Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@21:57:07 GMT

راز موفقیت توجه به نیاز مخاطب است

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۷۴۱۷

راز موفقیت توجه به نیاز مخاطب است

مدیر انتشارات جام جم گفت: توجه محترمانه و حرفه‌ای به نیازهای مخاطب راز موفقیت یک ناشر و رسانه است.

به گزارش مشرق، مدیر انتشارات جام جم در نشست تخصصی و کارشناسی خبرگزاری صدا و سیما گفت: رسانه باید یک قدم جلوتر از مخاطب باشد و به مخاطب کمک کند از جایی که هست جلوتر بیاید و این بدین معنی نیست که رسانه بالای سر مردم باشد بلکه باید در کنار مردم باشد و از کنار به مسائل آنان خود آگاهانه و صادقانه نگاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی قزلی افزود: در انتشارات جام جم تلاش کردیم به نیازها و دغدغه‌های مردم توجه حرفه‌ای و رو به جلو داشته باشیم نه اینکه به مخاطب باج بدهیم اگر اعتیاد دغدغه مردم است باید مواجهه حرفه‌ای و محترمانه با این نیاز داشته باشیم سعی کنیم حرف جدیدی بزنیم باید یک پنجره جدیدی باز کنیم و در این پنجره جدید به مخاطب اطمینان دهیم که  نمی‌خواهیم جیب تان را بزنیم بلکه می‌خواهیم دوست بشویم .

وی گفت : به همین دلیل بود که در نمایشگاه کتاب امسال به مخاطبان گفتیم هرکسی از کتاب‌های ما راضی نبود پول کتاب را بر می‌گردانیم و تا الان حتی یک مورد نداشتیم که از کتاب‌ها راضی نباشد.

مدیر نشر جام جم با اشاره به اینکه گاهی مخاطب به نیاز خود واقف نیست و باید نیازش را زنده کرد افزود: در کتاب قربانی شهریورکه در آستانه ورود به بازار نشر است به این نتیجه رسیدیم که مستاجرها مسئله و نگرانی هایشان را در این حوزه به گفتگو نمی‌گذارند فکر می‌کنند این یک دردی است که هرکسی باید به تنهای به دوش بکشد و این اشتباه است این نیاز مستاجرو صاحبخانه هاست که درباره این موضوع باهم حرف بزنند و اگر با یکدیگر صحبت کنند بخشی از مسئله‌ها حل می‌شود گاهی بعضی از مشکلات در قسمت بیان مسئله حل می‌شود.

قزلی گفت: موضوع کتاب‌های انتشارات جام جم بر روایت‌ها استوار است آنچه که در زندگی‌ها پیدا می‌شود و در واقع مبتنی بر واقعیتی است که به صورت روایت به مخاطب عرضه می‌شود

وی افزود: روایت‌ها به دلیل اینکه به دغدغه‌ها و واقعیت‌ها مرتبط هستند و از ابرازهای ادبیات استفاده می‌کنند و عمق دارند در ارتباط برقرار کردن با مخاطب در همه دنیا در موقعیت خوبی قرار دارند ودر دوره جدید فعالیت این انتشارات که از هشت ماه گذشته آغاز شده به ناداستان‌ها توجه شده است.

این نویسنده و ناشر ادامه داد: در انتشارات جام جم علاقه‌ای به انتشار تعداد زیاد عناوین نداریم و اعتقاد داریم که کتاب خوب و به قاعده کار چند تا کتاب بی کیفیت را می‌کند انتخاب موضوع و پرداخت مناسب به موضوع اولویت ماست و با این ایده امیدواریم ۱۲ کتاب به سبد کتاب و کتابخوانی جامعه کتابخوان اضافه کنیم.

وی گفت: این انتشارات با شعار کتابخانه شما را می‌گیریم در دوره جدید فعالیتش از اواخر پاییز سال گذشته تا کنون ۱۵ عنوان کتاب را منتشر کرده است و ۶ عنوان کتاب هم آماده انتشار دارد که تا پاییزامسال به کتابفروشی‌ها می‌رسد و تاپایان یکسالگی فعالیتش حدود بیست و سه کتاب عرضه خواهد کرد.

مدیر نشر جام جم درباره پرفروشترین کتاب‌های این انتشارات گفت: پر فروش‌ترین کتاب ما ویولون زن روی پل از باباخانی بود که موضوعش اعتیاد و ترک آن است این کتاب ماجرا را انسانی نگاه کرده است در واقع حرکت از سمت ظلمت به نور را مد نظر قرار داده است از یک سو خوشحالم که ویولوزن روی پل از چاپ پانزدهم هم گذشت ناراحتم از اینکه این موضوع این قدر مورد نظر جامعه است بابا خانی قبل از اعتیاد نویسنده درجه یک بود و شاید این سی امین کتابی است که نوشته است و سابقه و جدیت نویسندگی وی در کیفیت این کتاب بی اثر نبوده است.

وی کتاب دوجان خانم قدیانی را هم از دیگر کتاب‌های پرفروش انتشارت جام جم برشمرد وافزود: این کتاب که خرده روایت‌های بارداری است اولین کتاب این نویسنده است که مورد استقبال خوب مخاطبان قرار گرفته است و کتاب چمدان‌های باز هم چاپ چهارم و متاستاز اسرائیل و شریان مکران چاپ سوم را تجربه کردند.

قزلی گفت: خیلی از کتاب‌های این انتشارات چاپ دوم هستند مثل کتاب به زبان فارسی که موضوع آن پاسداشت زبان فارسی و روایت‌هایی از فرهنگ و زبان فارسی است و کتاب قربانی شهریور که موضوع آن خرده روایت‌های اجاره نشینی و کتاب در سرزمین نجیب.

وی افزود: همچنین کتاب آداب کتابخواری که موضوعش خرده روایت‌های کتابخوانی است در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب امسال منتشر شد در همان زمان هم به چاپ دوم رسید به نظر می‌آید مخاطب توانسته این انتشارات را درمدت کوتاه فعالیتش در دوره جدید بازشناسایی کند و کسانی که یکی یا دوتا از کتاب‌های این انتشارات را خوانده اند دارند به سراغ کتاب‌های بعدی هم می‌آید و شعار کتابخانه شما را می‌گیریم دارد اتقاق می‌افتد.

مدیر انتشارات جام جم همچنین از انتشار کتابی با عنوان زندگی پای تخته سیاه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: نویسنده این کتاب معلمی بازنشسته‌ای است خاطرات وتجربیات دوران تدریسش را نوشته که موضوع و پرداخت و نوع نگاه و صراحتش بسیار خوب است و به درد همه معلمان و کسانی که دغدغه فرستادن فرزندانشان به مدارس خوب دارند می‌خورد.

قزلی گفت: نشر جام جم در یک دوره‌ای قبل ازحیات جدیدش با مخاطب افراطی یا تفریطی رفتار می‌کرد یا به مخاطب اصلا توجه نمی‌کرد به این معنا که نویسنده و ناشر چیزی را تولید می‌کردند که فکر می‌کردند خوب است و به این توجه نمی‌کردند که مخاطب با این موضوع چه نسبتی برقرار می‌کند و یاکتاب‌هایی تولید می‌شد که موضوعش باج دادن به مخاطب بود به این معنا که پیش خودشان فکر کردند که یک دسته عظیمی مخاطب این شکلی داریم و کتاب زرد تولید کردند.

وی افزود: کتاب زرد موضوعش فقط عشق‌های مجازی نیست بعضی مواقع کتاب زرد دینی هم داریم به این معنا که از احساسات و نیازهای معنوی مردم سوء برداشت و سوء استفاده می‌شود مثلا کتابی تولید می‌شدکه مبنا و عمق نداشته است فقط برای ارتباط برقرار کردن با جیب مخاطب تولید می‌شد.

مدیر انتشارات جام جم درباره پایین آمدن تیراژ کتاب‌ها در سال‌های اخیر هم گفت: به طور قطع قیمت و گرانی کتاب در این زمینه نقشی ندارد قیمت کتاب با قیمت برخی اقلامی که درسبد خانواده‌ها حذف نمی‌شود نسبت دارد مثلا قیمت سیگار با قیمت کتاب نسبت دارد یعنی پول یک یا دوبسته سیگار می‌شود یک کتاب پول یک ساندویچ و پیتزا می‌شود یک کتاب همچنین کتاب‌ها گران قیمت هم داریم ودر عوض چیزهای گران هم داریم.

این نویسنده و ناشر دغدغه‌های خانواده‌ها را یکی دلایل کم شدن تیراژ کتاب دانست و افزود: سبد دغدغه هامان طوری شده که کتاب در آن جا نمی‌شود یعنی یک زمانی پول داریم زمان داریم حوصله و دغدغه اش را نداریم حالمان خوب نیست حال جمعی ما متاسفانه مدتی است که رو به راه نیست بعضی کارها حال خوب می‌خواهد کتاب از آن دسته رسانه هائی است که حال خوب می‌خواهد.

قزلی همچنین اقبال عمومی از رسانه‌های جدید از جمله موبایل، بوجود آمدن کتاب‌های صوتی و الکترونیک و استفاده دسته جمعی از یک کتاب را در کم شدن تیراژ کتاب در دوره‌های اخیر موثر دانست وافزود: این موارد کتاب را که رسانه‌ای کهن الگو است با چالش مواجه کرده است، اما کتاب هیچ گاه با آمدن این رسانه‌ها از بین نخواهد رفت.

وی درباره مسئله کتابسازی و آسیب‌های آن در بازار نشرگفت: مسئله کتابسازی مسئله پول است در همه صنوف این مشکل وجود دارد جنس تقلبی همیشه در بازار وجود دارد حوزه کتاب هم از این قاعده مستثنی نیست مثلا کتابی پر فروش می‌شود بعد افرادی می‌آیند شبیه آن یا همان را بدون نیاز به هزینه‌های جانبی به صورت pdf در می‌آورند که به نوعی تقلب است.

اقای قزلی افزود: در برخی موارد افرادی فرمول توفیق یک کتاب را برمی دارند و با روش ارزان، کتاب تولید می‌کنند و چاره و گریزی ازآن نیست و کاملا قابل تشخیص است و سودهای آنی، لحظه‌ای و غیر ثابت برای یک عده درست می‌کند.

مدیر نشر جام جم ادامه داد: در این موضوع خلا قانونی و خلا مواجهه قضایی داریم کسانی که این کارها را انجام می‌دهند متاسفانه با ناامنی مواجه نیستند و و موضوع کتابسازی با قرار گرفتن کتاب خوب در دست مخاطبان رفع می‌شود وقتی جنس اصل با قیمت مناسب و با تعدادخوب و قابل انتخاب در اختیار مردم قرار بگیرد نقش کتابسازی کمرنگ می‌شود.

وی با بیان اینکه من آینده کتاب را تاریک نمی‌بینم و کتاب برای اوقات جدی ماست گفت:نسل جدید که بخشی از زندگیشان با موبایل می‌گذرد کم کم دارند برای کتاب در برنامه هایشان جا باز می‌کنند یعنی با خو دآگاهی دارند به سراغش می‌روند کتاب تیراژش کم شده، ولی خود آگاهی مراجعه به آن بالا رفته و این پیام خوبی است.

مدیر نشر جام جم در پایان افزود: کتاب خواندن خلوت فعال ایجاد می‌کند و مطلق کتاب خواندن با اوقات فراغت نسبتی ندارد جای کتاب را هیچ چیزی نمی‌گیرد فقط کتاب است که وقتی می‌خوانیم احساس خستگی می‌کنیم، چون ذهن و مغز مان فعال است تصویر سازی می‌کند وقتی تلویزیون نگاه می‌کنیم سینما می‌رویم احساس خستگی نمی‌کنیم گروهی که با کتاب درگیر هستند گروه موثر در جامعه و از دسته فعالان حوزه اجتماعی هستند به نظر خیلی دور نیست زمانی که کتاب جایگاه بهتری در اجتماع پیداکند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت کتاب انتشارات جام جم رمان و داستان خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کتاب ها جام جم روایت ها دغدغه ها یک کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش

امید طهرانی تهیه کننده مجموعه مستند «شبکه» در رابطه با شکل‌گیری ایده ساخت و انتخاب سوژه این مستند به خبرنگار مهر گفت: شبکه سه در رابطه با فضای مجازی قصد تولید یک مستند را داشت از همین رو با برگزاری چند جلسه با رویکردهای شبکه آشنا و در نهایت به تفاهم رسیدیم. خودم هم قبلا در این زمینه مطالعه و فعالیت هایی داشتم و با برگزاری مجموعه جلساتی با پژوهشگران، درختواره موضوعات را طراحی کردیم و پس از تلفیق موضوعات با یکدیگر به ۹ عنوان کلی برای تولید رسیدیم.

وی با اشاره به این‌که اکثر فعالیت های مرتبط با علوم انسانی، پیوست فضای مجازی دارد، مطرح کرد: اهمیت فضای مجازی و این سوژه با توجه به این‌که مساله روز جهان به شمار می‌رود برای همه محسوس است. عمدتا فعالیت های ما با فضای مجازی مرتبط است و تبیین و تعریف جامع از فضای مجازی مساله ای جدی است که در این مستند تلاش کردیم از دریچه همین مساله به تعریف و تبیین ابعاد مختلف فضای مجازی بپردازیم.

یک مستند کارشناسی با بیش از ۹ ماه پژوهش

این تهیه کننده مستند با اشاره به این‌که مجموعه مستند «شبکه» شامل ۹ قسمت می‌شود، گفت: این مستند در ۲ فاز تولید شده است، فاز اول شامل ۵ قسمت در سال ۱۴۰۱ و فاز دوم شامل ۴ قسمت در سال ۱۴۰۲ تولید شده است. تولید این مستند فرآیند پژوهشی قابل توجهی داشته است و ۶ ماه برای تولید ۵ قسمت اول و ۳ ماه برای تولید ۴ قسمت دوم پژوهش انجام شده است. همچنین در این مدت با پژوهشگران مختلف و مراکز تخصصی مختلف که در این زمینه فعالیت می‌کنند جلسه برگزار کرده و نکات آن ها را گردآوری کردیم. همچنین در قالب پیش مصاحبه و مشورت حدود ۸۰ جلسه کارشناسی داشتیم تا به لیستی ۲۵ نفره برای مصاحبه رسیدیم که در نهایت به واسطه محدودیت ها با ۱۸ نفر مصاحبه انجام دادیم.

وی در رابطه با موضوعات مستند، عنوان کرد: قسمت اول با موضوع «قدرت و فضای مجازی» آغاز می‌شود که نقش فناوری و شبکه بر مفهوم قدرت را مورد توجه قرار می‌دهد، این موضوع در قسمت های دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته است و نسبت فناوری و شبکه با اقتصاد، ارتباطات، هویت، سرگرمی، خانواده، هوش مصنوعی و حکمرانی در سایر قسمت ها مورد بررسی واقع شده است. تلاش ما بر این بوده هر موضوع را از دریچه تخصصی آن موضوع در کنار ادعاهای فضای مجازی در رابطه با آن موضوع بررسی کنیم. مثلا مفهوم ارتباطات به صورت تخصصی در کنار ادعای فضای مجازی مبنی بر گسترش ارتباطات توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و نتیجه این بررسی ها به عنوان جمع بندی در یک قسمت از مجموعه ارایه شده است.

بی رحمی در قبال یک روایت جذاب و پرزحمت

طهرانی با یادآوری این‌که جمع بندی را در قالب روایت ارایه کرده اند، راجع به جنس روایت این مستند گفت: به غیر از یک قسمت، همه قسمت ها یک شخصیت دارند که راوی داستان است. حضور این راوی برای بهتر شدن قصه ساخته و پرداخته شده نویسنده آن قسمت است البته تمام موارد عنوان شده توسط این شخصیت مبنای پژوهشی دارد. تلاش کردیم روایت اول شخص داشته باشیم چرا که مخاطب ارتباط بهتری با آن برقرار می‌کند.

وی در رابطه با چالش‌های تولید این مستند، ضمن گلایه از بودجه پایینی که برای تولید این مستند در اختیارشان قرار گرفته است، مطرح کرد: خلق روایت و طراحی کاراکتری که متناسب با موضوع هر قسمت باشد و بتوانیم موضوع را از زبان او روایت کنیم کار پرچالش و سختی بود به عنوان مثال برای یک قسمت ۱۲ بار متن را بازنویسی کردیم و در قسمت هایی ۳ یا ۴ مرتبه متن می‌نوشتیم اما خوب نمی‌شد و بعضا جلسات چند ساعته داشتیم تا شخصیت جدیدی طراحی کنیم. برای ما خیلی مهم بود که روایت قصه گو بوده و برای مخاطب جذاب باشد.

وی با گلایه از نبود توجه کافی به جذابیت روایت در آنتن سیما، گفت: به نظر می‌رسد این مستند به صورتی که شایسته آن است مورد توجه قرار نگرفت و صرفا به عنوان یک برنامه برای پرکردن کنداکتور به آن نگاه شد در حالی که پخش این مستند در مراکز تخصصی مورد اقبال این محافل قرار گرفته و بحث و گفت‌وگوهای کارشناسی را به دنبال داشته است. همچنین نبود توجه به تولید مستند داستانگو برای مخاطب منجر به دلسردی ما شده و از مدل برخورد آنتن با اینگونه مستندها ناامید و دلخور شدیم.

مخاطب تصمیم می‌گیرد فضای مجازی چه آورده‌ای برایش دارد

طهرانی با اشاره به زمان و انرژی زیادی که صرف ضبط مصاحبه‌ها شده است، گفت: بیشترین فشار روی گروه در وهله اول بحث فشار مالی بود، بعد از آن تولید روایت، کار پرچالشی بود و با گذر از چالش‌های ضبط و مصاحبه، در زمینه های تصویربرداری و تدوین چالش قابل توجهی نداشتیم و کارها به خوبی انجام شد.

این مستندساز در پایان درباره دیگر ویژگی این مجموعه گفت: مجموعه مستند «شبکه» تلاشی است برای ایجاد پرسش و سوال در مخاطب که مجدد به ریشه های فناوری و ابزاری که در دست ما است، فکر کند و ببیند این فناوری به ما چه می‌دهد و از ما چه می‌گیرد. فضای مجازی هم مشابه هر فناوری دیگری پروتکل رفتاری مختص خود را دارد و سرویس هایی به ما ارایه می‌دهد و چیزهایی از ما می‌گیرد لذا باید توجه کنیم چه چیزهایی از ما می‌گیرد و چیزهایی که به ما می‌دهد چه کمکی به زندگی ما می‌کند. تلاش ما بر این بوده مخاطب با این مسایل آشنا شده و خود نسبت به این موارد و استفاده از این ابزار تصمیم بگیرد.

کد خبر 6093842 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • بحران ادبیات داریم
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری