ها، شارژ و عدم‌انعطاف پذیری باتری در دما‌های پایین، باعث نگرانی مصرف‌کننده می‌شود. از سوی دیگر گفته شده است شرکت قطعات خودروی چینی کانتمپ، رشد سود سال2023 را به شدت کمتر از سال قبل پیش‌بینی کرده و این شرکت به عنوان بزرگ‌ترین سازنده باتری‌های برقی در جهان با چالش‌هایی از سوی رقبای کوچک‌تر و کاهش تقاضا در چین (بزرگ‌ترین بازار خودرو‌های برقی) مواجه شده است. همچنین خبر‌های منتشرشده می‌گوید بی وای دی، دومین شرکت سازنده باتری خودرو‌های الکتریکی در چین نیز پیش‌بینی کرده است سود خالص آن در سال2023 با سرعت بسیار کمتری نسبت به سال2022 افزایش یابد. 

در کنار این گزارش‌ها، گزارش فروردین ماه سازمان بین‌الملل انرژی نیز منتشر شده است که اتفاقاً شرایط را برعکس اخبار منتشر شده نشان می‌دهد. این سازمان با اشاره به اینکه تقریباً از هر پنج خودروی فروخته‌شده در سال 2023 یکی برقی بوده است، خاطرنشان می‌کند: فروش خودرو‌های الکتریکی در سال 2023 به 14 میلیون رسید که 95 درصد آن در چین، اروپا و ایالات‌متحده بود. 

در ادامه گزارش آمده است: تقریباً 14 میلیون خودروی الکتریکی جدید در سال 2023 در سطح جهان ثبت شده که تعداد کل آن‌ها را در جاده‌ها به 40 میلیون رسانده است. همچنین فروش خودرو‌های برقی در سال 2023 نسبت به سال 2022، 5/3 میلیون عدد بیشتر بود که نسبت به سال قبل 35‌درصد افزایش را نشان می‌دهد و این تعداد شش برابر بیشتر از سال 2018 است و این فقط مربوط به پنج سال قبل است. از سوی دیگر در سال 2023، بیش از 250 هزار ثبت‌نام جدید در هفته وجود داشت که بیش از کل فروش سالانه در سال 2013، یعنی 10 سال قبل از آن است. سازمان بین‌المللی انرژی بر همین اساس روند اتفاقات در حوزه خودرو‌های برقی را نشان از بلوغ بازار‌های خودرو‌های الکتریکی و رشد همچنان قوی آن‌ها دانسته است، البته سازمان خاطرنشان می‌کند، در حالی که فروش خودرو‌های الکتریکی در سطح جهانی در حال افزایش است، آن‌ها به طور قابل توجهی تنها در چند بازار عمده متمرکز هستند. در سال 2023، کمتر از 60‌درصد از فروش خودرو‌های برقی جدید در چین و کمی کمتر از 25‌درصد در اروپا بود و همچنین 10‌درصد نیز در ایالات‌متحده فروش رفته تا تقریباً 95‌درصد از فروش جهانی خودرو‌های الکتریکی در مجموع سه بخش چین، اروپا و امریکا فروش رفته باشد. سازمان بین‌المللی انرژی با اشاره به اینکه در این کشورها، خودرو‌های برقی سهم بزرگی از بازار‌های خودرو‌های محلی را به خود اختصاص می‌دهند، یادآور می‌شود: بیش از یک مورد از هر سه خودروی جدید ثبت‌شده در چین در سال 2023 الکتریکی بوده است. همچنین بیش از یک مورد از هر پنج خودرو در اروپا و یک مورد از هر 10 خودروی ثبت‌شده در ایالات‌متحده نیز در سال 2023 برقی است. با این حال، فروش در کشور‌های دیگر و حتی در بازار‌های پیشرفته خودرو مانند ژاپن و هند نیز محدود است. در نتیجه تمرکز فروش، سهام جهانی خودرو‌های الکتریکی نیز به طور فزاینده‌ای متمرکز شده است. 

در این شرایط موضوع قابل توجه این است که هر چند خودرو‌های برقی مشتریانی مخصوص به خود دارند ولی باز هم فروش‌ها رو به رشد و اخبار منتشرشده در خصوص کاهش فروش آن‌ها خالی از صحت است، البته از سوی دیگر با توجه به رشد فوق‌العاده‌ای که اکنون در حال انجام است، حتی مقداری کاهش رشد در این حوزه نیز قابل تصور خواهد بود. 

مزایا و چالش اصلی خودرو‌های برقی

نکته‌ای که باید در مورد مزایای خودرو‌های برقی خاطرنشان شود، موجب شده است بسیاری از کشور‌های پیشرفته به سوی استفاده از آن بروند؛ اینکه در خودروی احتراق داخلی، لازم است دو تا سه برابر سوخت فسیلی بیشتری از چاه استخراج شود تا بتوانیم انرژی مکانیکی برابر در چرخ خودرو ایجاد کنیم ولی در خودرو‌های الکتریکی به دلیل جایگزینی موتور‌های احتراق داخلی با موتور‌های الکتریکی، می‌توان از مزایایی، چون کاهش حجم و وزن موتور، افزایش شتاب، بهبود راندمان تبدیل انرژی، کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینه‌های تعمیرات و نگهداری، عدم‌مصرف انرژی در زمان آماده‌به‌کار، کاهش آلودگی صوتی و ... بهره گرفت. همچنین در زمان ترمزگیری، با بهره‌گیری از موتور‌های الکتریکی به عنوان مولد انرژی، می‌توان در سیکل‌های رانندگی شهری بهبود چشمگیری در کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار آلاینده‌ها داشت. 

در خودرو‌های برقی از انرژی الکتریکی که در باتری ذخیره شده است، به عنوان یک سوخت پاک بهره گرفته می‌شود. تولید انرژی الکتریکی می‌تواند از منابع تجدیدپذیر یا با استفاده از نیروگاه‌های متداول با بهره‌گیری از سوخت به نسبت پاک گاز تأمین شود، بنابراین نه تنها میزان انتشار آلاینده‌ها کاهش می‌یابد، بلکه محل انتشار آن‌ها نیز از درون شهر‌ها به بیرون منتقل و سبب کاهش آثار شدید زیست‌محیطی و رفع چالش اساسی کلانشهر‌ها در بحث آلودگی هوا می‌شود. 

با این حال چالش اصلی برای بهره‌گیری از خودرو‌های الکتریکی مخصوصاً در کشور ما توسعه فناوری در زمینه‌های مختلف از جمله تجهیزات الکترونیک قدرت، موتور الکتریکی، سیستم کنترل، باتری و ... به همراه توسعه زیرساخت‌های لازم برای شارژ مجدد این خودروهاست. 

با وجود چالش‌هایی که در مسیر خودرو‌های الکترونیکی وجود دارد، در سال2016 در آلمان قانونی به تصویب رسید که طی آن، فروش وسایل نقلیه که تنها با موتور احتراقی داخلی کار می‌کنند، از سال2030 ممنوع خواهد شد. انگلیس و فرانسه البته ممنوعیت دیرهنگام‌تری را نسبت به آلمان و نروژ دارند و در این دو کشور از سال2040 میلادی فروش خودرو‌های غیرالکتریکی ممنوع خواهد شد. 

تمامی این خبر‌ها نشان از آن دارد که خودروساز‌ها امیدوارند خودرو‌های برقی بیشتری تولید و دولت‌ها برای مقابله با آلودگی هوای شهر‌ها و نیز مقابله با گرمایش جهانی از سوخت فسیلی کمتری استفاده و خودرو‌های برقی بیشتری را راهی خیابان‌های شهر‌ها کنند، با این حال همچنان موانع بسیاری برای تولید خودرو‌های الکتریکی در جهان وجود دارد. کارشناسان انرژی دنیا همیشه نسبت به تأمین برق مصرفی این خودرو‌ها تردید‌هایی نشان داده‌اند. مشکل بزرگ این است که اگر قرار باشد سالانه حدود 90میلیون خودروی الکتریکی در جهان ساخته شود، باید راهی برای تولید الکتریسته برای این تعداد خودرو با روش‌های غیرفسیلی پیدا کرد و اگر قرار است برق مورد نیاز این خودرو‌ها از راه سوخت‌های فسیلی تأمین شود، در این صورت دنیا در دوری باطل برای مقابله با گرمایش جهانی و نیز آلودگی هوا گرفتار خواهد شد. همچنین مشکل مهم‌تر نبود زیرساخت‌های مناسب برای شارژ خودرو‌های برقی است. 

تأمین برق ایستگاه‌های شارژ خودرو‌های برقی 

موضوع تأمین برق این نوع خودرو‌ها اکنون به یکی از مهم‌ترین مسائل تبدیل شده است. فروردین ماه امسال مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد در جلساتی که با وزارت صمت در خصوص ایستگاه‌های شارژ خودرو‌های برقی داشتیم، مقرر شد در هشت نقطه از تهران ایستگاه‌های شارژ خودرو‌های برقی با ظرفیت حدودی هشت مگاوات احداث شود. 

مصطفی رجبی‌مشهدی با بیان اینکه تعرفه شارژ خودرو‌های برقی همانند تعرفه مشترکان تجاری و با نرخ کیلوواتی ٥٤٧ تومان محاسبه می‌شود، افزود: جلساتی را با وزارت صمت و همکاران در این حوزه داشتیم تا بخش‌هایی را که نیاز به ایستگاه شارژ برقی باشد، تأمین کنیم که هشت نقطه در تهران و سایر مناطق کشور در نظر گرفته شده است و قطعاً وزارت نیرو همکاری لازم را برای تأمین شارژ خواهد داشت. 

رجبی‌مشهدی با اشاره به اینکه در کشور برنامه‌ریزی توسعه این خودرو‌ها که حدود ٨ هزار خودرو اعم از عمومی و سواری را دربرمی‌گیرد، برای میان‌مدت انجام شده است، یادآور شده بود از این تعداد نیز در کوتاه‌مدت درخواست‌هایی برای ایجاد ایستگاه شارژ ١ هزار خودرو ارائه شده که نیاز به هشت مگاوات برق دارد که قابل تأمین است. وی افزوده است: لازم است وزارت صمت برای میان‌مدت محل ایستگاه‌های شارژ را ارائه کند و در برآورد انجام‌شده با افزایش تعداد خودرو‌ها این میزان تا ٤ مگاوات نیز قابل افزایش است. 

مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه با بیان اینکه در حال تأمین زیرساخت‌های مربوط به اجرای این طرح هستیم، خاطرنشان ساخت: برنامه‌هایی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر داریم که عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است تا امسال از توان تولید برق این نیروگاه‌ها در شبکه برق کشور استفاده کنیم. وی تصریح کرده است: وقتی از نیروگاه تجدیدپذیر برق تولید و سپس از خودروی برقی استفاده می‌کنیم، آلودگی هوا مهار و مزیت استفاده از خودرو‌های برق دوچندان خواهد شد. 

مسئله تولید برق تجدیدپذیر یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید در مورد خودرو‌های برقی مورد توجه قرار گیرد تا عملاً کشور بتواند بیشترین استفاده را از این نوع خودرو‌ها ببرد. مرداد ماه پارسال ذاکری‌فر، مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه تهران با اشاره به اینکه هزینه احداث هر یک مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک حدود 20 تا 25میلیارد تومان است، یادآور شد: در حال حاضر حدود 210مگاوات از این نیروگاه را ما در شبکه داریم و مزیت این مدل نیروگاه‌ها این است که، چون در محل مصرف نصب می‌شود، تلفات شبکه‌ای کمتر است. وی نیروگاه‌هایی با انرژی‌های تجدیدپذیر را اولویت‌های وزارت نیرو اعلام کرده و یادآور شده بود: به طور کلی باید آهنگ رشد انرژی در کشور افزایش یابد. خوشبختانه سال 1402 طی یک ماه چهارمگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان قم وارد مدار شد که نیروگاه‌های کوچک مقیاس پشت بامی است. 

بحران مصرف و ضرورت حرکت به سمت خودرو‌های برقی

در شرایطی که در کشور همه این بحث‌ها در خصوص لزوم حرکت یا عدم‌حرکت به سمت خودرو‌های برقی وجود دارد و مزایا و معایب مورد بررسی قرار می‌گیرد، یک واقعیت انکارناپذیر در کشور در حال اتفاق افتادن است و آن بحران مصرف بنزین است که به طور متوسط به بیش از 120 میلیون لیتر در سال رسیده؛ میزان مصرفی که موجب شده است نه تنها تولید داخلی دیگر کفاف نیاز داخلی را ندهد بلکه کشور دوباره به واردکننده بنزین تبدیل شود. 

حال در شرایطی که قیمت جهانی بنزین گالنی 74/2 و لیتری حدود 72/0 دلار محاسبه می‌شود، با دلار 60 هزارتومانی هر لیتر بنزین در جهان حدود 43 هزارو 400 تومان و در منطقه غرب آسیا حدوداً 40 هزارتومان قیمت دارد. اگر قیمت بنزین را همان 40 هزارتومان محاسبه کنیم، مصرف روزانه 120 میلیون لیتر بنزین معادل 4 هزارو 800 میلیارد تومان هزینه بر کشور تحمیل می‌کند که این هزینه در طول یک سال به یک‌تریلیون‌و 750 هزارمیلیارد تومان یا با دلار 60 هزارتومانی بالغ بر 29 میلیاردو 200 میلیون دلار می‌شود؛ ثروتی که به واسطه بی‌کیفیت‌بودن خودرو‌های داخلی نه تنها از جیب شهروندان کشور می‌رود بلکه هزینه‌های جانی و محیط‌زیستی را نیز برای کشور باقی می‌گذارد. در این شرایط مشخص است که ایجاد زیرساخت‌های خودرو‌های برقی نه تنها یک مزیت بلکه یک ضرورت انکارناپذیر برای کشور است، زیرا موجب می‌شود با هزینه اندک، کشور در آینده نزدیک از مزایای بسیاری برخوردار شود.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تویوتای ۱۲۰ میلیاردی در توقیف پلیس سیستان و بلوچستان
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • (ویدئو) یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد!
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • حمله خفت‌گیرهای خشن به مهاجم استقلالی | عکس
  • فیلم| خودروی اسپرت برقی جدید BYD
  • شوک به اسرائیل؛ خودروی وزیر امنیت داخلی اسرائیل واژگون شد+ فیلم
  • تصاویر عجیبی از خودروی سانتافه در نمایشگاه خودروی پکن + تصاویر