Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@01:29:10 GMT

فواید دوش آب سرد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۵۷۷۷

در افراد مبتلا به افسردگی، دوش آب سرد می تواند به عنوان نوعی شوک الکتریکی ملایم عمل کند. ناطقان: دوش گرفتن با دمای آب کمتر از 21 درجه سانتی گراد را دوش آب سرد می گویند. این روش ممکن است با فواید سلامتی متنوعی نیز همراه باشد. آب درمانی یا همان هیدروتراپی قرن هاست که با تکیه بر تمایل بدن ما به سازگاری با شرایط سخت، استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه چنین تمریناتی، بدن در برابر استرس مقاوم تر از قبل می شود.

با این حال دوش آب سرد را نمی توان عامل قطعی و اصلی درمان هر بیماری دانست. در مقابل این عمل ممکن است به بهبود علائم ناخوشی و بهزیستی عمومی کمک کند. فوایدی که در ادامه توضیح داده می شوند، با استناد به مقالات منتشر شده توسط مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا جمع بندی شده اند:
اندورفین ها را افزایش می دهد

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، افسردگی حداقل 10 درصد از بزرگسالان این کشور را تحت تاثیر خود قرار می دهد. داروهای مختلفی وجود دارند که بسته به شدت یا مدت علائم، افسردگی را درمان می کنند. یکی از روش های درمانی جامع که محبوبیت زیادی یافته است، آب درمانی است. در یک کارآزمایی بالینی مشخص شد که دوش آب سرد به مدت حداکثر 5 دقیقه، 2 تا 3 بار در هفته به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.


در افراد مبتلا به افسردگی، دوش آب سرد می تواند به عنوان نوعی شوک الکتریکی ملایم عمل کند. آب سرد تکانه های الکتریکی زیادی به مغز شما ارسال می کند. آنها به بدن تلنگری می زنند تا سطح هوشیاری و انرژی خود را افزایش دهد. در این فرآیند اندورفین ها که گاهی اوقات هورمون های شادی نامیده می شوند نیز ترشح خواهند شد. این تاثیر سبب القای احساس رفاه و خوش بینی می شود.
به بهبود متابولیسم کمک می کند

چربی سفید چربی هایی هستند که ما آنها را با شرایطی مانند چاقی و بیماری های قلبی- عروقی مرتبط می دانیم. اما همه ما با چربی قهوه ای متولد می شویم. محققان دریافته اند که چربی قهوه ای نقش مهمی در سلامت بزرگسالان ایفا می کند. علاوه بر این سطوح سالم و طبیعی چربی قهوه ای نشان می دهد که چربی سفید در وضعیت سالمی قرار دارد. لازم به ذکر است که چربی قهوه ای با قرار گیری در معرض دمای سرد فعال می شود.

البته افراد چاق نمی توانند به سادگی از دوش آب سرد برای کاهش وزن آن هم بدون تغییر عادات و سبک زندگی سود ببرند. با این حال دوش آب سرد به صورت 2 یا 3 بار در هفته می تواند به افزایش متابولیسم و مبارزه با چاقی طی زمان کمک کند.

تا به حال به طور دقیق مشخص نشده که دوش آب سرد چگونه به کاهش وزن افراد کمک می کند. با این وجود به نظر می‌ رسد که آب سرد می تواند سطوح خاصی از هورمون ها را متعادل سازی کند و سیستم گوارشی را التیام ببخشد. چنین اثراتی ممکن است به توانایی دوش آب سرد به منظور کاهش وزن یاری برسانند.

از مزایای شگفت انگیز دوش آب سرد
گردش خون را بهبود می بخشد

غوطه ور سازی بدن در آب سرد می تواند سبب ایجاد احساس ناراحتی شود، اما در عین حال نشاط آور نیز خواهد بود. در واقع آب سردتر از دمای طبیعی بدن باعث می شود که بدن برای حفظ دمای اصلی و همیشگی خود مقداری سخت تر کار کند. دوش آب سرد می تواند سیستم گردش خون ما را کارآمدتر کند. برخی افراد همچنین گزارش کرده اند که وضعیت پوست آنها در نتیجه دوش آب سرد بهتر شده است که احتمالا به دلیل گردش خون بیشتر است.

به همین علت است که ورزشکاران از آب سرد برای بهبودی پس از آسیب‌ های ورزشی استفاده می‌ کنند. در نتیجه به دنبال کبودی یا آسیب عضله، یخ سبب کاهش التهاب می شود. به بیان دیگر با پایین آوردن دمای یک ناحیه از بدن، انتقال خون گرم، تازه و پر از اکسیژن به آن ناحیه را تسریع می کنیم و این موضوع باعث کاهش زمان بهبودی می شود. این روش برای افراد با گردش خون ضعیف از جمله مبتلایان به فشار خون بالا و دیابت بسیار مفید است.
به مبارزه با بیماری های معمول کمک می کند

بدن ما به گونه ای طراحی شده است که در برابر عناصر محیطی مقاوم شود. به عنوان مثال لکوسیت ها به مبارزه با عفونت در بدن کمک می کنند. شوک آب سرد در جریان خون باعث تحریک لکوسیت ها می شود. این بدان معناست که گرفتن دوش آب سرد می تواند به مقاومت ما در برابر بیماری های معمول مانند سرماخوردگی یاری برساند.

همچنین بر اساس یک سری مطالعات معتبر، دوش آب سرد می تواند بدن را مقابل انواع خاصی از سرطان ها مقاوم سازی کند. از طرفی دیگر این متد برای افرادی که در انتظار جراحی یا سایر درمان های منحصر به فرد بیماری خود هستند نیز می تواند بسیار مفید باشد.
احتیاط

دوش آب سرد درمانی جادویی برای هر نوع بیماری نیست. این روش باید به عنوان مکمل درمان های سنتی استفاده شود، اما نه به عنوان جایگزین.

به یاد داشته باشید که افراد مصرف کننده دارو برای سلامت روان خود نباید داروهایشان را به طور ناگهانی به نفع درمان جایگزین قطع کنند.

اگر احساس بیماری می‌ کنید، اخیرا از بیمارستان مرخص شده‌ اید و یا سیستم ایمنی بدن شما به خطر افتاده است، دوش آب سرد را با مقداری تاخیر انجام دهید. منبع: عصر ایران برچسب ها: فواید ، دوش ، آب سرد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: فواید دوش آب سرد دوش آب سرد چربی قهوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟

به گزارش خبرآنلاین، تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

ایسنا در گزارشی نوشت: بشر قرن بیست و یکم بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به دنبال ارتقاء سطح کیفیت زیست فردی و اجتماعی‌ست. سطح رفاه ارتقاء یافته و همین امر علی‌رغم تمامی مواهبش دارای مشکلاتی جدی نیز هست. امروزه دخالت بیمار در نوع انتخاب روش درمان و مصرف دارو به معضلی تبدیل شده که خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. از عمل‌های زیبایی گرفته تا درمان‌های متنوع و مختلف سنتی و طب گیاهی آنقدر در این روزها شایع شده که لزوم شناخت و آگاهی از شرایط درمانی یا برعکس، آسیب‌رسان بسیاری از این روش‌ها بیش از پیش نمود یافته است. از اینرو در شماره‌هایی سریالی به اطلاع‌رسانی در خصوص پرکاربردترین روش‌های درمانی از این دست خواهیم پرداخت.

تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

این روزها خبرهایی مبنی بر انتقال بیماری‌هایی نظیر هپاتیت و ایدز از طریق زالو درمانی شایع شده است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این خصوص با دکتر مریم مقیمی متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

در آغاز گفت‌وگو درباره مبنای علمی زالودرمانی و این که در علم پزشکی چه قدر مورد تایید است، بفرمایید؟

اکثر کشورهای دنیا از زالودرمانی استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد مطمئن شود، کلمه leech therapy را سایت‌های معتبر پزشکی مثل google scholar و pubmed جستجو کند، می‌بیند که چه قدر مقالات در طب رایج در زمینه زالو درمانی در بسیاری از کشورهای دنیا نوشته شده است.

تاثیرات زالو درمانی در مکانیسم بدن چگونه است؟

زالو مواد زائد در خون را می‌مکد. همچنین در بزاق‌ زالو موادی وجود دارد که تا مدتی در بدن می‌ماند و مانع از لخته شدن خون می‌شود. در کشورهای دیگر بیشتر در پیوندهای پوستی و جراحی‌ها از زالودرمانی استفاده می‌شود تا مانع لخته شدن خون شود و عمل پیوند به درستی صورت بگیرد. در طب سنتی ایرانی علاوه بر موارد بالا، در موارد دیگری هم از زالودرمانی استفاده می‌شود. یکی از این موارد خارج کردن مواد زائد از یک موضع است. برای مثال کسی که جوش صورت دارد بعد از پاکسازی کلی بدن و استفاده از داروهای خوراکی ممکن است در موضع‌هایی از صورت هنوز جوش باقی مانده باشد، روی آن مواضع زالو می‌گذاریم، تا زالو آن موضع را از مواد زائد پاک کند. البته مریض باید شرایط لازم مانند نداشتن کم‌خونی و توانایی انجام آن را داشته باشد.

در بسیاری از موارد مریض با علامت سردرد به ما مراجعه می‌کند در اینجا درمان ما فقط زالو درمانی نیست. یعنی اول پاکسازی کلی بدن انجام می‌دهیم تا مواد زائد به طور کامل از بدن پاک شود. سپس برای فردی که سردرد دارد پشت گوش‌اش زالو می‌گذاریم تا زالو مواد زائدی که در پاکسازی کلی از بدن خارج نشده است از موضع سر خارج کند. زالو معمولا تا شعاع ۲۰ سانتی خود را پاکسازی می‌کند. بنابراین برای پاکسازی موضع‌ای از زالو استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها فکر می‌کنند بسیاری از بیماری‌ها فقط با زالو درمانی، درمان می‌شود. اما این گونه نیست قبل از زالو درمانی یک پاکسازی قوی به طور معمول لازم است بعد زالو را روی آن موضع قرار می‌دهیم تا اگر ماده‌ای باقی مانده باشد آن موضع پاکسازی شود.

درباره بیماری‌های دیگری که می‌توان از زالو درمانی برای آن‌ها استفاده کرد توضیح دهید؟

برای انواع مختلف بیماری‌های پوستی، سردردها، مشکلات چشمی، دیابت یا کسانی که مشکل عروقی دارند معمولا بعد از پاکسازی کلی، از زالو درمانی استفاده می‌کنیم. برای مثال فردی که در اثر دیابت چشم‌اش دچار مشکل شده بعد از پاکسازی کلی و کنترل دیابت، زالودرمانی هم می‌توانیم در ناحیه چشم‌اش انجام دهیم.

زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است.

کسانی که در قسمت‌های مختلف بدن‌شان مشکل عروقی دارند. برای مثال کسانی که زخم پای دیابتی دارند. برای این افراد در ابتدا قند را کنترل می‌کنیم، پاکسازی کامل را انجام می‌دهیم زخم را اگر بافت مرده داشته باشد حتما بافت مرده باید خارج شود. یک زخم تمیز را علاو بر این که درمان‌های موضعی انجام می‌دهیم برای خون رسانی بهتر زالو درمانی هم انجام می‌دهیم. چرا که یکی از مشکلاتی که در دیابت داریم عدم خون رسانی خوب است.

همان‌طور که قبلا هم گفتم زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است. خیلی وقت‌ها در گرفتگی‌های عروق قلبی و بیمارهای قلبی مریض اول باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا موارد اورژانسی رد شود. اگر دکتر قلب داروهاش را داد بیمار داروهای پزشک قلب‌اش را مصرف می‌کند. افرادی که گرفتگی عروق دارند می‌توانیم در کنار طب رایج، زالو درمانی هم روی قفسه سینه برای آن‌ها انجام دهیم تا کمک کند خون رسانی عروق بیشتر شود و مشکل گرفتگی عروق حل شود.

چه کسانی نمی‌توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

بستگی به شرایط بیمار دارد. برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد. ما قوَت را با توجه به شرایط مزاج و نبض مریض می‌سنجیم کسی که نیرو و توانایی خوبی داشته باشد و کم‌خونی نداشته باشد معمولا می‌تواند از زالو درمانی استفاده کند.

اهمیت سن افراد در زالودرمانی چیست؟

سن افراد مهم است. برای مثال برای نوزادان معمولا زالو درمانی انجام نمی‌دهیم یا در افرادی که خیلی پیر هستند و در اثر کهولت سن بسیار کم توان باشند ممکن است نتوانیم از زالو درمانی استفاده کنیم. بنابراین در این افراد، معمولا از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنیم بنابراین اگر لازم باشد و فرد توانایی انجام آن را داشته باشد زالو درمانی را انجام می‌دهیم .در بچه‌های ۲سال به بالا اگر ضرورت داشته باشد انجام می‌دهیم.

برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد.

افراد مسنی که مشکلات واریس دارند زالو درمانی مفید است؟

زالو درمانی یکی از راههای درمان‌ واریس است. منتها در قدم اول پاکسازی کلی انجام می‌دهیم. بعد مریض ۱۰ یا ۲۰ روز داروهاش را که استفاده کرد زالو درمانی را شروع می‌کنیم. در سنین بالا بستگی به قوت مریض و تشخیص پزشک دارد. اگر مریض کم خونی دارد یا قوت لازم را ندارد. معمولا برای این افراد زالو درمانی انجام نمی‌دهیم سعی می‌کنیم ازدرمان‌های دیگری استفاده کنیم.

شایعاتی وجود دارد که بیماری‌های ایدز و هپاتیت از طریق زالودرمانی انتقال می‌یابد؟

زالو درمانی اگر در مراکز پزشکی معتبر انجام شود، هر زالو برای یک نفر استفاده می‌شود. بعد از این‌که زالو خون را مکید و کارش تمام شد جلوی چشم بیمار از بین می رود. این گونه نیست که زالو نگهداری شود و برای کس دیگری استفاده شود. در صورتی باعث انتقال بیماری‌های خونی می‌شود که یک زالو برای چند نفر استفاده شود. این موضوع ممکن است در مراکزی که معتبر نیستند و افرادی که تحصیلات لازم را ندارند یا اطلاعات نداشته باشند یا صرف مسائل مالی بیایند یک زالو را برای چند نفر استفاده کنند، باعث انتقال بیماری شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901301

دیگر خبرها

  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی