Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه نگارگری عاشوایی «دلدادگی» امروز دوشنبه ۳۱ مردادماه با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، امیرحسین و سارا آقامیری و جمعی از هنرمندان در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.

در این نمایشگاه ۴۵ اثر نگارگری از حسین عصمتی، مینا صدری، مهدی فرخی، مرتضی حسینی پورشاندیز، فاطمه منظوری، خشایار قاضی‌زاده، جمشید سرحدی، مرحوم پرویز اسکندرپور خرمی، امیرحسین آقامیری، سارا آقامیری، احمدرضا رحیمی و حسین حبیبی به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: این نمایشگاه، مجموعه‌ای است که متشکل از آثار گنجینه حوزه هنری است و بخشی دیگر از آثار متعلق به هنرمندانی و اساتیدی است که با ما در ارتباط هستند اما شرایط شان به گونه‌ای است که کارها در اختیار خودشان باشد و ارزشی نمی‌توان روی این آثار گذاشت.

وی «نگارگری» را هنر بومی ایران دانست که مربوط به جغرافیای ما است و بیان کرد: در جهان، هنر ما را به نگارگری می‌شناسند و جایگاه رفیع این حوزه متعلق به استاد محمود فرشچیان است که باعث افتخار ایران هستند. بنابراین توجه به این زمینه هنری برای ما ضرورت محسوب می‌شود و ما نیز سعی می‌کنیم هر سال به این هنر در برنامه‌هایمان توجه کنیم، همچنان که سال قبل، رویدادی را با مسئولیت دکتر محمدعلی رجبی با عنوان «آسمان نگاره‌ها» برگزار کردیم که نگاه ویژه ای به این هنر داشت.

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری همچنین درباره اینکه آیا از سوی این مرکز به هنرمندان سفارش کار برای خلق آثار نگارگری عاشورایی داده می‌شود، توضیح داد: ما رویدادهایی نظیر سوگواره عاشورایی داریم که یکی از مباحثی که بسیار مدنظر ما است، نگارگری است اما نیاز به ملاحظاتی دارد، چراکه هنر نگارگری هنری خاص است و باید جوایز این بخش نیز خاص باشد و به همین دلیل دوستان در سپهر سوره هنر در حال بررسی این موضوع هستند تا بتوانند جایزه‌ای متمایز در نظر بگیرند. در عین حال بخش عمده‌ای از آثار گنجینه حوزه، مربوط به سوگواره عاشورایی است که برخی از دوره‌های آن، نگارگری داشتیم و آثار خوبی نیز از این هنر موجود است و برخی از آثار فاخر و برگزیده، خریداری شده و در مقاطع مختلفی نیز حوزه هنری آثار فاخر نگارگری را خریداری کرده است.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، جای موزه نگارگری همچون موزه انقلاب، بسیار خالی است ولی نگارگری از این جهت بسیار مهم است که پیوند جدی با فرهنگ و پیشینه ما دارد.

شجاعی طباطبایی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که آیا مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به آثاری همچون نگارگری که قابلیت عرضه جهانی دارند و ثبت جهانی آن نیز توسط دیگر کشورها انجام شده است، برنامه و نگاه جهانی دارد یا خیر، گفت: عتبات عالیات بسیار علاقمند هستند تا پیرو تفاهم‌نامه‌هایی که با ایران داشتند، آثاری که مرتبط با عاشورا و امام حسین (ع) در موزه‌ای حضرت سیدالشهداء به نمایش بگذارند یا اگر شرایطی فراهم شود، آثار خریداری شوند. همچنین در حوزه کشورهای غیر جهان اسلام، ما واقعاً به صورت جدی و از زمانی که آقای دادمان در حوزه هنری حضور دارند و آقای سالکی را مسئول امور بین الملل کرده‌اند، در حوزه بین الملل در تلاش هستیم تا آثار هنرمندان را به نمایش بگذاریم و امیدواریم بتوانیم ارتباطات و تعاملات با هنرمندان و موزه‌های جهانی برقرار کنیم. یکسری گالری‌ها و رویدادهای هنری شناسایی شده‌اند که این ارتباطات باید تقویت شوند و لازم است بگویم بنا داریم یک مرکز بین‌المللی در حوزه کارتون و کاریکاتور راه اندازی کنیم.

نمایشگاه نگارگری عاشورایی «دلدادگی» تا ۱۲ شهریورماه در گالری عالی حوزه هنری برپاست.

کد خبر 5569738

منبع: مهر

کلیدواژه: هنر نگارگری مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری حسین حبیبی مسعود شجاعی طباطبایی سوگواره عاشورایی محرم 1401 تئاتر ایران حضور هنر ایران در جهان فیلم کوتاه تئاتر شهر محرم 1401 خانه هنرمندان ایران فیلم سینمایی فیلم مستند نوفل لوشاتو هنرمندان تئاتر کارگردان تئاتر روایت محرم عکاسی برنامه تلویزیونی هنرهای تجسمی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • جای خالی صالحی امیری در کمیته ملی المپیک