Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش ضمن اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست دریایی وتنوع زیست محیطی کیش، خواستار تشکیل مستمر این کارگروه محلی به منظو پیشگیری و مقابله با آلودگی‌ها و لکه‌های نفتی با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی مربوطه شد. سعید پورزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان انتخاب نماینده سازمان و بنادر به عنوان دبیر این کارگروه محلی، تامین تجهیزات مورد نیاز برای استقرار نیرو‌های انسانی و تجهیزات پیشگیری و مقابله با آلودگی‌های نفتی از سوی شرکت توسعه بنادر و فرودگاه‌های کیش، در اختیار قرار دادن فضایی مناسب از سوی سازمان منطقه آزاد کیش با هدف نگهداری تجهیزات مقابله ای، اجرای طرح اقتضایی واکنش در شرایط اضطراری، ارائه مباحث آموزشی و اطلاع رسانی در این حوزه از سوی متولیان امر برای عملیاتی شدن موضوعات پیرامون کارگروه را از مصوبات این جلسه عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سعید پورزادی در این جلسه با اشاره به نزدیک شدن یک لکه نفتی وسیع به جزیره در سنوات گذشته که به سرعت با آن مقابله شد گفت: گزارش‌های دریافت شده حاکی از وجود لکه‌هایی در محدوده جغرافیایی کیش است و این امر ناشی از نشت لوله‌های نفت خام صادراتی و دیگر منشا‌های شناسایی شده می‌باشد که کنترل آن در دریا آسان‌تر بوده و در صورتی که به ساحل برسد هزینه‌های گزاف و تاثیرات مخرب بیشتری در بر خواهد داشت.

پورزادی افزود: با برنامه ریزی هدفمند و مشارکت تمامی دستگاه‌ها از جمله بنادر، دریابانی، گمرک، دادستانی و دیگر دستگاه‌های مرتبط، باید برای اطلاع دقیق از منشا آلودگی‌های حوزه نفت در آب‌های جزیره کیش تلاش کنیم.

وی از آمادگی سازمان منطقه آزاد کیش برای جانمایی فضایی برای استقرار تجهیزات و نیروی انسانی سازمان بنادر در مقابله و پیشگیری با آلودگی‌های نفتی خبر داد.

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان بر به کارگیری نیرو‌های آموزش دیده در پایش محیط زیست و کمک به شیلات در خصوص صید‌های غیر مجاز از سوی پایگاه دریابانی تاکید کرد.

مریم محمدی رئیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه کارگروه محلی مقابله با آلودگی‌های نفتی بیان داشت: جزیره کیش گرفتار آلودگی‌های نفتی شده و این مسله سطح وسیعی از دریا به ویژه در استان بوشهر را در برگرفته است و در اثر نشتی لوله‌های قدیمی انتقال نفت و گاز در بستر خلیج فارس ممکن از بیش از پیش شاهد چنین مسائلی باشیم.

رئیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه این مطلب افزود: طبق مصوبه هیات وزیران باید کارگروهی در خصوص مقابله با آلودگی‌های نفتی که در سطح ملی و استانی رخ داده تشکیل شود.

محمدی با تاکید برا اینکع در کیش سواحل تحدید پذیر و حساس بسیاری شامل سایت‌های مرجانی و گونه‌های در حال انقراض وجود دارد اظهار داشت: در سایت‌های مربوط به اداره شیلات و محل تکثیر و زادآوری آبزیان باید توجه ویژه‌ای برکنترل و پیشگیری از آلودگی‌های نفتی داشته باشیم، بنابراین کارگروه با هدف تسریع در انجام امور حوزه پیشگیری از اینگونه آلودگی‌ها تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه سعی بر این بوده که اعضای متناظر کارگروه ملی را برای بحث کنترل آلودگی‌های نفتی در کارگروه محلی سازمان در نظر بگیریم عنوان کرد: در همین راستا سازمان بنادر در راس این کارگروه مسئولیت هماهنگی را بر عهده دارد، سازمان محیط زیست، نماینده‌های وزارت نفت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح همچنین نماینده وزارت کشاورزی در بخش شیلات، وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، وزارت صمت در حوزه کشتیرانی، گمرک به عنوان نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی و جمعیت هلال احمر ما را همراهی خواند کرد.

محمدی در پایان گفت: بررسی تجهیزات و امکانات مربوط به حوزه مقابله با آلودگی‌های نفتی و پیگیری‌های لازم برای اطلاع رسانی‌های به موقع در دستورکار قرار دارد.

امامدادی رئیس اداره بندر و دریانوردی کیش نیز در این نشست آلودگی‌های نفتی را امری اجتناب ناپذیرخواند و عملیات دریایی، تردد کشتی‌های نفتی، ورود پساب و فاضلاب از خشکی به دریا، نشت لوله‌های نفتی را از عوامل مهم این آلودگی‌ها برشمرد و گفت: این موضوعات به صورت مستمر رخ می‌دهد و به واسطه محدوده جغرافیایی میزان آن متغییر است.

رئیس اداره بندر و دریانوردی کیش با اشاره به اینکه ۳ سال پیش لکه نفتی بسیار بزرگی که شاید از مساحت جزیره نیز بزرگتر بود مشاهده شد و به واسطه جریان‌های آبی تغییر مسیر داد افزود: از ۴ سال گذشته بر اساس رصد‌ها احتمال بروز چنین حوادثی پیش بینی می‌شد و خوشبختانه هنوز آلودگی‌ها گسترده نشده است، ما باید برای اینگونه اتفاقات آمادگی کامل داشته باشیم.

امامدادی اظهار داشت:سازمان بواسطه مسئولیت‌هایی که به عنوان نهاد حاکمیتی دارد، موظف است بر اساس طرح ملی؛ هماهنگی با ارگان‌ها و نهاد‌های محلی و ذینفعان در خصوص اقدامات پیشگیرانه و مقابله با بحث آلودگی‌ها را در دستور کار داشته باشد.

وی در تشریح این موضوع گفت: در استان هرمزگان یک مرکز محلی و استانی با تمام امکانات و تجهیزات برای اقدام به عملیات پاکسازی و مقابله با آلودگی‌ها ایجاد شده است، بنابر گستردگی سواحل استان، نیاز به ایجاد سه مرکز ملی نیز در سطح استان احساس می‌شود که کیش، قشم و خارگ از جمله گزینه‌های مد نظر هستند.

رئیس اداره بندر و دریانوردی کیش از امضا تفاهمنامه‌ای ما بین سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه علم و صنعت در سنوات گذشته خبر داد و عنوان کرد: چند جلسه در قالب کارگروه در کیش و تهران برگزار شد تا تجهیزاتی در سطح ملی برای مقابله با آلودگی نفتی در کیش جانمایی کنیم و سرعت رسیدگی را بالا ببریم.

امامدادی تصریح کرد: در حال حاضر سازمان بنادر نیاز به فضایی به عنوان انبار نگهداری تجهیزات پاکسازی آلودگی‌های نفتی با دمای مناسب دارد تا از پوسیدگی و از بین رفتن آن‌ها جلوگیری شود، همچنین در نظر داریم مرکز محلی پاکسازی آلودگی‌های نفتی را به کمک سازمان منطقه آزاد کیش راه اندازی کنیم.

وی از آمادگی سازمان بنادر برای استقرار تجهیزات و نیرو‌های انسانی در حوزه پاکسازی دریا در صورت ایجاد فضای مناسب از سوی سازمان منطقه آزاد کیش، همچنین برپایی دوره‌های آموزشی و مانور‌های مربوط به این موضوع خبر داد.

موضوعات دیگری از جمله پیگیری منشا آلودگی‌ها و لکه‌های نفتی با همکاری همه دستگاه ها، ارائه طرح‌های پیشگیری و مقابله با آلودگی از سوی بهره برداران دریایی، نگرانی تخلیه سوخت قاچاق توسط شناور‌های صیادی در دریا، برخورد‌های قانونی و تعیین خسارت برای متخلفان، اختصاص شماره‌ای جهت گزارش مشاهدات آلودگی یا لکه‌های نفتی، اجرای طرح واکنش در شرایط خاص و اضطراری، ارتقا سطح کارگروه محلی مقابله با آلودگی‌های نفتی به کارگروهی ملی، حضور نماینده محیط زیستی وزارت نفت درجلسه آینده و اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آگاه سازی در خصوص آلودگی‌های نفتی در این جلسه از کارگروه مطرح شد.

گفتنی است، نماینده پلیس پیشگیری، معاون عملیات پایگاه دریابانی کیش، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در دانشکده محیط زیست، رئیس اداره شیلات، مدیرکل گمرک کیش، مدیر بنادر کیش و کارشناسان محیط زیست در این جلسه حضور داشتند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: جزیره کیش منطقه آزاد کیش مناطق آزاد منطقه آزاد کیش مقابله با آلودگی های نفتی سازمان منطقه آزاد کیش مقابله با آلودگی ها مقابله با آلودگی سازمان بنادر کارگروه محلی رئیس اداره محیط زیست دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۴۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوط؛ حسین ظفری درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده، افزود: شب گذشته بارش های شدیدی در استان های غربی و جنوبی کشور داشتیم. در استان خوزستان شهر دزفول میزان بارش ها به ۱۰۷ میلی متر رسید.

بیشتر بخوانید؛ جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک طرفه شد

وی اظهار کرد: همچنین در ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری راه های عشایری آسیب جدی دیده اند و تعدادی دام نیز تلف شده‌اند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: خوشبختانه تلفات جانی در اثر این بارش ها نداشته‌ایم، اما ارزیابی ها هنوز ادامه دارد.

ظفری گفت: راه های اصلی باز هستند و تردد در جریان است.

وی افزود: برق در شهر معمولان استان لرستان نیز قطع شده بود که با همکاری سازمان ها وصل شد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: نیروهای امدادی در استان های شمالی، غربی و شمال غربی کشور در حالت آماده باش قرار دارند.

ظفری با اشاره به آبگرفتگی ها گفت: در بخش هایی از شهرهای، اهواز و ایلام برخی خانه ها دچار آبگرفتگی شدند که ساکنان به مناطق امن انتقال داده شدند.

وی افزود:در استان های ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری، عده ای از مردم در محاصره سیلاب قرار گرفته بودند که به کمک نیروهای امدادی رهایی یافتند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش تهران ادامه داد: در بازدیدهای میدانی خودم در اطراف تهران مشاهده کردم که تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و اورژانس در آمادگی کامل هستند.

ظفری گفت: ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها تشکیل شده‌اند. این آمادگی ها تا پایان بارش ها ادامه خواهد داشت و ان‌شاءالله این بارش ها را نیز سپری می کنیم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229382 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • سازمان‌های مسئول باید در مقابله با جرایم کمک کار پلیس باشند
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • دستور رئیسی برای طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره