Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اخیراً ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن ادعا شده بود که در سبزه میدان رشت، یک زن از گشت ارشاد پلیس به بیرون پرت شده است!

بر اساس گزارش خبرگزاری پلیس، "سرهنگ حسین حسن‌پور"، جانشین فرماندهی انتظامی استان گیلان، با رد برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی در خصوص برخورد گشت ارشاد با این شهروند خانم گفت: «در پی شکایت احدی از شهروندان به دلیل سوء استفاده طرف مقابل از سانحه تصادف رانندگی چند روز گذشته و قصد اخاذی از وی، رسیدگی به ماجرا در دستور کار عوامل گشت انتظامی کلانتری ۲۲ رشت قرار گرفت».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانشین فرمانده انتظامی استان گیلان بیان کرد: «متهم این ماجرا که حالت طبیعی نیز نداشت پس از رویارویی با پلیس با استفاده از الفاظ رکیک قصد درگیری و فرار از دست ماموران را داشت که عوامل انتظامی حاضر در صحنه پس از هماهنگی نسبت به دستگیری وی اقدام کردند».

وی با اشاره به وجود مستندات کافی و روشن بودن اصل این ماجرا از ممانعت شهروند خانم مورد بحث از انتقال متهم به مقر انتظامی و تلاش برای خارج کردن فرد دستگیرشده از خودرو پلیس، خبر داد و افزود: «با توجه به محرز بودن تخلف متهم دستگیر شده و وجود شاکی خصوصی، پلیس ملزم به دستگیری و انتقال متهم به مقر انتظامی برای رسیدگی بیشتر بوده و قطعا مخالفت یا اصرار سایرین دلیلی بر عدم اجرای قانون نیست».

سرهنگ "حسین حسن‌پور" همچنین این را هم گفته است که با بررسی مستندات و تصاویر دوربین‌های محل حادثه مشخص است این شهروند خانم پس از حرکت خودرو پلیس، از پنجره خودرو در حال حرکت آویزان شده و ادعای پرتاب کردن وی از خودرو گشت امنیت اخلاقی، کذب محض است.

بیشتر بخوانید

هوای آب را داشته باشیم

با در نظر داشتن این موارد، اولاً اصلاً موضوع گشت ارشاد در میان نبوده است؛ ثانیاً، تصاویر ضبط شده از زاویه دیگر نشان می‌دهد که اصلاً آن زن درون خودروی پلیس نبوده تا بخواهد از داخل آن به بیرون پرت شود! بلکه به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و برای اخلال در کار پلیس، از بیرون، خود را به پنجره خودرو چسبانده و بعد هم به زمین افتاده است.

در حقیقت، تصویر و گزارش توضیحی کوتاه که در فضای مجازی از سوی عده‌ای با آب و تاب فراوان تولید و منتشر شد، موجب تشویش اذهان عمومی و متضمن دروغگویی و تهمت به پلیس بود.

بماند که بسیاری از مردمی که روایت گمراه کننده اولی را خواندند و مشاهده کردند، هم اکنون که واقعیت مشخص شده، از آن اطلاعی ندارند و چه بسا اطلاع هم پیدا نخواهند کرد. در نظر بگیرید که در شبانه روز چقدر از این نوع محتوای خلاف واقع، با امنیت روانی جامعه بازی می‌کند؟

فضای مجازی رها شده کشورمان، لقمه چرب و نرمی برای تولید و انتشار انواع و اقسام تخریب ها، دروغگویی ها، تهمت ها، شایعات و به طور کلی برهم زننده آرامش فکری و روانی جامعه و موجب سلب اعتماد مردم است. اما علت چیست؟

علت این است که وضعیت مدیریت ما در فضای مجازی به گونه‌ای عقب افتاده و فاجعه بار است که از کاربران معمولی گرفته تا ضد انقلاب و افراد مغرض در داخل کشور، احساس می‌کند که در یک فضای بدون مسئولیت و به اصطلاح در یک جنگل مجازی هستند و هر کاری که بخواهند می‌توانند انجام دهند. (البته حتی در جنگل هم قانون و ضابطه وجود دارد)

در این زمینه از دولت گرفته تا مجلس وظیفه دارند که هر چه زودتر به وضعیتی که حاصل عدم فهم موضوع، سوء مدیریت و ساده اندیشی‌های برخی از مسئولین در طی سال‌های گذشته است، پایان دهند؛ اما به همین بهانه لازم است اشاره کنیم که قوه قضائیه نیز وظایف سنگینی برای به وجود آمدن یک فضای مجازی استاندارد در کشور دارد.

رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار خود با رئیس و مسئولین قوه قضائیه فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعه‌ای، یک دروغی، یک حرف هراس‌افکننده‌ای در ذهن‌ها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامه‌ها بودند که این کار‌ها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار، گاهی چند ساعت یک بار یک شایعه‌ای، یک دروغی، یک حرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر می‌کند، مردم را نگران می‌کند، ذهن مردم را خراب می‌کند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع می‌کند، خب، این امنیت روانی مردم از بین می‌رود.

یکی از وظایف قوه‌ی قضائیه برخورد با این مسئله است. البته اینجا هم من شنیدم بعضی گفتند که قانون نداریم؛ اولاً می‌شود از همین قوانین موجود استفاده کرد و حکم این را فهمید؛ اگر قانون هم ندارید، سریع قانون تهیه کنید؛ این‌ها چیز‌های مهمی است».

قطعاً وظیفه قوه قضائیه، برخورد با عوامل اصلی تولید و انتشار دروغین این ویدئو است. اما این ویدئو تنها مشت نمونه خروار است.

پرسش اصلی ما این است که آیا اگر قوه قضائیه به صورت جدی و قاطع با این موارد برخورد می‌کرد، آیا تا این اندازه که امروز شاهد هستیم، تضییع حقوق عامه در فضای مجازی اتفاق می‌افتاد؟

اگر هم ادعا می‌شود که قانون کافی در این زمینه وجود ندارد؛ قرار بود که بر اساس درخواست مقام معظم رهبری، در این زمینه سریعاً قانون تهیه شود. شایسته است که قوه قضائیه در این زمینه گزارش دهد که چه کار‌هایی انجام گرفته است؟

در هر صورت، باید منتظر ماند و دید که آیا قوه قضائیه قدم‌های اساسی برای دفاع از حقوق عامه در زمینه فضای مجازی برمی دارد یا خیر؟

منبع: جهان نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گشت ارشاد قوه قضائیه رهبر انقلاب فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۹۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمانشاه گفت : اساس قانون جدید انتخابات تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد شده و در صورت جرم انگاری به شعبه خاص جرائم انتخاباتی که در مرکز استان فعال است، ارجاع می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام محسن مفید امروز _ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز تبلیغات چهار کاندیدای انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه کرمانشاه از ساعت صفر امروز (۱۳ اردیبهشت) گفت: مدت تبلیغات یک هفته بوده و تا ساعت هشت صبح روز پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) ادامه دارد.

وی با اشاره به رصد دقیق تبلیغات کاندیداها، گفت: انتظار ما این است کاندیداهایی که برای ورود به یک نهاد قانونگذار با یکدیگر رقابت می‌کنند، خودشان بیش از همه به قانون احترام گذشته و در رعایت قانون از یکدیگر پیشی بگیرند.

ز افزود: بر اساس قانون جدید انتخابات تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد شده و در صورت جرم انگاری به شعبه خاص جرایم انتخاباتی که در مرکز استان فعال است، ارجاع می‌شوند.

وی در خصوص باید و نبایدهای تبلیغاتی کاندیداها گفت: راه اندازی هرگونه کاروان تبلیغاتی، ایجاد مزاحمت ترافیکی با برپایی تجمعات و تخریب سایر کاندیداها در سخنرانی‌ها تخلف بوده و با آن برخورد می‌شود.

مفید افزود: همچنین شعارنویسی بر روی در و دیوار مراکز عمومی و خصوصی و نصب و الصاق محتوای تبلیغاتی در مکان‌های عمومی و نیز مکان‌های خصوصی که رضایت نداشته باشند هم جرم بوده و با آن برخورد می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد پیشگیری و برخورد با جرایم انتخاباتی برای مرحله دوم انتخابات گفت: در یکی از جلسات کاندیدها یا نمایندگان آنها حضور داشته و تذکرات لازم در خصوص تبلیغات به آنها داده شده است.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمانشاه گفت: بر اساس قانون جدید انتخابات، شورای نگهبان در صورت مشاهده هرگونه جرم که ناقض صلاحیت کاندیدا باشد، می‌تواند تا قبل از صدور اعتبارنامه صلاحیت فرد را رصد کند.

کد خبر 750097

دیگر خبرها

  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی