Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، روستای کشایه رودسر را با ۵۰ خانوار یک روستای صد درصد بوم گردی دانست و بیان کرد: نخستین روستای بوم گردی کشور را در استان گیلان راه اندازی کردیم که شامل ۵۰ واحد بوم گردی است و تا پایان تابستان افتتاح می شود.

ولی جهانی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان، از افتتاح ۶۲ پروژه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان در هفته دولت با اشتغالزایی ۶۰۰ نفری خبر داد و اظهار کرد: این پروژه ها شامل دو واحد دفتر اطلاع رسانی، چهار واحد مسافرخانه و مسافرکاشانه، سه واحد پذیرایی، پنج مجتمع گردشگری، یک هتل و ۲۰ واحد بوم گردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه واحدهای بوم گردی با اعتبار بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان در رضوانشهر به بهره برداری خواهد رسید، تصریح کرد: همچنین ۱۵ مورد رونمایی از پروژه های میراث فرهنگی شامل مرمت بناها و خانه ها و بافت های تاریخی در رشت و لاهیجان و انزلی و افتتاح یک واحد بوم گردی در ماسوله خواهیم داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به آغاز سومین مرحله کاوش های باستان شناسی در کهنه ماسوله، یادآور شد: یافته ها نشان دهنده قدمت ۷۰۰ ساله این منطقه و آشنایی مردم آن با آهن و سفال است.

جهانی با بیان اینکه بیش از ۶۰ مورد اثر فرهنگی و تاریخی در راستای ثبت جهانی ماسوله و کهنه ماسوله شناسایی شده است، گفت: کاوش های باستان شناسی قدمت برخی از آثار شناسایی شده را متعلق به ۴۰۰۰ سال قبل می داند. مهر سال جاری ارزیابان یونسکو به گیلان می آیند و لذا در این راستا بیش از ۱۰ تابلوی راهنمای دو زبانه(فارسی - انگلیسی) را نصب کردیم.

وی از رفع بیش از ۹۵ درصدی ایرادات ثبت جهانی ماسوله خبر داد که شامل جابجایی کانکس مخابرات و تخریب یک ساختمان چهار طبقه می شود و عنوان کرد: مسیر دسترسی فومن به ماسوله با همکاری شهرداران رشت، فومن و صومعه سرا آسفالت و پاکسازی شده است.

مدیرکل میراث گیلان، با بیان اینکه امیدواریم ماسوله به عنوان تنها اثر تاریخی کشور در فهرست میراث جهانی قرار بگیرد، افزود: در چند قدمی ثبت جهانی ماسوله هستیم که بزرگترین اتفاق برای ایران و گیلان است.

وی از برگزاری بالغ بر ۲۰۰ برنامه فرهنگی و تاریخی در قالب جشنواره و رویداد و نمایش و همایش تخصصی طی یک سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: فردا نخستین برنامه هفته دولت را با حضور استاندار گیلان در لاهیجان برگزار خواهیم کرد که شامل بهره برداری از نخستین مجتمع گردشگری کشاورزی استان با سرمایه گذاری ۶۲ میلیارد تومانی و اشتغالزایی مستقیم ۶۰ نفری و غیر مستقیم ۱۷۰ نفری است. همچنین هتل سه ستاره ناسیونال لاهیجان با سرمایه گذاری ۲۰ میلیاردی و اشتغالزایی ۲۵ نفری افتتاح می شود.

جهانی با اشاره به اشتغالزایی ۹۷ نفری در پروژه افتتاح واحدهای بوم گردی رضوانشهر، تصریح کرد: برای نخستین بار بافت تاریخی انزلی را مصوب کردیم و ۹۰ درصد طرح تفصیلی شهر اجرایی شده است لذا شهرداری می تواند پاسخگوی استعلامات باشد. در شهر رشت نیز برای پنج محله تاریخی از جمله پیرسرا و بازار رشت تعیین حریم انجام شد.

وی از ثبت ملی قله شاه معلم، مصلی امام خمینی(ره) رشت و آبشار تالش خبر داد و بیان کرد: معماری مصلی رشت برگرفته از معماری دوره اسلامی بوده و لذا این معماری در کشور بی نظیر است و مانند ندارد.

مدیرکل میراث گیلان روستای کشایه رودسر را با ۵۰ خانوار یک روستای صد درصد بوم گردی دانست و بیان کرد: نخستین روستای بوم گردی کشور را در استان گیلان راه اندازی کردیم که شامل ۵۰ واحد بوم گردی است و تا پایان تابستان افتتاح می شود. خانه های این روستا تماما از سنگ و چوب و گل هستند و معماری تاریخی - سنتی دارند.

جهانی از همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان با کمیته امداد جهت ارائه تسهیلات ۱۰۰ میلیونی به مددجویان جهت راه اندازی واحدهای بوم گردی خبر داد و یادآور شد: خانه هایی که بافت سنتی آنان حفظ شده باشد ظرفیت خوبی برای بوم گردی هستند.

وی با بیان اینکه ثبت ملی دو روستای ارده و انبوه در دستور کار است، گفت: به زودی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رشت را تبدیل به موزه اسناد و کلبه پارک ملت را تبدیل به موزه خوراک می کنیم و نخستین موزه حصیر ایران در روستای فشتکه خمام راه اندازی می شود.

این مقام مسئول از برگزاری همیش دو روزه شهرهای خلاق ایران در یونسکو به میزبانی رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: این همایش با محوریت خوراک، موسیقی و صنایع دستی مهر امسال در تالار مرکزی برگزار می شود.

وی با بیان اینکه خیابان شریعتی رشت گذر خوراک می شود، گفت: ۳۰۰ نوع غذا در گیلان شناسایی شده که بیش از ۲۷۰ مورد را ثبت کردیم و لذا دنیا رشت را به عنوان شهر خلاق خوراک می شناسد.

جهانی گیلان را دارای ۵۲۰۰ اثر تاریخی دانست و یادآور شد: ۱۲۰۰ اثر ثبت ملی شده است، اما برخی از آثار دارای مالک خصوصی هستند و لذا باید در حوزه مرمت ورود کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی میراث فرهنگی هفته دولت بوم گردی رشت ماسوله شهر خلاق واحد بوم گردی میراث فرهنگی مدیرکل میراث صنایع دستی استان گیلان راه اندازی هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین