Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@15:57:20 GMT

گرما چه تاثیری بر عملکرد قلب دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۱۳۸۷

گرما چه تاثیری بر عملکرد قلب دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد آدینه اظهار کرد: در روزهای گرم، سیستم اعصاب خودمختار بدن، رگ‌ها را گشاد می‌کند، بنابراین ممکن است بازگشت خون به قلب مختل شود. همچنین تعریق شدید باعث می‌شود حجم خون در گردش کم شود و خون‌رسانی به اعضای بدن کاهش یابد، اما باید توجه داشت که بیشترین تاثیر گرما بر قلب، افزایش کار آن و افزایش ضربان قلب برای خونرسانی درست به مناطق بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، وی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال و افزایش دما محیطی، قلب و پوست وظیفه سنگینی برای خنک‌تر کردن بدن و حفظ دمای ایده‌آل بدن دارند، تصریح کرد: قلب برای خون‌رسانی بیشتر به پوست و عرق کردن مجبور به افزایش ضربان و کارکرد خواهد بود. افزایش کارکرد قلب باعث افزایش فشار خون نیز می‌شود که در دماهای بالا این افزایش خطرناک است؛ بنابراین فعالیتی که در هوای گرم انجام می‌شود ممکن است به بدن استرس فیزیکی شدید وارد کند و برای بیمارانی که از قبل مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی یا تنگی عروق کرونری دارند مشکل‌آفرین شود.

وی گفت: متاسفانه برای افرادی که از بیماری قلبی خود خبر ندارند، مخصوصا کسانی که تنگی عروق کرونر قلب دارند، قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و فعالیت در این شرایط می‌تواند به عنوان یک کبریت در انبار باروت باشد، زیرا در این شرایط نیاز عضله قلب به اکسیژن و خون زیاد می‌شود ولی عروق قلب که از قبل دچار تنگی و انسداد شده‌اند اجازه رسیدن خون کافی به قلب را نمی‌دهند و فرد دچار آنژین صدری یا سکته قلبی می‌شود.

عضو هیات علمی گروه پرستاری داخلی جراحی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: افرادی که دارای عوامل خطرساز مانند دیابت، فشار خون، سن بالا، چربی بالا، سابقه بیماری‌های قلبی مانند مشکلات دریچه‌ای، نارسایی قلبی، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی و سکته قبلی هستند باید در این خصوص بسیار مراقب باشند.

وی ادامه داد: در ایام گرم سال و تابستان هر چقدر بتوانیم دمای بدن خود را در محدوده ایده‌آل نگه داریم، کمک بزرگی به قلب کرده‌ایم و می‌توانیم خطر بیماری‌های مرتبط با گرما را در خود کاهش دهیم.

آدینه خاطر نشان کرد: از جمله اقدامات لازم برای کاهش تاثیر گرما بر قلب می‌توان به مصرف داروهای قلبی با دز صحیح در زمان صحیح تجویز شده توسط پزشک، نوشیدن مقدار زیاد آب یا سایر نوشیدنی‌های قلیایی، خوردن غذاهای سرد، به خصوص سالاد و میوه با محتوای آب زیاد، ماندن در منزل یا جاهای خنک، پوشیدن لباس‌های خنک، گرفتن دوش آب سرد و مراجعه به پزشک به محض احساس درد قلبی یا تنگی نفس اشاره کرد.

وی گفت: در صورت وجود نارسایی قلب از نوشیدن مایعات زیاد باید پرهیز کرد. همچنین از نوشیدن بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی یا کافئین‌دار اجتناب کنید زیرا نوشیدنی‌های مبتنی بر کافئین می‌توانند باعث از دست رفتن مایع بیشتری از بدن شما شوند. علاوه بر این، باید از ترددهای بی مورد و ورزش در ساعات گرم روز اجتناب کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گرما قلب بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس

 همچنین در پی صدور هشدار‌های سلامتی، هزاران مدرسه در کشور‌های مختلف در این منطقه مجبور به تعلیق کلاس‌های حضوری خود شدند.

از فیلیپین تا تایلند و هند تا بنگلادش، کارشناسان هواشناسی هشدار دادند که ممکن است دما در روز‌های آینده از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

در فیلیپین، مقامات دولتی کلاس‌های حضوری در تمام مدارس دولتی را به دلیل گرما به مدت دو روز تعلیق کردند.

پس از اینکه دمای هوا روز شنبه در «مانیل»، پایتخت فیلیپین در این فصل از سال به رکورد ۳۸.۸ درجه سانتیگراد رسید، انتظار می‌رود هوای گرم تا اواسط ماه مه ادامه داشته باشد.

در همین حال در بنگلادش هم مدارس پنج منطقه از جمله «داکا»، پایتخت این کشور به دلیل موج گرما تعطیل باقی ماندند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که اداره هواشناسی این کشور هشدار گرمای جاری را از روز یکشنبه به مدت ۷۲ ساعت تمدید کرد.

گفته می‌شود حداقل هشت نفر از جمله دو معلم مدرسه در روز یکشنبه در شش منطقه از جمله داکا جان خود را از دست دادند.

بر اساس گزارش اداره هواشناسی بنگلادش، امواج گرما به مدت ۲۹ روز تا روز دوشنبه سراسر کشور را تحت تاثیر قرار داد که طولانی‌ترین موج گرمای ثبت شده در تاریخ این کشور از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون است.

تایلند هم تحت تاثیر موج گرما قرار گرفته است. گرمازدگی امسال حداقل جان ۳۰ نفر را در تایلند گرفته است.

همچنین در کامبوج، میانمار و ویتنام هم کارشناسان هشدار دادند که دمای هوا در روز‌های آینده ممکن است از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

به گزارش آناتولی، دمای جهانی در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید و سازمان ملل اعلام کرد آسیا با سرعتی ویژه در حال گرم شدن است.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گاز‌های گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.

منبع :ایسنا

 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • آنتونی: رقم انتقالم به منچستریونایتد تاثیری روی عملکرد من ندارد
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳