Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:45:32 GMT

خنثی سازی زیر سویه‌های کرونا به کمک واکسن های ایرانی

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۳۳۲۵

خنثی سازی زیر سویه‌های کرونا به کمک واکسن های ایرانی

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ امیکرون آخرین سویه نگران کننده و جدید کرونا بود که پس از چند دوره ازشروع موج‌های کرونا وارد کشور شد و تعداد زیادی از شهروندان را به خود مبتلا کرد.

این گونه از کرونا هم اکنون یکی از مهمترین و شایع‌ترین سویه ها در سراسر جهان است که با اتصال به سلول‌های بدن منجر به بیماری و حتی عفونت در بدن می‌شود و بر اساس آخرین تحقیقات احتمالاً امیکرون در طول عفونت مزمن منجر به نقص در سیستم ایمنی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماران مبتلا به امیکرون نسبت به سایر سویه های کرونا کمتر علائم چشایی و بویایی شأن درگیر می‌شود و شایع‌ترین علائم این سویه آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلو درد است که ۷۳ درصد مبتلایان به این بیماری آبریزش بینی و ۶۸ درصد مبتلایان سردرد را در طول این بیماری تجربه کرده‌اند.

البته مطابق با تحقیقات و مقایسه‌های صورت گرفته امیکرون حدود ۷۰ درصد کمتر افراد را به مراقبت‌های بیمارستانی نیازمند می‌کند و منجر به علائم خفیف در میان بیماران می‌شود.

تبدیل امیکرون به سویه غالب در جهان

سویه‌ی امیکرون ویروس کووید برای اولین بار در اوایل زمستان ۱۴۰۰ کشف شد و به سرعت به سویه غالب در اکثر کشورهای جهان تبدیل شده است.

با توجه به کاهش اثر بخشی واکسن‌های موجود در برابر سویه‌ی امیکرون (به دلیل جهش‌های متعدد و افزایش احتمال فرار این ویروس از دستگاه ایمنی بدن) و همچنین توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر لزوم به روز رسانی واکسن‌های موجود برای مقابله با سویه های جدید، مطالعات بالینی با هدف بررسی اثربخشی واکسن‌های به روز رسانی شده علیه سویه‌ی او میکرون در سراسر جهان آغاز شده است.

بزرگترین چالش پیش روی شرکت‌های داروسازی، جهش‌های متعدد و سریع سویه‌ی امیکرون و ظهور زیر سویه های متنوع این سویه بوده است که از جمله آنها می‌توان به ۵. BA.۱, BA.۱.۱, BA.۲, BA.۳, BA.۴, BA اشاره کرد .

در فاصله‌ی کمتر از یک ماه از شناسایی اولین بیمار مبتلا به این سویه در کشور در گروه دارویی برکت، واکسن برکت پلاس علیه زیرسویه ی در دسترس یا (۱.BA) تولید شد و پس از اخذ مجوز کمیته اخلاق، وارد مرحله‌ی مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی شد. این مطالعه بر روی ۲۷۰ نفر داوطلب انجام شد.

صدور مجوز تجویز اضطراری واکسن اختصاصی با نام برکت پلاس

در مطالعه‌ی اولیه، نتایج ایمنی (safety) تزریق دوز سوم واکسن برکت پلاس به داوطلبان واجد شرایط حاکی از عدم بروز عوارض نیازمند مداخله درمانی بود. دو هفته پس از تزریق دوز سوم، تیتر پادتن اختصاصی علیه سویه‌ی اومیکرون زیرسویه ۱.BA به طور معنی داری افزایش داشت که پس از ارائه گزارش به سازمان غذا و دارو، مجوز تجویز اضطراری واکسن اختصاصی آمیکرون با نام برکت پلاس در تاریخ ۱۶۰۱/۶/۲۰ صادر شد.

در مطالعه‌ای دیگر، قابلیت خنثی‌سازی سرم ۴۰ نفر از افراد بر روی زیر سویه های ۵.BA او میکرون که در حال حاضر مهمترین سویه در گردش است بررسی شد. نتایج نشان داد که که ۷۵ درصد از افراد که واکسن برکت پلاس را استفاده کرده اند قابلیت خنثی سازی زیرسویه ی ۵.BA را دارند. لازم به ذکر است که این واکسن اختصاصی برای اولین بار تولید و مجوز مصرف گرفته است.

بنابراین با توجه به این که سویه غالب در گردش جامعه، ویروس امیکرون است، واکسن برکت پلاس می‌تواند به عنوان گزینه‌ی پیشنهادی ارزشمندی برای دوز بوستر (یادآور) در افراد بالای ۱۸ سال توصیه می‌شود.

همچنین، با توجه به نتایج به دست آمده این واکسن قابلیت خنثی سازی زیر سویه های این ویروس را دارد.

ضمناً تاکنون نزدیک به شصت میلیون واکسن تولید شده که ۴۹ میلیون واکسن برکت و یازده میلیون واکسن برکت پلاس است. از یازده میلیون واکسن برکت پلاس، سه میلیون به وزارت بهداشت تحویل و بنا به ابلاغیه وزارت بهداشت این واکسن در کلیه مراکز واکسیناسیون کشور در دسترس و قابل تزریق است.

مردم می‌توانند با مراجعه به مراکز تزریق واکسن منتخب نسبت به تزریق این واکسن اختصاصی اقدام کنند.

کد خبر 5570617

منبع: مهر

کلیدواژه: امیکرون ویروس کرونا واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا روز پزشک واکسیناسیون کووید 19 موسسه محک بهرام عین اللهی شیوع کرونا افزایش جمعیت واکسیناسیون کرونا روانپزشکی جامعه پزشکی واکسن برکت پلاس واکسن اختصاصی میلیون واکسن زیر سویه خنثی سازی سویه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) لحظه منفجر شدن سربازان روسی هنگام خنثی کردن مین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی منبع: جماران

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • تاریخ سازی دونده ایرانی در آسیا
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • (ویدیو) لحظه منفجر شدن سربازان روسی هنگام خنثی کردن مین