Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@04:33:13 GMT

استان اصفهان رتبه اول تولید شیر در کشور را دارد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۵۷۵۸

استان اصفهان رتبه اول تولید شیر در کشور را دارد

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به جایگاه خوب استان اصفهان در تولیدات دامی و پروتئینی کشور گفت: استان اصفهان رتبه اول تولید شیر در ایران را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نشست خبری اصحاب رسانه عصر امروز با مدیران قسمت‌های مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، مدیران حوزه‌های مختلف در رابطه با مسائل و دغدغه‌های خبرنگاران در حوزه کشاورزی، دامداری، شیلات و مسائل مالی به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

 عدم توجه به دامپزشکی باعث بروز مشکلات امنیت غذایی، بهداشت و سلامت انسانی می‌شود 

شهرام موحدی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی یکی از ارکان بی‌بدیل بدنه‌ دولت و مبحث مهم امنیت غذایی را به عهده دارد، امنیت غذایی در کشور بسیار مهم است و درگیر و دار جنگ روسیه و اوکراین، بیشترین نگرانی بحث غله است و امنیت غذایی این قدر سیاست و اجتماع را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر اکنون فضای تامین امنیت غذایی در کشور خوب است، حاصل تلاش‌های بی‌بدیل تولیدکنندگان، کشاورزان و وزارت جهاد کشاورزی بوده البته نافی مشکلات اقتصادی در استفاده از تولیدات نیستیم.

وی ادامه داد: ما رتبه اول تولید شیر کشور را داریم و این یک زیرساخت بهداشتی لازم دارد و اگر سلامتی تن، روح و حوزه بهداشت برقرار است، حاصل فعالیت‌های نامحسوس و غیرعینی است و دامپزشکی به معنای سربازان گمنام عرصه‌های بهداشت است. امروز بدترین بیماری‌ها، بیماری‌های مشترک بین انسان و دام هستند و اگر به حوزه دامپزشکی توجه نشود، علاوه‌بر مشکلات در حوزه امنیت غذایی، حوزه بهداشت و سلامت انسانی هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

موحدی با اشاره به زنجیره بهداشتی فراورده‌های پروتئینی در کشور عنوان کرد: در همه جای دنیا بحث محصولات و فراورده‌های پروتئینی از لحاظ بهداشتی از مزرعه تا چنگال به‌عهده دامپزشکی آن کشور است و در ایران دو بخش شده، فراورده‌های لبنی یا گوشتی تا زمانی که خام است، به عهده دامپزشکی و پس از آن به عهده سازمان غذا و دارو است. این موضوع مشکلاتی هم ایجاد کرده‌ است اما آنقدر تعاملات خوب بوده که توانسته‌ایم از این مشکلات هم عبور کنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در ارتباط با مسائل بهداشتی عسل افزود: سه دستگاه سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی کشور متولی مباحث بهداشتی عسل هستند و جلسات متعددی برگزار شده‌ و یک تقسیم‌بندی وظایف صورت گرفته است. در حوزه صادرات عسل، صادرکننده نمی‌تواند یک گرم عسل از مرز صادر کند مگر اینکه گواهی‌نامه بین‌المللی دامپزشکی داشته باشد و به‌دلیل اختلاف نظرها، بحث صادرات به دامپزشکی و سایر مباحث از قبیل بازار، نظارت‌ها، سوپرمارکت‌ها و بقیه مسائل به سازمان غذا و دارو و استاندارد واگذار شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: وظایف دامپزشکی، حوزه بهداشت است و در سال گذشته نزدیک به 48 میلیون دلار فراورده‌های خام دامی با گواهی بین‌المللی اداره کل دامپزشکی به خارج از کشور صادر شد و با وجود اینکه در ابتدای سال جاری 2 میلیون و 304 هزار کیلوگرم خامه استریلیزه و پاستوریزه به روسیه صادر شد، نمی‌توان به بهداشت شیر ایراد گرفت.

تمایل به فروش دام مولد در هفته‌های گذشته در اصفهان به شدت افت پیدا کرده‌ استاصفهان ظرفیت برگزاری رقابت‌های مختلف ورزشی را دارداجرای 179 پروژه در زیرمجموعه بخش کشاورزی استان اصفهان

تولید بیش از 8600 تن ماهی خوراکی در استان اصفهان 

محمدرضا عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان با اشاره به تاثیر سیل‌های اخیر در حوزه شیلات استان اصفهان اظهار داشت: در مردادماه سال جاری با حوادث غیرمترقبه‌ای مواجه بودیم که حدود 20 مزرعه ما دچار آسیب شدند، حدود 300 ماهی تلف شد و بیش از 500 میلیارد تومان خسارت وارد کرد که با پیگیری‌های انجام شده این موارد به شیلات ایران اعلام شد و امیدواریم کمک‌هایی انجام شود.

وی ادامه داد: بیش از 8600 تن انواع ماهی‌های خوراکی از جمله قزل‌آلا، گرمابی و خاویاری در استان اصفهان تولید می‌شود و برای پیشگیری از سیل متوجه شدیم اگر در کنار مزارع خسارت‌دیده چاهک آب وجود داشته باشد که ورودی آب را بسته و همچنین سیستم‌های مکانیزه کنترل ورودی آب در مزارع موجود باشد، می‌توان از وقوع خسارات زیاد جلوگیری کرد و با دستگاه‌های مرتبط در این حوزه پیگیر هستیم تا بتوانیم این موارد را برای مزارعی که دچار خسارت شدند تدارک ببینیم.

تصویب 3100 میلیارد تومان اعتبار بخش کشاورزی در سفر رئیس جمهور به استان اصفهان 

کامران بقایی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان دررابطه با میزان خسارت سیل در استان اظهار داشت: میزان خسارت سیل در سطح استان 683 میلیارد تومان در بخش کشاورزی برآورد شده‌ است که موارد طی گزارشات متعدد تماما به مراجع ملی و استانی منعکس شد و براساس پیگیری‌های صورت گرفته این موضوع در دستور کار هیئت دولت بوده و به محض تخصیص اعتبارات در این زمینه، کار خود را در سطح شهرستان‌ها انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه بر اساس پیگیری‌هایی که در سطح استان انجام شد و با توجه به شرایطی که در بخش کشاورزی استان اصفهان حادث بود، در حوزه 28 زیر پروژه‌ای که تعریف شد، توانستیم اعتبارات خوبی را برای استان در سفر رئیس‌ جمهور مصوب کنیم که حدود 3100 میلیارد تومان بوده و قرار است در طول 3 سال از محل منابع مختلفی که تعبیه شده، اختصاص پیدا کند و امیدواریم با اختصاص این اعتبارات بتوانیم به اهداف موردنظر در حوزه کشاورزی دست یابیم.

انتهای پیام/174/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی استان اصفهان میلیارد تومان جهاد کشاورزی امنیت غذایی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • رتبه برتر سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود