Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@15:25:23 GMT

کسب و کار ۹ میلیون نفر در اینستاگرام

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۳۸۴۱

کسب و کار ۹ میلیون نفر در اینستاگرام

به گزارش تابناک، به گفته ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، طبق آمار در اینستاگرام دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی مجازی در کشور فعالیت دارند که از تعداد واحد‌های صنفی واقعی هم بیشتر هستند. در ابتدای آشنایی کاربران ایرانی با اینستاگرام، این پلتفرم فضایی برای به اشتراک گذاشتن تصاویر شخصی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان، شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که این پلتفرم بتواند به‌عنوان یک فروشگاه آنلاین، محلی برای کسب درآمد تعداد قابل‌توجهی از مردم شود اما حالا شاهد این هستیم که بسیاری از صفحات در اقصی‌نقاط کشور در حال فروش محصولات کشاورزی، غذایی، صنایع‌دستی و… هستند که باعث شده در کنار تامین مخارج زندگی و ایجاد شغل، از مهاجرت به شهرهای بزرگ هم جلوگیری شود. در این مطلب سعی داریم براساس گزارش های «تکراسا‌فارسی» و «مرکز پژوهشی بتا» از تعداد و سهم مختلف کسب و کارها در اینستاگرام و تعداد افرادی بنویسیم که با استفاده از این پلتفرم صاحب شغل و درآمد شده اند.

مقایسه تعداد واحد‌های صنفی مجازی و واقعی


صحبت های دبیر شورای عالی فضای مجازی در شورای اداری استان مازندران در خصوص کسب و کارها در اینستاگرام مورد توجه قرار گرفت. فیروزآبادی در این جلسه گفته، هم اکنون تنها در اینستاگرام دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی مجازی مشغول فعالیت هستند. نکته قابل تامل این جاست که براساس گزارش ها این تعداد واحد صنفی مجازی حدود 100 هزار از تعداد واحدهای صنفی واقعی در سال 1400 بیشتر است. براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت ، در سال 1400 دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد صنفی در کشور فعالیت می‌کرده که نیمی از آن‌ها توزیعی و حدود ۱۹ درصد آن‌ها تولیدی بوده اند. البته برخی کارشناسان براین باورند که تعداد کسب‌وکارها در اینستاگرام حدود 5میلیون است که به خاطر تعداد کم دنبال‌کننده در آمارها لحاظ نشده است.
رشد 2 برابری تعداد کاربران ایرانی طی 4 سال
طبق آمار بتا، تعداد کاربران اینستاگرام از ۲۴ میلیون در سال ۹۶ به ۴۸ میلیون در سال ۱۴۰۰ رسیده که به نظر می رسد در این چند ماه که از سال 1401 می گذرد به تعداد این کاربرها افزوده هم شده باشد. با این حال این آمار نشان می دهد این پلتفرم در کشورمان طی چهار سال رشد دو برابری داشته است. در حقیقت بیش از نیمی از جمعیت جامعه ایران در اینستاگرام عضو هستند.


شغل اینستاگرامی در کدام شهر بیشتر رواج دارد؟


گزارش تکراسا که دو روز پیش درباره فعالیت ایرانیان در اینستاگرام منتشر شد، از لحاظ جغرافیایی هم کسب و کارهای مجازی را واکاوی کرده بود. طبق حدسی که می توان زد، تهران با داشتن 10 درصد فروشگاه های اینترنتی در صدر قرار داد. گروه دوم شامل شهرهایی مثل اصفهان، یزد، فارس و قم می‌شود که بین ۵ تا ۱۰ درصد از فروشگاه‌های اینستاگرامی در این شهرها قرار دارند. شهرهای ساحلی شمال و جنوب کشور در رتبه سوم جا خوش کرده‌اند. یعنی با این که تصور می‌شود که تعداد فروشگاه‌های آنلاین در مناطق آزاد اقتصادی باید بیشتر باشد، به نظر می‌رسد که باز زور منطقه آزاد به شهرهای توسعه‌یافته‌تر نرسیده و باعث شده که فقط یک تا 5 درصد از فروشگاه‌های اینستاگرامی در بوشهر، گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل قرار داشته باشند.

بر اساس اعلام مرکز پژوهشی بتا، اصلی ترین حوزه کسب و کاری در اینستاگرام، پوشاک است و بعد از آن آرایشی و بهداشتی و در رتبه سوم مشاغل حوزه مشاوره و خدمات و در چهارمین جایگاه لوازم منزل و کسب و کارهای مرتبط با آن و بعد از آن مواد غذایی قرار دارد. لوازم ساختمانی و دکور منزل و زیورآلات در جایگاه بعدی و همچنین در انتهای نمودار لوازم خودرو و کسب وکارهای مرتبط با گل و گیاه و حیوانات و در سه عنوان آخر کتاب، موبایل و لوازم الکترونیکی و دیگر کسب و کارها که به تنهایی سهم جدی نداشته اند، قرار دارد. نکات دیگری که در این گزارش دیده می شود این است که تعداد سفارش‌ها در فروشگاه‌های ایرانی اینستاگرام به‌طور روزانه بین 310 هزار تا 470 هزار سفارش در نوسان بوده و ارزش هر سفارش هم به‌طور میانگین 160 هزار تا 185 هزار تومان بوده است. ارزش معاملات فروشگاه‌های ایرانی اینستاگرام در سال 1400، 18 تا 32 هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است. همچنین این فروشگاه‌ها در سال 1400 تعداد 120 میلیون پست اینستاگرامی را به اشتراک گذاشته‌اند و این در حالی است که تنها 41 درصد آن ها قیمت محصولات خود را درج کرده‌اند. جالب است بدانید اگرچه تعداد پیج‌های پوشاک بیشتر از کیف و کفش بوده اما تعداد فالوئرهای کیف و کفش بیشتر از پوشاک است.
درآمد بیش از ۹ میلیون نفر از طریق اینستاگرام
مرکز آمار پیش از این گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد ۶۵ درصد مردم ایران از شبکه‌های مجازی و پیام‌رسان‌ها استفاده و ۲۰ درصد آن ها (معادل ۱۱ میلیون نفر) از طریق شبکه‌های مجازی کسب درآمد می‌کنند. یعنی درآمد و اشتغال ۱۱ میلیون ایرانی وابسته به اینترنت و این شبکه‌هاست. نکته مهم‌تر این که اینستاگرام با ۸۳ درصد در صدر استفاده کسب‌وکارها قرار دارد که این یعنی بر اساس گزارش مرکز آمار که سال گذشته منتشر شد، هم اکنون حداقل ۹ میلیون نفر از طریق اینستاگرام در حال کسب درآمد هستند. آن چه مشخص است این که فضای پیش روی اینستاگرام نه فقط به‌عنوان یک شبکه سرگرم‌کننده و تفریحی بلکه به‌عنوان بستری برای انجام فعالیت‌های تجاری مطرح است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال روز پزشک پیاده روی اربعین ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور اینستاگرام محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال روز پزشک پیاده روی اربعین تعداد واحد صنفی مجازی فروشگاه ها میلیون نفر واحد صنفی سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به نون‌خ و آقاخانی: برای اینستاگرام سریال ساخته بودید؟

فصل پنجم سریال «نون خ» نشان داد دنباله‌سازی سریال‌های تلویزیونی دیگر رونق گذشته را ندارد، نمونه‌اش سری جدید «نون خ»! به همین بهانه روزنامه فرهیختگان در یادداشتی به نقد سریال سعید آقاخانی پرداخته است و این مجموعه تلویزیونی را ناموفق خواند.

در بخشی از این یادداشت می‌خوانیم: 

* نون خ در فصل پنجم خود وامدار دو چیز است. یکی خاطرات خوش طرفدارانش از فصل‌های قبلی، مثل قصه عشق سلمان و شیرین و امتیاز دیگرش کاراکتر‌هایی هستند که لحن و قواره شان برای گفتن یک داستان جذاب تثبیت شده است. این امتیاز‌های ویژه برای یک سریال، اگرچه مزیت است، اما از طرف دیگر انتظارات را هم بیشتر می‌کرد. این انتظار به حقی از طرفداران این سریال بود که اگر سازندگان نون خ، ایده قابل توجه و پیش‌برنده‌ای نسبت به قبل ندارند، بهتر که اصلا سراغ قصه‌بافی و بیهوده‌گویی نروند.

* اما یکی از اشکالاتی که سریال نون خ در پنجمین گامش داشت، به همین نقطه برمی‌گشت. ایده اولیه اگرچه سروشکلی گرفته بود تا در چهارچوب اهداف سازمانی صداوسیما قرار بگیرد، اما آنچنان که باید نمی‌توانست مخاطب را با خودش همراه کند. ایده‌ای که برای یک سریال ۲۵ قسمتی، موتور محرک پیش‌برنده‌ای نبود و برای همین نمی‌توانست قوای واحدی برای انسجام‌بخشی به کاراکتر‌ها و خرده‌روایت‌ها شکل دهد.

* کارگردانی سکانس‌های جاده‌ای و داخل مینی‌بوس کار ساده‌ای نیست و نویسنده و کارگردان سریال با گنجاندن و خلق لحظات کمیک تلاش کردند تا این بخش‌ها خسته‌کننده و کسالت‌بار نشود، برای این کار ترفند‌هایی هم به کار بردند، اما تکرار بیش از حدشان به خصوص در ۵ قسمت اول، ملال‌آور شده بود تا جایی که حس می‌شد آدم‌ها و شوخی‌ها درون هر قصه کش آمده است. با این حال فصل پنجم نون خ خرده اتفاقات و سکانس وایرالی برای فضای مجازی کم نداشت؛ سکانس‌هایی که اگر از دل قصه حذف می‌شدند به کلیت اثر آسیبی نمی‌زد.

tags # نون خ سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پیامی که پلیس روی صحفه اینستاگرام این بلاگر منتشر کرد
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • حمله به نون‌خ و آقاخانی: برای اینستاگرام سریال ساخته بودید؟
  • الگوریتم اینستاگرام تغییر می کند؟
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • چرا اینستاگرام الگوریتم خود را تغییر می‌دهد؟