Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:30:27 GMT

مسجد از دانشگاه و حوزه جدا باشد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۸۷۷۷

مسجد از دانشگاه و حوزه جدا باشد

ایسنا/خراسان جنوبی نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نباید بین مسجد و بازار و مدرسه، دانشگاه و حوزه جدایی باشد، افزود: کارکردهای مسجد باید همه امور زندگی افراد را در بر بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی، شب گذشته  ۳۰ مردادماه در مراسم گرامیداشت روز مساجد در مسجدالحسین(ع) جوادیه بیرجند با اشاره به اینکه انسان یک سری نیازهای غریزی و انسانی دارد که برای رسیدن به آن تلاش می‌کند، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) در اولین اقدام خود بعد از اینکه از زیرفشار شکنجه های دشمن خارج شدند، مسجد را بنا کردند و این اولین ساز و کار برای یک تمدن انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه مسجد خانه عبادت است، افزود: عبادت تنها نماز نیست؛ بلکه هفتاد نوع است که قبل از هر امری دانایی لازم است؛ لذا نماز ارتباط با خدا است و انسان باید همه چیز را از خدا بگیرد.

امام جمعه بیرجند مقدمه هر عملی را دانش به آن عمل دانست و اظهار کرد: شرط لازم در هر رشته‌ای داشتن دانش است، لذا می‌بینیم که رسول گرامی اسلامی بعد از تاسیس مسجد به انجام تعلیم و تعلم می پردازند.

عبادی با اشاره به اینکه بنای مسجد بر پیشوایی عالم است، تصریح کرد: مسجد مکانی برای تربیت و تحقق تمدن دینی، الهی و پرورش انسان است؛ علم با تمام اهمیتش که شرط لازم هر امری است، اما به تنهایی کافی نیست و باید در قدم‌های بعدی مسجد با پیشوایی عالم دین به انجام انواع وظایف بپردازد.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز پیشرفت‌های علمی زیاد داریم، اما این علم ابزاری در دست برخی حیوانات دو پا به اسم انسان شده است که امنیت را از همه انسان‌ها سلب کردند و همه ارزش‌ها را نابودند کردند، تصریح کرد: مهم‌ترین موضوع در علم، تزکیه است.

عبادی با اشاره به اینکه باید با رشد علمی، در صدد تزکیه نفس باشد و با تزکیه نفس قدم به قدم به رشد علمی خود بپردازد، اظهار کرد: دانشمندان بزرگ جهان اسلام افرادی بودند که در بدنه همین مساجد تربیت شدند و مدیریت مسجد با عالم و انسان عارف باید باشد.

وی با بیان اینکه نباید بین مسجد و بازار و مدرسه، دانشگاه و حوزه جدایی باشد، افزود: کارکردهای مسجد باید همه امور زندگی افراد را در بر بگیرد، لذا چنانچه مسجد به معنی صحیح آن به همه امور ظاهری و باطنی سرایت کند هیچ دشمنی حریف ما نخواهد بود.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه مسجد مرکز ایجاد تمدن اسلامی است، یادآور شد: مسجد باید علاوه بر اینکه محل عبادت است، اخلاقیات را نیز به بازار و اداره و مدرسه و غیره صادر کند، اینکه فردی برای خواندن نماز به مسجد می آمده باشد اما بعد از مسجد هر گناهی را انجام دهد که درست نیست.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مسجد حوزه علميه تعلیم و تربیت تزکیه نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۸۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی بعدازظهرشنبه در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه، اخلاق و فقه سه عامل تحول آفرین در علم و دانش هستند و تحقق آنها مسلتزم اهتمام به لایه‌های عملیاتی می‌باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: امروز متاسفانه در برخی از حوزه‌ها از جمله معماری و شهرسازی اسلامی از الگوی اسلامی علی رغم وجود افراد فرهیخته در تاریخ همچون شیخ بهایی بی بهره هستیم.

امام جمعه قم ابراز کرد: زن و خانواده را مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است ضمن اینکه انقلاب اسلامی منطق قابل اجرایی در جهان دارد.

این عضو شورای نگهبان تصریح کرد: انقلاب اسلامی الگوهایی را در موضوع زن خلق کرده و دشمنان نیز با تمرکز به این مسائل قصد کمرنگ نمودن یکسری دستاورها را دارد.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: تعهد به ارزش‌ها و الگوهای مبنی بر اسلام و انقلاب منطق یک زن مسلمان می‌باشد و این الگوها باید در جامعه نهادینه شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اذعان کرد: دانش فنی و بنیه علمی باید در دانشگاه حضرت معصومه (س) و سایر دانشگاه‌ها تقویت بشود ضمن اینکه حضور موثر حوزه علمیه و دانشگاه در عرصه‌های فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 6090460

دیگر خبرها

  • اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • نامه رئیس دانشگاه میبد به رؤسای تعدادی از دانشگاه‌های آمریکا
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد