Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:38:01 GMT

در بیمارستان‌های زیرزمینی جنگ چه خبر بود؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۹۱۷۰

در بیمارستان‌های زیرزمینی جنگ چه خبر بود؟

در سال اول جنگ، مجروحین بسیاری به شهادت می‌رسیدند اما گروه‌های پزشکی تصمیم گرفتند که هسته‌های امدادی را در خطوط مقدم تشکیل دهند. این امر در سال دوم جنگ عملی شد به گونه‌ای که پس از ساماندهی هسته‌های امدادی در خطوط مقدم جبهه، برای هر محور عملیاتی به صورت جداگانه یک بهداری تأسیس کردند و شرایط رسیدگی به مجروحان بهتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز با توجه به تجربه‌ای که پزشکان و امدادگران در غرب کشور به‌دست آورده بودند، پا به عرصه خدمت‌رسانی و درمان گذاشتند.

هرچند در سال‌های نخست به دلیل شدت حمله‌های رژیم بعث عراق در سال اول جنگ اولویت دفاع بود به همین دلیل بیشتر رزمندگان فقط برای دفاع به جبهه اعزام می‌شدند و کمتر به شناسایی تخصص‌شان پرداخته می‌شد اما در سال دوم جنگ و پس از انجام چند عملیات از جمله «ثامن‌الائمه (ع)» (شکسته شدن حصر آبادان) این رویکرد به کلی تغییر کرد.

امروز اول شهریورها در تقویم روز پزشک نامگذاری شده است. به همین دلیل به معرفی سه بیمارستان صحرایی در جنگ تحمیلی می‌پردازیم:

بیمارستان صحرایی  ( زیرزمینی ) نفت شهر

این بیمارستان در تاریخ ۱۳۶۳/۸/۱۴ در محل استقرار بهداری تیپ۳ لشکر۸۸ زاهدان در فاصله ۲۵ کیلومتری بیمارستان صحرایی سومار نزدیک نفت شهر در کنار مرز عراق توسط گروهان خدمات بهداری مراغه جمعی پشتیبانی منطقه ۴ دایر و نیازمندی‌های تدارکاتی آن توسط لشکر ۸۸ زاهدان تأمین می‌کرد.

در تاریخ ۱۳۶۵/۹/۲۲  برحسب ضرورت گسترش داده شد و باتوجه به انحلال بیمارستان صحرایی حسینیه جنوب امکانات آن به این بیمارستان منتقل شد. نیازمندی‌های تیم‌های جراحی و پزشکی آن توسط مأموریت‌های محوله از طرف اداره بهداری نیروی زمینی ارتش (نزاجا) تأمین می‌شد.

این بیمارستان در عملیات «کربلای۶» در تاریخ ۱۳۶۵/۶/۲۳ فعالیت چشمگیری داشت. ولی باتوجه به ازدحام مجروحین در حیـن عملیـات، مسئولان بیمارستـان سعی مــی‌کردنـد بیشتر مجـروحیـن را به واحـدهـای درمانی مراکـز شهرهای امن منتقل کنند.

بیمارستان صحرایی  ( زیر زمینی) پادگان ابوذر ( سرپل ذهاب)

این بیمارستان در تاریخ ۱۳۶۲/۷/۱۱ در محوطه پادگان تیپ۳ لشکر۸۱ کرمانشاه و توسط پشتیبانی آن در نزدیکی شهر سرپل ذهاب به صورت سوله‌ای احداث  شد. نیازمندی‌های  آن توسط یگان عملیاتی مجاور آن تأمین می‌شد.

تیمهای جراحی و پزشکی مورد نیاز آن باتوجه به یگان‌های عملیاتی مجاور آن ازجمله سپاه پاسداران از طریق وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تأمین شده بود  و در صورت ضرورت اداره بهداری نیروی زمینی ارتش نیز مأمورینی اعزام می‌کرد.

در ۱۳۶۳/۱۲/۱۶ باتوجه به بمباران هوایی منطقه، اعضاء بهداری سپاه منطقه را ترک کردند و تعدادی ازتجهیزات اطاق عمل را هم به همراه خود منتقل کردند و تیم‌های اعزام وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز به مناطق دیگر اعزام  شدند.

در نهایت در جلسه هماهنگی با وزارت بهداشت  و درمان و آموزش پزشکی در ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی (سماجا) ایران وزارت خانه مزبور تأمین دارو و اعزام تیم‌های رزیدنتی جراحی و بیهوشی را پذیرفت. سرانجام در تاریخ ۱۳۶۶/۱۲/۲۱ سرپرستی بیمارستان به عهده پشتیبانی منطقه۱ بوده وکانکس‌های ۶ دوشه برای خدمت‌رسانی به مجروحین شیمیایی به آن  اضافه شد.

بیمارستان صحرایی کولان

این بیمارستان در تاریخ ۱۳۶۲/۴/۲۰ توسط بهداری تیپ مستقل مریوان در کنارستاد عملیاتی به صورت مرکز اورژانس تأسیس شــد و هنگـام عملیات این مرکز توسعه داده شده و به صورت بیمارستان صحرایی از نوع ســوله‌ای آمــاده خدمت رسانی شد. محل سکنای کارکنان بیمارستان با فاصله کمی از بیمارستان و بالای تپه‌ای قرارداشت اداره بهداری نزاجا با اعزام تیم‌های جراحی و پزشکی به صورت مأموریت نیازمندی بیمارستان را تأمین کردند و نیازمندیهای تجهیزات  دارویی آن را نیز ارسال می‌کرد.

این بیمارستان در تاریخ ۱۳۶۲/۷/۲۷ در عملیات والفجر خدمات ارزنده‌ای ارائه کرد. سرهنگ دکترمجد جراح و رییس بیمارستان‌منطقه‌ای‌ سنندج مدتی در این‌بیمارستان مستقروخدمات ویژه‌ای‌ ارائه کرد. مجروحینی که نیاز به خدمات درمانی پیشرفته‌تری داشتند ازطریق زمینی یا به وسیله بالگرد به بیمارستان شهر مریوان یا بیمارستان  «الله اکبر» میان راهی سنندج یا خود «بیمارستان منطقه‌ای ۵۲۴ » سنندج منتقل می‌شدند.

در تـاریخ ۱۳۶۶/۱۲/۵ بـاتوجـه به شرایـط منطقه داروهای درمانی شیمیایی ازطرف اداره بهداری نزاجا به بیمارستان ارسال می‌شد.

درتاریخ ۱۳۶۷/۱/۲۴ به علت گسترش درگیری در منطقه تعداد مجروحین اعزامی به بیمارستان «کولان» ۱۷۲۰ نفر و مجروحین شیمیای پذیرش شده۱۸۶۰ نفر بود. باتوجه به پیش بینی  قبلی و احداث مرکز اورژانس در داخل پادگان مریوان که شامل حمام‌های ۱۲ دوشه و وان‌های محلول شیمیایی بود و هم‌چنین تأمین اقلام  دارویی مربوطه و کارکنان آموزش دیده درمان لازم برای کلیه مجروحین انجام شد و تعدادی نیز به طور مستقیم از محل درگیری به بیمارستانهای میان راه توحید و الله اکبر اعزام می‌شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز پزشک بیمارستان صحرایی جنگ تحمیلی بیمارستان در تاریخ بیمارستان صحرایی اداره بهداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • جنایت‌ به وقت الشفا و ناصر؛ افزایش کشف گورهای دسته‌جمعی در غزه
  • ۱۳ میلیارد تومان خدمات ارائه شده توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید
  • اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید