Web Analytics Made Easy - Statcounter

 برخی از علائم کلسترول بالا می‌توانند در بدن ظاهر شوند؛ ازجمله سه نشانه که می‌توانید داخل یا اطراف چشمانتان مشاهده کنید.

کلسترول از مواد طبیعی است که در بدن ساخته می شود. مقادیرعمده این ماده (75%) توسط کبد و میزان کمتری ازآن (25%) از طریق مواد غذایی وارد بدن می شود. اگرچه افزایش بیش از حد کلسترول برای بدن مضر است اما وجود به اندازه کلسترول نقش مهمی درحفظ غشای سلولی و ساخت هورمون ها ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش مقدار کلسترول عمدتا با علائم خاصی همراه نیست. این در حالیست که مقادیر بیش از حد آن با ایجاد پلاک در شریان ها سبب تصلب شراین، سختی عروق و در نهایت حمله قلبی می گردد.

علائم چشمی کلسترول بالا کدامند؟

وقتی صحبت از شایع ترین علائم چشمی مرتبط با سطح کلسترول بالا می‌شود، زانتلاسما یا چربی پلک بیش از همه به چشم می‌آید.

این عارضه باعث می‌شود ناحیه صاف یا تا حدودی برجسته زردرنگی در اطراف چشم یا نزدیکی بینی دیده شود. این لایه ها در نتیجه‌‌ی تجمع کلسترول در زیر پوست ایجاد می‌شوند. مطالعات نشان داده است که حدود نیمی از افراد مبتلا به چربی پلک، سطح کلسترول بالایی دارند.

قوس پیری قرنیه (Arcus senilis)

کلسترول بالا همچنین ممکن است باعث ایجاد یک حلقه آبی، سفید یا خاکستری روشن در اطراف قسمت بیرونی جلوی چشم شود. این بیماری به نام قوس پیری قرنیه یا آرکوس سنیلیس شناخته می‌شود و در اطراف قسمت رنگی چشم یعنی عنبیه قابل مشاهده است.

این وضعیت ممکن است از بالا یا پایین قرنیه شروع شود اما به مرور زمان یک حلقه کامل را تشکیل می‌دهد.

انسداد ورید شبکیه (Retinal vein occlusion)

انسداد ورید شبکیه، بسته شدن رگ های خونی است که شبکیه را تغذیه می‌کنند و می‌تواند منجر به مشکلات بینایی ناگهانی و جدی شود.

انسداد یکی از رگ هایی که خون را از چشم خارج می‌کند باعث نشت خون و دیگر مایعات به شبکیه شده و به کبودی و تورم و همچنین کمبود اکسیژن می‌انجامد. این موضوع با سلول‌های گیرنده نور تداخل کرده و بینایی را کاهش می‌دهد.

علائم چشمی کلسترول بالا کدامند؟

به خاطر داشته باشید که چک کردن منظم چشم برای همه مهم است به این دلیل که برخی از بیماری های جدی چشمی هیچ علائم هشداردهنده اولیه قابل مشاهده‌ای ندارند. اگر در خانواده شما سابقه مشکلات چشمی وجود دارد بسیار مهم است که به‌طور منظم به چشم‌ پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید.

چطور سطح کلسترول را کاهش دهیم؟

کلسترول نوعی چربی است که به طور طبیعی در کبد تولید می‌شود که به عملکرد بدن کمک می‌کند چون همه سلول‌های بدن از آن استفاده می‌کنند. با این حال، همه انواع کلسترول مفید نیستند. کلسترول LDL که معمولاً از آن به عنوان کلسترول مضر یاد می‌شود، به درون دیواره عروق خونی می‌‌چسبد. این مسأله باعث مسدود شدن عروق خونی و باریک شدن شریان هایی می‌شود که کار خون رسانی به قلب را برعهده دارند؛ موضوعی که ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

از طرفی کلسترول HDL نوع مفید کلسترول است که ضد این فرآیند مضر عمل می‌کند. کلسترول HDL کلسترول LDL را جدا می‌کند و آن را به کبد برمی‌گرداند که در آنجا از بدن دفع می‌شود.

یکی از بدترین انواع غذاهایی که باعث بالا رفتن سطح کلسترول می‌شوند، غذاهای دارای چربی اشباع بالا هستند. لازم است تا حد امکان از این غذاها اجتناب کنید:

چربی های اشباع شده -1024x512

رولت گوشت، سوسیس و گوشت چرب

کره و روغن حیوانی

پنیر خامه ای و پنیر سفید مانند چدار

کیک و بیسکوییت

مواد غذایی حاوی روغن نارگیل یا روغن پالم.

از طرف دیگر تحقیقات نشان داده برخی مواد غذایی میزان کلسترول LDL خون را کاهش و در عین حال سطح کلسترول HDL را افزایش می‌دهند، بنابراین با گنجاندن این مواد غذایی در رژیم غذایی خود می‌توانید این ماده مضر را تحت کنترل نگه دارید. ازجمله مواد غذایی که غنی از چربی اشباع نشده هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تغذیه سالم

ماهی های چرب مثل سالمون و ماهی خال مخالی

برنج قهوه ای، نان و پاستا

مغزها و دانه های خوراکی

میوه ها و سبزیجات

داشتن یک سبک زندگی پرتحرک هم می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. این فعالیت‌ها می‌تواند ورزش های ساده ای مانند پیاده روی و دوچرخه سواری تا فعالیت های سنگین تری همچون دویدن و رقص پرتحرک باشد.

منبع: روزیاتو

منبع: فردا

کلیدواژه: کلسترول بالا علائم چشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۸۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند

افسردگی شدید می تواند ریشه در شرایط فردی و اجتماعی داشته باشد اما تغذیه هم بی تاثیر نیست. در بین خوراکی ها غذاهای افسرده کننده ی بسیاری وجود دارد که برخی موجب بروز افسردگی شدید می شوند.

به گزارش نمناک، در جهانی زندگی می کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد به شما خواهیم گفت چه غذاهایی باعث اضطراب و افسردگی خواهد شد.

مصرف این غذاها باعث تاثیر منفی بر وضعیت روحی شما می شود

مطالعات نشان می دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می شوند.

چه غذایی باعث تشدید افسردگی می شود؟

غذاهایی که باعث تشدید افسردگی میشوند:

1. شکر

محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می رود که رشد نورون ها و سیناپس ها را مورد تشویق قرار می دهد. بارها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می شود.

2. شیرین کننده های مصنوعی

فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می سازد.

این می تواند باعث انواع بیماری های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

3. الکل

سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است.اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می شود.

4. روغن هیدروژنه

مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده،به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می کنند و می توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیزهای بیشتری وجود دارد:آن ها هم به افسردگی مرتبط هستند.

هر چیزی که با روغن های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی های ترانس است می تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی های اشباع شده، مثل آن هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می توانند شریان ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

غذاهای مضر برای افسردگی

غذاهایی که برای افسردگی مضر هستند:

5. فست فود

افرادی که فست فود می خورند، 51 درصد بیشتر دچار افسردگی می شوند. بنابراین از خوردن آنها بپرهیزید.

6. چربی ترانس

چربی ترانس به چربی های اشباع نشده گفته می شود که معمولا در کل غذاها دیده نمی شوند. تنها در دهه 1950 چربی های ترانس به طور معمول در چیزهایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی های ترانس کنترل نشده می تواند ریسک افسردگی را تا 48 درصد افزایش دهد.

7. غذاهای با سدیم بالا

دهه هاست، غذاهای بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می شوند - اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می گویند که همه این نمک اضافی می تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می تواند جنبه های سیستم عصبی را مختل کند.

نه تنها این می تواند باعث افسردگی شود، بلکه می تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود.و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می شود.

8. کافئین

متخصصان بسیاری وجود دارند که می گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

9. سبوس گندم

این نام را همیشه در میان خوردنی های مفید مشاهده می کردید اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می گذارد.

مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می شود.

10. پنیر سویا

با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم های گوارشی و پروتئاز می تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می کند. سویا مس،بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

11. قهوه

قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است. و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین های ب کند کند. تحقیقات نشان می دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

غذایی که افسردگی را تحریک می کند

غذاهایی که افسردگی را تحریک میکند:

12. نان سبوس دار

گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می شود، این رفتار هم ناپدید می شوند. اما حتی افراد با آلرژی های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

13. سوپ و غذاهای کنسرو شده

غذاهای فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذاهای کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن ها در بخش استرس مداری مغز می شود.

14. آب میوه

آب میوه ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی های شیرین اجتناب کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!