Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: تعداد اظهارنامه‌هایی که امسال از اشخاص حقیقی دریافت کردیم، ۵۲ درصد رشد کرده که در تاریخ نظام مالیاتی کشور بی سابقه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشست خبری سازمان امور مالیاتی با حضور داود منظور؛ رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد. منظور در ابتدای این نشست گفت: باید به سمت مردم مداری و مودی محوری حرکت کنیم و از مدیران خواستیم دو ساعت اول کاری خود را در هفته دولت به مراجعین اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما برای اولین بار از ظرفیت جامعه رسمی مشاوران مالیاتی در میز خدمت استفاده کرده ایم. ما در جهت کاهش فشار بر بخش رسمی اقتصاد و مبارزه با فرار مالیاتی کار‌های مهمی انجام دادیم و تلاشمان این است که مراجعات مردم به ادارات را به حداقل برسانیم و هدف ما این است تا مردم کار‌های مالیاتی خود را با سامانه‌های مربوطه انجام دهند. تا پایان تیر ماه رکورد ۵۲۰ هزار اطلاعات خانه‌های خالی را دریافت کردیم و ۱۰۰ هزار نفر در طرح مالیات برخانه‌های خالی معترض هستند.
وی افزود: تعداد زیادی از مودیان هنوز به سامانه مراجعه نکردند و تعداد واحد‌های شناسایی شده از خانه‌های لوکس بسیار پایین بود، زیرا شهرداری‌ها اطلاعات دقیقی نداده بودند. در سال ۱۴۰۱ مشمول هستیم تا اطلاعات مربوط به خانه‌ها و خودرو‌های لوکس را جمع آوری کنیم و فرایند پرداخت مربوط به پایه‌های مختلف مالیاتی شروع شده و درحال افزایش است. در مورد خودرو‌های لوکس، تا دیروز حدود ۱۵۰ میلیارد تومان واریز شده است و در سال جاری سازمان مالیاتی، آستانه‌های ملاک لوکس بودن را افزایش داده است.
منظور ادامه داد: خالی بودن خانه معیاری دارد که وزارت راه و شهر میاری شناسایی کرده است. خانه‌ای که برای یک مدت معینی در طول سال بلااستفاده باشد، به عنوان خانه خالی محسوب می‌شود. یکی از گلایه‌های مردم، موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده بود و بخشنامه‌ای صادر کردیم و همکاران را مکلف کردیم تا پاسخگوی درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده باشند و در سال ۹۹، ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان استرداد انجام شد و در چهار ماهه اول امسال ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات استرداد شده است.
رئیس سازمان آموز مالیاتی با اشاره به فرار مالیاتی پزشکان گفت: در سامانه سوت زنی ۶۰۰۰ هزار رکورد را دریافت کردیم و بیشتر آن‌ها مربوط به این بود که پزشکان فرار مالیاتی دارند. پزشکان مکلفند با توجه به قانون بودجه، مجهز به دستگاه کارتخوان شوند. تمام حساب‌هایی که کارت به کارت می‌شود، توسط سازمان امور مالیاتی رصد می‌شود. اگر کسی به جای استفاده از دستگاه کارتخوان، به شما شماره حساب داد، آن شماره حساب را به سازمان امور مالیاتی بدهید تا از همان شماره حساب مالیات بگیریم. مودیان مراقب باشند، اکر فرار مالیاتی داشته باشند، حتما به کمک مردم شناسایی می‌شوند. عدالت مالیاتی یعنی اجازه نمی‌دهیم، کارمندی که ۸ میلیون حقوق بگیرد، اول ماه، مالیات از حقوقش کسر شود، اما عده‌ای به راحتی بتوانند فرار کنند و کتمان درآمد، فرار مالیاتی است و جرم محسوب می‌شود. به تشکیل پرونده‌های کیفری برای افرادی که فرار مالیاتی می‌کنند ورود کرده ایم. اخیرا در یک پرونده ای، ده نفر که در قالب یک شرکت فرار مالیات کرده بودند، به ده سال زندان محکوم شدند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: افراد باید آنجایی که کالا می‌خرند، ارزش افزوده بدهند، آنجایی که می‌فروشند ارزش افزوده دریافت کنند. رویکرد ما در دوره جدید استفاده از مدیران فعال، مردم مدار و جوانگرایی است. مالیات مقطوع ما در امسال نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد رشد داشته است. اغلب مدیران سازمان امور مالیاتی را تغییر دادیم. یکی از دلایل توفیق نظام مالیاتی در رشد درآمد در سازمان امور مالیاتی، اصلاح ساختار مدیریتی بوده است. در ۵ ماهه اول امسال، ۶۵ درصد رشد را در وصول مالیات داشته ایم. ۲۵۰۰ نفر از بدهکاران مالیاتی را از ابتدای امسال ممنوع الخروج کرده ایم و ۱۲۰۰ میلیارد تومان هم وصول شد و سهم مشاغل و اصناف ما در مورد مالیات به سمت عدالت نزدیک شد.

منظور در پایان سخنان خود اظهار داشت: در سال گذشته ۵ درصد کل مالیات کشور را اصناف پرداخت می‌کردند. چرا باید یک صنفی مثل طلا فروش‌ها در طول سال ۶ میلیون مالیات بدهند؟! تعداد اظهارنامه‌هایی که امسال از اشخاص حقیقی دریافت کردیم، ۵۲ درصد رشد کرده که در تاریخ نظام مالیاتی کشور بی سابقه است. بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار، دستور العمل شناسایی حساب‌های تجاری و تفکیک آن را به تصویب رسانده است. اصل مالیات‌های معوق شده هم حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است. این معوقات مربوط به کسانی ایت که نمی‌توانیم آن‌ها را شناسایی کنیم. مسئله بعدی کارت بازرگانی است. حساب‌های اجاره‌های باعث پاسخگویی‌های سنگین مالیاتی می‌شود. سال گذشته یک معلم بازنشسته را شناسایی کردیم که در طی ۳ سال، ۱۲ هزار میلیارد تومان به حسابش واریز شده بود، درحالی که خودش این کار را انجام نداده بود و عده‌ای به اسمش و با حساب وی این کار را انجام دادند. ۲۰ درصد معوقات مالیاتی ما برای کارت‌های بازرگانی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مالیات سازمان امور مالیاتی منظور سازمان امور مالیاتی هزار میلیارد تومان مالیاتی کشور فرار مالیاتی دریافت کردیم ارزش افزوده فرار مالیات سال گذشته درصد رشد خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه گروگان بورسی‌ها

محسن زنگنه با بیان اینکه شرکت‌ها و صندوق‌های بورسی سهام‌داران خرد را سپر بلای خود می‌کنند، گفت: امیدوار هستیم مجلس بند معافیت‌ها را تغییر ندهد که این موضوع خود یک بدعت است.

به گزارش تسنیم، وی در خصوص موج رسانه‌ای که در برابر کاهش معافیت ۵۰۰ میلیارد تومانی سود شرکت‌ها که قرار است براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ محقق شود، شکل گرفته است، گفت: در زمان حاضر شاهد افزایش یک‌درصدی مالیات بر مصرف و تحمیل هزینه ۷۰ هزار میلیارد تومانی هستیم.

زنگنه افزود: از سوی دیگر می‌بینیم یک معدن که پنج سال قبل در یک منطقه محروم شروع به کار کرده است و سود‌های بالایی دارد معافیت مالیاتی دارد، یا آنکه نمایندگان مجلس برخی معافیت‌ها را برای کسب‌های مختلف یا مناطق مختلف ایجاد کردند، فرض می‌کنیم در آن بازه زمانی این کار منطق داشته است.

اما امروز شرکتی که ۱۷ هزار میلیارد تومان سود خالص دارد، انرژی، نیروی کار و حمل‌ونقل آن تقریباً رایگان است و محصول خود را نیز با قیمت جهانی به فروش می‌رساند، چرا باید ۱۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داشته باشد، گاهی این موضوع ما را به اشتباه می‌اندازد، با شرکتی مواجه هستید که آب و برق و گاز آن تقریباً مجانی است، مالیات هم نمی‌پردازد، این دیگر اقتصاد نمی‌شود، در حقیقت از جیب مردم داریم برای یک عده از سهام‌داران سود ایجاد می‌کنیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: در نتیجه در برنامه هفتم دولت را ملزم کردیم که این معافیت را نظم دهد، یک موضوع در لایحه خود دولت بود، ماده ۱۰ و ۱۱ بخش مالیات‌های قانون برنامه هفتم را مجلس اصلاح نکرد و همان چیزی تصویب شد که مورد نظر دولت بود، در بخش دیگری از برنامه هفتم، دولت برای معافیت‌های مالیاتی سقف ریالی تعیین کرده بود.

به‌جهت رقم ریالی در نظر گرفته بود که این بند حذف و مقرر شد در بودجه سالانه سقف معافیت‌ها تعیین شود، همین اتفاق در بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ رخ داد، براساس این بند، مجموع معافیتها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمد‌های حاصل‌شده برای عملکرد سال ۱۴۰۳ کلیه مؤدیان به‌استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم و قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای اشخاص حقوقی تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و اشخاص حقیقی تا ۵۰ میلیارد تومان قابل اعمال است.

وی با بیان اینکه این رقم مربوط به سود خالص است که حاصل کم کردن کلیه هزینه‌ها از درآمد شرکت‌ها است، گفت: به‌نظر بنده این یک بند قانونی بسیار خوب است و دوستان دولت و مجلس که به‌دنبال عدالت مالیاتی هستند آن را تصویب کردند. امروز دوستان پیشنهاد آوردند که اشخاص خصوصی غیردولتی را تنها مشمول این بند کنیم، این به‌معنای معافیت صندوق‌ها و شرکت‌های دولتی و رانت جدیدی برای آنهاست.

زنگنه با تأکید بر اینکه مشکلی در بورس داریم که باید آن را حل کنیم، گفت: ۹۰ درصد سهام شرکت‌های بزرگ در بورس تحت مالکیت دولت یا شبه دولتی‌ها است. در نتیجه نهایتاً ۱۰ درصد آن‌ها در اختیار مردم عادی قرار دارد. با این وجود سهام‌داران ۹۰ درصدی از مردم به عنوان سپر بلا استفاده می‌کنند.

تا به صندوق می‌گوییم بیایید خودتان را شفاف کنید، قیمت خوراک را اصلاح کنید یا مالیات بپردازید، بلافاصله می‌بینید در نماد بورس قرمز می‌شوند. در مرحله بعد همان مردم عادی ۵ تا ۱۰ درصدی را سپر بلا می‌کنند و می‌گویند بروید با نمایندگان و دولت تماس بگیرید. نمی‌توانیم به این صورت پیش بریم.

بورسی‌ها جلوی هرگونه انضباط بخشی را می‌گیرند

وی گفت: خود شرکت‌های بورسی جلوی هر گونه انضباط بخشی را گرفته‌اند. منطقی نیست که ما از سود شرکت‌های بورسی و صندوق‌هایی که عمده سرمایه آن‌ها هم از همین شرکت‌ها تامین شده است مالیات نگیریم، اما پلکانی و تا ۳۰ درصد از حقوق بگیران مالیات بگیریم. این چه منطقی است؟ اگر قرار است که از این شرکت‌ها و صندوق‌ها مالیات نگیریم نباید از حقوق مردم هم مالیات بگیریم.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس اظهار کرد: این شرایط جای تعجب دارد و متاسفانه در مجلس هم دوستان با همین فضا تصمیم می‌گیرند. بار‌ها دیده‌ام که در دولت تصمیم خوبی گرفته شده است، اما بلافاصله تابلو بورس را قرمز کردند و عده‌ای هم اعتراض کردند. در ادامه بلافاصله رئیس جمهور به وزیر اقتصاد دستور داده تا سریع مسئله را حل کنند. اینگونه نمی‌شود کاری انجام داد.

البته می‌توان رقم ۵۰۰ میلیارد را برداریم و یک شاخص دیگری مانند درصد مشخصی از معاملات بزرگ را به عنوان مالیات در نظر بگیریم، اما به این دلیل که این حکم مربوط به ۱۴۰۳ و یک برنامه یک ساله است، نمی‌توان چندان به آن ایراد گرفت.

وی با اشاره به اینکه اگر ما معافیتی را لغو می‌کنیم خسارت آن به مردم نمی‌رسد، گفت: حرف ما این است که فلان صندوق سرمایه‌گذاری اگر سود کرده است باید بیاید مالیات آن را بپردازد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: قرار نیست از عملکرد خود مالیات بدهند که زیان کنند. قرار است هزینه‌های آن‌ها از درآمد کسر شود و اگر سودشان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان شود، مشمول مالیات خواهند شد. یعنی اگر سود خالص آن‌ها کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد معاف خواهند بود. این یک حرف کاملاً عدالت محور است.

حال برخی دوستان می‌گویند با این کار شرکت‌های بورسی ضرر خواهند کرد. سوال این است که آیا یک صندوق سرمایه‌گذاری در حال سود هست یا خیر. ما از کارمندی که حقوق آن‌ها را اضافه می‌کنیم مالیات دریافت می‌کنیم. این افراد چه تفاوتی با کسانی دارند که سرمایه خود را در یک صندوق گذاشته‌اند و در حال کسب سود هستند؟

مالیات از سود گرفته می‌شود نه عملکرد

وی در خصوص ابهامات مطرح شده در خصوص احتمال زیان شرکت‌های بورسی به دلیل کاهش معافیت‌ها گفت: وقتی هست که به طور مثال ما قیمت خوراک را اضافه می‌کنیم و به واسطه این کار یک شرکت پتروشیمی ادعا می‌کند که زیان ده شده است. این موضوع می‌تواند درست باشد، اما ما مالیات را از سود دریافت می‌کنیم.

اگر سودی هم کسب شده، ما قصد داریم از ۱۰۰۰ تومان آن ۱۰ تومان مالیات بگیریم. از این رقم معافیت ماده ۱۳۹ و معافیت دانش‌بنیان‌ها نیز کم می‌شود و در نهایت همان ۱۰ تومانی که مثال زدیم هم می‌شود ۵ تومان.

یک فرد عادی هم تا سقف ۵۰ میلیارد تومان در سال معافیت مالیاتی می‌تواند داشته باشد. مگر یک فرد چه کاری می‌خواهد انجام دهد که بیش از این رقم سود کند و مالیات هم نپردازد.

زنگنه با اشاره به ابهام دیگری در خصوص مشمول مالیات شدن درآمد شهرداری‌ها نیز گفت: در خصوص شهرداری‌ها نیز گفته می‌شود که این بند از تبصره سبب فشار بر آن‌ها خواهد شد. اولا اگر شهرداری‌ها کاری انجام می‌دهند که تا این حد آن‌ها را سود‌ده کرده است، آیا نباید مالیات بدهند؟ دوم اینکه در حال حاضر بخش عمده شهرداری‌ها کشور زیان‌ده هستند؛ بنابراین اصلا نمی‌دانیم که برخی از دوستان نگران چه مشکلی هستند که می‌گویند شهرداری‌ها به دلیل کاهش معافیت‌های مالیاتی به ۵۰۰ میلیارد تومان در سال دچار مشکل می‌شوند.

سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی تعیین شده رقم بسیار بالایی برای سود خالص یک شرکت است. حتی اگر شرکتی در زیر مجموعه شهرداری چنین سودی دارد به چه دلیلی باید معافیت داشته باشد؟

وی افزود: با توجه به این شرایط امیدوار هستیم تا دوستان مجلس این بند از قانون بودجه ۱۴۰۳ را تغییر ندهند. خود این تغییر نیز یک بدعت است. مجلس یازدهم در مجموع دو هفته دیگر سر کار است؛ اینکه در این شرایط بخواهیم یک لایحه دو فوریتی بیاوریم و سریع تغییر ایجاد کنیم چندان قابل قبول نیست.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: سهام عدالت را باید کنار بگذاریم و بعد ببینیم چقدر از مردم در بورس هستند؟ چند درصد افراد معامله‌گر اشخاص حقیقی هستند؟ تعداد آن‌ها بسیار کم است و ارزش سهام آن‌ها نیز پایین است.

اگر بنده جای دولت باشم به مردم و اشخاص حقیقی می‌گویم که نگران نباشند و ۳۰ درصد سود آن‌ها را تضمین می‌کنیم. سپس وضعیت شرکت‌ها را درست کنیم. تا به سراغ این شرکت‌ها می‌رویم مردم را تحریک می‌کنند. دولت باید پای کاهش معافیت‌ها بایستد.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه برای اولین بار، برای سهام‌داران خرد نهاد دیده شده است، گفت: در حقیقت باید دولت ساز و کاری را تعیین کند که سهام‌داران خرد نیز در مدیریت نقش داشته باشند و بتوانند نظر بدهند.

دیگر خبرها

  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه های هلال احمر اردبیل
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی