Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای ثروتمند که کشورهای در حال توسعه را دلیل عملی نشدن برنامه‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌دانند, اخیراً برخلاف تعهدات خود در معاهده پاریس به برنامه رسیدن به "کربن صفر" پشت کرده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آلودگی هوا و افزایش دمای متوسط جهانی متأثر از افزایش گازهای گلخانه‌ای بخش‌های مختلف زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است و علی‌رغم تمام شعارها در مورد کاهش میزان انتشار این گازها هنوز برنامه و نقشه راه کارآمدی برای این هدف تعریف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از برنامه‌های ناکارآمدی که برای کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای مطرح شده است، معاهده پاریس بود.

علی‌رغم تلاش‌ کشورهای توسعه‌یافته برای معرفی این معاهده به عنوان راه نجات زمین از انتشار گازهای گلخانه‌ای و فشار مضاعف آن‌ها بر اجبار کشورهای در حال توسعه برای پیوستن به این معاهده، سازمان ملل متحد نگه‌ داشتن افزایش دمای متوسط جهانی زیر 1.5 درجه که هدف پیمان پاریس بود را "دور از دسترس" خوانده و حتی نگه داشتن این دما زیر دو درجه را "چالشی بزرگ" دانسته و هشدار داده که با روال فعلی، دنیا به سمت 3.2 سانتی‌گراد افزایش دما تا پایان قرن حرکت می‌کند.

بر اساس پیمان پاریس، برای اینکه گرمایش زمین آثار مخرب و غیرقابل کنترل نداشته باشد، باید افزایش دما تا سال 2030، در مقایسه با دما پیش از انقلاب صنعتی, یعنی کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد بماند اما گزارش‌ سازمان ملل جای تردید باقی نمی‌گذارد برای رسیدن به این هدف تغییرات بنیادی و سرمایه‌گذاری عظیم نیاز است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان معاهده پاریس موضوعاتی جدای از حفاظت از محیط زیست را دنبال می‌کند و بیشتر شبیه معاهدات اقتصادی است. هدف کشورهای توسعه‌یافته از مطرح کردن این معاهده این است که کشورهای ثروتمند که خود مهم‌ترین تولیدکنندگان گازهای کربنی بعد از انقلاب صنعتی بوده‌اند، اکنون با اعمال محدودیت‌های اقلیمی در عمل راهی را که خود پیموده‌اند برای کشورهای دیگر ببندند و آن‌ها را وادار به پرداخت تاوان گازهای گلخانه‌ای کنند که خود این کشورها در گذشته تولید کرده‌اند.

مدرک قابل دفاعی که اهداف پشت پرده این کشورها از مطرح کردن معاهده پاریس را برملا می‌کند، اقدامات اروپایی‌ها و آمریکا بعد از شروع جنگ روسیه و اوکراین است. با وجود اینکه این کشورها خود را پیشرو حفاظت از محیط زیست، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و طلایه‌داران معاهده پاریس می‌دانند، به دنبال کاهش انرژی و سوخت در جهان در جهتی مخالف با ادعای خود حرکت کرده‌اند.

این کشورهای ثروتمند که کشورهای در حال توسعه را دلیل عملی نشدن برنامه‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌دانند, اخیراً برخلاف شعارهای خود، به برنامه رسیدن به "کربن صفر" پشت کرده‌اند که لغو کنترل آژانس حفاظت محیط زیست (EPA) بر انتشار گازهای آلاینده صنایع در آمریکا و راه‌اندازی نیروگاه‌های زغال سنگ که بیشترین رد پای کربن را دارد در کشورهای اروپایی نشان‌دهنده دهن‌کجی این کشورها به موضوع کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

از زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین و کاهش انرژی در قاره سبز، کشورهای اروپایی از جمله آلمان, ایتالیا, اتریش و هلند بار دیگر مشعل‌های نیروگاه زغال سنگ که بالاترین میزان "ردپای کربن" را دارد, روشن کرده‌اند و برای جبران کمبود انرژی در فصل زمستان مردم خود را به دنبال جمع‌آوری هیزم فرستاده‌اند!

آمریکا نیز با نقشه‌ای حساب شده بدون اینکه رسماً از توافق پاریس خارج شود، آن را دور زد؛ زمانی که بایدن رئیس جمهور آمریکا شد, به معاهده پاریس بازگشت اما در عمل هدف آمریکا این بود که نگذارد توافق پاریس مانع از پیشرفت آن‌ها شود! بر مبنای همین هدف از قدرت دادگاه عالی این کشور استفاده کرد و قانونی را وضع کرد که اختیارات بایدن به عنوان رئیس جمهور در خصوص قوانین و مقررات مربوط به محیط زیست, تغییرات اقلیمی و ..., محدود شود و به دنبال آن آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا اختیاری در این زمینه نداشته باشد و در این خصوص هر ایالتی جداگانه تصمیم بگیرد.

آمریکایی‌ها با این شیوه از تبعات منفی که ممکن بود به دنبال خروج از توافق پاریس حاصل شود, جلوگیری کردند و ضمن اینکه بایدن و دولت دموکرات او را مدافع محیط زیست نشان داندند, تقصیر را گردن دادگاه عالی امریکا انداختند.

این اقدامات کشورهای توسعه یافته حاکی از آن است که این کشورها در عمل هیچگونه تعهدی نسبت به محیط زیست، تغییرات اقلیمی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ...، ندارند و زمانی که شرایط خود را در خطر ببینند، به هر پیمانی پشت می‌کنند.

افزایش دمای متوسط جهانی به بیش از 3 درجه می‌رسد! / ناتوانی "معاهده پاریس" در کنترل گرمایش آمریکایی‌ها چگونه "معاهده پاریس" را دور زدند؟! اروپایی‌ها به سیاست‌ رسیدن به "کربن صفر" پشت می‌کنند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع آلاینده بحران های محیط زیست آلودگی هوا صنایع آلاینده بحران های محیط زیست آلودگی هوا کاهش انتشار گازهای گلخانه ای معاهده پاریس افزایش دما محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است و همه ما باید برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه به مناسبت روز ملی خلیج فارس در پیامی این روز را به دوستداران میهن اسلامی و خلیج همیشه فارس تبریک گفت که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مسئله برای تمام هموطنان، سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان است و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده‌اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقای زیستگاه‌های بی‌بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند. خلیج فارس به لحاظ زیستی یکی از پرتاب‌وتوان‌ترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پرکشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی‌مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده‌اند، به میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.»

کد خبر 749048

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • پرچمداران قدیمی ترین مسابقه خودروهای اسپرت جهان (فیلم)
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان