Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در طرح مشاغل خانگی، با ارائه تسهیلات اندک به افراد به ویژه زنان خانه دار می توان کسب و کارهای پردرآمدی برای آنان راه انداخت و با کم ترین هزینه شاهد رونق تولید و اشتغالزایی بود.

روزانه ده ها نفر به ادارات کار کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی مراجعه می کنند و می خواهند هنرهای دست خود را در خانه با خیال آسوده به عرصه ظهور بگذارند و در تامین مخارج خانواده سهیم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی اجمالی به مزیت های مشاغل خانگی

مشاغل خانگی در مناطق روستایی در راستای ماندگاری  و مهاجرت نکردن ساکنان بسیار با اهمیت است و بررسی آن می‏ تواند در راستای اشتغال پایدار موثر و  ارزشمند باشد.

این امر در مناطقی که دارای تعداد زیاد روستا با جمعیت مناسب و در عین حال اغلب بدون درآمد ثابت‏ هستند از جمله  مناطق روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد از اهمیت بالایی برخوردار است که موجب توسعه پایدار می ‏شود.

مشاغل خانگی زنان باعث ضریب بالای نرخ مشارکت در افزایش تولید ناخالص، توزیع ثروت و کاهش هزینه های تولید است که با حداقل سرمایه، امکانات و مخاطره پذیری شکل می گیرد.

به گفته کارشناسان امر بین اعتماد، آگاهی و مشارکت اجتماعی با توانمندسازی اقتصادی زنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

توجه به کاهش فقر، اشتغال زایی و استقلال مالی افراد به ویژه کاهش فقر در بین فقیر ترین افراد جامعه که همان زنان و کودکان می باشد برای دستیابی به توسعه یک ضرورت است.

در این بین توانمند سازی زنان می تواند باعث بالا بردن کیفیت زندگی، افزایش درامد، تقویت عزت نفس، بیشتر شدن تحرکات اجتماعی و تسریع دستیابی به فرایند توسعه  شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشاغل خانگی از دل یک خانه دیده می شود و قیمت تمام شده محصول بسیار کم می باشد.

 اکنون که صنایع بزرگ علاوه بر موانع جدی چون تحریم ها، نیازمند سرمایه گذاری کلان و فناوری روز دنیا هستند، توسعه مشاغل خانگی می تواند با سرمایه اندک دریچه ای به بازارهای جهانی بگشاید تا همچون پرچمی هویت و فرهنگ ملی و قومی ایرانیان را در دنیا به نمایش بگذارد.

طرح های عمده دولت برای بهبود فضای کسب و کار چه هستند؟

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید: طرح کارورزی، اشتغال در محیط کار واقعی، مشوق های بیمه ای، یارانه حقوق و دستمزد و سایر موارد از جمله مصادیق  و. شاخصه های بهبود فضای کسب و کار در استان به شمار می رود.

حمید رضا واعظی زاده افزود: دولت در تازه ترین اقدام خود توانست با قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار به نقطه جدیدی برسد و کار را برای متقاضیان واقعی این حرفه ها آسان تر کند.

وی ادامه داد: به گونه ای که با حذف بروکراسی پیچیده اداری و تسهیل در فرآیند صدور مجوزها با حذف موانع غیرضروری و اجرای قانون تسهیل در صدور مجوز ها رو به رشد است.

به گفته   واعظی زاده در سال های گذشته فرآیند صدور مجوزها رانت زا و طولانی بود زیرا که محدودیت های زیادی وجود داشت اما با رویکرد دولت سیزدهم به این بخش صدور مجوز های واقعی تسهیل یافته است.

رتبه کهگیلویه و بویراحمد در صدور مجوز مشاغل خانگی کدام است؟

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر تعداد ۴۸۸رشته شغلی بصورت آنی قادر به دریافت تاییدیه هستند و تنها  مجوز  حدود ۳۰ رشته دیگر در مدت زمان سه روز صادر خواهد شد.

واعظی زاده افزود: بیشترین آمار مربوط به صدور مجوز مشاغل خانگی در کشور به ترتیب مربوط به استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و خراسان رضوی است.

وی ادامه داد: در سال جدید حدود هشت هزار مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شده که این آمار حکایت از  پیشتازی استان در اجرای این طرح دارد.

واعظی زاده تاکید کرد: همچنین به گواه آمارها، پرداختی های چهار ماهه امسال در مشابه با سال قبل جهش بسیار خوبی را نشان می دهد.

پرداختی های بانک های استان به طرح های مشاغل خانگی چقدر بوده است؟

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمدتصریح کرد: امسال برنامه ریزی شده که ۸۶ میلیارد تومان در زمینه مشاغل خانگی به متقاضیان این طرح در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شود.

واعظی زاده  ابراز داشت: از این میزان ۱۹ میلیارد تومان توسط بانک های توسعه تعاون و رفاه کارگران استان پرداخت شده و مابقی در فرایند پرداخت تسهیلات هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: البته در مجموع در مدت یک سال اخیر، ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان پرداخت شده است.

وی گفت: یک هزار و ۶۶۶ متقاضی طرح مشاغل خانگی در طول یک سال در این استان تسهیلات دریافت کرده اند.

به گفته او اخیرا نیز با دو بانک کشاورزی و پست بانک تفاهم نامه ای منعقد شده تا با پرداخت تسهیلات این طرح شاهد کاهش نرخ بیکاری و رشد وتوسعه اشتغال دراستان باشیم.

رشد مطلوب اجرای طرح های مشاغل خانگی نیاز به چه زیرساخت هایی دارد؟

واعظی زاده عنوان کرد: تولیدات حاصل از طرح های مشاغل خانگی سهم خوبی برای ورود به بازار دارند و تاکنون از دست بافته های زنان استان، گلدوزی، بسته بندی مواد غذایی و دیگر هنرها استقبال خوبی در سطح ملی و بین المللی شده است.

وی ابراز داشت: این محصولات نیاز به زیرساخت های لازم دارند که وجود بازارچه صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان های مختلف آن یک ضرورت است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد افزود: استان ظرفیت های بسیاری در زمینه صنایع دستی دارد و می طلبد همه پای کار بیایند و این آرزوی دیرینه هنرمندان و زنان هم استانی محقق و به بازار های ملی و بین المللی با نام استان راه یابند.

واعظی زاده  تصریح کرد: از سوی دیگر نگاه ویژه گمرک به محصولات تولیدی از طریق همین فضاهای کسب و کار خرد و مشاغل خانگی بسیار موثر است.

وی ادامه داد: باید صادرات استان به نام همین استان و از طریق گمرک بتواند به بازار های ملی و بین المللی راه یابد و در نمایشگاه های جهانی حضور یابد.

طرح مشاغل خانگی تا چه اندازه در تحقق اشتغال موفق بود؟

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: طرح های خرد و متوسط بسیار زوده بازده تر از طرح های دیگر هستند و با این رویکرد روز به روز از تعداد افراد بیکار در استان کاسته خواهد شد.

وی تاکید کرد: با پرداخت تسهیلات به یک هزار و ۶۶۶ طرح، یک هزار و ۸۳۰ شغل در مدت یک سال اخیر از طریق همین طرح در استان ایجاد شده است.

واعظی زاده ادامه داد: فرهنگ کار در استان وجود دارد اما باید تقویت شود و آموزش و مهارت آموزی اصل قرار گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: باید افراد به کسب و کارهای مشاغل خانگی به عنوان یک شغل پایدار نگاه کنند و با این دید وارد عرصه شوند.

واعظی زاده  ابراز داشت: طبق سامانه رصد تعهد استان در زمینه اشتغال امسال ۱۳ هزار و ۵۲۰ شغل از محل مشاغل خرد تا پروژه های کلان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: از این میزان ۱۳ درصد آن تحقق یافته است و ۲۷ دستگاه اجرایی باید به تعهد شان عمل کنند.

وی بر ضرورت ثبت آمار اشتغال در سامانه رصد تاکید کرد و افزود: با وارد کردن این آمار در سامانه توسط دستگاه های اجرایی در خصوص اشتغال به اعداد دقیق و شفافی خواهیم رسید.

بدون تردید هر نوع از فعالیت های مرتبط با مشاغل خانگی موجب بروز تحولات اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی در شهر ها و روستا ها می شود و ایجاد این کسب و کارها پیامدهای قابل تامل زیادی از قبیل کاهش آسیب های اجتماعی، بهبود وضعیت سلامت و بهداشت مناطق مختلف، توانمند سازی روستایی و کاهش مهاجرت در پی دارد.

رویکرد مشاغل خرد و خانگی رویکردی تعیین کننده در حوزه اقتصاد است و با حمایت از این طرح ها می توان با حداقل منابع اشتغال پایدار ایجاد کرد.

البته باید به زیرساخت های سرعت بخشی به روند بازار فروش این داشته ها که عمدتا بافته های داری هستند از جمله بازارچه دائمی فروش و عرضه صنایع دستی توجه جدی تر شود تا راه معرفی این داشته ها به بازارهای ملی و جهانی تسهیل شود.

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد یاسوج ثبت مشاغل خانگی پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد یاسوج ثبت مشاغل خانگی کهگیلویه و بویراحمد یاسوج ثبت مشاغل خانگی کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد مشاغل خانگی مشاغل خانگی مدیرکل تعاون واعظی زاده صدور مجوز کسب و کار طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضمین حیات شهری با افزایش درختان

موضوع کاشت درخت در اکوسیستم شهری بسیار فراتر از یک ضرورت زیبایی‌شناختی است و فواید بی‌شماری را برای شهرنشینان و همچنین بقای شهر به همراه دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، امروزه شهرها در تلاش برای بازیابی فضاها به نفع مردم و کاهش وابستگی به وسایل نقلیه شخصی هستند و در این راستا کاشت درخت در خیابان‌ها را برای تبدیل بافت شهری به محیطی سالم برای شهروندان در اولویت قرار می‌دهند. در ادامه دلایلی برای جایگزینی سنگ و آسفالت با سایبان‌های درختی و روش‌های بهره‌گیری از مزایای درختکاری شهری مطرح می‌شود.

کاهش مرگ‌ومیر ناشی از گرمای تابستان

رویدادهای شدید آب‎وهوایی ناشی از گرم‌شدن کره زمین در حال افزایش است. یک مطالعه جدید در بارسلونا نشان می‌دهد که اگر سایبان‌های درختی اروپا دو برابر شوند، یعنی از ۱۵ درصد فضای شهر به ۳۰ درصد برسند، مرگ‌ومیر ناشی از امواج گرما، ۴۰ درصد کاهش می‌یابد و مرگ‌های زودهنگام به میزان یک‌سوم کمتر می‌شود. درختان با ایجاد سایه، میزان تابش خورشیدی را که به زمین می‌رسد کاهش می‌دهند و همچنین هوا را از طریق فرآیند تبخیر و تعرق خنک می‌کنند. بخار آبی که در فرایند تبخیر و تعرق از برگ درختان آزاد می‌شود، به‌ویژه در شرایط آب‌وهوایی گرم و خشک، به کاهش دما کمک می‌کند و هوای پاک‌تری برای تنفس در اختیار شهروندان قرار می‌دهد.

درختان علاوه بر فوایدی که برای سلامت جسمی دارند، می‌توانند با کاهش استرس در محیط شهری، سلامت روانی افراد را نیز ارتقا دهند. همه‌گیری کووید -۱۹ این موضوع را بیشتر برجسته کرد و شهرها را تشویق به گسترش فضای سبز و افزایش آگاهی در مورد مزایای طبیعت کرد. همه این مزایای کاهش دما، افزایش رطوبت، هوای تمیز و اثرات روانی در کنار یکدیگر باعث کاهش مرگ‌ومیر در شهرها می‌شوند.

کاهش روند گرمایش کره زمین

شهرها می‌توانند با ایجاد پناهگاه‌های آب‌وهوایی با تأثیر اجتناب‌ناپذیر گرمایش جهانی مقابله کنند. مطالعه بارسلونا نشان داد که در صورت اجرای طرح دوبرابرسازی سایبان‌های درختی در ۹۳ شهر اروپایی، میزان گرمایش کره زمین به ۱.۳ درجه سانتیگراد محدود می‌شود. یک مطالعه دیگر در ۲۹۳ شهر اروپایی به این نتیجه رسید که درختان دمای متوسط سطح زمین را در تابستان‌های گرم تا ۱۲ درجه سانتیگراد کاهش می‌دهند. اختلاف دما در زمان‌های گرمای شدید بین مناطقی که صددرصد توسط درختان شهری پوشیده شده‌اند و مناطقی که صددرصد با بافت شهری پیوسته پوشیده شده‌اند، بسته به موقعیت جغرافیایی شهر، می‌تواند به ۲۵ درجه سانتیگراد یا بیشتر برسد.

بهبود کیفیت هوا

درختان نقش مهمی در تصفیه هوای شهرها، کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا دارند و می‌توانند با حذف آلاینده‌ها و به دام انداختن گرد و غبار و ذرات معلق در هوا به ارتقای کیفیت هوا کمک کنند. حذف آلودگی از هوا به کاهش خطر بیماری‌های تنفسی و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط با کیفیت پایین هوا کمک می‌کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که افزایش ۱۰ درصدی تاج درختان در شهرها می‌تواند کیفیت هوا را تا ۸ درصد بهبود ببخشد.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مجله Environmental Pollution منتشر شد، نشان داد که افزایش پوشش درختان در مناطق شهری منجر به کاهش سطح ذرات ریز معلق در هوا می‌شود که نوعی آلودگی مرتبط با بیماری‌های قلبی‌عروقی و سرطان هستند. بر اساس نتایج این مطالعه، پوشش درختان آلودگی صوتی را نیز کاهش می‌دهد و از این طریق بر بهبود سلامت شهروندان تأثیر مثبت می‌گذارد.

کمک به خنثی‌سازی کربن

یک درخت بالغ به‌طور متوسط سالانه نزدیک به ۲۲ کیلوگرم دی‌اکسیدکربن را حذف می‌کند و در طول عمر خود که معمولاً حدود ۵۰ سال است، می‌تواند یک تن دی‌اکسیدکربن را خنثی کند. مطالعات نشان می‌دهد که پوشش درختان کل کره زمین، حدود ۴۰۰ میلیارد کربن ذخیره می‌کند که ۳۰ درصد از کل کربن موجود در جو است. به این ترتیب، تمام شهرهایی که در حال اجرای طرح‌های خنثی‌سازی کربن هستند، ابتدا باید ردپای کربن خود را محاسبه کنند و پس از آن تمام فرایندهایی را که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شوند، ارزیابی کنند و روش‌های لازم برای دستیابی به حداکثر کاهش کربن را ارائه دهند. پس از رسیدن به نتیجه نهایی، میزان انتشارات باقیمانده را با مقدار دی‌اکسیدکربنی که جنگل‌های شهری قادر به حذف آن هستند، جبران کنند.

تبدیل محیط شهری به یک منطقه قابل زیست

مفهوم «شهر ۱۵ دقیقه‌ای» یک روش برنامه‌ریزی برای ایجاد محله‌های شهری است که در آنها تمام نیازهای روزانه را می‌توان با یک پیاده‌روی ۱۵ دقیقه‌ای، دوچرخه‌سواری یا حمل‌ونقل عمومی برآورده کرد. این نیازها شامل دسترسی به مسکن، اشتغال، خدمات و فضاهای سبز از جمله درختان و پارک‌ها می‌شود. این طرح‌ها ایجاد محله‌های قابل پیاده‌روی و قابل زندگی با دسترسی به طبیعت را در اولویت قرار می‌دهند و در بسیاری از موارد، این امر مستلزم کاشت درختان جدید و ایجاد فضاهای سبز جدید مانند پارک‌ها و باغ‌های عمومی است. به عنوان مثال، پاریس متعهد شده بود تا سال ۲۰۲۴ به عنوان بخشی از برنامه ۱۵ دقیقه‌ای شهری خود و با هدف ایجاد شهری پایدارتر و با کیفیت بهبودیافته برای ساکنان، ۱۷۰ هزار درخت جدید در شهر بکارد. اولویت قراردادن درختکاری و ایجاد فضای سبز در طرح‌های ۱۵ دقیقه‌ای شهری، به ایجاد محیط‌های شهری زیست‌پذیر، پایدار و سالم برای ساکنان منجر می‌شود و با بهبود چشم‌انداز شهر، کیفیت زندگی و احساس اجتماعی را در بین شهروندان افزایش می‌دهد، زیرا مردم را تشویق می‌کند که زمان بیشتری را در خارج از منزل بگذرانند و با همسایگان خود تعامل داشته باشند.

طرح ایجاد فضای قابل زندگی با قانون ۳-۳۰-۳۰۰ با هدف توسعه شهرهای سبزتر، سالم‌تر و گسترش متناسب فضای سبز یکی از راهکارهای برای توسعه درختکاری است. بر اساس این طرح نوسازی ساختمان‌ها و مناطق شهری باید به‌صورتی باشد که هر خانه از ۳ درخت، ۳۰ درصد پوشش درختان شهر یا حداکثر ۳۰۰ متر فاصله از نزدیک‌ترین پارک عمومی یا فضای سبز بهره داشته باشد. حداکثر فاصله ۳۰۰ متری، معادل پنج دقیقه پیاده‌روی یا ۱۰ دقیقه قدم‌زدن تا نزدیک‌ترین پارک، مسیر یا فضای سبز است که دفتر منطقه‌ای اروپایی سازمان بهداشت جهانی نیز آن را توصیه می‌کند.

بهبود سلامت و رفاه در جامعه

درختان و سایر انواع پوشش گیاهی شهری با فراهم کردن فضایی برای تفریح و آرامش، نه‌تنها به دلیل افزایش فعالیت بدنی، بلکه به دلیل بهبود سلامت روان، تقویت حافظه و توجه، سلامت و رفاه مردم را بهبود می‌بخشند. تحقیقات نشان می‌دهد که ساکنان محله‌هایی با فضای سبز بیشتر، تمایل بیشتری به فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی، دویدن و سایر اشکال ورزش دارند. زیبایی فضای سبز یک آرام‌بخش طبیعی برای ذهن‌های آشفته امروزی است و افرادی که در محله‌هایی با درختان و فضای سبز بیشتر زندگی می‌کنند، سطح پایین‌تری از مشکلات روانی را گزارش می‌کنند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله Environmental Health Perspectives منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض فضاهای سبز از جمله درختان، با عملکرد شناختی بهتر در کودکان مرتبط است و با کاهش استرس و ایجاد فرصت‌هایی برای فعالیت بدنی به بهبود حافظه و توجه در افراد کمک می‌کند.

شهر نقره‌ای

کاهش نرخ زادوولد همراه با افزایش امید به زندگی، بهبود سلامت و پیشرفت‌های پزشکی منجر به رشد پدیده پیری جمعیت در شهرها شده است که از آن با عنوان شهر نقره‌ای نام برده می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ در اروپا ۵۰ درصد جمعیت بالای ۵۰ سال باشند، بنابراین لازم است شهرها موارد لازم برای حفظ جذابیت برای افراد مسن را در دستور کار برنامه‌های خود قرار دهند. در همین راستا، ایجاد فضاهای سبز عمومی به مراقبت بهتر از سالمندان کمک می‌کند و طیف وسیعی از خدمات اکوسیستمی را ارائه می‌کند که می‌تواند به مبارزه با بسیاری از بیماری‌ها و بهبود زندگی برای سالمندانی کمک کند که در معرض خطر بالای سلامتی هستند.

درختان با افزایش کیفیت هوا تأثیر مثبتی بر سلامت تنفسی همه افراد به‌ویژه سالمندان دارند. تحقیقات نشان داده است که برای افراد مسن، گذراندن وقت در فضاهای سبز و بهره‌مندی از مزایای درختان شهری به کاهش استرس، بهبود خلق‌وخو و ایجاد حس آرامش کمک می‌کند. درختکاری شهری فضا را برای فعالیت‌ها و رویدادهای بیرون از خانه افراد مسن فراهم می‌کند تا با دیگران در جامعه خود ارتباط برقرار کنند و از خطر انزوای اجتماعی در امان بمانند.

نمونه‌های برجسته درختکاری شهری

بسیاری از شهرها با توجه به دلایل مطرح‌شده، در حال اجرای طرح‌های درختکاری شهری و پروژه‌های گسترش فضای سبز هستند که در ادامه بعضی از آنها عنوان می‌شوند.

مادرید، اسپانیا

جنگل متروپولیتن مادرید پروژه‌ای است که هدف آن ایجاد یک حلقه سبز در اطراف شهر است که از جنگل‌ها و پارک‌ها تشکیل شده است تا با افزایش سطح فضای سبز شهری، کیفیت هوای شهر و شرایط زیست‌محیطی را برای شهروندان ارتقا دهد.

امارات

امارات در راستای اقدامات سبز خود، پناهگاهی موسوم به شجر را در فضایی به وسعت ۱.۶ میلیون فوت مربع و متشکل از ۱۳۰ هزار درخت از ۵۰ گونه مختلف سازگار با آب‌وهوای محلی ایجاد کرده است و بازدید از این مکان را به عنوان یک تور تفریحی و آموزشی ارائه می‌دهد.

نیس، فرانسه

شهر ۲۰۰ هزار نفری نیس فرانسه طرح «هر شهروند، یک درخت» را برای سبزسازی و دستیابی به اهداف اقلیمی و ایجاد فضاهای عمومی آرام‌تر در شهر ارائه کرده است که بر اساس آن قرار است تا سال ۲۰۲۶ به ازای هر شهروند یک درخت در شهر کاشته شود. شایان ذکر است که طی ۱۵ سال گذشته، ۱۶ پارک و باغ جدید به همراه هفت باغ اجتماعی و تقریباً ۱۰۰ باغ آموزشی در این شهر ساخته شده است.

برلین، آلمان

شهر برلین یک حلقه سبز متشکل از مناطق سبز، پارک‌ها و فضاهای طبیعی ایجاد کرده است که شهر را احاطه می‌کند. این حلقه سبز که به «کمربند سبز» معروف است، بیش از هزار هکتار وسعت دارد.

بوستون، ایالات متحده

مدیران بوستون در ایالت ماساچوست آمریکا با تمرکز بر طرح جنگل‌کاری شهری، یک اداره جنگلداری تأسیس کرده‌اند تا بر فرایند گسترش سایبان‌های درختی در سراسر شهر نظارت و مدیریت داشته باشد و زیست‌پذیری مناطق و رفاه عمومی شهروندان را بهبود ببخشد. کارکنان این اداره، علاوه بر کاشت درختان جدید، روش‌های بهینه برای آبیاری و نگهداری از درختان قدیمی و گسترش سایه در معابر را ارائه می‌دهند.

مونترال، کانادا

شهر مونترال پروژه‌ای به نام «کمربند سبز» را راه‌اندازی کرده است که هدف آن ایجاد یک حلقه سبز از مناطق طبیعی و پارک‌های اطراف شهر است که باعث بهبود کیفیت هوا، کاهش سروصدا و ایجاد محیطی سالم برای ساکنان می‌شود.

لندن، انگلستان

شهر لندن پروژه‌های متعددی برای ایجاد فضاهای سبز و پارک‌هایی دارد که شهر را احاطه می‌کنند. یکی از این پروژه‌ها «شبکه سبز» است با هدف ایجاد شبکه‌ای از فضاهای سبز که مناطق مختلف شهر را به هم متصل می‌کند و با کاهش دمای مناطق شهری و حومه‌ها، علاوه بر مقابله با پدیده جزیره گرمایی، کیفیت زندگی ساکنان را بهبود می‌بخشد.

ونکوور، کانادا

توزیع درختان در ونکوور یکسان نیست و بسیاری از مناطق شهری فاقد سایبان درختی موردنیاز هستند که همین امر، دمای هوای آن‌ها را نسبت به سایر مناطق پردرخت شهری افزایش داده است. مدیران ونکوور طرح کاشت ۲۵۰ نهال جدید را در محله‌هایی با کمترین دسترسی به درختان ارائه داده‌اند تا با ایجاد سایبان در این مناطق، علاوه بر مقابله با اثرات جزیره گرمایی در شهر، حس برابری میان شهروندان را افزایش دهند.

کد خبر 749022

دیگر خبرها

  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد