Web Analytics Made Easy - Statcounter

 یک شبکه خبری آمریکایی در مطلبی به تلاش اعراب حاشیه جنوبی خلیج فارس در بهبود روابط با جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت، کشورهای عرب خلیج ‌فارس یک سیاست عمل‌گرایانه در قبال ایران ایجاد کرده‌اند.

وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در این باره نوشت، با افزایش تنش‌ها با ایران، کشورهای حاشیه خلیج فارس متوجه شدند که ایالات متحده در حاشیه ایستاده یا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند به کمک آنها بیاید و خطوط ارتباطی خود با ایران کاملاً قطع شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از آن زمان خیلی چیزها تغییر کرده است.

بر اساس این گزارش، امارات متحده عربی قرار است روابط دیپلماتیک خود را در سطح عالی بازگرداند و روز یکشنبه اعلام کرد که «سیف محمد الذابی»  سفیر این کشور در روزهای آینده به تهران بازخواهد گشت.  کویت نیز هفته گذشته سفیر خود را بازگرداند و عربستان سعودی که شش سال پیش کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال آن در کاهش روابط با ایران دنبال کردند، مذاکرات مستقیمی با جمهوری اسلامی دارد.

«انور قرقاش» مشاور رئیس جمهور امارات در توییتر نوشت: «تصمیم برای بازگرداندن سفیر در راستای جهت گیری منطقه‌ای امارات متحده عربی به سمت ترمیم و تقویت روابط و ایجاد فضایی از اعتماد، تفاهم و همکاری است.»

«داینا اسفندیاری» مشاور خاورمیانه در اندیشکده «گروه بحران بین‌المللی» گفت که کشورهای عرب خلیج ‌فارس یک «سیاست عمل‌گرایانه» در مورد ایران ایجاد کرده‌اند که هم شامل مهار و هم تعامل است زیرا آنها متوجه شده‌اند که تنها یکی به تنهایی کار نمی‌کند.

او به سی‌ان‌ان گفت، زمانی که ایالات متحده دفاع از شرکای عرب خود را پس از حملات آرامکو انجام نداد، برای امارات متحده عربی، امنیت خود بدون اتکا به دیگران به ویژه ایالات متحده  و تعامل با ایران ضروری شد.

به گزارش سی ان ان ، روابط بین ابوظبی و تهران از آن زمان به تدریج بهبود یافته است. امارات متحده عربی اکنون بزرگترین صادرکننده به ایران است و تجارت دوجانبه در چهار ماه از مارس امسال به ۲۱.۴ میلیارد دلار رسیده است که از تنها ۷ میلیارد دلار برای کل سال ۲۰۱۹ است.

«عبدالخالق عبدالله» استاد علوم سیاسی در امارات به سی ان ان گفت: «از نظر مالی و تجاری، امارات از کاهش تنش‌های منطقه ای بیشترین سود را می‌برد. حتی در بدترین تنش‌های سیاسی بین دو کشور، تجارت بدون وقفه بود کاهش یافت، اما هرگز متوقف نشد.»

ایران روز دوشنبه گفت که گفت‌وگو با عربستان سعودی موضوعی جدا از گفت‌وگو برای احیای توافق هسته‌ای است و افزود که همکاری تهران و ریاض می‌تواند به بازگرداندن آرامش و امنیت در خاورمیانه کمک کند.

«محمد بهارون» مدیرکل مرکز تحقیقات سیاست عمومی دبی گفت که از سرگیری روابط دیپلماتیک یک راه حل ساده و به ظاهر جادویی برای یک مشکل پیچیده نیست. با این حال، این یک گام مهم است. روابط دیپلماتیک خطوط ارتباطی هستند که به طور مستقیم به کاهش تنش و مقابله با آن کمک می‌کند. اگر با یکدیگر صحبت نکنیم.،ما نمی‌توانیم همکاری داشته باشیم .»/فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران اعراب خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۴۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس

به گزارش جماران؛ شبکه خبری العربیه گزارش داد سخنگوی عرب‌زبان وزارت خارجه آمریکا برای اعتراض به سیاست‌های دولت «جو بایدن» در قبال غزه از سمت خود استعفا داده است. 

«هالا هاریت» در پیامی در صفحه خود در «لینکدین» نوشت: «من روز ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ بعد از ۱۸ سال خدمت برجسته برای اعتراض به سیاست آمریکا در قبال غزه استعفا کردم.»

استعفای این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه موج استعفای دیپلمات‌های آمریکایی برای اعتراض به حمایت‌های بی‌چون و چرای آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه محسوب می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد