Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر حاج کاظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری آنگارا نوعی بیماری جدید است و به لحاظ جلوگیری از میزان شیوع، تلفات در گله‌های پرورشی مرغ و خروس و وارد کردن ضررهای اقتصادی بر صنعت مرغداری در استان زنجان اهمیت قابل توجهی دارد.

وی یادآور شد: آنگارا یک بیماری ویروسی خطرناک به شدت مسری با تلفات ناگهانی و شدید است و به طور معمول طیور گوشتی سه تا پنج هفته و گاهی پولت تخمگذار و مادر را ۱۰ تا ۲۰ هفته درگیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: گله های مبتلا گاهی علائم کلینیکی اختصاصی ندارد و مشخصه آن درصد بالای ابتلا و تلفات ناگهانی و شدید است.

حاج کاظمی ادامه داد: جوجه ها ممکن است علائم بالینی غیراختصاصی مانند بی حالی، ازدحام، پرهای ژولیده، مدفوع زرد و مخاطی به دلیل افزایش ترشح اسیدهای صفراوی از خود نشان دهند که اغلب کبد متورم و بزرگ شده و دارای تغییر رنگ مایل به زرد و کانون های متعدد رنگ پریده و یا قرمز رنگ است.

به گفته وی، یکی از مهمترین علائم بیماری آنگارا جمع شدن مایعات کهربایی در کیسه اطراف قلب طیور است.

وی تاکید کرد: این بیماری هم به صورت افقی و عمودی بین مزارع پرورش طیور منتقل می‌شود، اگر مرغ مادر آلوده باشد بیماری به جوجه منتقل شده و این ویروس بعد از ورود جوجه یک روزه به واحدهای مرغ گوشتی مشاهده می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: چنانچه در یک واحد مرغ گوشتی آلوده مراقبت‌ها و اقدامات ضروری انجام نشود، ویروس باقی می ماند و می‌تواند همراه با نقل و انتقالات دان مرغ، کود، لاشه‌های تلف شده و وسایل مکانیکی از واحد آلوده به سایر واحدهای مرغداری عاری از بیماری آنگارا منتقل شود.

حاج کاظمی افزود: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دوره‌های بعدی جوجه ریزی را نیز دارد و با توجه به اینکه که درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی متذکر شد: مرغداران استان زنجان، اصول امنیت زیستی اعم از کاهش تراکم جوجه‌ریزی به ویژه در واحدها و مناطق پرتراکم، قرنطینه کامل واحد و عدم ورود و خروج افراد، خودرو، کود و سایر موارد در واحدهای آلوده و مشکوک و مدفون کردن کلیه لاشه‌های تلف شده در عمق چهار متری و پوشاندن با آهک را اعمال کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مرغداران استان از پراکندن لاشه‌های تلف شده در محیط برای جلوگیری از شیوع بیماری را با جدیت بیشتر خودداری کنند.

حاج کاظمی ادامه داد: نکات مدیریتی اعم از تهیه جوجه از منابع مطمئن، پرهیز از پرورش چند سنی، عدم جوجه ریزی اضافه بر ظرفیت سالن ها، واکسیناسیون مرغ مادر، رعایت دقیق ضوابط امنیت زیستی و کنترل ترددها، ممنوعیت زنده فروشی مرغ در پایان دوره، جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به انبار دان و سالن پرورش، رعایت مسائل بهداشتی در خودروهای حمل و شست و شوی کامل قفس‌ها را اعمال کنند.

وی تاکید کرد: مرغداران در زمان جوجه ریزی نیز نسبت به خرید جوجه از مزارع مرغ مادر واکسینه شده علیه بیماری آنگارا اقدام کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: در صورت بروز هرگونه تلفات غیرمتعارف در واحد های پرورش طیور استان در اسرع وقت به مسئول فنی بهداشتی واحد و اداره دامپزشکی شهرستان با شماره ۱۵۱۲ گزارش تلفات واحد را اعلام کنند.

برچسب‌ها بیماری های ویروسی طیور زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری های ویروسی طیور زنجان بیماری های ویروسی طیور زنجان دامپزشکی استان زنجان گفت بیماری آنگارا حاج کاظمی جوجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ صالحی گفت: سامان‌دهی خدمات حقوقی مددجویان تحت حمایت و رسیدگی و رفع مشکلات حقوقی، صیانت از نهاد خانواده و ارائه خدمات مشاوره، مددکاری و حمایت‌های لازم حقوقی و قضایی از افراد و خانواده‌های نیازمند در کنار سایر خدمات توانمندساز، از رویکرد‌ها و اهداف مهم کمیته امداد در حوزه حقوقی است. در همین راستا سال گذشته ۱۰۱۶ نفر از مددجویان کمیته امداد استان زنجان خدمات حقوقی گرفتند.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت وکلای نیکوکاری در ارائه این خدمات، افزود: این نهاد به منظور حمایت همه جانبه از مددجویان، خدمات گسترده‌ای در زمینه مشاوره حقوقی، تنظیم لوایح، دفاع در محاکم قضایی (با همکاری وکلای نیکوکار، کانون وکلای دادگستری و مرکز مشاوران و وکلای قوه قضاییه) و ارائه آموزش‌های لازم به خانواده‌های تحت حمایت ارائه می‌دهد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان، نقش آموزش و آگاهی‌های مشاوره‌ای، حقوقی و برگزاری دوره‌های مرتبط را در زمینه توانمندسازی مددجویان تحت حمایت پیرامون مسائل حقوقی و قضایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر دانست و گفت: این نهاد با برگزاری دوره‌های آموزشی و توزیع بروشور‌های حقوقی در جهت آگاه‌سازی مددجویان تحت حمایت اقدامات موثری انجام داده است.

دیگر خبرها

  • پاکبان پاک‌سرشتِ زنجانی
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف
  • پاکبان زنجانی با کیف پر از دلار و مدارک چه کرد؟
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی